• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Música blues jazz i rock per celebrar el Festival Guitarres de Formentera a Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Festival Guitarres de Formentera tendrà lloc entre el 16 i el 18 de setembre. Guitarres de Formentera és un festival de música blues, jazz i rock, que ja s'ha convertit en cita imprescindible de la temporada d'estiu a l'illa. El Festival, organitzat per l'associació Guitarres de Formentera i amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera arriba aquest any a la seva tretzena edició.

Aquest any 2022, les activitats musicals tendran lloc a la plaça de l'Església de Sant Ferran el divendres 16 a partir de les 22.00 h actuaran de Piolet Swing, Sgt.Pepe's Lonely Hearts Club Band, Los Peligrosos Gentlemen i The Raters, el dissabte 17 a partir de les 22.00 h actuaran Maya Alexander Group, Cecilya, The Mighty Groovin's Stuff i Chris Lee. Finalment, el diumenge 18 a partir de les 21.30 h al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran es posarà el punt i final a la celebració del festival amb una jam-session.

6 de setembre 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 formentera guitarra

Ampliació del servei de bus al mercat de la Mola

El Consell de Formentera amplia el servei de bus al mercat artesanal de la Mola els dimecres i diumenges per fomentar els desplaçaments en transport públic i en resposta d'una petició de l'associació d'artesans del mercat de la Mola.

Aquesta ampliació del servei s'iniciarà aquest mateix diumenge 21 d'agost i reforçarà el servei existent en horari de tarda i l'últim viatge de tornada es realitzarà a les 22.20 hores.

19 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii calendari bus

Formentera posa en marxa un servei de consulta via WhatsApp per als visitants durant les 24 hores del dia

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, amplia a 24 hores el servei d'informació als visitants via WhatsApp i l'ofereix en set idiomes. Fins ara, aquest servei només es prestava en horari d'oficina, però ara, gràcies a un sistema informàtic de respostes freqüents, la informació es pot donar durant les 24 hores dels 365 dies de l'any. Això sí, si els usuaris volen ser atesos per una persona, l'horari d'atenció és de dilluns a divendres a 8 a 15 hores (excepte els festius).

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "en ple segle XXI, des de l'àrea de Turisme apostam per aquestes eines de comunicació que estan tan esteses entre la població". I ha afegit que "l'objectiu és arribar i atendre al màxim nombre de visitants possible i oferir-los la informació que faci que la seua estada a l'illa sigui més satisfactòria, a més de poder traslladar-los les activitats que es poden realitzar al llarg de tot l'any fora del sol i platja".

El telèfon d'atenció per WhatsApp és el 607 111 716. La informació es troba a la web del Consell i a les oficines d'informació turístiques. Fa cinc anys que Formentera va posar en marxa aquest servei de consultes gratuïtes per WhatsApp. Entre les preguntes freqüents programades, hi ha informació sobre esdeveniments culturals, els horaris dels béns patrimonials o l'estat de les platges, entre d'altres. El servei s'ofereix en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i holandès. No s'atenen cridades telefòniques.


9 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 formen whatsapp

Formentera reedita una campanya per conscienciar turistes i residents contra la venda ambulant

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç i de l'àrea d'Interior, i en col·laboració amb la PIMEF (Petita i Mitjana Empresa de Formentera) han reeditat una campanya de conscienciació contra la venda ambulant adreçada tant als visitants com a la població de Formentera.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat "la importància de conscienciar turistes i residents del perjudici que provoca la compra de productes de venda ambulant, tant per al nostre comerç local, com per a la mateixa activitat, que incompleix les mesures sanitàries, sense cap mena de control i que, a més, causa brutor a les nostres platges i al nostre entorn natural".

El Consell de Formentera ha editat un fullet informatiu amb una imatge d'una dona en una platja de l'illa que davant les ofertes de begudes, fruita o roba diu "NO" als venedors ambulants. Sota el lema "Per protegir el comerç local, digueu NO a la venda ambulant!", al document escrit en tres llengües (català, castellà i anglès) s'assenyala el següent:

"Les fruites, begudes, roba i complements o bijuteria que alguns venedors ambulants ofereixen a les nostres platges no han passat els controls alimentaris ni de qualitat legals. A més, suposen una competència deslleial per als comerços de Formentera.

Per posar-hi fi, necessitam la col·laboració dels possibles compradors. Per favor, digueu NO a la venda ambulant!"

Aquests fullets es repartiran a les oficines de Turisme, a la Pimef i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. La campanya també es difondrà a les xarxes socials del Consell de Formentera i de Turisme del Consell.

Per la seua part, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que amb campanyes com aquesta "volem conscienciar els possibles compradors, que són els que definitivament poden acabar amb la venda ambulant a les nostres platges". Des de l'inici de temporada, la Policia Local de Formentera ha aixecat cent trenta-quatre actes per venda ambulant. Al mes de maig, se'n varen estendre tretze per menjar i begudes. Al juny, un total de cinquanta-sis actes de denúncia, set per venda de roba i quaranta-nou per venda de beguda i menjar. Des de principi de juliol, se n'han estès seixanta-cinc, dotze per roba i cinquanta-tres per beguda i menjar. Les zones on actuen són a les platges del parc natural i Migjorn.

27 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 venda ambulant

Formentera valora la temporada i comença les feines per crear una plataforma única d'allotjament

foto 2022vii COPTAvui s'ha celebrat una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer; el cap de Promoció, Carlos Bernús; representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, i representants dels partits polítics.

A la trobada s'han analitzat les dades d'ocupació del mes de juny. Segons les enquestes que ha realitzat l'Observatori de Formentera, l'ocupació el 2022 és similar a la del 2019. En concret, al mes de maig l'ocupació mitjana ha set del 47,28 %, i al mes de juny ha set del 84,62 %. Cal destacar que, segons aquest mateix baròmetre, el 59 % dels visitants s'allotgen en cases i apartaments, i el 41 % restant, en hotels.

Entre les dades del baròmetre turístic també destaca la diversificació de les nacionalitats que visiten l'illa, segons s'ha explicat a la reunió. Pel que fa al nombre de visitants, la primera nacionalitat és l'espanyola i, en segon lloc, la italiana. En tercer lloc, es troba la nacionalitat alemanya; en quart, la francesa, i en cinquè, l'anglesa. Tot i això, els responsables de turisme han destacat que si ajuntam els visitants d'altres nacionalitats com Portugal, Suïssa, Països Baixos, Bèlgica o Luxemburg, que han incrementat la seua arribada, aquestes altres nacionalitats es situarien en tercer lloc.

Motor de reserves
A la reunió també s'han presentat diverses tipologies de motors de reserves que la COPT vol implementar a Formentera. L'objectiu d'aquesta iniciativa és tenir una plataforma única amb la informació dels diferents allotjaments de l'illa, i que també serveixi per promocionar l'illa i aglutinar la informació de totes les activitats i esdeveniments que s'ofereixen a Formentera. En aquesta plataforma també es podrien crear paquets d'allotjament i experiències, a més suposarà una reducció dels costos que tenen les grans plataformes per les empreses d'allotjament, segons ha explicat Alejandra Ferrer al finalitzar la trobada.


27 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 71

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)