• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Surt a exposició pública el projecte executiu per a la instal·lació de pantalans flotants i fondejos de baix impacte a s’Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui ha sortit a informació pública el projecte executiu per a la instal·lació de pantalans flotants i fondejos de baix impacte a s’Estany des Peix. L’exposició pública de 15 dies d’aquest projecte s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) als efectes que puguin presentar al·legacions i és un tràmit previ a la tramitació de l’expedient de contractació de l’obra.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que aquest “és un nou pas ferm cap a la regulació de s’Estany des Peix”. “Continuam amb el compromís de portar a terme aquest projecte perquè aquesta regulació sigui una realitat aquesta legislatura”, ha destacat el conseller.

El projecte es pot consultar a través del enllaç que publica el BOIB i de manera presencial a les oficines de l’àrea de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció del Consell de Formentera al carrer Mallorca de Sant Ferran.

El projecte executiu va estar encarregat a l’empresa Tragsatec. Cal recordar que aquest projecte té un cost de licitació d’1.259.204,18 euros i que per a l’execució de l’obra el Consell de Formentera disposa d’una subvenció a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) per l’import de 652.154 €.


15 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es suma al repte de les Banderes Verdes

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la nostra illa competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio. Un total de 100 establiments de l’illa, entre restaurants, cafeteries, bars i quiosquets de platja o hotelers s’han sumat a aquesta iniciativa que compta amb la col·laboració del Consell i està organitzada per Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de l’reciclatge dels residus d’envasos de vidre a nivell estatal.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de 20 municipis de les Illes Balears, als quals s’han unit Formentera i 100 establiments de l’illa. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre. Per part seva, Ecovidrio està lliurant als restauradors i hotelers, de forma gratuïta, 23 cubs per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Ecovidrio té un sistema de puntuació per distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat o atorgar altres reconeixements si hi ha increment de
reciclatge.

9 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els escolars de Formentera aconsegueixen recuperar 3.457 quilos d’envasos de vidre a la campanya “Els Peque Recicladors”

foto 2021 ecovidrio2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la campanya ‘Els Peque Recicladors’, impulsada juntament amb Ecovidrio ha aconseguit recuperar 3.457 kg d’envasos entre els escolars de l’illa. Segon ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “l’objectiu era conscienciar els escolars sobre la importància que té reciclar envasos de vidre i la veritat que ha estat un èxit pel resultat i per la participació de prop de 614 escolars d’entre 6 i 12 anys pertanyents als quatre centres escolars de l’illa”.

La iniciativa, que es va desenvolupar del 19 d’abril al 31 de maig, va comptar amb la participació dels quatre centres de primària de l’illa. El col·legi guanyador, que rebrà un xec regal de 500 €, és el CEIP Verge Miraculosa. En la campanya han participat 614 escolars d’entre 6 i 12 anys.

Per al desenvolupament de la campanya, que va tenir lloc del 19 d’abril al 31 de maig, es va posar en marxa un concurs en què competien entre si les escoles de l’illa, amb l’objectiu de convertir-se en el centre més reciclador d’envasos de vidre.

Per ajudar a aconseguir l’objectiu, en totes les escoles es va situar un contenidor verd decorat amb la imatge de la campanya i personalitzat amb el nom del centre. De tal manera que el centre que més quilograms de vidre acumulàs per alumne matriculat a primària, a través d’aquest punt de reciclatge, seria el guanyador, amb un premi de 500 €.

28 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s’adhereix a la campanya ‘Tortugues en el Mediterrani’

cartell 2021 tortuga CAEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, s’ha sumat a la campanya “Tortugues en el Mediterrani” promoguda per la Fundació Oceanogràfic de València, coincidint amb la celebració avui del Dia Mundial de la Tortuga Marina. La institució insular repartirà cartells informatius a les principals cartelleres del Consell, així com a diferents indrets de l’illa per informar sobre aquesta campanya de conscienciació.

Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “des del Consell Formentera ens hem sumat una altra vegada a aquesta campanya de conscienciació duta endavant a bona part del Mediterrani estatal perquè els nostres turistes i residents coneguin la importància de tenir cura de la tortuga babaua, Caretta caretta” i que “tenen una funció essencial dins l’ecosistema marí”.

Més de 55 municipis de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears també han donat difusió a la iniciativa.

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Prop de 350 quilos de residus, recollits durant les activitats de la Setmana del Medi Ambient

foto 2021 que celesteLa primera edició de la Setmana del Medi Ambient impulsada des del Consell de Formentera es va tancar el dissabte passat amb una jornada de neteja submarina i tallers infantils a can Marroig. En total, durant les activitats voluntàries organitzades aquests dies es varen recollir prop de 350 quilos de residus. El dissabte dia 5, amb la col·laboració de Plastic Free i Qué Celeste! es varen a recollir prop de 100 quilos de residus de la zona de cala en Baster; i el dia 12 a la neteja submarina, amb la col·laboració de Formentera Divers i Vellmarí es varen recollir 250 quilos de plàstics, llaunes, ampolles, etc. de zones com s’Espalmador, Illetes, Racó de s’Oli i can Marroig.

A més, la Setmana del Medi Ambient va comptar amb la celebració de rutes ornitològiques, que va completar l’aforament els dos dies, tallers infantils amb Clean Wave i una xerrada sobre tortugues organitzada pel Parc natural de ses Salines.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït, en primer lloc, la col·laboració de les associacions i empreses participants en aquesta setmana, “que han ajudat a traslladar el missatge de conscienciació de protecció i cura del nostre medi ambient d’una manera lúdica”. El conseller ha valorat la bona acollida de les activitats, que eren totes gratuïtes, i ha avançat que el pròxim any es repetirà aquesta iniciativa.

14 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 57

9

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix