• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Nova adquisició de maquinària agrícola per la Cooperativa del Camp de Formentera

foto maquinaria coop 1La presidenta Alejandra Ferrer i el conseller de Sector Primari, Josep Marí, juntament amb el president de la Cooperativa del Camp, Jaume Escandell i el seu gerent, Carlos Marí, han fet la presentació de la nova maquinària agrícola cedida per part del Consell a la Cooperativa del Camp. La trobada ha tengut lloc a les 9.45 hores a la nau de la Cooperativa.

Abans però, a les 9.00 hores s'ha signat el conveni entre la presidenta Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa, Jaume Escandell, per la cessió durant 4 anys de manera gratuïta d'aquesta maquinària agrícola. En concret, s'han cedit un tractor (53.361,00€), ormejos agrícoles (23.818,85€) necessaris per treballar la terra en els diferents processos de cultiu, un agrupador de bales de farratge (4.232,58€) i un equip mòbil de refrigeració (24.195,75€).

La presidenta ha explicat que amb aquesta inversió de 105.606€, que se suma als 115.000€ anuals amb els que se subvenciona l'acció concertada de la Cooperativa queda patent “la importància que té per la institució la recuperació del camp i el foment del sector primari, a la vegada que aconseguim un segon objectiu: mantenir el paisatge tradicional de l'illa”.

Per part seva, el conseller Josep Marí ha dit que aquesta important inversió en maquinària es deu a la necessitat sorgida després de l'increment de terres cedides al Fons de Terres de Cultiu. I és que, actualment ja hi ha cedides unes 230 hectàrees. Josep Marí ha avançat que “també estam pendents de què arribin unes sitges per, amb l'ajuda del sistema de refrigeració ja adquirit, poder emmagatzemar el gra amb òptimes condicions”. La inversió en aquestes sitges serà de devers 90.000€.

El president de la Cooperativa del Camp ha agraït aquesta cessió al Consell per “poder seguir treballant i cultivant els camps de Formentera i que així la producció de la terra també s'incrementi”, segons ha declarat.

23 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull la reunió anual del Comitè de Seguiment del Pla de Desenvolupament Rural 2014-2020

foto-grup-pdr1La sala de Plens del Consell de Formentera ha acollit avui a les 12h la reunió anual del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020 (PDR). Hi han assistit el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell, el director general d’Agricultura i Ramaderia del Govern, Mateu Ginard, a més de representants de la Comissió Europea (CE); el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació; el Govern de les Illes Balears; i del sector.

A la trobada s’ha proposat la modificació del PDR per incrementar el seu pressupost fins als 155 milions d’euros amb fons provinents de l’Impost de Turisme Sostenible. Aquesta xifra, segons ha indicat Ginard, podria arribar, fins i tot, als 167 milions el 2020. A la reunió, s’ha donat compte, també, de les fites aconseguides a data de desembre de 2018 entre les que cal destacar el pagament de més de 47 milions d’euros d’ajudes a les pageses i pagesos i que arribaran als 72 milions d’euros a finals d’aquest 2019.

Per part seva, el conseller de Presidència ha mostrat la seva satisfacció perquè per primera vegada s’hagi celebrat aquesta reunió a Formentera, i ha destacat que projectes molt importants pel sector primari de Formentera han rebut suport d’aquest pla. “Des de fa anys Formentera està apostant molt fort per la revitalització del sector primari i les ajudes del PDR han contribuït d’una manera fonamental”, ha declarat Escandell.

Les ajudes a joves agricultors, a la Cooperativa del Camp, a la restauració de parets de pedra seca, a la posada en marxa de la bassa de reg, o per la recollida porta a porta de matèria orgànica per compostatge han estat alguns dels projectes que han rebut suport del fons Leader de la Unió Europea.

Cal recordar que la decisió de descentralitzar aquestes trobades anuals, que s’havien celebrat sempre a Mallorca, es va prendre a inicis de legislatura com una manera de visibilitzar, davant el Ministeri i la CE, els distints impactes de la insularitat (i de la doble o triple insularitat) al sector primari arreu de l’arxipèlag. Així, les reunions s’han celebrat a Mallorca, Menorca i Eivissa els tres anys anteriors.

La compensació als efectes de la insularitat és, precisament, la principal reivindicació de les Illes Balears en les negociacions de la nova Política Agrària Comuna (PAC) 2021-2027. El ministre d’Agricultura en funcions, Luis Planas, es va mostrar d’acord amb la visió balear sobre aquest aspecte en la darrera visita oficial, a Palma, el passat dia 7 de maig.


15 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni ramaders

foto-conveni-ramaders-1-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de l'Associació de Ramaders de Formentera, Alfonso Ferrer, han signat el conveni de col•laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Associació de Ramaders de Formentera, per donar suport al sector ramader de l'illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l'any 2019.

El Consell Insular de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l'illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l'Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l'Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l'associació continuarà la seva tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l'associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.

8 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

425 persones celebren un dinar amb la Cooperativa del Camp

foto coop del camp dinar 1La Cooperativa del Camp de Formentera va celebrar ahir diumenge 17 de març un dinar amb els seus socis i els familiars i amics d'aquests. En total unes 425 persones varen poder gaudir un arròs de matances fet a la nau de la Cooperativa per l'associació Es Forn. A la taula no podia faltar vi pagès, orelletes i cafè caleta.

La celebració va estar amenitzada per l'actuació d'Aires Formenterencs als quals des de la Cooperativa del Camp els hi varen regalar 3 galls pagesos pel seu 30 aniversari. El gerent de la Cooperativa, Carlos Marí, ha agraït a tots els socis i familiars la seva assistència i suport. El president del Consell, Jaume Ferrer, el conseller d'Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, així com la diputada per Formentera. Sílvia Tur, entre altres autoritats, també varen assistir a l'acte.

Socis
El passat divendres 15 de març es va celebrar l'Assemblea General de socis per presentar els comptes anuals i tancament de l'exercici del 2018. Des de la Cooperativa, que ja compta amb 310 socis, varen presentar la memòria d'activitats de l'any passat.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
18 de març de 2019

Reunió informativa sobre la nova regulació de la Reserva Marina de la Punta de sa Creu

foto reserva 1Ahir a les 20 h a la Casa del Poble de la Mola el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, juntament amb el director general de Pesca del Govern, Joan Mercant, i el cap de servei de Pesca del Govern balear, Toni Garau varen fer una exposició de la nova regulació de la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i una explicació del seu funcionament.

La trobada estava dirigida principalment als veïns de la Mola i Es Caló que són els que principalment pesquen per aquella zona. A la reunió es va explicar la regulació que s'ha fet, en la qual hi ha períodes de veda de pesca per assegurar la supervivència de les cries dels peixos i la regeneració del ecosistema, en aquest sentit es va detallar com afecten la regulació als pescadors professionals i d'esbarjo.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
15 de març de 2019

Més articles...

Pàgina 9 de 19

9

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1