• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera inicia el Baròmetre del resident i del treballador per detectar els seus majors problemes i cercar solucions

foto 2022 barometreEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme de la qual depèn l'Observatori de Dades, informa que s'ha posat en funcionament el Baròmetre del resident i del treballador i el Baròmetre dels negocis. "A través de la realització d'enquestes es pretén conèixer la percepció i opinió de les persones que viuen i treballen a Formentera, així com dels empresaris, per detectar els problemes que tenen i, des de l'Administració, cercar possibles solucions", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Les enquestes es poden trobar al web observatorideformentera.cat, tant en català com en castellà, i en els següents enllaços:

Baròmetre del resident i del treballador

Baròmetre dels negocis

Aquestes enquestes també s'han enviat a través de l'àrea de Participació Ciutadana als representants de les associacions, estudiants, gent gran i nouvinguts perquè les difonguin i, de manera totalment anònima i voluntària, les emplenin i participin de manera activa en l'estudi. Així mateix, també s'enviarà a la PIMEF, a la Cambra de Comerç i a la Associació Hotelera perquè les facin arribar als empresaris.

Des de l'Observatori de Dades també s'han realitzat enquestes de manera directa en els negocis comercials i de serveis i entre els residents i treballadors.

Les primeres impressions detectades arran del conjunt d'enquestes ja realitzades confirmen que cada grup social té opinions i necessitats diferents, una diferència que també s'aprecia segons el lloc de residència. Per això, l'estudi i anàlisi posterior tendrà en compte els diferents grups socials i llocs de residència. També succeeix el mateix amb els negocis comercials i de serveis, atès que cada sector d'activitat també té necessitats específiques.

"Esperam que les conclusions de les enquestes ens ajudin a fer una illa millor per als residents i també per als turistes", segons ha destacat Alejandra Ferrer, que ha afegit que "aquest estudi també cerca treballar per un desenvolupament de l'illa compatible amb el medi ambient i que potenciï les mesures socials".

Els resultats i les valoracions s'obtendran al llarg d'aquest any.


7 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La COPT aprova el Pla de promoció turística de Formentera per al 2022

foto 2022 COPTLa vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, varen participar ahir en una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT). Aquesta comissió també està integrada pels representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, així com representants dels partits polítics.

El passat 9 de febrer es va reunir aquest òrgan i es va fer entrega de l'esborrany del Pla de promoció turística per al 2022, ahir es va aprovar aquest document, "que serà flexible, com en els darrers anys a causa de la crisi de la covid i ara també tenint en compte la situació d'incertesa generada per la invasió de Rússia a Ucraïna", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

La vicepresidenta i responsable de Turisme ha agraït als representants de la comissió "la col·laboració per poder elaborar aquesta fulla de ruta que posa especial èmfasi en la diversificació dels mercats i els productes i en promocionar l'illa de cara a la post i pre temporada".

Al document, s'han acordat tant propostes adreçades al Govern balear i a l'Estat en relació a la promoció, la qualitat i la formació, com totes propostes relacionades amb les campanyes de promoció específiques, els esdeveniments i activitats de reforç dels diferents productes fent especial èmfasi en la gastronomia, la natura i l'esport.

Aquest document també recull l'assistència a fires turístiques i actes i presentacions promocionals 2022. Alejandra Ferrer ha assenyalat que "aquest any la major part dels actes torna al seu calendari habitual, de manera general, els esdeveniments seran a principi i final de temporada per ajudar a millorar les dades d'ocupació d'aquests mesos".

4 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera prepara el Pla de promoció turística per al 2022

foto 2022 coptLa vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han participat avui en la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT). Aquesta comissió també està formada pels representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, així com representants dels partits polítics.

A la trobada s'ha entregat l'esborrany del Pla de promoció turística per al 2022 i se n'han consensuat les línies bàsiques i les propostes. Durant les pròximes dues setmanes es recolliran les propostes del sector i es tornaran a reunir per aprovar-lo.

D'altra banda, s'ha parlat de la situació derivada de la covid-19 i com pot repercutir en la temporada turística, s'han analitzat els problemes principals de la temporada 2021 i es treballarà en la proposta de mesures a organitzar i proposar a les diferents administracions per garantir la seguretat sanitària i el bon funcionament dels establiments i serveis de l'illa. Aquestes reflexions formaran part del document del Pla de promoció turística 2022.

La vicepresidenta i responsable de Turisme ha agraït als representants de la comissió la col·laboració per "entre tots i totes fer previsions i propostes per al pròxim estiu, que seran flexibles depenent de l'evolució de la pandèmia, però que amb l'experiència de l'any passat i l'anterior, una vegada identificades les possibles problemàtiques, puguem evitar-les".

Els representants del sector han traslladat les seues bones sensacions respecte a la pròxima temporada, que esperen que comenci abans que la del 2021, entre Setmana Santa i inicis de maig. Els responsables de turisme també han explicat que s'està recuperant la reserva anticipada, que el mercat italià ha incrementat les reserves i que, en general, hi ha molt d'interès cap a la destinació de Formentera.

Baròmetre turístic

Alejandra Ferrer també els ha explicat els resultats del baròmetre turístic i ha demanat al sector fer feina conjunta per millorar la satisfacció dels visitants cap a Formentera i la qualitat del servei. "Per part de l'àrea de Turisme, treballarem amb un manual de bones pràctiques dirigit al sector turístic que s'acompanyarà de xerrades i formacions per ensenyar al personal nou que ve a treballar a la nostra illa a explicar la història, el patrimoni i la gastronomia de Formentera, així com els esdeveniments i l'oferta que hi ha a l'illa", ha destacat.

A la trobada també s'ha explicat la promoció que s'està fent aquest hivern i la que s'està duent a terme per a tot aquest any, tant en el mercat nacional com l'internacional, així com els esdeveniments d'inici i tancament de temporada que promociona el Consell per atreure visitants. La campanya de Descobreix Formentera al maig i a l'octubre es tornarà a reeditar.

9 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb la directora general sobre la llei de turisme

foto 2022 reunio llei turistica ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, s'han reunit aquest matí amb la directora general de Turisme, Rosana Morillo, per parlar sobre la modificació de la llei turística de Balears. Després s'han reunit amb representants de la PIMEF, la Cambra de Comerç i l'Associació Hotelera de Formentera per tractar aquest mateix tema.

La presidenta Ana Juan ha valorat positivament la trobada, on se'ls han explicat les modificacions que es faran a la llei de turisme de les Balears. "Esperam que amb diàleg i consens es tenguin en compte les característiques de Formentera, especialment del sector hoteler, ja que la majoria són petits establiments familiars que necessitaran l'ajuda i implicació extra de l'Administració perquè el pla es pugui implementar amb garanties i les illes siguin una destinació turística pionera", ha exposat la presidenta.

D'altra banda, la vicepresidenta i responsable de Turisme ha explicat que aquesta ha estat la primera reunió de feina que continuarà en les pròximes setmanes amb trobades més tècniques i d'altres que es faran amb el sector "per explicar les necessitats concretes de Formentera que han de quedar plasmades dins la llei".

"Pensam que l'objectiu final de la llei és positiu, però s'ha d'aprovar una llei amb consens i amb la participació de l'empresariat i les administracions locals perquè d'aquesta manera es pugui garantir el compliment amb les exigències que se'n derivin i treballem tots cap al model de turisme circular i sostenible que volem", ha destacat Alejandra Ferrer. A la reunió ja s'ha avançat que hi haurà temes específics que hauran de ser adaptats per Formentera, com són les dispenses o exempcions urbanístiques, que s'haurien de tractar dins la comissió d'Ordenació Turística, "perquè Formentera té un territori molt concret, amb moltes afectacions de diferents tipologies de protecció que s'han de tenir en compte i valorar de manera individual", segons ha concretat. També s'ha demanat que es doni suport a l'empresariat amb la creació de plans d'autoavaluació i recolzament per realitzar el pla de circularitat, o subvencions i promoció de la implicació i la feina feta, entre d'altres.

1 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera completa el programa SOIB Reactiva amb la contractació de les tres últimes persones

foto 2022 soib reactiva ultim tornEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d'Emprenedoria, ha completat el programa SOIB Reactiva 2021 amb les tres últimes contractacions. En total, en aquest programa s’han contractat dotze persones en situació d’atur per un període de sis mesos amb l’objectiu “d’impulsar l’ocupació a l’illa i d’incorporar al mercat laboral, especialment, joves i persones desocupades en situació d’atur de llarga durada”, com ha recordat la presidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan.

Aquesta convocatòria rep una subvenció del Servei d’Ocupació de les Illes Balears i té per a Formentera un import de 107.414,45 €.

En total, en la convocatòria s’han contractat tres auxiliars administratius; dos operaris polivalents menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil; tres netejadores majors de 30 anys en situació d’atur de llarga durada; dos auxiliars d’informació, i una netejadora i un operari de manteniment majors de 30 anys.

La convocatòria SOIB Reactiva ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel FSE i la Conferència Sectorial.

31 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 59

6

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)