• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Education

El Consell Insular de Formentera i la conselleria balear d’Educació signen el conveni de gratuïtat de 0 a 3

La vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló, i el conseller balear d’Educació i Universitats, Antoni Vera, han signat avui a Formentera el conveni de gratuïtat de 0 a 3. Un acte al qual han assistit el conseller de Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana del Consell, Óscar Portas, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera. Amb aquest conveni es garanteix la gratuïtat als dos centres d’educació infantil de l’illa.

Gràcies a aquest acord, les dues escoletes de Formentera rebran 2.286.000 euros fins al 2027 i tendran garantida així la gratuïtat a totes les etapes d’educació infantil.

El conseller insular d'Educació, Óscar Portas, ha volgut agrair a Antoni Vera que hagi complit les promeses que va realitzar durant la seua visita a l'illa el mes d'agost. "Va venir, va veure les necessitats que teníem i ha tornat ara al novembre portant fets, i veurem com es traslladen aquests fets als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2024 i com aquestes necessitats de l'illa de Formentera en matèria educativa es fan finalment realitat", ha manifestat Portas.

El conseller insular ha recordat així mateix que un total d'un centenar de nens de les dues escoletes de l'illa es beneficiaran d'aquesta gratuïtat.

Per la seua part, Antoni Vera ha apuntat que el Govern balear tenia el compromís "de fer efectiva aquesta promesa electoral que portàvem en les passades eleccions autonòmiques, que era garantir la gratuïtat a totes les famílies en l'etapa de 0 a 3 anys". En aquest sentit, ha recalcat que, encara que hi ha zones de Balears en les quals encara no ha estat possible arribar al 100% de les famílies, "a Formentera tots els alumnes que han volgut han pogut tenir la gratuïtat de 0 a 3 anys".

Quant a les actuacions previstes en matèria educativa a Formentera, Vera ha destacat la "molt necessària" ampliació de l'IES Marc Ferrer. "El projecte estarà acabat en aquest mes de desembre, per la qual cosa les obres es podran licitar a principis de 2024", ha indicat.

També està pendent la reforma de l'edifici més antic del CEIP Mestre Lluis Andreu i la unificació dels dos edificis "en la qual hem hagut de començar a treballar perquè no hi havia res fet, ni projecte bàsic ni avantprojecte", per la qual cosa es començarà a treballar en el 2024 en aquest projecte "que haurà de ser una realitat en aquesta legislatura perquè ens hem trobat un edifici bastant antic que necessita una reforma integral.

Una altra de les actuacions que es duran a terme a Formentera serà dotar de zones d'ombra als patis del CEIP de Sant Ferran, ja que, encara que el centre és nou, "no es va preveure" aquesta actuació.

Finalment en el CEIP del Pilar de la Mola està prevista una ampliació per construir el servei de menjador i altres instal·lacions que necessita el centre.

A les Illes Balears s’han signat un total de 142 convenis amb els 191 centres públics i de la xarxa complementària que s’han adherit a la iniciativa. La inversió prevista fins a l’any 2027 és de 152,7 milions d’euros i la partida pressupostada per a l’any 2024 és de 51 milions d’euros.

La signatura del conveni s’ha dut a terme tot just abans que el conseller Antoni Vera i el gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer, hagin iniciat una visita als centres del Pilar de la Mola, Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer. El conseller s’ha reunit amb els equips directius dels centres i han fet un seguiment de les actuacions iniciades.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera suspèn temporalment el cobrament de les quotes del servei d’escoleta

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha acordat suspendre temporalment el cobrament de la quota del servei d’escoleta de quatre hores a les famílies de l'alumnat matriculat en el primer cicle d'educació infantil del curs 2023-2024, amb efecte retroactiu des de l'1 de setembre.

S'ha adoptat aquesta mesura en aplicació del Decret llei de mesures urgents aprovat el mes d'agost pel Govern balear per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats en el primer cicle d'educació infantil en centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la xarxa complementària a partir del mes de setembre.

Amb aquesta mesura es confirma l'inici de la gratuïtat total de l'escolarització dels nens de 0 a 3 anys en aquest curs 2023-2024, tal com es va anunciar a principis del mes d'agost en una reunió amb representants del sector. La gratuïtat serà de l'1 setembre al 30 de juny durant quatre hores diàries d'escolarització, la qual cosa equival a 168 € al mes per infant. Els mesos de juliol i agost es continuarà cobrant com fins avui. Avui dia a les escoletes hi ha 124 infants matriculats per al curs 2023-2024, i encara queden deu vacants disponibles.

S'ha eliminat també la quota de 70 € per a material. La despesa corrent anual de les escoletes és d'aproximadament 1.200.000 euros.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha aprovat, així mateix, la suspensió temporal de l'aplicació de l'article 5 de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes únicament referent al cobrament de la quota del servei a aquestes famílies fins que s'aprovi en el ple de la Corporació una modificació de la mateixa en aquest sentit.

El Consell també ha aprovat iniciar els tràmits des de la Conselleria de Cultura i Educació amb el Govern balear per aprovar i signar el conveni que indica el decret de mesures urgents en l'àmbit educatiu per establir la gratuïtat i finançar la prestació del servei educatiu dels alumnes matriculats en els diferents nivells d'educació infantil.

A més, la Junta de Govern ha acordat iniciar els tràmits per modificar l'Ordenança fiscal del Consell reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes durant el curs 2023-2024.

School of Music and Dance throws year-end festival

Thursday 22 June at 5.00pm, Formentera's School of Music and Dance (Escola de Música i Dansa, EMDF) will hold its end-of-the-year festival in the Sala de Cultura (Cinema). More than 60 students of all specialities will perform demonstrations of music and dance which they have been studying at the school and preparing for several months. The Formentera Polyphonic Choir and Band will also participate, accompanying EMDF's youngest singers in the Initiation to Music course.

13 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023vi fi de curs

From Monday, pre-registration and enrolment at Escola de Música i Dansa

495
From Monday, pre-registration and enrolment at School of Music and Dance of Formentera

The Office of Education of the Consell de Formentera is pleased to report that registration for returning students and pre-registration for prospective students of the School of Music and Dance of Formentera (Escola de Música i Dansa de Formentera, EMDF) will run from Monday 29 May to Sunday 4 June. Applications for the 2023-2024 school year can be submitted online via the Virtual Citizen Information Office (OVAC) or in person at the Citizen Information Office (OAC).

In September the EMDF will contact new applicants at the telephone number provided on their pre-registration form to formalise enrolment or schedule entrance exams.

To ask questions or obtain more information, interested parties can send an email to escolamusica@conselldeformentera.cat, visit escolamusica.conselldeformentera.cat or contact 627 642 093 via WhatsApp.

Alejandra Ferrer, vice-president and culture/education councillor, encouraged islanders to take advantage of an educational and leisure offer in dance and music tuned to children and adults alike.

The following studies are offered:

- Music (accredited; 8 and up)
Instruments: flute, guitar, piano, trumpet and clarinet.

- Music (non-accredited; 8 and up)
Instruments: flute, clarinet, saxophone, trumpet, French horn, trombone, euphonium and tuba.

- Traditional music workshop (4 and up)
Local folk instruments: drum, castanets and flute.
Four levels: Initiation I and II, and Continuation I and II.

- Initiation to music (5 to 8)
Studentse discover instruments and musical language through songs and games.

- Professional-track self-study
Based on student needs (students must submit proof of completion of elementary-level course from an accredited Spanish school or conservatory).

- Percussion Workshop
Students discover rhythms and a host of percussion instruments.

- Formentera Polyphonic Choir
Free activity for anyone with an interest in musical. No previous knowledge of music is required.

- Music Band
Primarily wind instruments. Course consists of one weekly group lesson by instrument, one weekly lesson of targeted music theory (unless coursework has been completed previously) and a one-hour band rehearsal.

- Dance (accredited; 8 and up)
Four-year elementary dance programmes centred on one of three areas:
Classical dance
Spanish dance
Music applied to dance

- Dance (non-accredited)
Modern dance (all ages)
Initiation to dance (3 to 7)
Flamenco workshop (adults)
Ballet workshop (adults)

Courses can be modified based on demand.


26 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023v escola musica

Formentera unlocks €95,500 in aid for students and schools

The Office of Education of the Consell de Formentera is pleased to report that it is now accepting applications for textbook assistance, higher education grants, and compensation for double and triple insularity in 2022/2023. From today, Monday 22 May, to 30 June, students and schools can submit applications to the Citizen Information Office (OAC) or Virtual Citizen Information Office (OVAC). For more information, please contact educacio@conselldeformentera.cat.

Alejandra Ferrer, vice president and education councillor, explained that "for years the Consell de Formentera has been granting this aid to address inequalities and disparities between students from Formentera and those from elsewhere in the Balearic Islands and Spain". The aid is designed to offset the insularity which Formentera students face in pursuing higher education off the island and help local schools and families in need buy books and materials that are essential for learning.

Insularity compensation for students studying off Formentera
The €38,000 allocated to these grants is divided as follows:

· Grants for students studying on Eivissa and at distance learning universities (€150).
· Aid for students who study outside the Pine Islands (€500).
· Aid for students who study elementary or professional music or dance off the island, provided such studies are not available on Formentera (€100).

€45,000 for participants in the used textbook and educational material and/or digitalisation programme
The aid will be divided as follows:

· Financial aid for Formentera primary and secondary schools in the programmes to reuse textbooks and teaching materials and/or promote digitalisation (€50 for pupils in primary school and €70 for pupils in secondary school).
· Assistance covering 100% of fees for primary school children in large and single-parent families who receive use textbooks.
· Digitalisation programme: €200 toward computer equipment for secondary pupils in large and single-parent families.

€12,500 in higher education grants
Ten grants of €1,250 will be awarded:

· Students' core focus must be an official degree valid throughout Spain. Studies must be performed on-site at schools that are officially recognised by the educational administration and lead to an academically- or professionally-valid official degree.

22 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023v beques ajuts

More Articles...

Page 1 of 39

Start
Prev
1

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
Av. de Pius Tur, s/n  · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1