• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Consell i Club Surf Formentera renoven el conveni de col·laboració per a la coordinació de l’Escola de Vela

foto 2021 csf conveniLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president del Club Surf Formentera, Alex Buchau, han signat avui el conveni de col·laboració mitjanant el qual el Consell subvenciona amb 35.000 euros la coordinació de l’Escola Municipal de Vela de Formentera l’any 2021. La vicepresidenta primera, Ana Juan, que assumeix temporalment les competències d’Esports, també ha estat present a la signatura del conveni.

Amb aquesta subvenció, el Club Surf Formentera aportarà els monitors per al desenvolupament de l’Escola Municipal de Vela que es desenvolupa al Centre d’Esports Nàutics de Formentera. A més, els entrenadors que designi el club estaran supervisats pel coordinador del CENF.

19 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest diumenge torna el ciclisme en ruta a Formentera

cartell 2021 ciclisme rutaOrganitzat pel GE Espalmador, en col·laboració amb l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, aquest diumenge 28 de març se celebra l’XI Trofeu Illa de Formentera de ciclisme en ruta, una de les proves més destacades del calendari autonòmic. La cursa, puntuable pel Challenge Balear de carretera Interilles, començarà a les 9.30 hores pels corredors de tercera categoria i amb un recorregut de 46,80 km; i a les 11.30 hores per la primera i segona categoria, amb un recorregut de 82,50 km. De moment, hi ha prop de 150 inscrits en una prova que està oberta a les categories masculina i femenina en Màster 60, Màster 50, Màster 40, Màster 30, Sub 23, Cadet i Junior.

24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Vela de Formentera amplia la seva oferta d’embarcacions amb dos nous vaixells d’aprenentatge

foto 2021 Escola VelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ha ampliat la seva oferta d’embarcacions de l’Escola de Vela, ubicada al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, amb l’adquisició de dos nous vaixells destinats a l’aprenentatge dels usuaris de l’escola. Aquests vaixells han tingut un cost de 6.171 euros cadascun i s’han finançat gràcies al conveni signat entre el Consell, Marina de Formentera i Trasmapi.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix les competències d’Esports de manera temporal, va presentar les embarcacions acompanyada del gerent de Marina de Formentera, Juanjo Costa, del director comercial de Trasmapi, Alex Marí, i del director de l’Escola de Vela de Formentera, Alex Figueiras.

Ana Juan va agrair la col·laboració d’aquestes empreses “que ens ajuden molt a la renovació de material i el creixement de l’escola quant a equipament d’esports nàutics” i va destacar que “el Consell aposta per l’impuls del foment de l’esport base i la potenciació d’activitats nàutiques”.

Alex Figueiras va destacar que aquests nous vaixells van dirigits a tot tipus de públic "tant a nens a partir dels set anys o adults que tenguin uns mínims coneixements de vela i ja siguin autònoms pel que fa a la navegació individual". Els vaixells compten amb tres veles, una de major i floc per a la navegació normal i un ‘gennaker’ amb botaló per vents favorables. “Aquesta última vela, requereix de major nivell del navegant per al seu domini”, va assenyalar el director de l’Escola de Vela. Pel que fa a la capacitat del vaixell, poden anar-hi tant de forma individual adult o nen, per parelles, o un adult amb dos infants o dos adults amb un infant.

Cal recordar que per a menors a partir dels cinc anys, l’Escola de Vela disposa de vuit embarcacions model Open Bic individuals per a la iniciació i perfeccionament de la vela.

Oferta de l’Escola de Vela
En l’actualitat, en època hivernal hi ha prop d’un centenar d’alumnes a l’escola i, fins que comencin els cursos d’estiu, a més s’organitzen classes de vela i surf de vela de dilluns a divendres de 9.30 h a 11.30 h, d’11.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h.

Es realitzen cursos de dos hores en qualsevol de les franges horàries tant en vela com en surf de vela que tenen un cost de 10 € les dos hores, per a adults i menors.

A més, en les escoles municipals de vela i surf de vela, hi ha dos grups de preregates i un grup de regates, que naveguen dos dies a la setmana de dilluns a divendres, i el dissabte al matí en horaris intercalats per no coincidir en les instal·lacions.

L’Escola de Vela disposa de vestits de neoprè per als usuaris així com de les armilles salvavides per facilitar la pràctica esportiva als usuaris, sempre sota les més estrictes mesures de seguretat sanitàries que s’apliquen en totes les instal·lacions arran de la covid-19.


24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tornen les escoles esportives municipals

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’ha reprès l’activitat de les escoles esportives municipals per a menors de 12 anys. L’àrea d’Esports s’ha posat en contacte amb els clubs de l’illa per informar de la nova situació i per recordar que es poden iniciar els entrenaments sense contacte, continuant amb la normativa de nivell 4 en risc extrem en què es troba Formentera.

Des de l’àrea d’Esports es recorda que, malgrat que la situació sanitària ha millorat a Formentera, es recomana no baixar la guàrdia i que encara s’ha d’anar molt amb compte i ser molt seriosos amb les normatives. A més, es recomana que les activitats que es puguin traslladar a l’exterior es facin fora de les instal·lacions esportives.

22 de febrer 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XII Mitja Marató Illa de Formentera se celebrarà el pròxim 9 d’octubre

foto 2021 mitja maratoEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Promoció Turística i Esports, informa que la XII Mitja Marató i la Cursa 8 km se celebraran el pròxim 9 d’octubre. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i també consellera de Turisme, ha explicat que de manera consensuada amb l’àrea d’Esports del Consell, els representants del sector empresarial de l’illa i els partits polítics, s’ha acordat aquesta nova data per a la celebració de la Mitja Marató.

"La situació sanitària es preveu que sigui millor a l’octubre que al maig, ja que la vacunació estarà més avançada; a més, a principi de temporada esperam començar amb l’organització dels esdeveniments de petit format per reforçar la campanya ‘Descobreix Formentera al maig’, que aquest any s’allargarà al juny, i els més multitudinaris esperem poder fer-los ja a final de temporada”, ha declarat Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la presidenta ha volgut agrair la fidelitat dels participants inscrits que esperen des de maig de 2020 a poder venir a la nostra illa a córrer la Mitja Marató. “A més, les noves dates de la cursa s’han fet coincidir amb un pont festiu en l’àmbit nacional, amb la qual cosa aprofitarem per fer una campanya de reclam per als visitants amb l’organització d’altres esdeveniments de caràcter cultural i gastronòmic inclosos dins la campanya ‘Descobreix Formentera a l’octubre’, i els oferirem altres valors afegits com a reclam per allargar la temporada”, segons ha concretat Alejandra Ferrer.

Des de l’empresa organitzadora de la prova, es valora la nova data escollida, la comprensió dels atletes inscrits i s’ofereixen diferents opcions als corredors, com ara transferir automàticament la seva inscripció al 9 d’octubre i sense necessitat de completar cap formulari. A més, fins al 25 d’abril, aquells atletes que estiguin inscrits i no puguin participar en aquest cas, tenen la possibilitat de transferir la inscripció per a l’edició 2022 que se celebrarà en maig la possibilitat de transferir el seu dorsal a un altre atleta o la baixa i devolució de l’import de la inscripció abonat en el cas d’haver contractat l’assegurança de cancel·lació. Els inscrits rebran un correu electrònic per part d’Unisport, informant amb detall de totes les opcions i poden consultar la pàgina web www.unisportconsulting.com.

Octubre, ple de proves esportives
Per la seva part, la vicepresidenta, Ana Juan, que temporalment assumeix les competències d’Esports a causa de la baixa per maternitat de Paula Ferrer, ha destacat “el consens per part de tots els agents implicats en l’organització de l’esdeveniment per poder celebrar aquesta prova, que és tot un referent esportiu en el calendari nacional”. A més, la vicepresidenta ha assenyalat que “l’àrea d’Esports està treballant en la coordinació i organització d’esdeveniments esportius durant tots els caps de setmana d’octubre per poder celebrar proves tan destacades com el triatló, la marnató i la volta cicloturista i BTT la Mola”.

19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 39

10

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo