Dissabte, 20 de Febrer de 2016 09:11
El Consell de Formentera, a travès de l'àrea d'Educació ha presentat avui el programa «Escola de pares i mestres: un espai comú d'educació», segons ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador. Aquest programa inclou cinc xerrades formatives per pares i mestres que tindran lloc entre el pròxim dimecres 24 de febrer i el dilluns 18 d'abril.
«L'escola de pares i mestres és una iniciativa, que agafa el relleu de l'escola de pares que s'havia fet el 2012 i 2014 i li dóna una volta amb l'objectiu de crear espais de formació i d'encontre entre famílies i docents», segons ha explicat la consellera. L'objectiu és crear un «espai comú d'educació», per això és una escola organitzada per l'àrea d'Educació del Consell, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Formentera (FAPA), i el Centre de Professors de Formentera (CEP) i que recull tant les inquietuds de les famílies, com dels docents i dels representants del Consell Escolar de Formentera, «que ens van traslladar incloure als docents en aquestes xerrades».
A la presentació també han assistit Rosa Martí, directora del CEP de Formentera, Francesca Faccioli i Sonia Ramos, representants de la FAPA de Formentera. Faccioli ha declarat que espera que aquesta escola sigui «una eina per augmentar l'entesa entre mestres i pares», mentre que Martí ha explicat que amb ella «s'espera que unifiquin esforços, ja que tots tenim els mateixos objectius». Les representants de pares i mestres han mostrat la seva il·lusió per poder apropar l'escola a les famílies i intercanviar experiències.
Per part seva, Susana Labrador ha destacat que l'escola de pares i mestres «pretén ser un espai de formació, d'intercanvi d'experiències i de reflexió col·lectiva, amb dos dels actors principals que conformen la comunitat educativa, famílies i docents» Tot i això, la consellera ha destacat que «els fills i alumnes són els protagonistes, ja que els objectius d'aquestes xerrades són millorar la tasca educativa i trobar estratègies per comunicar-nos amb ells, per conèixer-los millor, per relacionar-nos positivament amb ells i en definitiva, contribuir al seu desenvolupament integral». En paral·lel a aquestes xerrades el CEP organitza un seminari amb els mateixos ponents per als docents.
Aquestes són els cinc xerrades que s'ofereixen:
- Dia 24/02 10 h. "Alta Capacitat Intel·lectual" a càrrec d'ACTEF Eivissa i Formentera
Lloc: Aula del Centre de Professorat (Escoles Velles)- Sant Francesc
- Dia 04/03 19 h. "Sexe, drogues i ...Bon Rotllo!! Comunicar-se amb els fills i filles" a càrrec de Paco Pérez, psicòleg d'Espai Atenció psicològica CREIX i formador de docents i famílies.
Lloc: Sala d'actes de la Conselleria de Cultura
- Dia 10/03 11 h. "Pedagogia sistèmica, obertura a nous horitzons educatius" a càrrec de Carles Parellada, mestre, psicomotricista i terapeuta sistèmic
Lloc: Aula del Centre de Professorat (Escoles Velles)- Sant Francesc
- Dia 14/03 19 h. "Intel·ligència emocional: quin vincle afectiu tens amb els fills i filles" a càrrec de Julián Jorge, psicòleg infantil i d'adults. formador i assessor a famílies i escoles.
Lloc: Sala d'actes de la Conselleria de Cultura
- Dia 18/04 19h. "Comunitats d'aprenentatge: Espais de relació entre família i escola" a càrrec de Montserrat Íñiguez, fundadora de l'escola Joan Coromines i formadora en comunitats d'Aprenentatge.
Lloc: Sala d'actes de la Conselleria de Cultura