• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Bienestar Social

El Consell Insular de Formentera posa en marxa la cinquena edició de les ‘Xerrades per a famílies i docents’

La Conselleria de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera (CEP) i els centres educatius CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer, posa en marxa la cinquena edició de les “Xerrades per a famílies i docents”.

L’objectiu d’aquestes xerrades és formar famílies i docents en l’enfortiment de les seves habilitats, a fi de prevenir conductes problemàtiques (com ara assetjament escolar, consum de drogues, entre d’altres), i donar suport en les respectives tasques.

         

Aquestes xerrades són espais d'informació i formació, on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants.

                   

Totes les sessions es portaran a terme a la sala de plens del Consell (venda des Brolls, s/n, a l’edifici del Centre de Dia) a les 17 h i es comptarà amb un servei d’acollida

per a infants durant les xerrades. La primera serà el 5 d’octubre de 17 h a 19 h.

Cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaci osocial@conselldeformentera.cat.

El Consell de Formentera organitza unes jornades adreçades a mares i pares per compartir experiències sobre la criança dels fills

A partir del pròxim 29 de setembre l'àrea de Benestar Social de Formentera ha organitzat unes jornades dirigides a mares d’infants entre 0 i 7 anys per compartir experiències de la criança, a més de reforçar les funcions de les cures, les autocures i les xarxes de suport. Es tracta d'un espai viu i vivencial de suport mutu dirigit per Helena Pérez.

Les trobades se celebraran mensualment a les 17 hores a la sala de formació del Centre de Dia. Hi haurà servei de guarderia amb reserva prèvia a través del telèfon 971 32 12 71 o del correu educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Les reunions seran el 29 de setembre, el 27 d'octubre, el 24 de novembre, el 22 de desembre, el 26 de gener, el 16 de febrer, el 15 de març, el 26 d'abril, el 24 de maig i el 21 de juny.

Aquestes mateixes jornades s'organitzaran per a homes, pares d’infants d’edats compreses entre 0 i 7 anys, en les quals s'aprofundirà en una paternitat conscient, present, activa i responsable sota la direcció de Rubén Rodríguez.

Les reunions, en les quals també hi haurà servei de guarderia, seran el 28 de setembre, el 26 d'octubre, el 23 de novembre, el 21 de desembre, el 25 de gener, el 15 de febrer, el 14 de març, el 25 d'abril, el 23 de maig i el 20 de juny.

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia reparteixen més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de Formentera

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia de Formentera han repartit més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de l'illa des que va començar l’estiu.

Els usuaris d'aquesta àrea fa anys que reciclen botelles de plàstic i les converteixen en cendrers, que posteriorment reparteixen per totes les platges de Formentera. Així, aquestes botelles, que els establiments acabarien tirant, finalment eviten que l’arena de les nostres platges s'ompli de llosques.

La distribució d'aquests més de sis-cents cendrers es duu a terme de dues formes: d'una banda, el Consell Insular de Formentera els reparteix en els punts d'informació turística com a part de la campanya ‘Formentera necessita el teu costat verd’; d'altra banda, els usuaris del Centre de Dia destinen una jornada a repartir aquests cendrers per les platges i a conscienciar els banyistes sobre les platges lliures de fum.

El Consell obri a partir de demà el Col·legi Mestre Lluís Andreu dins del programa ‘Formentera Marxa’

El Consell Insular de Formentera obrirà a partir de demà, 1 d'agost, el Col·legi Mestre Lluís Andreu de dilluns a divendres i en horari de 18 a 21 hores dins del programa ‘Formentera Marxa’. Segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, “l'objectiu és tenir el major nombre d'espais oberts perquè els joves no hagin d'estar a la plaça de l'església jugant a futbol, i ho puguin fer en un lloc amb les infraestructures necessàries per a la pràctica d'aquest esport i evitar les molèsties als usuaris que a aqueixes hores passegen pel centre de Sant Francesc”.
 
Costa ha recordat així mateix que es tracta d'una reivindicació que des de fa temps feien els vesins de la localitat, ja que d'aquesta manera els joves es troben en un lloc adequat i adaptat amb zones d'ombra, prop del Casal de Joves i en unes instal·lacions en les quals estan a més controlats, ja que hi haurà un monitor a la seua disposició, i on disposen també d'un parc infantil.

Quasi mig centenar de persones participen al primer curs de formació de Creu Roja de voluntaris per atendre en un primer moment el migrants que arriben en pasteres

Un total de 24 persones al torn del matí i 19 al torn de la tarda han participat al primer curs de formació organitzat per Creu Roja a Formentera per dotar l'illa de voluntaris per atendre en un primer moment els migrants que arriben en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre les dues parts a l'inici de la passada setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes; en els últims dies han arribat dues pasteres amb trenta persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formentereres, des de la Conselleria es considera prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primària. “No pot ser que una o dues persones els hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanam a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

Más artículos...

Página 1 de 61

Inicio
Anterior
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1