• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Els comercialitzadors d'estades turístiques han de renovar les autoritzacions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ja estan disponibles els tràmits de renovació de places i de comunicació de pròrroga d'activitat per renovar les autoritzacions per a la comercialització d'estades turístiques. Recordam que els darrers dos anys i a causa de la incidència de la pandèmia, les autoritzacions es varen prorrogar per dos anys més, però ara ja s'ha de tramitar la renovació de places i de pròrroga d'activitat per a aquelles autoritzacions que vagin caducant.

Les renovacions es poden fer de manera telemàtica a través de l'OVAC (Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana) o de manera presencial a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana). També es poden fer consultes presencials o telefòniques i recollir les sol·licituds tant a la Conselleria de Turisme, situada en el carrer de Pius Tur Mayans de Sant Francesc, com a l'OAC.

"Després d'aquests dos anys de pròrroga iniciam novament la renovació de les autoritzacions", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. A més, ha afegit que "aquest és un tràmit molt important per garantir el compliment de la legalitat dels lloguers turístics". D'altra banda, Alejandra Ferrer ha informat que "paral·lelament estam treballant en el pla d'inspeccions de 2022 per revisar el compliment del Pla de Qualitat i detectar els lloguers turístics il·legals que contribueixen a la falta d'allotjament residencial i temporal per a treballadors".

Segons el Reglament pel qual es regula la comercialització d'estades turístiques en habitatges a l'illa de Formentera, la inscripció en el Registre de Turisme de Formentera tenia una vigència per a cinc anys des de la presentació de la declaració responsable d'inici d'activitat turística per a la comercialització d'estades turístiques. A causa de la pandèmia de la covid-19 es va allargar aquesta vigència per a dos anys més. Ara, al gener de 2022, han començat a caducar totes les altes al Registre de Turisme de Formentera de les estades turístiques, i els propietaris hauran de tornar a renovar-les. Així mateix, hauran de complir amb el nou Pla de Qualitat, que també va quedar prorrogat amb motiu de la covid-19.


26 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa en valor la protecció dels seus atractius naturals i l'oferta de fora temporada alta a Fitur

foto 2022 fitur CLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assisteixen en representació de Formentera aquests dies a la fira internacional de promoció turística, Fitur, que se celebra a Madrid.

La presidenta Ana Juan ha explicat que Formentera centra la seva promoció "en el turisme amant de la natura o familiar que ve a la nostra illa i és respectuós amb el medi ambient, les tradicions i la cultura". També ha destacat la bona assistència de públic a la fira, fet que preveu "una recuperació del turisme nacional, i això és una bona notícia per a la nostra illa", segons ha apuntat la presidenta.

Precisament avui, la vicepresidenta i responsable de Turisme ha fet una presentació davant la premsa per presentar la destinació Formentera amb els seus encants entre els quals ha destacat "els paisatges, la natura ben conservada i la identitat única". Per aconseguir mantenir aquests valors, Alejandra Ferrer ha recordat que la ciutadania de l'illa sempre ha estat compromesa amb la conservació de Formentera.

Entre els projectes que des de la institució s'han impulsat per fer que el model turístic i d'illa fos més sostenible, la vicepresidenta ha parlat sobre "l'impuls que s'ha donat al camp des de la represa de la Cooperativa, l'establiment d'un sostre turístic, projectes com formentera.eco o el Save Posidonia Project, entre d'altres" i ha afegit que "les pròximes passes per garantir la protecció de l'entorn marí i la costa de Formentera passen per l'establiment de la capacitat de càrrega marítima".

Esdeveniments fora de temporada

A més dels atractius de l'illa, Alejandra Ferrer ha explicat els esdeveniments culturals i esportius que s'organitzen a Formentera per atreure visitants fora dels mesos de temporada alta. I ha fet especial incidència en "les possibilitats que els espais naturals i oberts amb poca afluència de gent permeten gaudir de l'illa de manera més segura".

A la fira, Formentera té un apartat específic dins l'estand de les Illes Balears amb material promocional sobre les opcions de fer turisme familiar, gaudir del medi ambient de l'illa, la gastronomia, el patrimoni i de les activitats culturals i esportives que s'organitzen fora de la temporada alta. Dins les activitats promocionals, s'estan celebrant reunions amb revistes especialitzades en viatges, portals web, operadors turístics i agents de viatges, entre d'altres.

20 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Javier Asensio, guanyador del sorteig de la campanya "Al Nadal compra a casa"

foto 20212nadal compra casaJavier Asensio ha estat el guanyador del sorteig de la campanya "Al Nadal compra a casa", que impulsen el Consell de Formentera i la Pimef. La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, i la gerent de la Pimef, Lidia Ávarez, han entregat avui a l'afortunat la targeta amb un saldo de 500 euros, que podrà gastar en els comerços adherits a Compra a Casa. Avui en dia hi ha trenta-sis establiments adherits, el doble que fa cinc anys. Javi Asensio va fer les compres durant el mes de durada de la campanya a la botiga Natural, Mediterranea Pitiusa i la gasolinera de Repsol de Sant Ferran.

17 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona a Madrid mostrant els avantatges competitius dels seus espais a l'aire lliure

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assistiran a la fira internacional de promoció turística, Fitur, que se celebrarà de dimecres 19 a diumenge 23 de gener a Madrid.

A la fira, Formentera tendrà un apartat específic dins l'estand de les Illes Balears amb material promocional sobre "les opcions de fer turisme familiar, gaudir del medi ambient de l'illa, la gastronomia, el patrimoni i de les activitats culturals i esportives que s'organitzen fora de la temporada alta per atreure el turisme", segons ha explicat la responsable de Turisme, Alejandra Ferrer.

Dins les activitats promocionals, es preveu celebrar reunions amb revistes especialitzades en viatges, portals web, operadors turístics i agents de viatges, entre d'altres. "Tot i la situació sanitària i la incertesa que, un any més, provoca la pròxima temporada a causa de la covid-19, de moment hi ha molt d'interès per la destinació Formentera", ha avançat Alejandra Ferrer.

"Enguany destacarem la imatge de Formentera com una illa segura i sostenible, gràcies a la gran quantitat d'espais oberts amb poca afluència de gent que permet gaudir de l'illa de manera més segura", ha afegit la vicepresidenta. En aquest sentit, dijous a les 11.00 hores es presentaran davant els mitjans aquests avantatges competitius de la destinació Formentera.

"Els projectes formentera.eco per una mobilitat més sostenible o el Save Posidonia Project per a la protecció de la posidònia i del litoral, a més de la resta d'accions que estam fent a la nostra illa per garantir que l'experiència del viatger sigui única, també estaran presents a la fira", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

14 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera crea un catàleg de Flora de l'illa per als amants de la natura

cartell 2021 Flora de FormenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha editat un fulletó informatiu sobre la Flora de Formentera que recull els trets principals de la flora autòctona de l'illa. Aquest catàleg es promociona a les fires per atreure un turisme compromès amb el medi ambient. També està a l'abast dels residents al web www.formentera.es, en aquest enllaç.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha declarat que "el patrimoni vegetal constitueix un dels valors ambientals de l'illa més destacables. Tenim més de sis-centes plantes que conformen el catàleg florístic de la nostra illa i crida l'atenció que en un territori de petites dimensions trobem zones tan diverses com platges amb dunes, penya-segats, salobrars, camps de cultius, espais forestals, entre d'altres".

"Amb la promoció d'aquest catàleg cercam apropar el patrimoni vegetal als residents i a la vegada atreure un turisme amant de la natura, posar de manifest la fragilitat del patrimoni natural de l'illa i animar els visitants i residents perquè el puguin descobrir d'una manera respectuosa", segons ha destacat Alejandra Ferrer. Les fotografies i els textos han estat elaborats pel naturalista Jordi Serapio Riera. El catàleg es pot trobar en sis idiomes: català, castellà, anglès, alemany, francès, italià i neerlandès.


16 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 53

Inici
Anterior
1

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)