• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Participació ciutadana

Representants del Consell Insular de Formentera es reuniran aquest dijous amb els vesins de Sant Ferran

El conseller responsable de la zona de Sant Ferran de ses Roques, Hugo Martínez, es reunirà el dijous 30 de novembre, a les 19.30 hores amb els vesins de la localitat i els seus voltants per plantejar diverses qüestions i atendre les peticions i suggeriments que vulguin plantejar.

La trobada tendrà lloc en el Centre Social i de Majors de Sant Ferran i, a més del mateix Martínez, hi assistiran el conseller d'Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, la consellera de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Verónica Castelló, el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Entre altres qüestions, els consellerers abordaran el nou projecte de les escoles velles de la localitat, preguntaran sobre les preferències dels vesins a l'hora de realitzar actuacions al carrer Guillem de Montgrí i es parlarà així mateix de la neteja i el manteniment dels carrers.

La cita està oberta a qualsevol vesí que vulgui escoltar les propostes o platejar algun dubte o reclamació.

El Consell recollirà les opinions dels vesins de Sant Francesc sobre la conversió en zona de vianants de determinats carrers de la població

Al voltant d'una trentena de vesins de Sant Francesc varen assistir ahir a la reunió organitzada pel Consell Insular en el Club del Jubilat per informar-los dels projectes que s'anaven a dur a terme en la localitat i recaptar les seues inquietuds i els seus suggeriments.

En primer lloc, des de la institució insular varen anunciar que les obres d'infraestructures previstes per a enguany a la zona per als vianants de Sant Francesc i que estava previst finançar amb fons Next Generation finalment no es podrien executar, ja que va haver-hi un error de l'anterior govern insular a l'hora de sol·licitar aquestes ajudes, per la qual cosa finalment no han obtingut el finançament necessari. Aquestes obres consistien en la conversió en zona de vianants de determinats carrers, fet que va provocar la disparitat d'opinions entre els veïns presents.

Davant aquesta situació, els representants del Consell varen proposar la instal·lació d'una bústia de suggeriments perquè els vesins aportassin el seu parer sobre aquestes conversions en zona de vianants.

De qualsevol forma, els consellers presents en la reunió varen anunciar que les ajudes que no s'han pogut obtenir enguany es tornaran a sol·licitar per a l'any 2024.

D'altra banda, la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, va explicar les novetats que s'inclouran en l'estacionament regulat, la coneguda com a zona blava, tant a Sant Francesc com a la resta de l'illa. Unes novetats que passen per ampliar de 15 a 30 minuts el temps que es pot estacionar en diverses zones pròximes a establiments, que el tiquet per als residents sempre serà de tres dies i que en els mesos d'hivern només hi haurà aparcament regulat a la Savina, per la qual cosa s'elimina a Sant Francesc i Sant Ferran.

Els vesins, per part seva, varen reclamar que s'exigeixi el compliment de la normativa en matèria de tancament de locals i de música a les terrasses, que es vigili que els cotxes es pugin a les voreres, que es compleixi la normativa que impedeix que en les zones per als vianants es pugui fer càrrega i descàrrega més enllà de les 10 hores i que es controli amb policies locals l'entrada i sortida dels col·legis.

També varen sol·licitar que es millori l'estat dels parcs i un pas de vianants elevat al costat de la ronda d'accés a la carretera de la Savina.

Es va acordar finalment que es repetiria aquest tipus de reunió amb els vesins bimensual o trimestralment.

El conseller de la Mola atendrà els ciutadans a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la localitat cada dilluns d'11 a 13 hores

El vicepresident tercer del Consell Insular de Formentera i conseller de la zona de la Mola, José Manuel Alcaraz, serà cada dilluns d'11 a 13 hores a l'Oficina d'Atenció Ciutadana d'aquesta localitat per atendre qualsevol vesí, empresari o entitat que vulgui plantejar qualsevol millora per al poble de la Mola.

El conseller ha indicat que aquesta mesura és fruit de les reunions mantingudes amb l'Associació de Veïns de la Mola, que també li va traslladar la importància de donar a conèixer que l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Mola obre cada dilluns de 9 a 14 hores perquè la gent d'aquesta localitat no hagi de desplaçar-se a Sant Francesc.

En aquesta oficina es poden tramitar tots els registres administratius que qualsevol persona pugui fer amb el Consell de Formentera. “Hem d'estar prop del ciutadà. No ens val dir que això es pot fer amb un certificat digital o des d'un ordinador des de qualsevol domicili, perquè hi ha persones que ni tenen certificat digital ni tenen ordinador i, a més, a la Mola hi ha molta gent gran, per la qual cosa aquesta oficina els dona un servei molt important”, ha assegurat José Manuel Alcaraz.

Així mateix, Alcaraz ha avançat que el Consell està estudiant la possibilitat d'implantar l’Oficina d’Atenció Ciutadana a Sant Ferran “i en pròximes dates segurament tendrem notícies positives sobre aquest tema”. “Que Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola tenguin un servei d'atenció ciutadana és molt important per aproximar l’administració al ciutadà i que no sigui sempre el ciutadà el que s’hagi d'atracar a Sant Francesc.

El president de l'Associació de Veïns de la Mola, Miquel Costa, ha qualificat de “positiva” la iniciativa del Consell Insular. “A vegades es parla d'acostar l'administració a la gent, i més enllà de paraules cal fer accions en aquest sentit, i aquesta és una bona acció”, ha assenyalat.

El Consell d'Entitats amplía el período de regulación de formentera.eco y duplica su tasa

foto 2022xii cde feco ampliat AAyer a las 19.30 horas se celebró la segunda sesión del Consell d'Entitats de Formentera para decidir la tasa y el plazo de formentera.eco, proyecto de regulación de entrada y circulación de vehículos en la isla para el año 2023. En la sesión se ha aprobado mediante la votación de las asociaciones del Consell d'Entitats que el plazo de regulación se amplíe del 1 de junio hasta el 30 de septiembre y que la tasa se duplique durante todo el período de regulación y sea de: turismos 6 €/día con pago mínimo de 30 € y motos 3 €/día con pago mínimo de 15 €.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha explicado que "con esta segunda sesión se ha establecido la tasa y período a aplicar de cara al próximo verano en el que se llegará al objetivo de legislatura de reducir el techo de vehículos en un 16 % en cuatro años". "Sin embargo, continuaremos trabajando en políticas que apuestan por tener una movilidad cada vez más sostenible por nuestra isla, en la que también deben implicarse los residentes", según ha añadido la presidenta que ha asegurado que "desde la administración trabajaremos para dar alternativas con un transporte público de calidad y mejoras en la seguridad vial tanto para vehículos a motor, como para bicicletas".

Por su parte, el conseller de Movilidad, Rafael González, valoró positivamente que se amplíe el período de regulación "porque así podremos controlar mejor los meses de junio y septiembre donde hemos visto que se está incrementando el acceso de vehículos", segundo ha declarado. En cuanto a la subida de la tasa, el pasado año ya se incrementó y se siguió el pago mínimo, "y hemos conseguido resultados muy positivos, ya que se ha alargado la estancia media y se han reducido las visitas de un día", según ha destacado Rafael González que ahora espera que con los cambios aprobados por el Consell d'Entitats para el verano de 2023 "aún podamos mejorar los resultados".

Plazos
La decisión tomada ayer por el Consell d'Entitats para alargar el plazo y duplicar la tasa se llevará al pleno de enero del Consell de Formentera. La web formentera.eco se activará durante la primera quincena de febrero, momento en que se podrán realizar las primeras reservas para acreditarse para circular durante el período de regulación. Por otra parte, la modificación de la tasa deberá aprobarse inicialmente y pasar un período de exposición pública. Así se prevé que entre abril y mayo sea aprobada definitivamente y entre en vigor. Hasta su entrada en vigor, los vehículos que se acrediten pagarán el precio de la tasa aprobada para 2022: turismos 3 €/día con pago mínimo de 15 € y motos 1,5 €/día con pago mínimo de 7,5 €.

Por último, la consellera de Participación Ciudadana, Vanessa Parellada, que ha sido la encargada de moderar el Consell d'Entitats, ha agradecido a las 28 entidades que han votado su participación en el Consell d'Entitats y ha destacado que como siempre "miran por conseguir una movilidad más sostenible por nuestra isla".

Cabe destacar, que la limitación no afecta a los vehículos de los residentes de Formentera, que sin embargo sí deben acreditar sus coches o motos. Los residentes de las otras islas también están exentos de pago, pero sí que deben conseguir la acreditación para poder circular por la isla durante los meses de regulación.

13 de diciembre de 2022
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Celebració del Consell d'Entitats per decidir la taxa i el termini de regulació de formentera.eco del 2023

foto 2022xi pres for eco AAhir a les 19.30 hores es va celebrar la primera sessió del Consell d'Entitats de Formentera per presentar i valorar els resultats del projecte formentera.eco, de regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa durant l'any 2022. A la sessió es van presentar dues propostes sobre la taxa i el termini de la regulació per a l'estiu 2023. El dilluns 12 de desembre es tornarà a reunir el Consell d'Entitats en una segona sessió per recollir les impressions de les associacions i aprovar mitjançant votació la proposta escollida.

La presidenta Ana Juan ha explicat que aquest ha set el quart any d'aplicació del formentera.eco i el tercer any (d'un total de quatre anys) amb una reducció en el sostre de vehicles del 12 %. "L'any que ve s'arribarà a l'objectiu de legislatura de reduir un total del 16 % en quatre anys", ha assenyalat i ha destacat que "hem de continuar treballant en polítiques que busquen l'equilibri social i mediambiental i la qualitat de vida dels nostres residents". La presidenta ha afegit que la nova contracta de transport públic "ha de suposar una millora qualitativa en el servei per als turistes i els residents".

Valoració de la regulació
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha fet una valoració positiva dels efectes de la regulació d'aquest 2022, ja que "hi ha hagut una baixada significativa i perceptible del trànsit (8,5 % menys respecte al 2017), però encara insuficient". Segons ha afegit, "també s'ha incrementat l'estada mitjana (de 3,5 dies el 2021 a 5,4 el 2022) i s'han reduït les visites d'un dia (el 2021 eren el 40 % de les reserves i el 2022 han set el 27 %); tot i que encara són significatives, hi ha hagut una millora i pensam que ha set gràcies a l'efecte de l'increment de la taxa que es va efectuar l'any passat i que penalitzava les estades curtes amb un pagament mínim per dia de 15 €".

Rafael González també ha explicat que hi ha hagut un increment molt destacable de l'ús de la bicicleta (150 % més respecte al 2017) i el taxi (70 % més respecte al 2017). D'altra banda, també s'han recuperat els usuaris de transport públic en bus previs a la pandèmia, segons ha declarat. Amb totes aquestes dades, el conseller ha considerat que "s'ha de continuar reduint el sostre (tal com es va acordar a principi de legislatura) i s'han de continuar penalitzant les estades d'un dia".

Termini i taxa a debat
Per continuar amb la regulació, s'han presentat dues propostes que les associacions compartiran amb els seus associats i sobre les quals la pròxima setmana emetran un vot per decidir com serà la regulació de formentera.eco del 2023, segons ha explicat la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, que ha set l'encarregada de moderar el Consell d'Entitats.

Termini
Opció 1: ampliar des de l'1 de juny fins al 30 de setembre.
Opció 2: mantenir des del 15 de juny fins al 15 de setembre.
Taxa
Opció 1: duplicar la taxa del 15 de juliol al 31 d'agost, la resta de dies es manté (turismes 6 €/dia i pagament mínim de 30 €; motos 3 €/dia i pagament mínim de 15 €).
Opció 2: duplicar la taxa durant tot el període de regulació que es triï.

(Aquesta darrera proposta s'ha inclòs a petició de les associacions. El Consell havia proposat com a segona opció: mantenir la taxa actual durant tota la regulació (turismes 3 €/dia i pagament mínim de 15 €; motos 1,5 €/dia i pagament mínim de 7,5 €). Davant les peticions dels participants del Consell d'Entitats la segona opció ha quedat eliminada i s'ha canviat per la de duplicar la taxa durant tot el període).

24 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Más artículos...

Página 1 de 8

Inicio
Anterior
1

Nos encontrará en:

Carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, 2
07860 Sant Francesc
Tel. 971.32.10.87

participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1