• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera participa en el projecte Emblemàtics Balears amb sis comerços tradicionals

foto 2021 emblematicsFormentera és un dels 14 municipis de Balears que participen en el projecte Emblemàtics Balears, una iniciativa conjunta impulsada des del Govern amb la col·laboració de la conselleria de Comerç del Consell de Formentera per catalogar els establiments més icònics de les Illes. Dels 102 comerços de Balears inscrits en aquesta iniciativa, n’hi ha 6 de Formentera: Forn Sant Ferran, Forn Can Jeroni, Forn Can Manolo, Llibreria Tur Ferrer, Sa Farinera i Teixits J. Marí Serra.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; el vicepresident i conseller de Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan; el director general de Comerç, Miquel Piñol; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luís, i representants dels comerços emblemàtics han assistit avui a la presentació i l’entrega dels distintius a Formentera.

La iniciativa, a més, inclou la posada en marxa del web www.emblematicsbalears.es, que recull tota la informació dels comerços catalogats i que és l’eina a través de la qual es visibilitza i promociona el teixit comercial tradicional de les Illes.

“Identitat de Formentera”
Alejandra Ferrer ha destacat la feina que desenvolupen els comerços tradicionals de l’illa. “Crec que sou un exemple de sostenibilitat social perquè sou famílies de l’illa de comerços que han passat de generació en generació; de sostenibilitat econòmica perquè estam parlant de capil·laritat econòmica i d’economia circular”, ha subratllat la presidenta. “Sempre parlem de sostenibilitat i d’identitat de Formentera, i vosaltres sou els que manteniu la identitat de l’illa”, ha finalitzat.

El conseller balear Yllanes ha manifestat que “l’objectiu és reconèixer, fomentar i impulsar els petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles. En general, tots els comerços amb elements singulars i d’un alt valor afegit”.

D’altra banda, la consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que la posada en marxa d’aquesta iniciativa “és un impuls al comerç tradicional i una oportunitat per distingir i remarcar el valor i la força d’un sector que clau en el nostre teixit social”. Per a Ana Juan, “la història recent de Formentera també s’explica a través dels seus comerços i a partir de les persones que hi estan al capdavant, famílies que han mantingut el negoci fins a l’actualitat”.

El projecte Emblemàtics Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.


29 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 es celebra aquest divendres as Pujols

foto 2021 passarelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, ha presentat avui la XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 que es celebrarà aquest divendres 2 de juliol a les 21 hores a la plaça d’Europa des Pujols, i que comptarà amb la participació de divuit dissenyadors de l’illa, segons ha avançat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, en la roda de premsa de presentació. Ana Juan ha estat acompanyada per la coordinadora de la Passarel·la, Amalia Mora, i una representació dels dissenyadors participants.

La Passarel·la d’enguany té el títol de ‘Retorn’, “perquè és un esdeveniment que torna després d’un any molt complicat i perquè torna a un lloc emblemàtic com és la plaça d’Europa; i retorn també perquè es torna a començar i perquè es segueix donant suport des del Consell a tots els dissenyadors de Formentera”, segon ha assenyalat Ana Juan. La vicepresidenta ha destacat la presència de divuit dissenyadores i dissenyadors a la passarel·la: “Tots ells en són els protagonistes i amb la seva feina demostren que, a pesar de les dificultats del darrer any, aquesta petita indústria que és la moda i el disseny està molt activa a l’illa”, ha remarcat la vicepresidenta, que també ha recordat l’èxit de la passarel·la virtual que es va celebrar l’any passat.

Els dissenyadors participants són els següents: Janne Bikinis, Hippie Shop Formentera, Kavra de Formentera, Equilibre, Simona Colzi&le voyeur vintage, Vintage Ibiza-Formentera, Macramé&Acho joyas, Molly Mallone, Michele Crocitto, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe “OBI”, Laura López, Eva Cardona, Ur Joies, Flavio Cocho i Majoral.

Per la seva part, Amalia Mora ha destacat que, “l’emplaçament de la plaça d’Europa garanteix la visualitat i amplitud de l’entorn, a més d’oferir seguretat a l’esdeveniment”. La coordinadora de la passarel·la ha avançat alguns dels detalls: “En aquesta trobada, es podran veure joies, bosses, vestits de núvia, vestits de festa, creacions avantguardistes d'alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar i els colors propis de Formentera, sempre amb col·leccions que de ben segur sorprendran tant a turistes com a residents, espectadors fidels de la Passarel·la de Moda de Formentera” i ha subratllat la presència de la jove dissenyadora, Laura López, que enguany ha finalitzat els seus estudis de disseny.

D’altra banda, les models professionals participants són de l’empresa Deva Models d’Eivissa, i la gala serà presentada per la periodista Montse Montsalve i el jove músic formenterer Miquel Tur.

Finalment, el Consell ha agraït el suport de les empreses col·laboradores en la Passarel·la de la Moda de Formentera. La XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 té un pressupost de 35.000 euros.

28 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el Dia Internacional del Ioga amb Xuan Lan

foto 2021 iogaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que aquest dissabte 19 i dilluns 21 de juny es faran dos sessions de ioga amb l’experta internacional Xuan Lan. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Ioga el pròxim dilluns 21 de juny des del Consell de Formentera, amb la col·laboració de Puro Bienestar, han organitzat aquests esdeveniments d’aquesta disciplina que se centra en el benestar del cos i de la ment.

L'experta internacional en benestar i difusora de diferents estils de ioga, realitzarà una pràctica molt especial en un emplaçament únic, que contribuirà a la creació d'una atmosfera màgica de desconnexió en el port de la Savina. La primera sessió és el dissabte a les 19.30 h i du per títol “Brahma sunset ioga: tornar a l’essència” i la segona sessió és el dilluns a les 19.30 h i du per títol “108 salutacions al sol”. El preu són 20 € per sessió. Els fons obtinguts de les inscripcions dels assistents dels esdeveniments es destinaran íntegrament a la conservació de la posidònia, a través del projecte Save Posidonia Project.

Teniu tota la informació al web https://formenterazen.es/ca/dia-internacional-del-ioga.

14 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà comença el Formentera Astronòmica, un certamen familiar per endinsar-se en el món de les estrelles

cartell 2021 f astronomicaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que demà s’inicia el Formentera Astronòmica, un certamen que s’organitza per primera vegada a l’illa i que es perllongarà fins al 13 de juny. Aquest esdeveniment comptarà amb una cinquantena participants inscrits.

El Formentera Astronòmica està adreçada al públic familiar, per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món, residents de Formentera i les seves famílies. De fet, demà divendres de 10 a 14h es faran tallers infantils: creem l’univers a partir de materials reciclats, al Jardí de ses Eres de Sant Francesc. I el dissabte i diumenge de 10 a 14 h es faran jocs educatius de realitat virtual relacionats amb els astres per a tots els públics, amb monitors especialitzats i visors RV, també al Jardí de Ses Eres de Sant Francesc.

El programa inclou xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i manualitats per a tota la família. A més, un dels plats forts és un sopar temàtic amb vista a les estrelles a una zona de Migjorn que ja té aforament complet. Podeu consultar el programa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca.

Entre els ponents destaquen: Aguilar Nàcher, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) o Carlos Briones, investigador del CSIC, que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció.

Concurs de dibuix obert
D’altra banda, també es farà un concurs de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i adolescents que es farà a través de les xarxes socials i dels dibuixos que es facin en els tallers presencials. Es poden enviar fotos dels dibuixos dels petits artistes fins demà 11 de juny al correu electrònic concurso@formenteraastronomica.com.

Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera, coordinat per l’empresa Pidelaluna Events, i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB) i de la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Formentera.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Set noves contractacions completen el programa SOIB Reactiva al Consell de Formentera

foto 2021 soib reactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que en la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva s’han contractat set persones i es completa així una iniciativa que ha permès contractar 22 persones en situació d’atur al Consell de Formentera durant aquest any. El personal contractat d’aquesta darrera convocatòria va iniciar la seva feina el passat 23 d’abril, que té una durada de quatre mesos.

La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat que aquest programa ha resultat “molt útil per a les persones desocupades que s’han contractat i que així podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions”.

Els contractes que s’han realitzat en aquesta convocatòria són: quatre netejadors/res de la línia de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i dos operaris de brigada i un auxiliar d’informació de persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si venen d’ERTO.

Amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, la convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

1 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 48

2

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)