• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Formentera posa a disposició dels alumnes de restauració i gastronomia productes locals

foto 2023v producte localEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que per al tercer trimestre d'aquest curs escolar s'ha iniciat una col·laboració amb el restaurant Forment de l'IES Marc Ferrer. Aquesta acció s'emmarca dins la campanya "De Formentera amb molt de gust" per fomentar el producte local.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha valorat molt positivament l'inici d'aquesta col·laboració "que esperam mantenir i incrementar el pròxim curs escolar". El Consell de Formentera posa a disposició dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de Serveis en Restauració i de Cuina i Gastronomia productes locals com ara vi, oli d'oliva i farina, amb la qual elaboren el seu propi pa.

Els alumnes d'aquestes formacions professionals ofereixen cada dijous (durant el curs escolar) un menú a preu reduït en el restaurant de l'institut, així practiquen el que pot ser el seu futur professional.


10 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v amb molt de gust

El Consell de Formentera destinarà 15.000 € per adquirir menjar per al bestiar oví i caprí de l'illa

foto 2023v cabraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, subvencionarà amb 15.000 € l'adquisició de menjar per al bestiar oví i caprí de l'illa. Aquesta ajuda es donarà a la Cooperativa del Camp de Formentera, que repartirà entre els ramaders de l'illa 17 tones de pinso de manteniment i 6 tones de garrova picada per al bestiar oví i caprí, i 5 tones de farina d'ordi per a l'alimentació del sector porcí.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha explicat que aquesta és una ajuda més per seguir potenciant el sector primari de l'illa. "Un any més, a causa de la sequera, des de la institució volem oferir aquesta ajuda als ramaders de l'illa per compensar els efectes de la manca de pluges i, per tant, de menjar per al ramat de l'illa", ha concretat.

Els interessats a rebre aquestes ajudes han d'anar amb la cartilla ramadera a la nau de la Cooperativa del Camp a partir del pròxim dilluns 15 de maig. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 8.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 19.00 h i dissabtes de 9.00 h a 13.00 h. Les ajudes es donen segons el nombre d'animals.

8 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell aporta 150.000 € a la Cooperativa del Camp de Formentera per seguir impulsant el sector primari de l'illa

foto 2023v conveni cooperativaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el president de la Cooperativa del Camp, Marcos Ribas, han signat avui l'acció concertada entre la institució insular i la cooperativa. Aquesta conveni enguany s'incrementa de 130.000 € que es varen aportar el 2022, a 150.000 €, que s'aportaran aquest 2023. El conseller de Medi Rural, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí, també han assistit a la signatura.

Aques acord té com a finalitat donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i millorar l'entorn rural i del paisatge de Formentera. Així mateix, té per objectiu contribuir a la reactivació de l'activitat agrícola a l'illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que suposa. A aquest efecte, inclou prioritàriament les actuacions de recuperació i millora realitzades en les parcel·les cedides gratuïtament a través del cens de terres, així com els treballs de recuperació de la finca de Can Marroig-Can Ballet segons els respectius documents de cessió contemplats en la present acció concertada, i es fa extensiu a la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa, que tinguin com a finalitat la recuperació del sector agrícola i millora de l'entorn rural i del paisatge de l'illa de Formentera.

És també objecte d'aquestes bases la prorroga de l'encàrrec de gestió de la finca de Can Marroig-Can Ballet per part del Consell Insular de Formentera a la Cooperativa del Camp de Formentera,


5 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera crea un servei d'avisos fitosanitaris i de reg per als socis de la Cooperativa del Camp

foto 2023v es cap2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que el Consell juntament amb la Cooperativa del Camp ha creat un servei d'avisos fitosanitaris i de reg que podran fer servir els socis de la Cooperativa del Camp de Formentera. El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que des de la institució s'ha donat suport a la iniciativa "perquè volem que els avanços tecnològics també beneficiïn el camp de Formentera i que, d'aquesta manera, es puguin ajustar millor els tractaments fitosanitaris i s'evitin plagues i malalties; a més, de millorar el rendiment de l'agricultura fent un ús adequat de l'aigua".

Aquest servei d'avisos rebrà informació a través de la instal·lació de dues estacions agroclimàtiques amb sensors d'humitat al sòl, fulles d'humectació, temperatura i pluviometria, instal·lades as Cap i Sant Ferran, i de dos punts virtuals de dades meteorològiques, instal·lats a la Mola i Can Marroig. Les dades que es recullen a les estacions serveixen per aplicar un model predictiu i donar pautes de reg, així com generar informació sobre els riscos de patir malalties o plagues de les plantes.

Amb totes aquestes dades es genera un avís o recomanació de reg i de sanitat del cultiu que, un cop validat pel servei tècnic de la Cooperativa del Camp de Formentera, s'enviarà als productors que en siguin socis. La instal·lació de les estacions i el sistema informàtic l'ha fet una empresa especialitzada en aquesta mena de projectes. El cost ha set de 6.836,50 € (IVA inclòs) i ha set finançat per l'àrea de Medi Rural del Consell de Formentera.


3 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El vídeo de la campanya 'De Formentera amb molt de gust' mostra feines tradicionals i processos d'elaboració de producte local

foto 2023iv molt de gust AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha editat un vídeo per a la campanya "De Formentera amb molt de gust" que té com a objectiu distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que "en la gravació es mostren feines tradicionals com ara la pesca, l'agricultura o la ramaderia, i els processos d'elaboració de productes, que formen part de la campanya per valorar el nostre producte local".

L'objectiu és donar visibilitat i reconèixer els productes de proximitat procedents del camp de Formentera, de la mar o del ramat de l'illa, així com d'altres transformats a Formentera, com ara la farina de xeixa, la sobrassada, la mel o el vi.

Abans de la temporada de 2022 es va posar en marxa la campanya "De Formentera amb molt de gust" que aglutina il·lustracions de diversos productes de proximitat amb un disseny atractiu i que distingeix tant les parades dels productors, com els comerços dels distribuïdors, perquè així tant els residents com els visitants reconeguin i valorin el producte local de Formentera.

Enguany, abans de la temporada de 2023 s'ha reactivat la campanya. Des de l'àrea de Turisme també se'n farà difusió perquè arribi als visitants. Així mateix, al web de Turisme es pot trobar el mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa. Aquest mapa serveix per localitzar establiments on es ven el producte de Formentera.

3 de abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv molt de gust

Més articles...

Pàgina 2 de 22

2

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1