• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Entrega de premis del XX Concurs de Fotografia de Beni Trutmann i obertura de l'exposició

foto 2023v bt ainhoa ezkurraAhir es varen entregar els premis de la XX edició del Concurs de Fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut trenta participants amb vuitanta-sis fotografies presentades entre totes les categories: fotografia a color, fotografia blanc i negre, foto denúncia i categoria júnior. En les categories de color, blanc i negre i foto denúncia el primer premi està dotat amb 500 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €. Pel que fa a la categoria júnior, tant el primer premi com el segon han rebut una càmera digital Kodak Pixpro AZ422.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha felicitat a tots els premiats i ha agraït la participació de tots els fotògrafs en aquesta vintena edició del concurs que "continua tenint el mateix esperit del fotògraf que li dona nom, tenir cura de l'illa i captar-ne els paisatges, els costums i la gent". El Concurs de Fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant quaranta-quatre anys i va deixar més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i la seva natura.

Categoria color
El primer premi de la categoria de color, de Lluís Mayans i Marí, mostra el seu pare contemplant el raïm i amb el cap en la pròxima verema. Aquesta foto és testimoni de la tradició del camp i la seva persistència i importància, encara avui dia, en el segle XXI.

Wolfang Wicher, guardonat amb el segon premi, capta el treball dur i solitari dels homes que treballen en la pesca en una instantània del 2015 durant una visita que va fer a l'illa. Relata que el seu interès en el món de la pesca començà el 1965 quan va anar amb un pescador des Pujols, de matinada, a retirar les xarxes molt a prop de s'Espardell, quan ell tenia tan sols 14 anys.

La fotografia del tercer premi, d'Ainhoa Ezkurra Cabello, anomenada "Hortolana sense hort", presenta una instantània monocromàtica amb diverses textures que ens convida a la reflexió sobre l'escassetat d'aigua i les seves conseqüències.

Categoria blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va fer Jaime Franch Rojo, titulada "Entre canyes i fang". La imatge relata la història d'un artesà en ple hivern que recull canyes de l'estany, deixades a propòsit, per utilitzar-les en les seves obres artesanals. La pau de la naturalesa i la recollida a mà de les canyes convida a reflexionar sobre un temps quasi llunyà.

El segon premi, atorgat a la instantània feta per Josep López Vañó, mostra "Volando voy, volando vengo y con Paco yo me entretengo". La mirada de la persona retratada ens transmet pau i la naturalitat d'aquell que fa el que li agrada: tocar la guitarra; sempre des d'un punt amable i afectuós com és ell. Destaca l'oci vers el negoci.

La fotografia d'Adrián Pinilla Ballester, guardonada amb el tercer premi de blanc i negre, fa referència a la mort, a la mort d'una illa i de la seva gent, especialment dels més majors, a partir de la qual s'aprofita l'herència que ens han llegat per especular i vendre els terrenys.

Foto denúncia
Jaime Franch Rojo és el guanyador en la categoria de foto denúncia. L'obra "Pesca fantasma" és la conseqüència d'una xarxa que queda oblidada en el fons de sa Punta mentre passa el temps i va fent malbé l'ecosistema marítim. Ens recorda la importància d'actuar més enllà de la superfície, i deixa constància que no som conscients de tot allò que encara tenim per conèixer.

El segon i tercer premi han quedat deserts.

Categoria júnior
En la categoria júnior, Laia Bonet Cardona, ha set la guanyadora amb la fotografia submarina d'un nudibranqui as Banc. Aquesta espècie marítima és difícil de trobar i, no només això, destaca la delicadesa amb la qual l'autora ha captat aquest mol·lusc baix una fina capa translúcida de llum.

El segon premi ha set per a Alecsandru Farcas amb una fotografia que combina l'obscuritat d'una nit de Sant Francesc amb l'espurna de llum que lluita per despuntar d'entre els núvols, mentre una dona passeja tranquil·lament pel carrer. Una crida a la recerca de l'esperança i a la bellesa en temps foscos.

El tercer premi ha quedat desert.

Exposició
L'exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció del concurs es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, des d'avui 3 de maig fins al dia 13. L'horari de visita és d'11 h a 14  h i de 18 h a 20 h, excepte els dilluns al matí i els diumenges que la sala roman tancada.

3 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Rècord de participació en el Formentera Zen 2023

foto 2023v fzen familes kids AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ahir 1 de maig es va celebrar per primera vegada el Formentera Zen Kids & Families. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que "més de cent cinquanta persones, entre infants i pares i mares, han participat en aquesta jornada de salut, cura personal i familiar que ha tengut una gran acollida entre el públic".

El Formentera Kids & Families forma part del Formentera Zen, que s'ha celebrat durant el passat cap de setmana, els dies 28, 29 i 30 d'abril. L'esdeveniment també ha tengut rècord de participants, ha comptat amb més de dues-centes cinquanta persones que "han gaudit d'un cap de setmana dedicat a fomentar el benestar", segons ha destacat Alejandra Ferrer.

Aquest esdeveniment està promogut pel Consell Insular de Formentera i organitzat per Puro Bienestar. Se celebra abans de la temporada per atreure visitants durant aquestes dates, ofereix una possibilitat d'oci saludable tant als visitants com a la població de l'illa, i ara, també a les famílies.

El Formentera Zen inclou sessions multidisciplinàries que abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social) per viure d'una manera més saludable i equilibrada. En aquesta edició del Formentera Zen 2023 es va fer una acció de neteja de platges i amb els residus recollits es va fer un mural d'art plàstic..

2 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Film Festival se celebra entre el 16 i el 20 de maig amb 45 curtmetratges en competició per veure sota les estrelles de l'illa

foto 2023iv presentacio fffEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, de l'àrea de Joventut i de l'àrea de Turisme, informa que el Formentera Film Festival 2023 se celebra entre el dimarts 16 i el dissabte 20 maig. Seran 5 dies de projeccions i activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, amb 45 curtmetratges en competició. Així ho han explicat avui en la presentació del cartell d'aquesta vuitena edició que ha estat il·lustrat per Ricardo Cavolo.

Les projeccions tindran lloc a partir de les 20.30 h, el 16 de maig al Casal de Joves i a la Sala de Cultura (Cinema), del 17 al 20 a la plaça de Sant Francesc (en cas de pluja a Sala de Cultura - Cinema), la darrera nit, el dissabte 20, també es farà la gala de entrega dels premis i hi haurà actuació de dj SET i DJ Lost Angeles. A més, el dijous 18 i divendres 19 hi haurà la projecció de la secció oficial infantil al Centre Antoni Tur "Gabrielet" a partir de les 20.30 h. Durant els dies del festival també es faran projeccions a la Residència, al Centre de Dia, a les escoles i a l'institut de l'illa.

Formentera Film aconsegueix seguir amb una edició totalment presencial i sempre més connectada amb el territori. "Això per a nosaltres és molt important, Formentera és el motiu pel qual existeix el festival, un festival destinat principalment als residents de l'illa, a joves, infants, majors i turistes que visiten la nostra illa fora de la temporada d'estiu. Estem treballant també en col·laboració amb l'associació DiverGent per fer del FF un festival sempre més inclusiu" segons han comentat els directors del FF Monica Timperi, Silvio Bandinelli, Viviana Carlet, Carlo Migotto.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que amb aquest certamen, que se celebra cada dos anys, aconseguim oferir un valor afegit als visitants que venen fora de temporada perquè puguin gaudir d'un festival únic, i fer-lo si el temps acompanya en un marc incomparable, sota el cel de Formentera. Per la seua banda, la consellera de Cultura i Joventut, Vanessa Parellada, ha convidat a tota la població de l'illa a gaudir d'aquesta oferta cultural gratuïta que també arriba especialment als infants i joves de Formentera.

Exposició
El 17 de maig, a les 18.30 h al sala d'exposicions del Centre Antoni Tur "Gabrielet" s'inaugurarà la FFart_EXPO. Una exposició de les obres dels vuit artistes que han realitzat els premis que es donaran als curtmetratges guanyadors: Álvaro Mendoza, Enric Majoral, Fran Lucas Simón, Lorenzo Pepe, Raquel Caramazana Bocanegra, Simona Colzi, Sol Courreges Boné, Pamela Spits.

Formentera Film el 25 d'abril ha començat la seva activitat amb el taller impartit per Pilar Aldea FEIM UN CURT dirigit als Joves de 12 a 18 anys en col·laboració amb el Casal de Joves el curt realitzat es projectarà el 16 de maig al Casal de Joves. El festival comptarà amb secció infantil, secció juvenil, una secció per públic més adult amb temàtica sexual (La Boca eròtica), la secció oficial i curtmetratges ExtraFest i ExtraFest secció joves. Els directors, actors i professionals assistiran a les projeccions per iniciar debats, destaca la presència de l'actriu Lola Dueñas, madrina del festival.

Podreu trobar tota la programació al web del festival, aquí.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv FFF

La temporada de mercats artesans i artístics a Formentera comença l'1 de maig

foto 2023iv mercats AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim dilluns 1 de maig, es comencen a obrir els mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. L'1 de maig s'inicia l'activitat als mercats de Sant Francesc i es Pujols; el dia 3 obrirà el del Pilar de la Mola; el dia 15 de maig, el de la Savina, i el 27 de maig, els mercats artesans i artístics de Sant Ferran.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que "els mercats són un valor diferencial de Formentera, de la nostra oferta turística i del nostre teixit productiu". Ana Juan ha destacat que "des de l'administració es continua treballant i s'impulsa i es valora l'ofici d'artesà, que precisament aquesta setmana ha tengut la tercera convocatòria de la legislatura de proves per obtenir les cartes d'artesà i de mestre artesà".

Horaris i dates:
Mercat artesà de la Mola. Dimecres i diumenges, de 16.30 a 22 hores. Del 3 de maig a l'11 d'octubre.
Mercat de Sant Francesc. Cada dia de 10 a 14 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat de la Savina. Cada dia de 10 a 24 hores. Del 15 de maig al 30 de setembre.
Mercat des Pujols. Cada dia de 19 a 24 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat artístic i artesà de Sant Ferran. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 24 hores. Del 27 de maig al 30 de setembre.
Mercat de segona mà de Sant Francesc. Dimarts i dissabte, d'11 a 14 hores. Tot l'any.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tornen els caps de setmana gastronòmics

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que tornen els caps de setmana gastronòmics. Els dies 28, 29, 30 d'abril i 1 de maig, i els dies 5, 6 i 7 de maig, al migdia i a la nit, quatre restaurants de l'illa oferiran menús gastronòmics a un preu tancat de 25 euros (beguda a part).

Són menús dissenyats especialment per a aquesta ocasió, alguns restaurants opten per fer les receptes tradicionals i altres en fan una versió renovada, interpretacions de la cuina típica de l'illa, i aporten una visió creativa sovint des de l'òptica de la cuina d'autor a un preu accessible.

Teniu la informació i els contactes al web de Turisme.


26 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv caps de setmana

Més articles...

Pàgina 2 de 75

2

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)