• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Curs de formació en prevenció de l'abús sexual infantil

Foto xerrada paresEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar social i en col·laboració amb la Fundació RANA, organitza un curs de formació en prevenció de l'abús sexual infantil.

Formació a les escoles
El curs s’inicia el dimecres amb una formació per a alumnes d’entre 6 i 11 anys que recorrerà totes les escoles de Formentera entre dimecres i dijous. Aquesta formació consistirà en l’escenificació del contacontes “Estela, crida molt fort!”, conte de prevenció de l'abús sexual infantil on l'autora, Isabel Olid, ofereix als i les estudiants una eina per ensenyar-los a fer-se respectar.

A partir d'aquesta història, l'Associació RANA pretén arribar a col·legis, biblioteques, escoletes, centres d'acolliment, etc., per a, a través d'un contacontes i altres activitats, explicar a nens i nenes la història d'Estela i transmetre'ls les habilitats perquè puguin detectar situacions de risc i actuar davant elles.

Formació per a professionals
D’altra banda, dimecres entre les 16 i les 18 hores, la Sala de Cultura acollirà una formació per a professionals. Es tracta d'una introducció sobre l'abús sexual infantil que, sota el títol “Actua! Per a prevenir l’abús infantil”, dóna informació per prevenir, detectar i actuar amb responsabilitat davant aquests casos.

Aquesta formació pretén, doncs, proveir a l’equip educatiu de coneixements i competències per detectar possibles situacions abusives i saber com intervenir en cas de detecció o revelació, i així estar preparat per protegir adequadament als infants i adolescents.

Formació per a mares i pares
També dimecres, de 18 a 19 hores a la Sala de Cultura i de 20.30 a 21.30 hores a la Casa del Poble de la Mola, es durà a terme la xerrada “Educar als nostres fills avui, conèixer els riscs per a prevenir”, dirigida a mares i pares i on es donen pautes perquè aquests puguin potenciar el vincle afectiu amb les seves filles i fills i sobre com poden abordar el tema de la sexualitat amb les nenes i nens. Conèixer els riscs que comporta l'ús de dispositius electrònics i Internet és un altre dels aspectes a tractar durant la sessió amb les famílies.

Formació per a adolescents
Finalment, dimecres de 19 a 20 hores, al Casal de Joves, es farà la xerrada “Ens fas falta”, un taller dirigit a al·lots i al·lotes de 12 a 16 anys, amb la finalitat de prevenir i/o detenir les diferents formes d'abús i/o maltractament, com l'abús sexual, que joves i adolescents podrien estar patint o poden haver sofert.

El Cinema de Formentera col·labora amb APNEEF

Cartell CampeonesEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Benestar Social, informa que aquest cap de setmana, dins la programació normal del cinema, es projectarà en horari de divendres (21.30 h) i diumenge (21.00 h) la pel·lícula Campeones, una comèdia dramàtica dirigida per Javier Fesser i protagonitzada per gent amb diverses discapacitats i en Javier Gutiérrez.

La recaptació d’aquests 2 passis anirà íntegrament per a l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera (APNEEF), que a més divendres posarà una paradeta de merchandising a l'entrada del cinema i portarà a alguns dels nens de l'associació per ajudar en les diferents tasques del cinema com ara la taquilla, l’acomodació de la gent, etc.

El Consell de Formentera regularitza la situació de 85 contractes temporals de llarga durada

Consell i placa constitucioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Recursos Humans, ha informat que ha convertit en indefinits i indefinides a 85 empleades i empleats públics que tot i tenir encara contracte temporal portaven més de dos anys treballant de manera consecutiva a la institució.

La conversió dels contractes temporals en indefinits s'ha produït de manera gradual. A mesura que la data de cada contracte temporal finalitzava, s'ha modificat per un nou contracte indefinit. Amb aquesta mecànica als propers mesos es produiran les 12 regularitzacions que encara queden pendents. Quan aquest fet es produeixi, els contractes temporals de llarga durada quedaran eliminats del Consell de Formentera.

Aquestes actuacions s'han produït en compliment de l'acord de Ple del Consell de Formentera del 16 de desembre de 2016, que a proposta de l'equip de Govern i amb la unanimitat de tots els grups municipals, instaven a fer aquesta conversió.

La proposta d'acord aprovada es va produir pocs mesos després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 14 de setembre, en la qual s'equipara la indemnització per acomiadament dels treballadors de llarga durada a la dels treballadors fixos.

Amb aquesta actuació, "es dóna més seguretat, més qualitat i més drets a les treballadores i treballadors públics de la institució", segons ha declarat Vanessa Parellada, consellera de Benestar Social, Joventut i Recursos Humans del Consell de Formentera.

Nous drets d'excedència
A conseqüència d'aquesta mesura, treballadores i treballadors que per la seva condició temporal tenien drets com l'excedència per interès particular fora del seu abast ara ja el poden exercir. Fins avui, han estat 12 les persones que abans tenien un contracte temporal tot i portar més de dos anys a la institució que han fet ús d'aquest dret.

Finalitzada la X edició del curs d’integració

Foto curs integracio 2018Ahir es va donar per finalitzada la X Edició del Curs d'Integració Social i Cultural. El curs l’han acabat 11 alumnes que han completat amb èxit les 20 hores lectives de que constava.

Aquest curs ha estat adreçat sobretot a immigrants, ja que els serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial. Entre d'altres, els continguts que s’han tractat són: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea o Igualtat entre homes i dones. La finalitat era l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix.

Arriba una nova edició de la Festa Intercultural de Formentera

Foto interculturalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha presentat avui la XVI edició de la Festa Intercultural. A l’acte hi han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, l’organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez i la presidenta de l'Associació Intercultural, Marta Clavelo.

La Festa Intercultural es celebrarà el proper diumenge 8 d'abril. Enguany, i com a novetat, la festa es farà a la plaça Europa des Pujols i hi seran representades una vintena de països i comunitats. Segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada, “l'objectiu d'aquesta festa és viure, sentir i gaudir de gran part de les cultures que hi ha a la nostra illa i que ens enriqueixen”. De fet, ja hem pogut tenir un tastet de la riquesa cultural de Formentera gràcies a algunes de les activitats vinculades amb la festa Intercultural com ara les classes de balls regionals i els contacontes del món que s’han dut a terme els darrers dies.

Venda de tiquets
En celebrar-se en un espai obert com és la plaça Europa, enguany la Festa Intercultural no tindrà entrades a la venda, per bé que sÍ que es vendran tiquets amb cinc degustacions de plats diversos a un preu de quatre euros a dues parades destinades a tal efecte. Així mateix, els i les menors de 12 anys tindran un tiquet gratuït amb tres degustacions.

Gastronomia
A partir de les 14.00h i fins a les 15.30h els i les assistents podran assaborir la gastronomia de cadascun dels països participants amb especialitats com l’ “asado”, la paella, el cous-cous o el nasi goreng, entre d’altres menges típiques d’arreu del món.

Cuba, Xile, Itàlia, Colòmbia, República Dominicana, Marroc, Argentina, Bolívia, Indonèsia, Paraguai, Alemanya, Equador i Veneçuela, així com Catalunya, Galícia, País Valencià, Astúries, Castella la Manxa, Andalusia i Formentera seran la vintena de nacions i pobles representats gastronòmicament i cultural en aquest important esdeveniment intercultural.

Jocs per a infants
La XVI Festa Intercultural s’iniciarà a les 12.30h i a partir de les 13h, els més joves ja podran gaudir d’un bon grapat d'activitats infantils com tallers, Inflables, jocs populars i d’arreu del món o una mini gimcana entre d’altres. Aquestes activitats compten amb la col·laboració dels monitors de s’Espurna d’Eivissa i amb el suport de la Fundació Obra Social “La Caixa”.

Actuacions musicals
Per amenitzar la jornada, de 14h a 19h comptarem amb la participació i mostra musical d'alguns dels països i comunitats de la festa. Així, per exemple, hi haurà danses africanes, ball pagès de Formentera, l’actuació de salsa i Ricardito: El sabor de Cuba, cançó folklòrica veneçolana, gaiters gallecs, bachata, merengue, cúmbia i final de festa amb DJ Pharma.

Cura del medi ambient i seguretat
Aquest any es vol tornar a fer especial incidència en que el públic assistent sigui conscient de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient, per això es recomana a la ciutadania que portin els seus plats i gots reutilitzables de casa. Es demana també que ningú dugui ampolles de vidre, ja que cal evitar trencadisses i els incidents que poden comportar. A tot el recinte s’instal·laran papereres de reciclatge i també cendrers per evitar que les burilles acabin a terra.

Així mateix, des de l’organització es fa una crida a la gent a participar en el voluntariat de la festa. Els interessats s’hi poden apuntar clickant a l’enllaç: https://goo.gl/nwCpw2 o adreçant-se directament a l'Àrea de Benestar Social, on es pot tramitar la inscripció per a fer de voluntari a la Festa Intercultural i a d’altres esdeveniments.

Més articles...

Pàgina 46 de 61

46

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1