• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Urbanismo, Turismo y Actividades económicas Promoción, Ordenación turística y Actividades económicas

El Consell Insular de Formentera aposta per la sostenibilitat i la tranquil·litat en la inauguració de la World Travel Market de Londres

El conseller de Turisme del Consell Insular de Formentera, Artal Mayans, ha destacat la “sostenibilitat i la tranquil·litat” a l'hora de definir el marc en el qual es desenvolupa i s'haurà de continuar desenvolupant el turisme a l'illa. Mayans ha realitzat aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de l'estand de Balears en la World Travel Market de Londres.

“És necessari l'equilibri entre el turisme i la protecció del medi ambient per garantir que les generacions futures també puguin gaudir de la seua bellesa natural”, ha remarcat. El conseller ha explicat així mateix que “el fet que només es pugui accedir amb vaixell ha mantingut allunyada de l'illa a les “multituds”, la qual cosa ha afavorit que s'hagin mantingut “les aigües cristal·lines i les belles platges d’arena blanca”.

Mayans ha manifestat als mitjans de comunicació assistents a aquesta inauguració que des del Consell Insular “hem implementat diverses polítiques de conservació ambiental per a preservar el seu entorn natural únic”. Entre aquestes actuacions ha destacat la protecció dels fons marins i dunes de les platges; les restriccions de construcció i la regulació de l'entrada de vehicles, entre altres.

Quant a altres virtuts de l'illa de Formentera com a destinació turística, el conseller de Turisme ha apuntat les distàncies curtes i una xarxa de rutes cicloturístiques i de senderes verdes que permeten visitar l'illa amb nul·les emissions de CO a l'atmosfera. En resum, Formentera destaca per la seva bellesa natural, entorn tranquil, enfocament en la conservació del medi ambient, transport sostenible i una experiència de viatge més autèntica en comparació amb destinacions de turisme més massiu, el que fa que sigui una opció atractiva per als qui busquen descans i connexió amb la naturalesa”, ha indicat.

Ha fet referència també al reconeixement de l'illa com a destí Starlight, “que reconeix a Formentera com un dels pocs llocs del món on la gent encara pot gaudir del cel nocturn des de la Terra. És un exemple que oferim més que només sol i platja. Oferim una àmplia gamma d'opcions per als qui desitgin assaborir la nostra excel·lent gastronomia, practicar esports a l'aire lliure, relaxar-se en entorns naturals verges i lliures de construccions, ja sigui al costat de la mar o en camps oberts. També oferim alternatives per als qui busquen reunions socials en un clima confortable. És per això que perseguim tals distincions: per a oferir una cosa única a cada visitant de la nostra illa”, ha conclòs Mayans.

Rotund èxit de les activitats astronòmiques incloses en el programa ‘Deseos y estrellas’ Un asteroide del cinturó principal entre Mart i Júpiter tendrà el nom de la menor de les Pitiüses

El Consell Insular de Formentera, juntament amb Pidelaluna Events, ha presentat aquest matí les activitats incloses en l'esdeveniment ‘Deseos y estrellas’, dirigides als amants de l'astronomia a l'illa de Formentera.

Segons ha explicat el conseller de Turisme, Artal Mayans, “es tracta de la primera actuació, però no l'última, relacionada amb l'astronomia amb la qual Formentera estrena el seu recentment atorgat títol com a destí Starlight, amb el qual es vol donar a conèixer l'illa al turisme d'astronomia i a tots els amants de la contemplació del cel nocturn sense contaminació lumínica”.

Les activitats varen començar en la jornada d'ahir amb una observació del cel nocturn amb telescopi a la finca de Can Marroig. Una cita que tant organitzadors com el conseller han qualificat com “un rotund èxit”, ja que va congregar un centenar de persones que varen gaudir d'una nit perfecta per veure estrelles i planetes.

Alessia Comís, CEO de l'agència Pidelaluna i promotora d'aquest esdeveniment, ha anunciat que trauran un nou producte que sota el nom ‘Eventos estelares’ “serà una simbiosi entre la nostra experiència en congressos científics amb esdeveniments com Formentera Astronòmica o “Deseos y estrellas”. D’aquesta manera, s’oferirà l'astronomia com a complement a convencions o congressos.

Les activitats de “Deseos y estrelles” han continuat aquest migdia amb la realització d'un taller de fotografia nocturna a càrrec de l’astrofotògraf i divulgador científic Juan Carlos Casado, d’Astroxperiences, que ha anunciat que la Unió Astronòmica Internacional i la NASA han donat el nom de Formentera a un asteroide. Es tracta d'un cos de dos quilòmetres de diàmetre que es troba en el cinturó principal entre les òrbites de Mart i Júpiter.

Les activitats conclouran aquesta nit amb una observació del cel amb telescopis a l'hotel Teranka. Aquesta activitat té un aforament limitat de 40 places.

Un total de deu restaurants de Formentera participen en els Caps de Setmana Gastronòmics que comencen avui

Formentera torna a acollir a partir d'avui divendres, 6 d'octubre, els Caps de Setmana Gastronòmics. Concretament del 6 al 8 i del 13 al 15 d'octubre un total de deu establiments de l'illa oferiran menús gastronòmics a preu tancat de 25 euros, amb la beguda a part.

En aquesta nova edició dels tradicionals Caps de Setmana Gastronòmics participaran el restaurant Capritxos des Pujols; el restaurant Chezz Gerdi, també as Pujols; el restaurant Ses Eufabietes, a Sant Francesc; el restaurant Vogamarí, a la platja de Migjorn; el Café del Lago, a la Savina; Can Forn a Sant Ferran; el restaurant El Sueño, a la carretera de Porto-salè; el restaurant Es Cap, a la carretera des Cap, a l’encreuament de cala Saona; l'hotel Maysi, a la platja des Arenals, i el restaurant Sa Barraca as Pujols.

Els menús que s'oferiran estan dissenyats exclusivament per a aquest esdeveniment amb receptes de la cuina tradicional de Formentera, encara que a vegades amb una versió renovada o fusionada.

Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i la Conselleria balear de Turisme, Cultura i Esports

L'equip de Govern del Consell Insular de Formentera s'ha reunit aquest migdia amb el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i amb els directors generals de Turisme, Josep Aloy, de Cultura, Pedro Vidal, i d'Esports, Joan Antoni Ramonell, en una primera presa de contacte per valorar la situació actual i buscar línies de col·laboració futura.

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha agraït l'interès que estan mostrant per l'illa de Formentera els consellers del Govern balear en el poc temps que porten en el càrrec. Ha destacat així mateix que aquesta reunió es tracta d'una primera presa de contacte per avaluar la situació després del canvi de color polític en totes dues institucions. “Tant en el Govern com en el Consell ha canviat l'opció política, i el que estam és avaluant la situació inicial, i a partir d'aquesta situació aplicar el nostre programa”, ha indicat Córdoba.

El president insular ha destacat la sintonia entre totes dues delegacions i ha assegurat que en el poc temps que han disposat en aquesta reunió “hem avançat molt” en qüestions com la llei turística, esports, cultura i museïtzació “que és una cosa de la qual es parla molt a Formentera però que fins ara no s'havia aconseguit fer res. Estam replantejant-nos amb quines coses continuar i en quines coses cal fer algun canvi”, ha puntualitzat.

Quant a la Llei Turística, Llorenç Córdoba ha demanat que es respecti la independència de cada Consell insular i de cada illa, “que és el que no es va fer amb aquesta llei”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el que se'ns volia imposar des de l'anterior equip de Govern balear és un treball que des de Formentera ja teníem fet. Teníem un Pla Territorial Insular modificat, un sostre de places turístiques, uns reglaments i una sèrie de coses que amb aquesta llei imposada el que varen fer va ser refredar-ho tot. Estam pendents que ens diguin que hi haurà una nova llei turística, que serà més pràctica i sobretot que comptaran amb nosaltres per elaborar-la perquè sabem que a Formentera tenim un sector turístic diferent i aquesta possibilitat d'adaptar la llei turística a Formentera és una cosa que no ens havien ofert en anys anteriors”.

Córdoba ha recordat que a Formentera està molt vinculat turisme i esport, ja que les principals proves estan situades a principi i final de temporada per a tractar de desestacionalitzar “però cal no oblidar que són proves esportives i hem parlat de les que tenim, les que cal potenciar i si se’n pot fer alguna de nova”.

Per la seua part, el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha assenyalat que aquesta visita s'emmarca dins dels primers contactes “que consideram que hem de tenir amb els diferents consells”, i s'ha traslladat amb tot el seu equip “per posar-nos cara tots i posar-nos a la seua disposició i començar a col·laborar. Tenim moltes metes en comú en aquestes tres àrees i cal començar a treballar”. Unes metes que passarien per l'elaboració d'una nova llei turística “de la mà dels consells, dels sindicats, de la patronal i de tot aquell que vulgui aportar” ja que es tractarà de “un nou marc que després han d'aplicar els consells, per la qual cosa no té sentit fer-ho a la seva esquena”. “Hem d'anar de la mà per a fer la millor llei possible amb una visió a llarg termini en la qual tots els sectors puguin aportar”, ha manifestat Bauzà.

Formentera obtiene la certificación de Destino Turístico Starlight por ser uno de los mejores lugares del mundo para ver las estrellas

El Consell de Formentera, a través del área de Turismo, informa de que Formentera ha obtenido la certificación de Destino Turístico Starlight por parte de la fundación Starlight, que reúne a los mejores lugares del mundo para ver las estrellas. Esta certificación se concede para los próximos cuatro años, después se verificará si se siguen cumpliendo los requisitos necesarios para volver a recibir la certificación.

"Con esta acreditación Formentera se define como un lugar con buenas condiciones para la contemplación de las estrellas, protegido de la contaminación lumínica y apto para acoger iniciativas turísticas relacionadas con la observación del cielo como parte esencial de la naturaleza", según ha destacado la vicepresidenta y consellera de Turismo en funciones, Alejandra Ferrer, quien espera que este reconocimiento sirva para atraer visitantes respetuosos con el medio ambiente.

Con esta certificación, la institución se ha comprometido a desarrollar las potencialidades del turismo de las estrellas como zona certificada y también mejorar en aquellos puntos que hayan detectado los auditores. Así, se inicia una etapa para seguir desarrollando el producto turístico denominado astroturismo, impulsar la formación de guías capacitados para conducir grupos por la noche y difundir los conocimientos astronómicos, entre otros.

A través de esta certificación también se hacen recomendaciones de mejora para llevar a cabo actuaciones para bajar aún más el nivel de contaminación lumínica, así como las horas de uso, en ciertos puntos de la isla.

15 de junio de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023vi formentera starlight

Más artículos...

Página 2 de 77

2

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)