• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

8 persones s’examinen a Formentera per obtenir les cartes d’artesania

foto 2021 mestres artesans AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que aquesta setmana s'estan portant a terme a l'illa els exàmens per obtenir les cartes d'artesania. En total, són set els aspirants dels oficis de joieria, bijuteria, passamaneria, fusteria i decoració d'objectes, i un altre s'examina per obtenir el títol de Mestre Artesà en joieria. L'última vegada que es va celebrar aquest examen va ser el 2017.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha desitjat sort als examinands i ha destacat el fet que vuit artesans participin en la convocatòria "demostra el seu interès per formar-se i créixer en aquest ofici, a més del bon estat de salut de la nostra artesania". També ha assenyalat Ana Juan que "els mercats artesans formen part de la nostra identitat, són un gran valor turístic i una petita indústria local que hem de cuidar".

Examen i coneixements

Una representació de la ponència tècnica d'artesania formada per tècnics del Consell i mestres artesans passa per cadascun dels tallers de les persones que han sol·licitat la carta. En aquests tallers cada examinand ha de realitzar el producte pel qual es vol especialitzar, mentre els membres del tribunal observen els mètodes de treball i fan preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.

La visita té una durada d'uns 20-25 minuts aproximadament i les persones aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s’opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici artesà, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene propis de l'ofici, entre altres.

Per fer l'examen de la carta d'artesà s'exigeix un mínim d'un any d'experiència laboral al sector de l'ofici, i per obtenir la carta de mestre artesà s'exigeixen deu anys. Els oficis a què opten els examinands han d'estar compresos al ROA (Repertori d'Oficis Artesans) del Consell de Formentera. En l'actualitat, a Formentera hi ha prop de seixanta artesans amb carta, deu mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

27 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana la revisió del repartiment de la competència d'Ordenació Turística perquè sigui equitativa per a les quatre illes

foto 2021 promo turisticaALa vicepresidenta i consellera d'Ordenació i Promoció Turística, Alejandra Ferrer, ha participat avui en la primera ponència de la Comissió Mixta de Traspassos en relació al traspàs d'ordenació turística al Consell de Mallorca. En aquesta ponència s'ha presentat el text articulat definitiu d'aquest traspàs, ja que Mallorca és l'única de les quatre illes que no té aquesta competència.

La consellera ha explicat que "a la primera comissió des de Formentera varen demanar la creació d'una unitat d'estudi perquè es pogués revaluar i reestudiar els traspassos que s'havien fet als altres consells perquè fossin equitatius". "El que demanam és que s'ampliïn les competències, el finançament i que el traspàs de personal funcionari i de programes i sistemes informàtics que es faran al Consell de Mallorca sigui també efectiu per a Formentera, per adaptar lo a la situació actual, ja que varen ser transferides al Consell d'Eivissa i Formentera al 1997 i al Consell de Formentera al 2008".

En aquest sentit, la representant de Formentera s'ha abstingut en la votació i ha reiterat la demanda de calcular i estudiar conjuntament les competències i traspassos d'ordenació turística realitzats a les altres illes, tal i com es va fer amb la transferència de la competència de Promoció Turística a Mallorca, Menorca i Formentera, en què es va revisar i millorar la dotació de la transferència d'Eivissa que havia assumit dos anys abans.

"En definitiva el que volem és que es tengui en compte que es traspassin més de 60 treballadors, així com mitjans econòmics i tecnològics, i que es revisin les necessitats dels altres consells perquè aquest repartiment sigui igualitari i just i adaptat a les necessitats actuals", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

25 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova convocatòria del curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

cartell 2021 SOIB joveEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, informa que s'ha obert una nova convocatòria de 10 places d'ocupació i formació de monitor de temps lliure per a joves d'entre 16 i 29 anys de Formentera. Amb el curs es pot aconseguir el certificat de professionalitat "Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil" en el marc del projecte mixt d'ocupació i formació "Monitors de temps lliure i anglès A2".

La convocatòria és per a joves menors de 30 anys inscrits al SOIB com a desocupats. Cal estar inscrit també al Sistema Nacional de Garantia Juvenil (Oficina SOIB Formentera). Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 3 de novembre a la pàgina web del SOIB Programes Mixtos de Formació i Ocupació 2020-2021.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat.

22 d'octubre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el Formentera Fotogràfica després de cinc dies amb gairebé 100 fotògrafs gaudint l'art de la imatge a l'illa

foto 2021 ffAAhir va finalitzar la novena edició del festival Formentera Fotogràfica. Entre el 8 i el 12 d'octubre gairebé cent participants han assistit a conferències, tallers i activitats a l'aire lliure, relacionats amb el món de la fotografia, i ho han fet en el marc incomparable de Formentera, segons ha explicat el seu director, Francesc Fàbregas.

En el festival han participat reconeguts professionals com Sofía Moro, Txema Yeste, Lua Ribeira, Ana Esmith – Miss Beige, Nando Esteva, Luis Tato, Cristina de Middel, Jon Cazenave, Paco Gómez, Gloria Oyarzabal, Fernando Maquieira i Ferran Forné del diari ARA.

Francesc Fàbregas ha fet un balanç positiu d'aquesta nova edició i ha destacat que "un any més, Formentera Fotogràfica ha apostat per una programació eclèctica amb l'objectiu de donar espai, promoure i posar en valor la riquesa inherent a la cultura visual contemporània de caràcter nacional".

Per la seva part, la presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat que Formentera, l'escenari idoni per aquest tipus d'esdeveniments, s'hagi associat un any més a la fotografia. Així mateix, ha destacat que des del Consell s'organitzen aquests esdeveniments per atreure visitants fora de la temporada alta.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com el nostre.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertes les inscripcions del curs de ceràmica 2021/22

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, posa en marxa aquest hivern el curs de ceràmica per a adults 2021/22 que es desenvoluparà durant els mesos de novembre, gener i febrer al centre Antoni Tur 'Gabrielet'. Les persones interessades ja es poden inscriure des d'avui i fins al 8 de novembre a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o de manera presencial a l'OAC.

La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha mostrat la seva satisfacció per poder celebrar el curs aquest hivern, "en un any molt trist per tots per la mort de Remedios Castillo, l'ànima creativa d'aquest curs". Per a Ana Juan, "na Reme va ser més que una professora i ceramista, i això es veu per l'afecte que va donar i rebre dels seus alumnes i persones que la coneixien. Segur que ella estaria molt orgullosa de veure que continuam amb la seva feina". Amb aquesta oferta es vol donar resposta a les persones que vulguin donar continuïtat als cursos de ceràmica, així com d'adquirir nous coneixements, en diferents maneres de fer ceràmica.

La professora del curs d'enguany serà la ceramista Tania Agredano. El curs té places limitades i es podrà realitzar en horaris de matí i tarda. El preu és de 220 euros, amb un descompte del 30 % per a joves de menys de 25 anys, jubilats i persones amb discapacitat.

11 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 2022 CERAMICA

Més articles...

Pàgina 1 de 49

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)