• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

El Consell Insular de Formentera interposa un total de 28 denúncies aquest estiu per acampar il·legalment a l'illa

El Consell Insular de Formentera ha interposat al llarg d'aquest estiu un total de 28 denúncies per l'incompliment de l'ordenança que regula la prohibició d'acampar a l'illa. Segons ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, d'aquestes denúncies s'han iniciat 19 expedients sancionadors, dels quals 10 han pogut ser notificats i nou han estat publicats en el BOIB. Dels altres nou no hi ha hagut dades suficients per a poder obrir expedient. Quant als quatre expedients sancionadors que han sortit publicats al BOIB al no haver-se pogut localitzar als infractors, les denúncies corresponen una al mes de maig, una altra al mes de juny, una altra a la fi d'agost i una última al mes de setembre. A més, tres dels sancionats no són residents a Formentera i la quarta persona sancionada correspon a una persona que es trobava vivint en una cova i que estava empadronada, però amb expedient obert del padró.

La jornada de neteja de ses Illetes es salda amb uns 100 quilos de residus retirats

La neteja de la platja de ses Illetes organitzada pel Consell Insular de Formentera amb l'associació Qué celeste diumenge passat s'ha saldat amb la recollida d’aproximadament de 100 quilos de residus.

A la jornada de neteja varen assistir una vintena de persones, entre els quals es trobava la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Entre els residus recollits hi havia fustes i tubs, encara que el 90 % eren de petita grandària, com ara taps, bastonets i embolcalls. Així mateix, els voluntaris varen recollir de la sorra xarxes de pesca, calçat i nombrosos vidres.

Formentera tornarà a combatre la processionària mitjançant fumigació aèria

El Consell Insular de Formentera ha anunciat que tant l'any 2024 com en el 2025 es recuperarà el tractament aeri per erradicar la processionària del pi a l'illa. A petició de l'administració formenterera, el Govern balear farà un tractament amb helicòpter de tota la massa forestal de pineda de l'illa de Formentera, equivalent a 2.800 hectàrees.

En els anys 2022 i 2023 l'anterior Govern, tant insular com autonòmic, va deixar de realitzar fumigacions aèries a Formentera perquè es va considerar la processionària com a plaga, per la qual cosa varen realitzar actuacions encaminades més a la no proliferació que a l'extinció. En els pròxims dos anys, no obstant això, es tornarà a atacar el problema de la processionària per la via aèria, cosq per a la qual ja s'ha previst la inversió per a la seva licitació. Es tracta d'una mesura més que necessària atès que es preveu que la presència de processionària del pi sigui “crítica” en els mesos d'hivern a l'illa a causa de les decisions preses per l'anterior Executiu autonòmic i avalades per Gent per Formentera i PSOE.

Segons les previsions de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi natural, aquest tractament aeri es farà amb doble passada, és a dir, que cobrirà una superfície total de 5.600 hectàrees. La fumigació es realitzarà amb ‘Bacillus thuringiensis var kurstaki’, que és un insecticida biològic amb activitat per ingestió. El cost d'aquest tractament serà de 396.000 euros anuals, aproximadament.

Aquesta fumigació aèria és una de les primeres iniciatives dirigides a Formentera pel conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet Pons, a petició de l'equip de Govern del Consell Insular de Formentera.

Quant a les actuacions realitzades el 2023, durant els mesos de gener, febrer i març es va procedir a l'eliminació de bosses de processionària dels arbres per part de l’Ibanat i del Consell Insular de Formentera manualment i mitjançant trets d'escopeta, per al que es varen destinar 4.000 cartutxos.

Així mateix, i a través de l'empresa TECMENA, s'ha procedit a la instal·lació de 1.102 paranys tipus got distribuïdes entre les cinc rutes prestablertes, més una ruta de reforç. Aquestes actuacions s'han dut a terme entre els mesos de juliol i octubre amb quatre revisions ordinàries. Així mateix, durant el mes de novembre, s'està procedint a dur a terme el tractament terrestre contra la processionària del pi. La zona d'actuació és l'àrea recreativa de Can Marroig i tots els camins accessibles de la repoblació de la finca pública de Cap de Barbaria.

Aquestes actuacions han tengut un cost a Formentera de 85.485,20 euros.

El Consell Insular de Formentera convoca una jornada de neteja de la platja de ses Illetes

El Consell Insular de Formentera, en col·laboració amb l'associació Qué Celeste, ha convocat per al diumenge, 26 de novembre, una jornada de neteja de la platja de ses Illetes, al Parc Natural de Ses Salines.

Tots els interessats a participar en aquesta iniciativa hauran d'acudir a l'aparcament del restaurant Es Ministre a les 11 hores, i es recomana que portin aigua donada la dificultat d'aconseguir de beure en la zona en aquesta època de l'any.

Aquesta activitat està englobada dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera aprova les preguntes de la consulta de mercat per a la instal·lació d'una planta de valorització de fracció orgànica i fangs

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha donat llum verda a les preguntes de la consulta preliminar del mercat en relació amb l'expedient de l'àrea de Gestió Ambiental per a la construcció d'una Planta de valorització de FORS i fangs de EDAR.

Aquesta consulta té com a finalitat valorar les diverses solucions tècniques que comporten la construcció d'una Planta de Valorització de Fracció Orgànica de Residuus Sòlids en l'àrea de Gestió de Residus de l'illa de Formentera, en atenció al que es preveu en el Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de Formentera, per a poder informar els operadors econòmics sobre el plantejament de l'obra i els seus requisits. Així mateix, segons ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, ajudarà a l’administración a preparar correctament la licitació d'aquesta infraestructura.

La Junta de Govern ha aprovat així mateix publicar les preguntes de la Consulta del Mercat en el perfil del contractant allotjat en la Plataforma de contractació de l'Estat i ha establert com a termini de presentació de les propostes 15 dies hàbils a partir d'aquesta publicació.

Més articles...

Pàgina 1 de 68

Inici
Anterior
1

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix