• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Pimef i Consell ofereixen durant el mes de març sis cursos formatius gratuïts oberts a empreses i treballadors

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim 21 de març comença el programa de cursos gratuïts 'Fent Pimef', organitzat per l’associació d’empresaris de l’illa, i que està subvencionat pel Consell dins del conveni signat amb la Pimef. El programa té com a objectius la formació i l’assessorament d'empreses i treballadors, i està orientat a donar eines tecnològiques, d'informació i comunicació que ajudin positivament en el desenvolupament i viabilitat de les empreses i dels seus treballadors.

Els cursos programats enguany i que comencen el pròxim 21 de març són els següents:
III Taller de fotografia per a empreses. 21, 23, 24 i 28 de març. Presencial. A la seu de la Pimef.
Com incorporar la igualtat a la teua empresa. 22 de març. En línia.
Lideratge i treball en equip. 24 i 25 de març. En línia.
Atenció al client, comunicació i venda. 28 i 29 de març. En línia.
Teoria i pràctica de les monedes complementàries. 29 de març. Presencial. A la seu de la Pimef.
Revenue Management hoteler. 30 i 31 de març. En línia.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que "aquests cursos ajuden els petits empresaris de l'illa a millorar en la seva competència". La presidenta també ha destacat el curs sobre igualtat, "és una satisfacció i també una necessitat que incorporem la igualtat en tots els àmbits, que estigui cada vegada més present en el món empresarial i, per tant, en la societat".

Per la seua part, Lidia Álvarez gerent de la Pimef, ha comentat: "des de la patronal estam contents de continuar oferint tant a empreses com a treballadors formació necessària i important per a una contínua renovació a les pimes que permeti millores per oferir serveis i productes de qualitat a Formentera". Les persones interessades a participar en els cursos poden inscriure's telefonant al 971 32 25 20 o enviant un correu a info@pimef.es. Les places són limitades.

11 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 cursos pimef

Formentera es promociona com a destinació sostenible a Berlín

foto 2022 ITBEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, es promociona aquests dies a l'ITB de Berlín que se celebra de manera telemàtica entre el 8 i el 10 de març. Precisament aquest matí, el cap de promoció, Carlos Bernús, ha fet una connexió en directe des del Palau de Congressos de Palma, juntament amb representants dels altres consells, per participar en una taula redona sota el títol "Illes Balears. Experiència i noves oportunitats".

En aquesta trobada, Bernús ha presentat davant el sector i la premsa especialitzada "Formentera com una illa sostenible amb projectes pioners, com ara formentera.eco, de regulació d'entrada de vehicles, o Save Posidonia Project, que interessen especialment en un mercat que dona importància a les mesures ecològiques, com l'alemany, quart en nombre de visitants de la nostra illa".

"A més d'una destinació sostenible, també hem presentat Formentera com una destinació idònia per al turisme familiar o per als amants de la natura. Hem explicat tota l'oferta que tenim en els mesos de temporada baixa, com les rutes verdes, ornitològiques i patrimonials, i l'oferta cultural, l'esportiva i la gastronòmica", ha afegit Bernús.

Previsions per a l'estiu

El cap de promoció ha assegurat que "al mercat de Formentera encara no ens consta que hi hagi cancel·lacions per la invasió de Rússia a Ucraïna", però sí que ha assegurat que "lògicament, el conflicte bèl·lic genera incertesa en vista a la pròxima temporada turística i pot tenir repercussions en els preus, en l'economia dels nostres visitants i, en conseqüència, en les reserves; un estiu més, el sector haurà de ser flexible, com ja ho ha set en els passats dos anys a causa de la covid-19".

10 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Jazz Festival se celebrarà entre el 2 i 5 de juny i torna al seu format habitual d'abans de la pandèmia

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival ja ha anunciat les dates de la vuitena edició, que tendrà lloc del 2 al 5 de juny de 2022. Després de dos edicions híbrides, amb format presencial i telemàtic, el festival torna a les dates i format habitual.

Aquesta nova edició, el Formentera Jazz Festival torna al format prepandèmia i es reafirma en l'objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l'illa a través de la música en viu. El Formentera Jazz Festival continua apostant per mostrar la intersecció del jazz amb diferents gèneres musicals, incentiva de nou el talent internacional, nacional, així com el local de les Illes Balears.

En aquest sentit, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "des del Consell s'impulsa aquest esdeveniment a principi de temporada per presentar als visitants una oferta cultural de qualitat, allunyada del sol i platja, i de la qual també poden gaudir els residents". A més de la perspectiva lúdica del festival, Alejandra Ferrer ha destacat "el seu vessant de conscienciació sobre la sostenibilitat".

Per la seua part, la consellera de Cultura, Susana Labrador ha explicat que "després de dos anys de pandèmia que no ha permès un festival amb concerts a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, ens fa molta il·lusió que per l'edició d'enguany puguem presentar novament un Formentera Jazz Festival totalment presencial i recuperant aquest indret com a escenari principal".

"Com es pot veure al cartell, enguany la imatge del festival porta la vestimenta icònica de Formentera, per simbolitzar la mescla de tradició i innovació que fa que l'illa sigui tan màgica, única i singular. Un paral·lelisme a l'univers del jazz i les seues interseccions amb altres músiques, que és el valor fundacional que promou el Formentera Jazz Festival", segons ha explicat Maxwell Wright, director del FJF.

El Formentera Jazz Festival va néixer el 2015 de la mà del Consell Insular de Formentera com una trobada musical oberta a l'univers del jazz, amb l'afany d'oferir varietat quant al gènere, a la diversitat i a la procedència internacional. Pròximament, s'informarà sobre la programació del FJF de 2022 al web www.formenterajazzfestival.info. De moment, els amants d'aquest gènere musical ja es poden reservar les dates.


10 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 fjf CA

Formentera inicia el Baròmetre del resident i del treballador per detectar els seus majors problemes i cercar solucions

foto 2022 barometreEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme de la qual depèn l'Observatori de Dades, informa que s'ha posat en funcionament el Baròmetre del resident i del treballador i el Baròmetre dels negocis. "A través de la realització d'enquestes es pretén conèixer la percepció i opinió de les persones que viuen i treballen a Formentera, així com dels empresaris, per detectar els problemes que tenen i, des de l'Administració, cercar possibles solucions", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Les enquestes es poden trobar al web observatorideformentera.cat, tant en català com en castellà, i en els següents enllaços:

Baròmetre del resident i del treballador

Baròmetre dels negocis

Aquestes enquestes també s'han enviat a través de l'àrea de Participació Ciutadana als representants de les associacions, estudiants, gent gran i nouvinguts perquè les difonguin i, de manera totalment anònima i voluntària, les emplenin i participin de manera activa en l'estudi. Així mateix, també s'enviarà a la PIMEF, a la Cambra de Comerç i a la Associació Hotelera perquè les facin arribar als empresaris.

Des de l'Observatori de Dades també s'han realitzat enquestes de manera directa en els negocis comercials i de serveis i entre els residents i treballadors.

Les primeres impressions detectades arran del conjunt d'enquestes ja realitzades confirmen que cada grup social té opinions i necessitats diferents, una diferència que també s'aprecia segons el lloc de residència. Per això, l'estudi i anàlisi posterior tendrà en compte els diferents grups socials i llocs de residència. També succeeix el mateix amb els negocis comercials i de serveis, atès que cada sector d'activitat també té necessitats específiques.

"Esperam que les conclusions de les enquestes ens ajudin a fer una illa millor per als residents i també per als turistes", segons ha destacat Alejandra Ferrer, que ha afegit que "aquest estudi també cerca treballar per un desenvolupament de l'illa compatible amb el medi ambient i que potenciï les mesures socials".

Els resultats i les valoracions s'obtendran al llarg d'aquest any.


7 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La COPT aprova el Pla de promoció turística de Formentera per al 2022

foto 2022 COPTLa vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, varen participar ahir en una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT). Aquesta comissió també està integrada pels representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, així com representants dels partits polítics.

El passat 9 de febrer es va reunir aquest òrgan i es va fer entrega de l'esborrany del Pla de promoció turística per al 2022, ahir es va aprovar aquest document, "que serà flexible, com en els darrers anys a causa de la crisi de la covid i ara també tenint en compte la situació d'incertesa generada per la invasió de Rússia a Ucraïna", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

La vicepresidenta i responsable de Turisme ha agraït als representants de la comissió "la col·laboració per poder elaborar aquesta fulla de ruta que posa especial èmfasi en la diversificació dels mercats i els productes i en promocionar l'illa de cara a la post i pre temporada".

Al document, s'han acordat tant propostes adreçades al Govern balear i a l'Estat en relació a la promoció, la qualitat i la formació, com totes propostes relacionades amb les campanyes de promoció específiques, els esdeveniments i activitats de reforç dels diferents productes fent especial èmfasi en la gastronomia, la natura i l'esport.

Aquest document també recull l'assistència a fires turístiques i actes i presentacions promocionals 2022. Alejandra Ferrer ha assenyalat que "aquest any la major part dels actes torna al seu calendari habitual, de manera general, els esdeveniments seran a principi i final de temporada per ajudar a millorar les dades d'ocupació d'aquests mesos".

4 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 61

7

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)