• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Jornada de Cross a Formentera

cartell cross escolarEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que demà dissabte 11 de febrer se celebrarà la final balear de Cross Escolar cadet i juvenil i el primer Cross Popular a l'illa de Formentera. Les curses de camp a través tindran lloc a la zona recreativa de Can Marroig a partir de les 11.00 hores. Per això, l'accés en aquesta zona quedarà restringit a partir de les 10.30 hores.

La direcció general d'Esports, juntament amb la Federació Balear d'Atletisme, han estat els encarregats de convocar la final balear puntuable per al campionat d'Espanya. A més, el Grup Esportiu Espalmador celebra un Cross Popular per adults i per les edats de promoció (iniciació, benjamí, aleví, infantil). Les inscripcions es podran fer a partir de les 10.00 hores a la mateixa zona recreativa i són gratuïtes. El Consell col·labora amb l'organització de tota aquesta jornada esportiva.

Formentera consolida una vintena d'esdeveniments esportius en temporada baixa

btt formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, i en col•laboració amb alguns clubs i associacions esportives de l'illa, ha organitzat gairebé una vintena d'esdeveniments esportius per la temporada baixa d'aquest 2017. "Aquest calendari esportiu ha arribat a la seva maduresa i ara treballem en la consolidació de les cites que any rere any guanyen en prestigi", segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal que ha afegit que igual que en matèria de turisme "Formentera no aposta per la quantitat sinó per la qualitat".

Prova d'això és que una de les cites de més renom com és la Mitja Marató Illa de Formentera fa anys que se li ha posat límit en el nombre de participants "per assegurar que l'experiència dels atletes continués sent positiva i adequada a les dimensions de la nostra illa". A més de contribuir a l'arribada de turistes fora de temporada, aquests esdeveniments també tenen per objectiu "promoure l'esport entre la població local", ha assenyalat Jordi Vidal.

El primer esdeveniment esportiu que hi ha en el calendari és la Final de Cross Escolar cadet i juvenil del campionat balear d'atletisme que se celebrarà el pròxim 11 de febrer. En Setmana Santa com cada any es farà l’estage internacional de judo i el primer cap de setmana de maig una altra Final Escolar en aquest cas de tennis  i de categoria infantil.

Curses
Pel que fa a les curses, el tret de sortida es donarà el dia 1 de març amb la Cursa de la Dona coincidint amb la celebració del dia de les illes a Formentera on també es disputarà el torneig de bàsquet que reuneix equips de totes les illes. A continuació el 12 de març hi haurà la Cursa Pagesa Solidària.

I el 25 de març es farà la VI edició de la «Formentera all round trail», (FART), en la qual els atletes recorren la costa de Formentera. La celebració del «De far a far» es farà el 23 abril. I la mitja marató illa de Formentera, esdeveniment més reconegut del món esportiu de Formentera, i en el qual participen 2.400 esportistes es farà el 13 de maig.

La novena edició de la «Formentera to run» que tindrà lloc entre el 28 de maig i 3 juny pretén com cada any atraure turisme actiu, que vénen a gaudir d'una setmana a l'illa, segons ha destacat Jordi Vidal.I el 22 de juliol, es farà la milla urbana i 5k d'Es Pujols, una prova popular d'atletisme.

Després de la temporada el 7 d'octubre es farà el V Triatló Illa de Formentera i el 12 d'octubre, coincidint amb la festivitat del Pilar, la XXII edició de la cursa «Pujada a la Mola», i com cada any des de fa 39 edicions el dia 6 de desembre es farà la «Cursa de la Constitució, Memorial John Tunks».

Ciclisme
Pel que fa al món del ciclisme el conseller ha destacat la celebració de 4 competicions: el trofeu Illa de Ciclisme en ruta que tindrà lloc el pròxim 26 de març, la volta «Tracks Formentera BTT» que es farà el 9 d'abril, la III edició de la prova de ciclisme de muntanya, BTT Es Cap Challenge que tindrà lloc el 7 de maig, i la volta en BTT cicloturista a Formentera i challenge de la Mola que se celebraran entre el 27 i el 29 d'octubre.

Regates
La «Regatha Ophiusa» del mes de maig i la «Regata trofeu penyal d'Ifac» del mes de juny, així com la regata de surf de vela Memorial Mariano Castelló del 25 de juny o el memorial Marcos Mayans del 27 d'agost i «La volta a Formentera en Windsurf» del 24 de setembre, són alguns dels esdeveniments dels que gaudeixen els esportistes nàutics de Formentera i els que ens visiten, segons ha dit el conseller.

Totes aquestes activitats les podeu consultar en agendaformentera.cat.

Avui es realitza el sorteig per participar a la Mitja Marató de Formentera

mitja marato sortidaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports informa que avui divendres 18 de novembre a les 12.30 hores a la seu de la institució es realitzarà el sorteig davant notari de les places disponibles per la Mitja Marató Illa de Formentera. El període d’inscripció va finalitzar el passat dimarts 15 de novembre a les 23.59 hores.

En total s’han rebut 3.067 sol·licituds per participar en la Mitja Marató i 1.514 sol·licituds per participar en la 8 KM. Després de l’experiència dels darrers anys en que la demanda és molt més grossa que l’oferta que podem donar “s’ha decidit fer aquest sorteig com a manera més objectiva per adjudicar les 1.700 places disponibles per a la Mitjana i les 800 places disponibles per la 8 KM”, ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal.

Els llistats d'ambdues carreres han estat enviats a D. Javier González Granados, notari assignat pel Consell Insular de Formentera per realitzar el sorteig, amb un programa informàtic es treurà un número i a partir d’aquest s’establirà l’ordre d’inscripcions fins arribar a les 2.500 places.

Jordi Vidal ha agraït a tots els inscrits el seu interès, però ha destacat que “s’ha de posar un límit perquè la cursa es pugui desenvolupar amb condicions de seguretat i els participants i la ciutadania en puguin gaudir”. Així mateix ha demanat disculpes als corredors que es quedaran fora, i els ha instat a visitar Formentera en un altre moment de la temporada baixa “quan és un lloc idoni per la pràctica de l’esport” i esperar a tenir més sort l’any que ve.

Segon Concurs de Fotografia Esportiva de Formentera

ja arribas 1er premiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que fins al pròxim divendres 25 de novembre es poden presentar les fotografies al II Concurs de Fotografia Esportiva entregant-les a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o per correu certificat. Així mateix, per primera vegada també es poden presentar a través del correu electrònic: fotografiaesportiva@conselldeformentera.cat, "per donar més facilitats als fotògrafs que vulguin compartir les seves obres amb nosaltres", segons ha destacat el conseller d'Esports, Jordi Vidal.

L'objectiu d'aquest concurs és "donar a conèixer l'esport des d'una perspectiva diferent i fomentar la pràctica esportiva a través de la seva expressió fotogràfica". Els temes sobre els quals versaran les fotografies seran esportius i relacionats amb qualsevol faceta o pràctica esportiva. Hi ha tres premis, el 1r premi de 300 €, el 2n de 200 € i el 3r de 100 €.

Bases del concurs
Cada autor pot presentar un màxim de tres obres. Les fotografies presentades han de ser inèdites, no han d'estar premiades en cap altre concurs. La imatge fotogràfica podrà ser en color o blanc i negre. Si la imatge es vol presentar físicament haurà d'anar sobre paper i sense muntar, la mida tindrà un mínim de 20 cm d'ample i un màxim de 40 cm de llarg, els formats seran; quadrat, digital, clàssic i panoràmic. Si la imatge es presenta on-line, han de respectar els següents requisits: les fotografies han de ser arxius format JPG. El pes de l'arxiu no ha de passar d'un màxim de 8 Mb. En la categoria de fotografia digital es permet modificar valors tonals, saturació, lluentor, contrast, nivells i corbes, però no s'admetrà cap altre tipus de manipulació.

Presentació de fotografies
Les fotografies presentades en paper, es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer de Ramon Llull, núm 6 fins al 25 de novembre de 2016, acompanyades d'un sobre en blanc on a l'interior figuri el nom i llinatges de l'autor, direcció, correu electrònic i un
telèfon de contacte.

Les fotografies també es podran presentar per correu certificat al Consell Insular de Formentera, plaça de la Constitució,1, 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera. En aquest cas el sobre amb les dades del concursant i el sobre certificat, hauran de dur un pseudònim que permeti
la identificació del concursant.

Online
Les fotografies presentades on-line s'hauran d'enviar al següent correu
electrònic: fotografiaesportiva@conselldeformentera.cat, amb les següents dades: Nom i cognoms del concursant. Adreça de correu electrònic. Telèfon de contacte. Població de residència.

Cada fotografia ha de portar un títol i indicar el lloc i data on ha estat realitzada. Un jurat, amb representants de reconeguda experiència en les arts visuals, triarà les fotos guanyadores, el resultat es farà públic a principi de desembre. Les obres quedaran exposades al Poliesportiu Antoni Blanc.

Cita cicloturista a Formentera

foto presentacio bttEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, acompanyat del tècnic de l'àrea, Daniel de la Dueña, del respresentant del Grup Esportiu Espalmador, Jesús Ferrer i la representant de Trasmapi, Nuria de la Torre, han presentat avui la BTT Volta Cicloturista Formentera que se celebrarà entre el 29 i el 31 de octubre a l'illa. S'espera que en aquesta cursa, que no provocarà talls de trànsit, participin devers 100 ciclistes.

A la roda de premsa de presentació han explicat que la volta tindrà 3 etapes, dividides en tres dies, en les que es recorreran 119 kilòmetres i 1.463 metres de desnivell acumulat pels bikers aficionats. Els més exigents podran participar en la ja clàssica XXII BTT LA MOLA que té un recorregut més dur i aquesta edició serà puntuable per la Challenge del Campionat Pitiús de BTT. Aquesta cursa compta amb la participació del ciclista guipuscoà Ibon Zugasti, padrí de l'esdeveniment.

La volta cicloturista ha estat organitzada pel Consell de Formentera amb la col•laboració del Grup Esportiu Espalmador i Unisport Consulting. La cita de caràcter anual es farà sempre a final d'octubre perquè "un grup no massa gros d'esportistes pugui gaudir de l'illa de Formentera i beneficiar-se de la campanya Descobreix Formentera a l'octubre". El conseller ha agraït a la naviliera Trasmapi la seva col•laboració com a patrocinador principal de la volta.

Més informació i inscripcions en www.bttformentera.net. Els resultats es podran consultar a elitechip.com.

Més articles...

Pàgina 38 de 45

38

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo