• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Servicios Generales Economía y Hacienda

El Consell contracta dos nous aodl amb finançament del SOIB

El Consell Insular de Formentera, el passat dia 22 de novembre de 2023, va formalitzar la contractació de dos nous Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local dins el marc de la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local. El programa SOIB Desenvolupament Local 2023 finalitza el 31 de desembre de 2025.

El programa «SOIB Desenvolupament Local» compta amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i és finançat per fons del SOIB, del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i del Consell Insular de Formentera.

D'acord amb la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local», els AODL contractats hauran de dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local, actualitzar el Pla Estratègic d'Ocupació Local (PEOL) de Formentera, i presentar un Pla d'Acció, que haurà de ser aprovat pel SOIB. També hauran de desenvolupar els programes i les actuacions necessàries per dur a terme aquest Pla, així com la gestió de les polítiques actives d'ocupació.

Els agents d'ocupació i desenvolupament local són professionals imprescindibles per impulsar, des del lideratge públic, les estratègies de dinamització econòmica entre els diferents agents territorials (públics, privats i comunitaris). A més, es tracta d'un perfil professional clau per desenvolupar polítiques actives d'ocupació territorial i promoure un treball cooperatiu entre l'administració local i autonòmica en matèria d'ocupació.

El Consell Insular de Formentera presenta amb PIMEF i Cambra de Comerç les campanyes i activitats per les festes nadalenques

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha presentat al costat de representants de PIMEF i de la Cambra de Comerç les campanyes que es duran a terme en matèria comercial aquest Nadal, a més de presentar el Mercat de Nadal i el Mininadal.

Alcaraz ha destacat la feina realitzada conjuntament amb les patronals per preparar totes les activitats de les festes nadalenques i, encara que s'han mantingut moltes coses d'anys anteriors, unes altres s'han millorat, com les casetes del Mercat de Nadal. Uns canvis que s'han centrat bàsicament en les bases per optar a una d'aquestes casetes, que s'han consensuat amb PIMEF i Cambra de Comerç, especialment les relacionades amb la restauració.

Entre altres coses, s'exigeix als restauradors que optin a aquestes casetes al fet que usin producte local. “També se'ls exigirà una bona relació qualitat-preu, amb el que obtindran un punt més per a l'any que ve”, ha explicat el conseller. Així mateix, prevalen els bars i restaurants que obrin més de sis mesos a l'any. “Pretenem que la gent consumeixi a Formentera i que no s'hagi d'anar de l'illa per Nadal, que tenguin una excusa per a quedar-se”, ha manifestat Alcaraz.

Les casetes nadalenques obriran de l'1 de desembre al 4 de gener. L'horari de les de comerços serà de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Les de restauració, per part seva, obriran de dilluns a dijous de 12.30 a 16 hores i de 18 a 22 hores. De divendres a diumenge i vespres de festius l'horari serà de 12.30 a 16 hores i de 18 a mitjanit.

Quant al Mininadal, romandrà obert de l'1 de desembre al 4 de gener. De l'1 al 23 de desembre l'horari serà de dilluns a divendres de 17.30 hores a 19.30 hores i els dissabtes d'11 a 13 hores. Els diumenges i els festius romandrà tancat. Del 27 de desembre al 4 de gener de dilluns a divendres l'horari serà d'11 a 13 hores i de 17,30 a 19.30 hores. Els dissabtes obrirà d'11 a 13 amb jocs i tallers amb jocs i tallers.

El primer d'aquests tallers serà dissabte, 2 de desembre, amb el nom ‘Fent l’Animal’ i de la mà de Fran Lucas Simón. El 9 de desembre, també dissabte, Brenda Novak serà l'encarregada del taller de màscares ‘Jugant amb els animals’, tots dos a les 11 hores.

El divendres, 15 de desembre, el taller serà ‘Un nadal reciclat’ amb Fran Lucas Simón. El divendres, 22 de desembre el taller serà de jocs amb Jugueroix. Tots dos tallers seran a les 17.30 hores. El dissabte, 16 de desembre, la Panera Vermella serà l'encarregada del taller de batucada dirigit a nens a partir dels 6 anys i el dissabte següent, 23 de desembre, la caseta del mininadal acollirà l'espectacle ‘Una carretada de contes’ amb La Guilla Teatre a les 12 hores.

El divendres, 29 de desembre, hi haurà un taller de reciclatge amb Daniela Carestia a les 11 hores mentre que el dissabte, 30 de desembre, serà el moment del taller ‘Pintar en Gran’ a càrrec de Fran Lucas Simón, que també serà l'encarregat del taller ‘Recicla, Pinta i Juga’ del 4 de gener a les 17,30 hores.

La gerent de PIMEF, Lidia Álvarez, ha anunciat que posaran en marxa dues campanyes per Nadal, les dues relacionades amb la targeta Compra a Casa. La primera d'elles serà la del blackfriday, per la qual totes les compres que es realitzin el divendres en els establiments adherits al programa per un import mínim de 15 euros entraran en el sorteig d'una targeta regalo de 50 euros per a gastar en els comerços de Formentera.

D'altra banda, Álvarez ha explicat que el pròxim 1 de desembre dona principi la campanya de Nadal, per la qual totes les compres que es realitzin des de l'1 de desembre al 6 de gener en els establiments de Compra a Casa amb un import mínim de 20 euros entraran en el sorteig d'una targeta regalo de 500 euros.

“Actualment hi ha 3.386 targetes circulant i 32 comerços adherits”, ha explicat la gerent de PIMEF, que ha subratllat que el programa gaudeix de bona salut “perquè ara són les botigues les que volen adherir-se a ell”.

Lina Tur, representant de la Cambra de Comerç, ha explicat per la seva part que, al costat del Consell Insular de Formentera, han convocat una nova edició del concurs d'aparadorisme, que ja porta 17 edicions. “Cada vegada hi ha més comerços tancats en aquestes dates i s'ha hagut d'obrir el concurs a altres negocis”, ha subratllat, “però es mantenen els tres premis en diferents categories: a l'esperit nadalenc, a la creativitat i a l'originalitat”.

Aquests premis consten de 200 euros cadascun, a més d'una placa. La inscripció va començar el passat dia 20 i es mantindrà fins a l'11 de desembre. El dia 12 el jurat avaluarà els aparadors i el dia 13 es lliuraran els premis.

El Consell Insular de Formentera ha rebut 67.038,78 del SOIB per contratactar a sis persones desocupades

El Consell Insular de Formentera ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)
per impulsar l’ocupació a l’Illa de Formentera, a través del programa SOIB Reactiva, convocatòria 2023.
Aquesta convocatòria concedeix al Consell Insular de Formentera un import de 67.038,78 euros i, permetrà
contractar un total de sis persones desocupades, amb previsió que les persones seleccionades comencin a
treballar a partir del pròxim mes de desembre, durant un període de sis mesos.
Per a aquesta convocatòria 2023 del programa SOIB Reactiva es seleccionaran els següents perfils profes-
sionals:
Línia 1: joves desocupats, menors de 30 anys
 1 Dinamitzador/a Sociocultural
 1 Auxiliar Administratiu/iva
 1 Operari/ària Polivalent
 1 Operari/ària de Neteja
Línia 2: dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d’atur de llarga durada
 1 Auxiliar Administratiu/iva
 1 Operari/ària de Neteja
Els interessats es poden inscriure seleccionant l’oferta corresponent. Les inscripcions a les ofertes es poden
fer a través del portal web del SOIB, en el següent enllaç: https://soib.es/soib-reactiva/. Per a les ofertes de
la Línia 1, es poden inscriure fins al dilluns 27 de novembre de 2023 i, per a la Línia 2, a partir del dijous 23
de novembre de 2023 fins al dijous 30 novembre de 2023, ambdós inclosos.
La convocatòria SOIB Reactiva 2023 ha estat promoguda pel SOIB i ha comptat amb el finançament del
Fons Social Europeu Plus (FSE+).

Consell Insular de Formentera i PIMEF celebren una jornada per animar les empreses locals a presentar-se a les licitacions públiques

El Consell Insular de Formentera i la PIMEF celebraran el pròxim dia 30 de novembre, a les 19 hores en la seu de la patronal, una jornada informativa sobre la contractació pública per a petites i mitjanes empreses.

Segons ha explicat la gerent de PIMEF, Lídia Álvarez, l’objectiu d'aquesta jornada és “animar les empreses locals a presentar-se als diferents concursos que treu l'administració insular” i que tenguin eines que els facilitin a les presentar-se a les licitacions públiques.

Per la seva part el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha assenyalat que des del Consell "estam molt interessats que es presentin empreses locals a les pròximes licitacions en igualtat de condicions que les que es presenten de fora".

La jornada consistirà en una xerrada impartida per tècnics del Consell Insular de Formentera, i posteriorment s'obrirà un debat entre empresaris i administració per a conèixer de primera mà que traves s'estan trobant les petites i medianes empreses de l'illa a l'hora de presentar-se a aquestes licitacions, buscar solucions als problemes que plantegen i resoldre qualsevol tipus de dubte que tenguin sobre els concursos públics de l'administració.

El Consell Insular de Formentera i PIMEF posen en marxa la jornada ‘Black Friday’ per a fidelizar la compra en el comerç local

El Consell Insular de Formentera i la PIMEF han posat en marxa, amb motiu de l'arribada del divendres negre el pròxim 24 de novembre, la jornada ‘Black Friday a Formentera’ a través del seu programa de fidelització per al comerç local Compra a Casa.

Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15€ que es realitzin en els establiments adherits a Compra a Casa participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50€. El guanyador es donarà a conèixer el dilluns 4 de desembre i podrà recollir el premi a les oficines de la PIMEF.

Actualment són 32 els establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa en el 2016 s'han expedit 3.400 targetes.

Más artículos...

Página 2 de 10

2
Nos encontrarás en:
plaza de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat
impostos_cobro_cast
Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio