• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

La XIV regata Ophiusa que uneix Sitges-Formentera es suma al Save Posidonia Project

Foto presentacio regata ophiusaAvui s'ha fet la presentació a la seu del Consell de Formentera de la XIV edició de la Regata Ophiusa que uneix Sitges amb Formentera i que tindrà lloc entre el 13 i el 15 d'abril. Així ho ha explicat la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i l'organitzador d'esdeveniment, Josep Maria Ferrer.

Alejandra Ferrer ha destacat que les 48 embarcacions que hi participen, així com els 250 navegants, s'adhereixen a la campanya del Save Posidonia Project i apadrinaran metres quadrats de posidònia a través d'un QR. Així mateix es farà una presentació especial per sensibilitzar-los sobre la necessitat de protecció d'aquesta planta. L'organitzador ha explicat que "si bé els navegants són un dels col·lectius que més gaudeix del mar durant tot l'any també ha de contribuir en la seva conservació".

La Regata Ophiusa arriba enguany a la XIV edició, patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears amb la col·laboració de l'àrea de Turisme del Consell de Formentera, "segueix amb la mateixa filosofia que l'ha caracteritzat fins ara: que puguin participar-hi des dels vaixells més competitius, com ara l'últim guanyador de la Copa del Rei que s'ha inscrit, fins als creuers familiars que volen passar les vacances de Setmana Santa en regata i en una època en què Formentera, fora dels mesos d'estiu, és més autèntica. Tots hi tenen cabuda dins els diferents grups i classificacions que ofereix la regata", ha explicat Josep Maria Ferrer.

Visitants de temporada baixa
En aquest sentit la consellera espera que "els navegants d'aquesta regata que se celebra dins Setmana Santa podran gaudir ja d'una àmplia oferta de restauració i oci". Alejandra Ferrer ha afegit que espera que d'aquesta manera serveixi per contribuir que ells mateixos o altres, als que parlin sobre Formentera, vinguin a visitar la nostra illa en temporada baixa.

La regata és made in 100% Formentera, des del seu nom d'Ophiusa que és com els grecs la coneixien l'illa, fins als noms de les classificacions, Savina d'Espalmador, Savina d'es Cap, Savina la Mola, Mola i així fins a arribar al guanyador absolut de la General que s'emporta la Savina de Plata d'Ophiusa o els trofeus que són representacions de savina, segons el mateix organitzador.

Formentera 2.0 tornarà a convertir-se en unes jornades de referència de la cultura digital

Foto presentacio formentera 20 2017Avui a les 12.00 hores al pati del Centre Antoni Tur Gabrielet s'ha fet la presentació de la 5a edició del Formentera 2.0 a la qual han assistit el gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, i la directora de les jornades, Rosa Castells. La trobada de noves tecnologies i cultura digital es farà entre el 4 i 7 de maig i reunirà a experts en creativitat, noves tecnologies i comunicació digital en un entorn únic com és Formentera.

En els tallers i conferències organitzades es fomenta l'intercanvi d'idees i coneixement per posar-se al dia pel que fa a les novetats de la cultura digital. És una oportunitat per connectar, compartir i aprendre amb professionals de referència. A més, les jornades s'han convertit en un espai ideal per fer networking i aprofitar la proximitat entre ponents i assistents, un fet que dóna valor a aquesta cita. La filosofia de Formentera 2.0 és aprendre gaudint i el seu lema "Desconnectar per connectar".

Ja hi ha 23 inscrits, i els interessats es poden apuntar fins al 25 d'abril a través del web formentera20.com. Cada participant apadrinarà 10m2 de posidònia.

Ponents de primer nivell
El programa contempla la transformació digital, xarxes socials, continguts, plataformes multimèdia, creativitat, màrqueting digital, noves tecnologies, televisió, realitat virtual i Big data. Els ponents, de primer nivell en el món de la comunicació són, Bernardo Crespo, líder de transformació digital, Carlos Fernández, director digital i social media d'Iberdrola, Ana Castro, mànager de Coca-Cola, Franc Aleu, director creatiu, David Saura, responsable de continguts del FC Barcelona, Bruno Sellés, fundador Vasaka i Phil González, fundador d'Instagramers.

Formentera cerca turisme fora de temporada a Islàndia

foto 3 islandiaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, fan avui dues presentacions per promocionar Formentera a Islàndia. Les presentacions es realitzen a la ciutat de Reykiavik, Islàndia, a la sala de l’hotel Foss.

La primera trobada ha estat dirigida a empresaris turístics i responsables de companyies aèries com WOW Air o Icelandair, i s’ha fet a les 13.00h. La segona presentació dirigida a la premsa islandesa tindrà lloc a les 16.00h. “D’aquesta manera responem a l’interès que han mostrat per la nostra destinació, ja que volen obrir noves rutes directes amb l’aeroport d’Eivissa”, ha explicat el president .

Aquest tipus de turisme és especialment interessant per nosaltres perquè “els islandesos fan vacances fora de temporada alta, a l’hivern, que és quan els dies són més curts al seu país, i cerquen altres destinacions amb més hores de sol, com la nostra”, ha destacat la consellera.

Presentació de la destinació
En les presentacions es mostra Formentera com a destí fora de temporada alta amb els seus atractius culturals i esportius. A més, els actes compten amb la projecció de vídeos promocionals i la possibilitat de fer una passejada virtual per Formentera en bicicleta gràcies a un vídeo gravat en 360 graus. El showcooking per part del xef de l’hotel Es Marès, Juan Ramón Cobo, que prepara plats típics de l’illa com l’amanida pagesa també és altre dels atractius de la presentació on també es degusten productes típics de Formentera com frígola, formatge, pa de figues i vi negre i es mostra part de la moda i artesania de Formentera. Aquesta promoció compta amb el suport de Turespaña.

Save Posidonia Project, un projecte global per la conservació de les praderies

presentacio save posidonia projectEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera han presentat el projecte Save Posidonia Project avui a les 12.00 hores a la Sala de Plens de l'edifici central del Consell de Formentera. A l'acte també han assistit la vicepresidenta Susana Labrador, el gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, i el president de la PIMEF, Pep Mayans, i de l'Associació Hotelera de Formentera, Juanma Costa.

El president ha explicat que "aquest any per commemorar l'any internacional del turisme sostenible volem presentar un projecte innovador que neix del desig de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d'acció per a la defensa de la praderia de Posidònia, el Save Posidonia Project". Un projecte en el qual participen totes les àrees del Consell, segons ha afegit Jaume Ferrer, aportant el seu granet de sorra i com no també el sector empresarial turístic de l'illa. La finalitat, ha declarat el president "conservar la posidònia i amb això de les platges, el paisatge i el mar de Formentera, i en conseqüència el nostre model de vida".

1 euro el m2 de posidònia
Per part seva, la consellera de Turisme, ha destacat que "el Save Posidonia Project ens ajudarà a explicar a l'exterior la Formentera que volem i el respecte al medi ambient que esperem dels turistes que ens visiten". Empreses i particulars podran apadrinar, per un preu d'un euro el metre quadrat, cada una de les 76.500 hectàrees de posidònia que hi ha al voltant de l'illa de Formentera a través del web saveposidoniaproject.org o de l'app associada. A més també es participarà en aquest projecte a través de la participació en esdeveniments organitzats a Formentera com la mitja marató o la Formentera Fotogràfica entre molts altres.

Projectes de conservació
Amb els sous recaptats es presentaran projectes relacionats amb la conservació de la posidònia, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient que ha explicat la importància mediambiental de la posidònia per Formentera. A més, Daisee Aguilera ha assenyalat que es crearà una comissió tècnica assessora, formada per experts internacionals, nacionals i locals, per supervisar els projectes de conservació de la posidònia. Aquests projectes tindran el suport de ONGs de reconegut prestigi.

En vista a l'inici de temporada hi haurà merchandising del Save Posidonia Project que es vendrà als comerços i hotels adherits a la campanya, entre moltes altres accions que donaran visibilitat al projecte. Tot per ajudar a la protecció de l'organisme viu més longeu i gran del món, que té una extensió de 8 quilòmetres i 100 mil anys d'antiguitat, que es troba a les nostres aigües i fou declarat Patrimoni de la Humanitat al 1999 per la Unesco, ha recordat Daisee Aguilera.

Inscripcions obertes per la V edició del Formentera Fotogràfica

foto x  flayer petitaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest any se celebra la V edició del festival Formentera Fotogràfica. Entre el 28 d'abril i l'1 de maig es tornarà a fer aquest certamen que compta amb la participació de fotògrafs d'àmbit nacional i internacional, apassionats de la fotografia i el vídeo. Els inscrits assistiran a conferències, tallers, projecció de documentals, revisió de portafolis a més de fer sortides càmera en mà per capturar l'illa de Formentera.

Actualment ja hi ha devers 40 persones apuntades. Les inscripcions es poden realitzar fins al 20 d'abril al Patronat Municipal de Turisme situat al carrer Mallorca número 15 de Sant Ferran o a través d'aquesta web http://formenterafotografica.com/inscripcio_formentera_fotografica.html.

La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha recordat que "organitzem aquest esdeveniment a principi de temporada per atraure visitants a la vegada que els mateixos donen a conèixer l'illa de Formentera i els seus encants de la millora que es pot fer retratant-la". A més, Alejandra Ferrer ha aprofitat per convidar a tots els formenterers aficionats a la fotografia que "gaudeixen d'aquesta formació de gran nivell que es fa en la nostra illa".

Ponents
Entre els ponents trobem, entre d'altres, fotògrafs del renom de Joan Fontcuberta qualificat com "el gran renovador de la fotografia a Espanya, guanyador del Premi Internacional Hasselblad 2013, considerat el Premi Nobel de la Fotografia. El fotògraf de viatges Gonzalo Azumendi farà una conferència per explicar el seu dia a dia, els seus trucs i les seves claus. Txema Salvans ens mostrarà els seus projectes fotogràfics i ens explicarà tots els detalls de producció, concepte i disseny, fins a convertir el grup d'imatges en un Llibre. També serà present José Benito Ruiz, el fotògraf espanyol més reconegut de tots els temps en l'àmbit de la naturalesa. I aquest any hi ha convidat especial Manu San Félix, fotògraf especialitzat en el món submarí, i arrelat des de fa molts anys a Formentera.

Més articles...

Pàgina 66 de 75

66

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)