• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

'Eduquem en positiu: límits i conseqüències', aquest dijous, segona conferència del cicle Xerrades per a famílies i docents

El cicle Xerrades per a famílies i docents que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera celebra aquest dijous 3 de novembre la segona xerrada sota el títol 'Eduquem en positiu: límits i conseqüències', a càrrec de la psicòloga Cristina Torres. La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera a les 17 hores. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Els interessats han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi eduquem

La campanya "Per una menstruació lliure, també de residus" es desplega a Formentera

foto 2022x inici periode lliureAquesta setmana té lloc l'inici de la campanya de Nou Període de Rezero, a la qual s'ha sumat el Consell de Formentera i que té per objectiu normalitzar i fomentar l'ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos. Precisament, aquest matí al Casal de Joves s'ha fet un taller amb personal del Consell de Formentera sobre totes les opcions de productes menstruals existents, per conscienciar les treballadores sobre el consum crític i responsable.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Susana Labrador, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, hi han assistit. Entre aquesta setmana i la vinent, la campanya s'està difonent entre l'alumnat de 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l'IES Marc Ferrer, a través d'un programa educatiu sobre les diferents possibilitats de productes menstruals. Demà dijous 20 d'octubre es farà una sessió adreçada a docents, i divendres, una sessió adreçada a les jugadores del club de futbol femení Cosmitos. "La iniciativa té la finalitat de reforçar i amplificar l'estratègia d'educació menstrual a la societat de Formentera a través del món educatiu, però també associatiu i esportiu", segons ha destacat Susana Labrador.

Taller obert a la ciutadania
El pròxim dimecres 26 d'octubre s'ha convocat una sessió adreçada a les associacions de l'illa, i que també està oberta a la ciutadania en general. Tendrà lloc a les 17.00 h, a la sala d'actes del Consell (plaça de la Constitució de Sant Francesc). La pròxima setmana també s'impartirà un taller amb les alumnes dels cursos per a adults.

Aquesta campanya impulsada per Rezero, una fundació sense ànim de lucre, va néixer arran del tabú i l'estigma que encara existeix entorn de la menstruació. "Hi ha una manca d'informació i d'educació adequada, que perpetua la poca accessibilitat a productes segurs (lliures de tòxics), justos (lliures d'impostos i produïts en condicions respectuoses) i circulars (reutilitzables) que necessiten les dones i altres persones menstruants", segons ha explicat Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.

De fet, actualment, "la gran majoria dels productes menstruals que es venen al mercat són articles d'un sol ús, com ara compreses i tampons, que donen lloc a impactes ambientals, econòmics, sanitaris i socials des de la seua producció a l'eliminació i més enllà", asseguren des de l'entitat.

Aquesta iniciativa està impulsada per les àrees d'Educació, Igualtat, Participació Ciutadana i Medi Ambient del Consell de Formentera.

19 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a la campanya "Per una menstruació lliure, també de residus"

El Consell de Formentera se suma a la campanya Nou Període de Rezero que té l'objectiu de normalitzar i fomentar l'ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos. La consellera d'Educació, Susana Labrador, ha explicat que la campanya arribarà a les aules a través d'un programa educatiu que proporcionarà informació a l'alumnat de 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l'IES Marc Ferrer "sobre totes les opcions de productes menstruals existents, i empoderarà l'alumnat en el consum crític i responsable".

Tallers
La proposta es complementarà amb informació en línia i l'oferta de cinc tallers dirigits a associacions i col·lectius educatius, d'igualtat, esportius i personal del Consell de Formentera amb l'objectiu de reforçar i amplificar l'estratègia d'educació menstrual a la societat de Formentera.

Aquesta campanya impulsada per Rezero, una fundació sense ànim de lucre, va néixer arran del tabú i l'estigma que encara existeix entorn de la menstruació. "Hi ha una manca d'informació i d'educació adequada, que perpetua la poca accessibilitat a productes segurs (lliures de tòxics), justos (lliures d'impostos i produïts en condicions respectuoses) i circulars (reutilitzables) que necessiten les dones i altres persones menstruants", segons ha afegit Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.

cartell 2022x nou periode

De fet, actualment, "la gran majoria dels productes menstruals que es venen al mercat són articles d'un sol ús com compreses i tampons, que donen lloc a impactes ambientals, econòmics, sanitaris i socials des de la seua producció a l'eliminació i més enllà", asseguren des de l'entitat. A les Illes Balears, l'any 2019 es varen consumir més de 135 milions de productes menstruals, que generaren unes 1.620 tones de residus.

"Tot i que fa dècades que existeixen millors alternatives per als productes menstruals, com ara els productes reutilitzables (roba interior menstrual, compreses de roba i copes menstruals), el sagnat lliure o productes lliures de tòxics i de plàstic, la població que les coneix o les fa servir regularment continua sent una minoria", ha conclòs la directora de projectes de Rezero.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de les àrees d'Educació, Igualtat, Participació Ciutadana i Medi Ambient del Consell de Formentera.

13 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou curs d'escriptura creativa a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la Biblioteca Marià Villangómez ha programat el segon curs d'escriptura de 2022 amb el nom "Taller d'iniciació a l'escriptura creativa i l'apreciació literària" que es realitzarà al mes de novembre i s'impartirà en català.

Per acompanyar la iniciativa, la Biblioteca Marià Villangómez va adquirir exemplars en català i castellà sobre aquesta temàtica que estaran disponibles.

Taller d'iniciació a l'escriptura creativa i l'apreciació literària
El taller està dirigit per a majors de 16 anys i us podeu inscriure enviant un correu electrònic a biblioteca@conselldeformetera.cat amb el nom complet, número de telèfon i adreça electrònica. El període d'inscripció és del 17 al 21 d'octubre, i el nombre màxim d'assistents és de deu places, que s'atorgaran per ordre d'arribada de la inscripció. Tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez els dilluns del mes de novembre (els dies 7, 14, 21 i 28), de les 19.30 h fins a les 21.00 h. Serà impartit per Vicent Ferrer i és gratuït.

Vicent Ferrer Mayans va néixer a Formentera el 1967. Actualment és professor de llengua i literatura, investigador, divulgador, dramaturg i guionista. Així mateix, coordina la revista gràfica i literària ADN.

La programació d'aquest taller seria la següent: recursos per al desbloqueig expressiu; constricció com a motor de creació; reescriptura de textos literaris; escriptura per a les xarxes socials i bases per a l'elaboració d'un micropoemari.

Per a qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb l'equip de la biblioteca a través del correu electrònic biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 en horari d'obertura.

13 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x escriptura creativa

El CEIP Sant Ferran de ses Roques posa en marxa el menjador escolar

foto 2022x menjador escolar ALa presidenta del Consell de Formentera; Ana Juan, la vicepresidenta; Alejandra Ferrer, la consellera d'Educació; Susana Labrador i la Delegada Territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera; Margalida Ferrer, han visitat la nova cuina i menjador del CEIP Sant Ferran de ses Roques que avui inicia la seua activitat.

Ana Juan ha mostrat la seua satisfacció "per posar en marxa aquest servei de menjador tan reclamat per la comunitat educativa de Formentera i que ajudarà a conciliar la vida laboral i familiar a la nostra illa". La presidenta del Consell ha destacat que "el nou col·legi de Sant Ferran disposa de les instal·lacions adequades i entre tots hem posat els recursos suficients per oferir aquest servei".

Per la seua part, la consellera d'Educació, Susana Labrador ha explicat que "hem fet un gran esforç, un cop que la licitació va quedar deserta, per assumir aquest servei des del Consell amb el centre escolar i l'APIMA, als qual agraïm la seua ajuda". La consellera ha destacat que "som el primer Consell que signa un conveni amb el Govern balear per la gestió del menjador" i ha afegit que "ja estam treballant perquè en els pròxims mesos aquest servei es pugui oferir també a les altres escoles públiques de l'illa".

Conveni
El Consell de Formentera ha signat un conveni amb la conselleria d'Educació i Formació Professional per fer-se càrrec de la gestió del servei escolar de menjador al CEIP Sant Ferran de ses Roques com a cuina centralitzada a partir d'aquest curs escolar. En aquest sentit, el Consell es fa càrrec del funcionament de la cuina i de la neteja dels espais, amb personal propi.

El preu del menú està estipulat pel Consell Escolar del CEIP Sant Ferran. Aquest any ha quedat fixat en 6,50 € per als alumnes que el facin servir diàriament i 7,15 € pels que ho facin servir amb caràcter esporàdic. L'APIMA de Sant Ferran serà l'encarregada de gestionar els cobraments a les famílies d'aquest centre.

Els monitors de menjador seran docents de l'escola que rebran una compensació del Govern balear d'acord amb els preus estipulats per la conselleria a les instruccions aprovades per resolució anualment. També podrà haver monitors voluntaris per part de l'APIMA.

Menjador per a les altres escoles públiques
Des del Mestre Lluís Andreu i el CEIP el Pilar de la Mola estan fent les passes administratives per sol·licitar el servei de menjador a la conselleria d'Educació del Govern balear. Les escoles hauran d'habilitar espais per poder oferir els àpats. El menú, tal com s'ha acordat al conveni, es traslladarà a mode de càtering des de la cuina central que està a l'escola de Sant Ferran.

Cal destacar que els alumnes de l'escoleta de Sant Ferran també fan els àpats en el nou menjador. "Fins ara rebien el menú de la cuina de l'escoleta la Miranda a mode de càtering, però amb la posada en marxa de la instal·lació la faran servir també, en horari diferent als alumnes de l'escola", segons ha detallat Labrador.

La directora del CEIP Sant Ferran de Ses Roques, Neus Costa, representants de l'APIMA del centre, la directora de l'escoleta de Sant Ferran, Esperança Suñer, la directora del CEIP el Pilar de la Mola, Neus Marí i el director del CEIP Mestre Lluís Andreu, Santiago Ramírez també han assistit a l'acte.


10 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 39

5

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1