• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Material de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per repartir a les escoles d’estiu

foto 2021 no t ofeguisL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ja ha rebut el material que repartirà entre els i les joves que participen a les escoles d’estiu a Formentera. Amb la imatge de la campanya, s’han elaborat camisetes, botelles, motxilles i xapes. També es va encarregar una pancarta que ja s’està mostrant en esdeveniments esportius. La implicació dels joves de l’illa ha estat fonamental en la elaboració de la campanya, ja que han fet el disseny de la imatge, el eslògan, han participat en el repartiment de cartells pels establiments i continuaran fent difusió el proper curs escolar i en altres tipus d’esdeveniments.

30 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça l’atenció a infants i adolescents en risc

cartell 2021 poster ANAR BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha reforçat l’atenció a infants i adolescents en risc de l’illa mitjançant un conveni que ha signat amb la Fundació Anar, entitat que treballa en la promoció i defensa dels drets dels infants i adolescents en situació de risc i desemparament.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que amb aquesta col·laboració “es reforça l’atenció als menors per part de l’administració, ja que la Fundació Anar aporta una eina molt útil i propera per als joves, 24 hores al dia 365 dies a l’any, que a més és confidencial i gratuïta i està atesa per professionals”. El conseller ha destacat que el servei de protecció de menors del Consell amplia d’aquesta manera “el seu radi d’acció, i mantindrà una col·laboració estreta, compartint també informació, amb una fundació, sense ànim de lucre, que fa més de 25 anys desenvolupant aquest servei a les Illes Balears”.

L’atenció d’aquesta fundació, es desenvolupa de manera telemàtica i compta amb diferents serveis que als infants i les seves famílies poden fer servir, com al Telèfon d’Ajuda a Nins i Adolescents 116111, al qual pot trucar qualsevol infant o adolescent i que serà atès per professionals de la psicologia, advocacia i treball social, que escoltaran tot el temps que necessiti i l’ajudarà a trobar una solució al seu problema.

A més, disposa d’un correu electrònic balears@anar.org i un xat a la web www.anar.org on també es pot contactar de manera anònima i rebre atenció immediata de professionals.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació per a monitors de l’Escola d’Estiu en la detecció de les possibles seqüeles en els infants arran de la covid-19

foto 2021 sequeles covidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha portat a terme una formació per a les monitores i els monitors de l’Escola d’Estiu per dotar-los de les eines de detecció en els infants de possibles dificultats i símptomes diversos arran de la crisi sanitària viscuda.

Aquesta formació, que ja es va realitzar l’any passat després del confinament, s’ha dividit en dos blocs. D’una banda, s’han treballat els possibles indicadors de risc per detectar diferents dificultats, símptomes, seqüeles o situacions susceptibles de ser ateses per a professionals especialitzats; i, d’altra, s’ha incidit en els protocols de les derivacions corresponents de casos concrets als serveis especialitzats.

Per a més informació, es pot contactar amb l’àrea de Benestar Social, al telèfon 971.321.271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

22 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

cartell 2021 refugiadesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Immigració, ha preparat un ampli programa d’activitats culturals i socials per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades que es celebra el pròxim 21 de juny. Entre el programa d’activitats destaquen l’exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados del fotògraf palestí Mustafa Abualthanin; el concert de Nabil (Nabil El Mansour, compositor i activista musical) o l’actuació de Bloco Colubraria acompanyada de dansa africana a càrrec de na Jara, entre altres.

L’any 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 20 de juny com a Dia Mundial dels Refugiats, fent-ho coincidir amb l’aniversari de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de 1951. En aquest sentit, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, presentarà al ple del Consell del pròxim 25 de juny una declaració institucional per la seva aprovació. Per al conseller Ramírez, “el Dia Mundial de les Persones Refugiades és una ocasió per fomentar l’empatia i mostrar la nostra solidaritat cap a les persones refugiades i desplaçades en consideració de les difícils circumstàncies en què es troben; així mateix, la data ens brinda l’oportunitat de reconèixer la seva capacitat de resiliència en la reconstrucció de les seves vides”.

El programa d’activitats previstes és el següent:

Dilluns 21 de juny a les 10.45 h. Tertúlia al programa de Far a Far de Ràdio Illa. Participen: Fina Darder, del Fons Pitiús de Cooperació: Margarita Isabel Asensio Pastor, doctora en Ciències Socials i Humanes i llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Àrab i un representant d’Open Arms.

Del 21 de juny al 4 de juliol, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados de Mustafa Abualthanim. L’exposició del fotògraf Mustafa Abualthanin (Amman, 1977) narra la vida dels refugiats palestins oblidats en dos camps situats a Jordània amb un foto-assaig de 30 fotografies que recull una visió intimista i autobiogràfica de la seva pròpia condició de refugiat palestí a Jordània. Inici de l’exposició dilluns 21, a les 18.00 h.

Dimecres 23 i 30 de juny a les 18.00 h. Cinema al Casal de Joves. Projecció de les pel·lícules Professor Lazhar i Elysium.

Dijous, 24 de juny, a les 17.00 h. CEIP Sant Ferran de ses Roques (parc Bob Baldon), Gimcana: Posa’t a les seves sabates. A càrrec del Fons Pitiús de Cooperació i de Formentera Marxa.

Divendres, 25 de juny, a partir de les 20.30 h a la plaça de l’Església. Vetllada a Sant Ferran de ses Roques. Penjada de la pancarta elaborada pel Casal de Joves. Actuació de Bloco Colubraria i dansa africana a càrrec de na Jara. Lectura del poema “Home” de l’escriptora somali Warsan Shire.

Dissabte, 26 de juny, a les 21.30 h a la Casa del Poble de la Mola. Concert de Navil, cantautor. Aforament limitat. Navil és un cantautor barceloní d’origen palestí que ha fet de la defensa els seus drets la seva raó de ser. El seu repertori de cançons parla de la discriminació racial a Israel, les colònies il·legals o el mur de separació entre àrabs i israelianes.

Dijous, 1 de juliol, a la plaça de l’Església de Sant Ferran, en el marc de la programació del Cinema a la Fresca, projecció d’In This World (2002).

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Taller d’educació afectiva sexual als col·legis de l’illa

foto 2021 taller sex edEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, va celebrar el dimecres un taller de salut afectiva sexual per als alumnes de sisè de primària del CEIP El Pilar. En aquesta xerrada, es va informar i formar els joves sobre el desenvolupament dels canvis biològics, psicològics i socials a l’etapa de pubertat i adolescència. La conselleria ampliarà aquesta formació el pròxim curs a la resta de col·legis de Formentera.

El propòsit de la xerrada era aclarir mites i creences errònies, així com desfer prejudicis sobre afectivitat i sexualitat en el seu total i íntegra manifestació i diversitat; adquirint eines teoricopràctiques per viure-la. És, a més, un dret de nens, nenes i adolescents, que està recollit per l’OMS, per construir una societat en la qual homes i dones puguin conviure en igualtat i sense discriminacions.

Formació per a pares i mares
Després de la xerrada amb la classe, a la tarda es va oferir la mateixa formació dirigida als pares i mares d’aquests mateixos alumnes per donar informació i estratègies de prevenció per a comunicar-se amb els seus fills i proporcionar uns coneixements sobre el tema en qüestió per a poder acompanyar als seus fills i filles durant l’adolescència.

11 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 50

10

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1