• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Servicios Generales Economía y Hacienda

Formentera suma dos establiments més al catàleg d’Emblemàtics Balears que té com a objectiu protegir l’activitat comercial de proximitat

Formentera ha sumat dos comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears, impulsat per la conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), i amb la col·laboració del Consell. Així, Formentera compta ja amb vuit establiments emblemàtics.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els nous establiments adherits a Emblemàtics Balears són:

- Can Forn (supermercat): arrelat amb història
- Macramé Ferrer (moda): arrelat amb història

Els establiments de Formentera que ja formaven part del catàleg són:

- Forn Can Jeroni (forn i pastisseria): arrelat amb història
- Forn Can Manolo (forn i pastisseria): emblemàtic
- Forn Sant Ferran (forn i pastisseria): arrelat amb història
- Llibreria Tur Ferrer (llibreria i papereria): amb història
- Sa Farinera (productes agrícoles i per a animals): emblemàtic
- Teixits J. Marí Serra (teixits i roba de casa): amb història

Actualment, hi ha 28 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 317 comerços catalogats. Formentera ja compta amb vuit establiments, i la resta de municipis que també en tenen són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (8). Per categories, hi ha 87 establiments emblemàtics; 103 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 51 amb història; 40 d’arrelats; 6 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

L’IDI ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

El Consell Insular de Formentera presenta, juntament amb la PIMEF i l’Associació de Botiguers, la primera Fira d’Estocs de l’illa

El Consell Insular de Formentera, la PIMEF i l'Associació de Botiguers de Formentera han presentat aquest matí la primera edició de la Fira d’Estocs de Formentera, que tendrà lloc el dissabte 21 d'octubre de 17 a 22 hores al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

Aquesta proposta és fruit de diverses reunions mantingudes entre diferents empreses del sector amb la finalitat de dinamitzar el comerç local de Formentera. Segons han assenyalat des de PIMEF, es tracta d'una oportunitat única perquè els comerciants que participin puguin liquidar articles de temporada a un preu més econòmic de l'habitual, alhora que beneficia el públic visitant amb productes de qualitat a bon preu. En aquest sentit, es podrà adquirir una àmplia gamma de productes alhora que es coneix més el comerç de Formentera.

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha manifestat que aquesta primera edició de la Fira d'Estocs de Formentera “és fruit d'aquesta col·laboració estreta que volem tenir amb la petita empresa de l'illa”. Així mateix, ha indicat que en total participaran vint establiments de tots els racons de Formentera i que l'aportació del Consell serà la contractació d'un parell de grups musicals de l'illa per amenitzar l'esdeveniment, a més de col·laborar amb la instal·lació d'una carpa perquè es puguin instal·lar les parades. “Aquest és un motiu més per a no sortir de Formentera per comprar, i tot el que es compra a Formentera cal recordar que redunda en la millora de l'economia local”, ha matisat el conseller.

El president de PIMEF, Pep Mayans, ha incidit en què la celebració d'aquesta primera Fira d'Estocs de Formentera és fruit d'un treball previ que es va realitzar l'any passat, especialment amb la creació de l'Associació de Botiguers, que es va materialitzar fa uns dies amb la presentació d'aquest nou col·lectiu.

Per la seua part la presidenta dels Botiguers, Lina Tur, ha qualificat de “molt bona” aquesta iniciativa i s'ha mostrat convençuda que serà un rotund èxit. Així mateix, ha dit que aquesta fira es complementarà amb una altra mena d'activitats lúdiques en el mateix jardí de ses Eres:

- Castells inflables i jocs infantils de 17 a 19 hores.

- Amenització musical en directe amb dos grups de música: The Mirror Three de 20 a 21 hores, i

Maya Alexander Quartet de 21 a 22 hores.

A més, com hi ha espai suficient, des de PIMEF han volgut donar l'oportunitat a les APIMAS que ho desitgin de poder col·locar taules de berenar per recaptar fons per a les excursions de fi de curs.

El Consell Insular de Formentera donarà finalment ajudes al lloguer de l'habitatge per valor de 52.140 euros

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha aprovat finalment ajudes al lloguer de l'habitatge per valor de 52.140 euros corresponents a l'any 2022, pràcticament el doble de les que s'havien concedit de manera inicial.

En total, s'han presentat 81 sol·licituds per rebre ajudes públiques al lloguer, de les quals 59 s'han denegat, 21 s'han acceptat i una està pendent que l'interessat presenti determinada documentació.

Totes les ajudes seran per un import de 2.640 euros, a excepció d'una que serà de 1.320 i una altra que ascendirà a 660 euros.

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova una modificació de crèdit amb càrrec al romanent de Tresoreria d'1.150.000 euros

El Ple del Consell de Formentera ha aprovat el programa d'explotació de l'any 2023 del contracte subscrit entre el Consell d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera i l'UTE GIREF per a la redacció dels projectes la construcció, la posada en funcionament i l'explotació d'algunes instal·lacions de tractament integral de residus previst en el Pla Director Sectorial de Gestió de Residus Urbans d'Eivissa i Formentera per un import d'1.643.852,91 euros, IVA no inclòs. Aquest import, segons ha explicat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, correspon al pagament anual que ha de fer Formentera per afrontar les despeses de la gestió dels seus residus.

La proposta ha tirat endavant amb el vot favorable de l'equip de Govern i el Grup Socialista i l'abstenció del Grup Gent per Formentera.

L'equip de Govern ha donat compte així mateix al ple de l'acord d'acceptació de la consulta preliminar de mercat en relació a la construcció de la planta de valorització de residus de construcció i demolició.

El Ple ha aprovat també atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd als agents de la Policia Local Marcos Roig Ferrer i Pilar Daviu. Al primer dels policies se li concedeix la condecoració per la seua decisió, fermesa, determinació i valentia i per la seva tranquil·litat i calma davant una situació greu, que només amb una bona formació i un entusiasme professional va aconseguir que una persona romangués amb vida fins a l'arribada i assistència del personal sanitari especialitzat.

Quant a Pilar Daviu, se li atorga la distinció per la seua gran implicació, la seua calma i decisió, la seua fermesa, determinació i professionalitat, per la seua valentia i saber estar, i per la seua capacitat de conjugar tranquil·litat i calma amb la tensió i pressió del moment davant una situació tan greu com un intent de suïcidi d'un jove, alguna cosa que només una professional amb una gran formació és capaç d'afrontar.

També ha acordat atorgar la Medalla de Permanència de Segona a l’agent Javier Torrens per acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la Policia Local havent tengut una trajectòria professional recta i justa, sense que tingui cap expedient disciplinari en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal. La proposta ha rebut el vot favorable unànime de tots els grups del Ple.

El Ple del Consell Insular de Formentera ha donat també llum verda a l'aprovació inicial a l'expedient de modificació de crèdit, amb càrrec al romanent de tresoreria, per a dotar al pressupost insular d'1.150.000 euros amb la finalitat de fer front a diversos pagaments de la institució. En aquest sentit el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, ha insistit que aquestes modificacions es deuen al fet que l'anterior equip de Govern va deixar completament esgotat el pressupost per a tot l'any 2023 “i bàsicament s'està usant els diners per a pagar factures provinents de la passada legislatura”.

S'aprova amb el vot a favor de l'equip de Govern i l'abstenció dels dos grups de l'oposició.

A proposta de la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació Ciutadana, Eva Nieto, el Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat ratificar la sol·licitud a UNICEF Espanya per a l'obtenció de la renovació del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, una proposta que ha comptat amb la unanimitat del Ple.

També a proposta de la Conselleria de Joventut el Consell ha aprovat inicialment el III Pla de la Infància i Joventut de Formentera 2023-2027. Un document en el qual es recullen propostes i accions per a la construcció d'un present i un futur adequat per als nens i joves de Formentera, com a integrants de la ciutadania.

El Consell Insular de Formentera inaugura l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Sant Ferran, que estarà operativa de dimarts a divendres

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà dimecres, a les 11 hores, la nova Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Ferran, que estarà situada a l’Espai Cultural de la localitat (antiga escola de Sant Ferran).

Aquesta oficina estarà operativa de dimarts a divendres de 9 a 14 hores i serà atesa per un funcionari de lOAC de Sant Francesc, “que és el mateix que es desplaça els dilluns a la Mola”, segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

El conseller ha indicat, així mateix, que l'obertura d'aquesta oficina no tendrà cap cost extraordinari per al Consell, ja que el local és propietat de la institució i la persona encarregada ja forma part de la plantilla del Consell. “D'aquesta manera donam servei i apropam l'administració al ciutadà en una població, i els seus voltants, que en les últimes legislatures s'havia sentit oblidada”, ha recordat Alcaraz.

A la inauguració d'aquesta nova oficina assistirà el president del Consell Insular, Llorenç Córdoba, que també és el conseller encarregat d'aquest nucli urbà.

Más artículos...

Página 3 de 10

3
Nos encontrarás en:
plaza de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat
impostos_cobro_cast
Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio