• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Obert el termini d'adquisició de les 50 places turístiques

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que avui s'ha publicat al BOIB l'acord del procediment de distribució, condicions i els criteris que han de regir l'adquisició de 50 places turístiques quant a l'inici d'activitat turística o per a l'ampliació d'aquesta, pels habitatges objecte de comercialització turística. La proposta és exclusiva per les estades turístiques en habitatges. Les persones interessades tenen un termini de 10 dies fins el 29 de setembre de 2022, a comptar des de la publicació de l'acord per formular la sol·licitud que es pot trobar al BOIB núm. 121 de 15 de setembre de 2022.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que amb l'entrada en vigor de de la Llei 3/2022 de mesures urgents per a la sostenibilitat i circularitat de les Illes Balears es va suspendre de manera temporal la possibilitat d'adquirir places turístiques però va haver una excepció per a 50 places a Formentera. "Vàrem negociar aquesta excepció en el període d'al·legacions per tractar de donar una sortida a les famílies i petites empreses que ja han realitzat inversions i obres, que tendran preferència sobretot si s'han fet amb criteris de sostenibilitat i medi ambientals previstos al Pla de qualitat aprovat pel Consell de Formentera, així com els previstos en la normativa turística", ha destacat Ferrer.

El tràmit es pot fer a través de la oficina virtual al portal web: www.conselldeformentera.cat (tràmits de Turisme) o presencialment a la Oficina d'atenció ciutadana del Consell Insular de Formentera.


15 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna la campanya 'Descobreix Formentera a l'octubre' per allargar la temporada i oferir esdeveniments i activitats als visitants de temporada baixa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta una nova edició de la campanya "Descobreix Formentera a l'octubre" en la qual el Consell col·labora amb l'organització de propostes per atreure visitants, que a més obtenen importants descomptes en navilieres, lloguers de vehicles i allotjaments i altres valors afegits per visitar la destinació en temporada baixa.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, anima tots els visitants que venguin a gaudir de Formentera "en un moment en què es pot conèixer de manera més calmada, amb un contacte més directe amb els residents, que som els amfitrions de l'illa, i quan la natura i les platges es poden recórrer amb tranquil·litat ".

Entre les propostes que es fan, Alejandra Ferrer destaca l'organització dels Caps de setmana Gastronòmics. El primer i segon cap de setmana d'octubre diversos restaurants de l'illa oferiran menús de cuina tradicional de Formentera, fusionada amb noves propostes, a un preu tancat de 25 € (beguda a part).

També destaca la programació de festes que es farà per les festes del Pilar de la Mola (12 d'octubre), l'organització del Formentera Zen (14 i el 16 d'octubre) i proves esportives com el Triatló Illa de Formentera (1 d'octubre), la XXIV pujada a la Mola (12 d'octubre), XXVII BTT La Mola 2022 (23 d'octubre).

La campanya funciona de manera molt senzilla: els turistes que s'allotgin als hotels i establiments adherits a la campanya reben un val que els atorga descomptes a les navilieres i en empreses de turisme actiu i activitats que també participen en la campanya. En aquest enllaç es troba tota la informació de la campanya que s'anirà actualitzant.

14 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix descobreix

Qué Celeste Festival Formentera

Torna Qué Celeste Festival Formentera! Entre el 23 i 24 de setembre a la plaça de l'església de Sant Ferran des de l'associació Qué Celeste Festival Formentera organitza activitats de circ, tallers, xerrades i música.

Vegeu aquí sota el cartell d'activitats

13 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix que celeste

Formentera participa en la fira ILTM Asia Pacific 2022 per cercar visitants per a la temporada baixa

foto 2022ix ILTMEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquests dies s'ha promocionat l'illa en la fira ILTM Asia Pacific 2022, celebrada entre el 5 i el 8 de setembre a Singapur. El cap de Promoció, Carlos Bernús, ha assistit a aquesta trobada en què s'ha presentat Formentera com una destinació que ofereix experiències úniques als visitants.

El representant de Formentera s'ha reunit amb agències de viatge de l'Índia, la Xina, Austràlia, Filipines, Nova Zelanda, Corea i Singapur. "En aquesta fira hem trobat un tipus de mercat molt interessat en la nostra destinació, que en els darrers anys ha incrementat la seua presència a l'illa, que pot ajudar a desestacionalitzar el turisme. I és que, és un col·lectiu habituat a realitzar estades llargues, que viatja durant la nostra temporada baixa i no li importa que la meteorologia no sigui estival", segons ha explicat el cap de Promoció.

Durant els mesos de setembre i octubre es faran viatges de familiarització d'agents d'alguns d'aquests països per ajudar a promocionar Formentera en els seus mercats i crear sinergies amb els empresaris de l'illa per poder col·laborar i continuar treballant cap a la desestacionalització . Com sempre, l'illa es ven com una destinació de turisme sostenible, que "amaga racons naturals màgics on es poden viure experiències culturals, patrimonials, esportives i de contacte amb la natura úniques", segons exposa Bernús.


9 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera tendrà dades estadístiques actualitzades sobre el turisme que ens visita

foto 2022ix estadistiques turismeLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, han avançat avui en roda de premsa que Formentera disposarà a partir d'ara de dades turístiques desagregades després d'un treball intens i coordinació entre l'Institut Balear d'Estadística (IBESTAT) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, el Govern dona resposta a una reivindicació històrica de Formentera, que ha suposat un esforç metodològic per poder disposar aquesta informació desagregada per a l'illa. Aquestes dades permetran tenir més informació sobre el turisme d'aquesta illa, així com un coneixement més gran dels seus mercats i de les tendències que puguin experimentar, tant a curt com a mitjan i llarg termini.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat que amb la diferenciació de dades per illes "es compleix una petició de Formentera" i que es tracta "d'una molt bona notícia perquè aquesta eina ens permetrà tenir un coneixement més exhaustiu dels turistes que ens visiten, dels excursionistes d'un sol dia, que sempre hem dit que Formentera necessita regular, de la despesa turística, així com dels mercats emissors; en definitives, dades que ens ajuden a dissenyar les polítiques de promoció i que es complementaran amb els del nostre Observatori".

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que s'hagi atès la demanda de Formentera de tenir dades segregades per illes, i espera que ara "des de l'IBESTAT i l'Observatori de Dades puguem fer col·laboracions i unificar metodologies per treballar conjuntament. D'aquesta manera podrem obtenir informació més exacta per després determinar la promoció què fem, saber on es gasten els diners els turistes i per tant determinar el suport que hem de donar als diferents sectors, una informació que tindrà una repercussió directa en els residents i la seua qualitat de vida".

L'IBESTAT oferirà aquesta informació turística de Formentera igual que ja ho fa amb la resta d'illes de Balears, la periodicitat amb què s'actualitzaran serà d'un mes a l'estiu i trimestral la resta de l'any.

Els excursionistes, un element diferencial
A més del nombre de turistes, així com el seu perfil, despesa o procedència, Formentera disposarà també a partir d'ara un element diferencial en les dades ofertes, exclusivament per a aquesta illa. Donada l'especificitat turística de Formentera, una illa on alguns dels seus visitants hi arriben al matí i es tornen a la tarda-nit, és a dir, no pernocten a l'illa, s'ha introduït informació sobre aquests visitants, anomenats 'excursionistes'.

A partir d'ara, Formentera disposarà d'una estadística del nombre d'excursionistes que viatgin a Formentera.

Formentera, l'illa que més ha recuperat la despesa turística
Formentera comparteix l'evolució turística que han tengut la resta d'illes i com passa a les Balears, el turisme que visita ara l'illa és més rendible que el que rebien abans de la pandèmia. La despesa turística ha crescut un 44 % respecte al 2021 i respecte al 2019 puja un 19 %, sent l'illa on la despesa total és més alta respecte al 2019 (despesa acumulada gener-juliol) Formentera és a més l'única illa que l'any passat ja estava pràcticament normalitzat respecte al 2019 i aquest increment de la despesa s'ha aconseguit amb el mateix nombre de turistes, cosa que redunda encara més en una rendibilitat més gran.

8 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 71

9

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)