• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Signatura de l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2021 cooperativa campLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat avui la subvenció entre el Consell i la Cooperativa per l’any 2021 per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. Aquesta acció concertada està dotada amb 130.000 €. El conseller del Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí també han estat presents a l’acte.

La finalitat d’aquesta ajuda és contribuir a la reactivació de l’activitat agrícola a l’illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que suposa. Entre les actuacions destaquen les de recuperació de parcel·les cedides gratuïtament a través del cens de terres, així com els treballs de recuperació de la finca de Can Marroig, però també la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa, que tinguin com a finalitat la recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de l’illa.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya informativa per donar a conèixer als pescadors recreatius l’obligatorietat de declarar les captures dins de la reserva des Freus

cartell 2021 dprEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Inspecció Pesquera, i conjuntament amb els vigilants de les Reserves Marines des Freus d’Eivissa i Formentera i Punta de sa Creu, ha posat en marxa una campanya informativa per donar a conèixer als pescadors recreatius d’embarcació que, a partir d’enguany, és necessari que quan surtin a pescar dins la reserva declarin les seves captures.

Com a la resta de reserves marines de les Illes Balears, les declaracions es poden fer en format paper, o bé, a través de l’aplicació mòbil Diari de Pesca Recreativa (DPR), una eina ideada per la Direcció General de Pesca i Medi Marí del Govern balear per millorar la gestió dels recursos marins i com a seguiment i avaluació de la pesca recreativa a les Illes Balears.

Des del Servei d’Inspecció Pesquera del Consell, es recorda que aquesta aplicació és el sistema més adient per enviar i rebre la informació. Es tracta d’una eina útil i intuïtiva per a tots els pescadors recreatius, que els proporciona informació d’interès com ara: les talles mínimes dels peixos, les espècies de captura limitada, les zones on es pot pescar, les reserves marines, etc.

Per altra banda, l’aplicació permet als pescadors d’embarcació complir fàcilment amb l’obligació de declarar la seva activitat dins les reserves marines de les Illes Balears. Tot i això, l’opció del paper es mantindrà per a aquelles persones que no puguin accedir a l’app, sobretot gent gran.

L’aplicació es pot descarregar des de Google Play o Apple Store. Per donar-se d’alta a l’apartat de captures, els pescadors recreatius hauran de sol·licitar-ho través d’un tràmit telemàtic en aquest enllaç de la web del Govern de les Illes Balears.

2 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’Associació de Ramaders de Formentera, per donar suport al sector ramader de l’illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l’any 2021

foto 2021 conveni ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de l’Associació de Ramaders, Juan Antonio Yern han signat un conveni de col·laboració per donar suport al sector ramader de l’illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l’any 2021. A l’acte de signatura també ha assistit el conseller de Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí.

El Consell Insular de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l’illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l’Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l’Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l’associació continuarà la seva tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l’associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ajudes extraordinàries per l’alimentació del ramat de l’illa per mor de la sequera

foto 2021 coop campEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que la Cooperativa del Camp preveu repartir entre els ramaders de l’illa 50 tones de pinso de manteniment pel bestiar oví i caprí i 3 tones de farina d'ordi, de producció pròpia de la Cooperativa, per a l’alimentació del sector porcí. Aquestes ajudes tenen un cost de 15.000 € que subvenciona el Consell de Formentera.

“L’objectiu d’aquest repartiment és pal·liar els efectes de la sequera que hi ha hagut aquest any per ajudar al sector ramader de l’illa”, segons ha explicat el conseller de Sector Primari, Josep Marí. “Al trobar-nos en una situació excepcional de sequera i per seguir impulsant al sector dels ramaders de Formentera hem tret aquesta subvenció especial”, ha afegit el conseller.

Els interessats a rebre aquestes ajudes han d’anar a la nau de la Cooperativa del Camp amb la cartilla ramadera de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h i dissabtes de 9.00 a 13.00 h. Les ajudes es donen segons el nombre d’animals. En total hi ha censats 889 caps de bestiar oví/caprí/porcí a l’illa de Formentera.

16 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera oferta 6 cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa

cartell 2021 cursos ag aEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, ha presentat els cursos de formació en matèria d’agricultura i ramaderia per aquest 2021. Al mes de març es faran 4 cursos i al mes de novembre 2. Les formacions s’iniciaran el pròxim 8 de març amb el curs d’Horticultura ecològica respectant el sòl, de 12 hores de durada que s’impartirà entre el 8 i 9 de març.

Les inscripcions ja estan obertes, i es poden fer amb cita prèvia a través de l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) o telemàticament a través de l’oficina virtual, l’OVAC.

Recuperació del camp
El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que “un any més el Consell oferta cursos perquè el sector agrícola i ramader de l’illa pugui tenir formació sense necessitat de sortir de Formentera i de manera gratuïta, una oferta que cobra més sentit ara en temps de pandèmia”. Les formacions s’han programat segons les peticions dels propis agricultors i ramaders.

El pròxim 18 de març es farà el curs Gestió del reg en cultius hortícoles (4h). Del 22 al 27 de març es farà el curs Usuari professional nivell bàsic de productes fitosanitaris (25 h). El 30 de març es farà el curs El cultiu de la figuera (4h). Ja al mes de novembre, el 5,6 i 7 de novembre es farà el curs d’Iniciació a l’apicultura (15h) i el 12 de novembre es farà el curs Experiències en el cultiu d’extensiu en ecològic (4h).

24 de febrer del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 22

9

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1