• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera presenta els esdeveniments i les accions promocionals de final de temporada

foto 2020 platja final estiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que per a final del mes de setembre i principis d’octubre tendran lloc diversos esdeveniments de petit format, que havien estat ajornats al maig per motius sanitaris. Les activitats estan adaptades a la situació excepcional que s’està vivint i respecten totes les mesures de seguretat i sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

La pròxima setmana, entre el 25 i 27 de setembre tendrà lloc el Formentera Zen, un esdeveniment dedicat a la salut i el benestar físic i emocional en un entorn excepcional i que compta amb ponents de reconegut prestigi dins aquest món. Les places s’han esgotat amb el nombre de màxim de participants permesos.

També la pròxima setmana, dissabte 26 i diumenge 27 de setembre, es retransmetrà en directe des de la plaça de la Constitució el programa “Miradas Viajeras” de Capital Radio. Un programa de difusió nacional que parlarà sobre els atractius turístics de Formentera de la mà del presentador Fernando Valmaseda. Entre les 10 i les 13h hi haurà un set habilitat a la plaça de la Constitució perquè el públic que així ho desitgi pugui seguir en directe l’emissió d’aquest programa.

Segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, “aquests són esdeveniments que serveixen per promocionar Formentera, en un any especialment difícil en què s’ha de seguir apostant per millorar la imatge de la nostra illa i en la mesura del possible oferir valors afegits als turistes que ens visiten, complint amb totes les mesures de seguretat, i aconseguint que venguin al llarg de més mesos a l’any”.

Formentera 2.0 i Formentera Fotogràfica
Entre l’1 i el 4 d’octubre tendrà lloc la Formentera 2.0, que serà la VIII edició d’aquest certamen de comunicació digital i networking. En aquestes mateixes dates també tendrà lloc la VIII edició del Formentera Fotogràfica, un certamen fotogràfic al costat de reconeguts noms de la fotografia contemporània, professionals del sector, aficionats de la imatge i interessats en la cultura visual. D’altra banda, la Regata Ophiusa tendrà lloc entre el 9 i l’11 de octubre.

Campanyes de promoció
Tot i la incertesa que la situació actual ha provocat per a aquesta temporada les campanyes de promoció no s’han aturat, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Vàrem fer una campanya específica de promoció interilles en mitjans de comunicació i mitjans en línia a l’inici de la nova normalitat que va donar molt bons resultats, i ara està en marxa una altra campanya de promoció també interilles de característiques similars i que fa especial incidència en els esdeveniments de final de temporada”, segons ha concretat.

A més, en l’àmbit nacional també s’han fet campanyes de promoció en mitjans escrits fora de línia i en línia, viatges de premsa, així com la realització del programa “Miradas Viajeras”, que la pròxima setmana donarà a conèixer de primera mà la nostra destinació al públic espanyol.

Viatge de premsa i blogs de viatge i campanyes internacionals
Pel que fa al mercat de fora de les nostres fronteres, durant els mesos d’estiu s’han fet campanyes adreçades al mercat italià, suís, francès, portuguès i holandès. Recentment s’ha promocionat el viatge d’una influencer portuguesa i un viatge de premsa procedent d’Alemanya, aquesta setmana ens visiten periodistes de França.

Fires
El Consell de Formentera participarà de manera virtual a la fira San Sebastián Gastronómika que tendrà lloc del 4 al 7 de octubre, així com a la World Travel Market de Londres i a la fira de Luxe ILTM (International Luxury Travel Market) de Cannes, que segons han confirmat també seran en format virtual.


16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Lina Roig, guanyadora de la targeta regal del mes d’agost de Compra a Casa

foto 2020 lina roig compra a casaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que avui s’ha fet entrega de la targeta regal del premi corresponent al mes d’agost de la campanya ‘Compra a Casa a l’estiu’, que s’ha posat en marxa enguany juntament amb la Pimef amb l’objectiu d’incentivar i fomentar el petit comerç a l’illa.

La guanyadora d’aquesta targeta regal del mes d’agost, que té un premi de 100 euros, és Lina Roig Escandell, usuària de la targeta des de l’any 2018.

El Consell i la Pimef han impulsat aquesta campanya, típica dels mesos d’hivern, amb el mateix sistema però amb premis més importants. D’aquesta manera, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa fins al mes de setembre inclòs, podran accedir al sorteig d’una targeta de regal per valor de 100€ (el doble que a l’hivern). Per poder participar en el sorteig s’ha de fer una compra mínima de 20€.

4 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera necessita els seus empresaris per donar un bon servei a final de temporada i allargar els mesos de feina per als residents

foto 2020 es calo dronLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que també és responsable de Turisme, ha fet una crida avui a la responsabilitat i suport dels empresaris del sector turístic perquè mantenguin oberts, en la mesura de les seves possibilitats, els seus establiments més enllà del mes d’agost. “Amb l’ajuda de l’empresariat compromès podrem demostrar una bona capacitat de gestió com a destinació turística i oferir un servei a les persones que en moments tan complicats com els actuals aposten per visitar Formentera”, ha explicat.

A més, Alejandra Ferrer ha destacat que si allarguen l’obertura dels seus establiments, ajudaran a seguir generant feina a la nostra illa, un fet que redundarà en el benefici de moltes persones perquè facin front a un hivern que es preveu difícil. “Les administracions estem fent esforços per ajudar els treballadors i empresaris amb temes tan importants com els ERTOs, ara es tracta que tots ells també siguin solidaris”, segons ha afegit.

Tot i això, Alejandra Ferrer ha declarat que “entenem que la situació d’aquesta temporada és molt difícil i agraïm els esforços que està fent el sector turístic”, als que ha ressenyat que “de moment no podem donar la temporada per acabada mentre se segueixen tenint reserves per al mes de setembre”. La presidenta ha recordat que des del principi hem dit que “no és una temporada per fer sous sinó per establir-nos com a destinació turística amb una bona gestió i qualitat de servei, ja que la feina d’aquest any tendrà repercussió directa sobre la temporada 2021”.

Promoció a les illes
Paral·lelament, des de l’àrea de Promoció Turística s’estan duent endavant campanyes de promoció en l’àmbit nacional, fent especial incidència a la resta de les illes. “A l’inici del desconfinament els nostres veïns de les illes varen ser un dels primers a venir a visitar-nos i esperam que seran dels darrers a anar-se’n, si la situació sanitària ens acompanya”, segons ha detallat la presidenta que espera que “Formentera pugui donar un servei de qualitat a tots els turistes des de l’inici al final de la temporada”.


25 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Passarel·la de la Moda de Formentera es desenvolupa enguany de manera virtual a diferents indrets naturals de l’illa

foto 2020 passarella El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, ha presentat avui la Passarel·la de la Moda de Formentera que enguany se celebra de manera virtual per motius de seguretat per mor de la covid-19. La vicepresidenta primera i consellera de Comerç, Ana Juan, juntament amb la tècnica de l’àrea, Amalia Mora, han presentat la tretzena edició de la Passarel·la de la Moda de Formentera, un esdeveniment que en aquesta edició consisteix en la realització d’un vídeo promocional, que s’ha gravat durant el mes d’agost en diferents escenaris naturals de l’illa, amb les firmes locals i sis models professionals.

La consellera Ana Juan ha assenyalat en la presentació que “en aquest any tan complicat per a tothom, el Consell no volia que els dissenyadors de l’illa de Formentera es quedassin sense la forma més atractiva que tenen d’expressar els seus dissenys”. Per a Ana Juan, l’objectiu d’aquesta passarel·la virtual “és seguir fomentant i promocionant l’activitat dels comerciants i els dissenyadors locals”.

Per la seva part, la tècnica Amalia Mora ha destacat que la gravació es va fer “en una escenografia adaptada a les característiques naturals de l’illa i en un entorn de gran bellesa paisatgística” i que en aquesta passarel·la es mostraran les últimes tendències en joies, vestuari, calçat i complements. “Aquest desplegament busca potenciar i ajudar els creadors, així com fomentar la moda que es dissenya i es vesteix a l’illa”, ha assegurat.

L’edició d’enguany compta amb les següents firmes: Equilibre & Tito Solaris, Ur Joies, Janne Bikinis, Michele Crocitto (Vesti l’Arte), Elena Hurtado&Lorenzo Pepe, Majoral, Macramé & Acho, Ishvara, Kavra de Formentera i Molly Malone. La consellera Ana Juan també ha agraït el treball dels professionals de la perruqueria i estètica Aquario, les models que han participat en el vídeo, així como la feina feta pel director del vídeo, Alfredo Montero, “que ha recollit en el seu treball l’essència de la moda formenterera i la riquesa natural i paisatgística de l’illa”.

Aquest vídeo, que s’ha fet en dues versions de 2 i 12 minuts també es difondrà a les fires de moda, turístiques i televisions. Amalia Mora ha destacat que aquesta passarel·la virtual s’emetrà en diferents salons internacionals a partir del mes de setembre.

El pressupost per la realització de l’esdeveniment d’enguany és de 20.713 euros que inclou la contractació de models i el seu allotjament, producció i realització de vídeo, perruqueria i maquillatge.

Aquest esdeveniment va congregar en l’edició passada al voltant de 1.500 persones, que varen gaudir d’una passarel·la a Sant Francesc on varen destacar les joies, sabates...i sobretot, l’estil tan característic de l’illa, amb creacions avantguardistes d’alt nivell inspirades en la naturalesa, el mar, els colors i la vida de Formentera. Un estil de vida mediterrani que es trasllada també a la forma de vestir.

Finalment, la consellera Ana Juan ha desitjat que per la pròxima edició, la passarel·la recuperi el format habitual perquè serà un bon símptoma que l’illa també hagi tornat a la normalitat després de la pandèmia.

24 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova senyalística patrimonial a peu de monuments i ruta de ‘running’ a Formentera

foto 2020 senyal rutes 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que ja s’ha instal·lat la senyalística a peu de monument de 14 béns patrimonials de l’illa, com es Campament, el pou Marès, el pou de ses Illetes, el pou des Verro, els jaciments arqueològics des Cap de Barbaria I, Cap de Barbaria II, Ca na Costa, Can Blai, l’església de Sant Francesc, l’església de Sant Ferran, l’església de la Mola, la capella de Sa Tanca Vella, el molí Vell de la Mola i la torre des Pi des Català.

Aquest projecte ha estat finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible a través dels Segments Estratègics Turístics i del Consell de Formentera i ha suposat una inversió de 10.304€, el 60% l’aportarà el Govern i el 40% el Consell. Els escrits informatius es poden llegir en 3 idiomes, català, castellà i anglès, i segons ha explicat el cap de promoció turística, Carlos Bernús, tenen per objectiu “crear noves experiències per als turistes relacionades amb la natura, el patrimoni, la cultura i l’esport, de les quals també poden gaudir els residents”.

Ruta esportiva
D’altra banda, també s’ha fet una senyalització d’una nova ruta esportiva de “running” pel camí des Brolls. Per senyalitzar-la s’ha posat un plafó informatiu a l’inici i al final de la ruta. Es tracta de la ruta número 1, és de durada curta de 4,3km (només anada) i de nivell fàcil, també s’ha inclòs en aquest plafó una ruta ja existent, és la número 2, és una ruta llarga, de 10,9km i de nivell difícil.

Els esportistes poden seguir les rutes senyalitzades amb unes icones de corredors en color groc penjades a través del recorregut. Aquest projecte també ha estat finançat amb fons del Segments Estratègics Turístics i ha tengut un cost de 4.420€. El Govern també aportarà el 60% i el Consell el 40%.

Altre dels projectes emmarcat en aquesta iniciativa és la ruta ornitològica que s’ha creat al mateix camí des Brolls i que ja es va inaugurar a finals del mes de maig. A causa de l’aturada provocada per l’estat d’alarma la instal·lació d’aquestes rutes s’ha fet durant la temporada.


12 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 46

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)