• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

L’ONG Ocean Keepers comença la neteja del litoral de Formentera amb la col·laboració del Consell

foto 2021 ocean keepersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, col·labora amb l’ONG Ocean Keepers que avui comença amb una neteja del litoral formenterer i es perllongarà durant set dies aquest mes de juny. Aquesta organització, amb seu a Eivissa i sense ànim de lucre, “lluita per un canvi en positiu per reduir la nostra petjada al planeta, que implica una major conscienciació sobre l'impacte que tenen les nostres accions". Aquesta setmana comencen la neteja en barca per la zona des Caló des Morts, el dimecres per la punta des Corb Marí i el dijous per Cala Saona; i la setmana del 22 de juny faran la neteja per s’Espalmador, ses Illetes, Llevant i pas des Trucadors. El Consell col·labora en aquesta neteja amb el suport logístic.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines i a sa Tanca d’Allà Dins des Cap de Barbaria

foto 2021 inici entrada regulada AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui s’inicia la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. Com és habitual, l’accés al parc serà de franc per als residents a l’illa.

Els no residents hauran d’abonar des d’avui fins al 15 de juliol 5  € per cotxe i 3  € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6  € per cotxe i 4  € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5  € per cotxe i 3  € per moto, i la segona 4  € per cotxe i 2  € per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins al 30 setembre. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació as Cap
La regulació de l’accés amb vehicles a motor as Cap s’inicia demà 1 de juny i estarà vigent fins al 15 d’octubre de 2021. La regulació estarà vigent fins al 15 d’octubre amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de “sa Tanca d’Allà Dins”.

Des de fa quatre temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació es pretén garantir que l’experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i poder anar caminant o amb bicicleta fins al far.

Accés persones mobilitat reduïda
En l’horari de màxima afluència, d’11 a 13  h i de 18 a 22  h hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la Setmana del Medi Ambient amb visites guiades, neteges del litoral i del fons marí i tallers infantils

cartell 2021 setmana medi ambientEl Consell de Formentera ha presentat avui la Setmana del Medi Ambient, una sèrie d’activitats organitzades amb diferents associacions, col·lectius i empreses de l’illa destinades a conscienciar en la protecció del medi ambient; i que començaran aquest dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i es desenvoluparan fins al 12 de juny. Entre les activitats programades, hi haurà neteges del litoral, neteges dels fons marí, tallers per a infants i excursions guiades pel parc natural.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que “amb aquesta iniciativa i amb la gran varietat d’activitats programades, es vol arribar a conscienciar el major nombre de persones possible d'una manera lúdica i també compromesa”. El conseller ha assenyalat que totes les activitats són gratuïtes, i ha animat a tothom a participar en una setmana que “a més ens ajuda a conèixer d’una manera més propera el nostre entorn natural”.

Les activitats programades són les següents:

Dia 5 de juny. Dia Mundial de Medi Ambient
10.00 h. Neteja i recompte de mircroplàstics as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
10.30 h. Neteja i classificació de residus as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
Inscripcions al 971 32 12 10 o al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.
10 a 13 h. Tortugues a Formentera. Taller a la platja de ses Canyes. Activitat organitzada pel Parc Natural de ses Salines. Inscripcions: eaespaisnaturals@gmail.com.

Dies 9 i 11 de juny. Ruta ornitològica i de la sal
De 19 a 20 h. Ruta ornitològica organitzada per l’empresa Posidonia per conèixer les aus que habiten i visiten les Salines i l’estany Pudent. La ruta comença al camí des Brolls i finalitza a les Salines Ferrer, on els visitants podran emportar-se una mostra de sal. És recomanable portar prismàtics, càmera fotogràfica i roba còmoda. Les placés són limitades a 15 persones per dia. Inscripcions i informació: info@whitesandsolutions.es i 659304587.

Dia 12 de juny. Dia Mundial dels Oceans
Per commemorar el Dia Mundial dels Oceans, que es celebra el 8 de juny, el pròxim 12 de juny s’han organitzat diferents activitats sota el nom ‘La cara invisible del planeta’. Així, s’han preparat les següents accions:
8.00 hores. Neteja submarina amb Formentera Divers. Inscripció Formentera Divers. Tel. 971 18 05 61. Places limitades.
15.30 h. Neteja submarina de residus amb Vellmarí. Inscripcions. 971 322105. Places limitades.
10 a 12.30 h. Tallers infantils de Clean Wave a Can Marroig. Jocs i contes per conscienciar els infants i fer-los protagonistes del canvi, impartits per l’educadora Pilar Gómez al pati de Can Marroig.

Els tallers estan organitzats per edats i temàtiques. De 10 a 11.15 h. Taller fora plàstics (de 3 a 9 anys); 11.15 a 12.30 h. Taller Algacadabra (de 6 a 12 anys); i 12.30 a 13.45 h. Taller Plàsticcadabra (de 5 a 12 anys). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar al 971 32 12 10 o mediambient@conselldeformentera.cat.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix la posidònia retirada de les platges per a l’ús tradicional

foto 2021 illetesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que posa a disposició la posidònia retirada de les platges de ses Illetes i cala Saona l’últim mes perquè puguin fer-la servir.

Qui tengui interès a fer servir la posidònia retirada, es pot adreçar a l’àrea de Medi Ambient per fer la petició, via instància genèrica a l’OVAC, telefonar al 971 32 12 10 o enviar un correu a mediambient@conselldeformentera.cat. El transport del material és gratuït i enguany només es poden demanar dos camions per usuari, ja que no hi ha tanta disponibilitat com en anys anteriors.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït “la col·laboració ciutadana per donar-li un nou ús a la posidònia” i ha animat a la població de l’illa “a contribuir en l’economia circular, que creiem que és fonamental en la nostra illa”.

Enguany, s’han recollit prop de 2.000 metres cúbics de posidònia, menys de la meitat que l’any passat quan, a causa principalment dels temporals, se’n varen retirar més de 5.000.


21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença la campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que demà comença una nova campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines. En concret s’actuarà sobre les masses d’aigua dolça de la zona de l’estany Pudent, l’estany des Peix i les salines d’en Marroig, que és on es desenvolupen les larves de moscards i quironòmids.

La campanya, encomanda a l’empresa pública Tragsa, es perllongarà al llarg de tot l’estiu i fins a finals del mes d’octubre. La fumigació la portaran a terme dos operaris durant 32 jornades de tractament. El pressupost és de 34.278,30 €.

El control biològic es realitza mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus thuringiensis Israeliensis que actuen específicament sobre les larves d’aquests insectes.

12 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 57

10

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix