• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera donarà la benvinguda al 2024 amb la banda de versions Tremendos

Formentera tancarà l'any 2023 i donarà la benvinguda al 2024 amb una festa en gran en l’envelat de sa Senieta, que tendrà com a colofó l'actuació del grup de versions Tremendos després de les 12 campanades. Aquesta banda catalana oferirà un concert replet de cançons molt conegudes dels anys 80, 90 i 2000 d’artistes com Loquillo, Los Rebeldes, El Último de la Fila, Barricada, Fito i los Fitipaldis, AC/DC, Sopa de Cabra, Obrint Pas... a més de temes més actuals: Txarango, Els Catarres, La Pegatina, La Raiz... Tremendos s'ha convertit en un referent dels grups de versions i els seus concerts són un espectacle fresc i variat, ideal per a les festes.

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà la pista de gel

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà a la tarda la pista de patinatge sobre gel, una atracció que arriba per primera vegada a Formentera perquè nens i no tan nens disposin d'una alternativa més per a gaudir aquest Nadal a l'illa. Segons ha explicat la consellera de Festes, Eva Nieto, la pista de gel ha arribat aquest matí a Formentera i al llarg de la jornada operaris del Consell han estat comprovant quina era la millor zona del pàrquing al costat de l’envelat de sa Senieta per instal·lar l'atracció, operació que es realitzarà demà a primera hora. La pista de patinatge és de gel ecològic, és a dir, d'un gel sintètic que per a la seua fabricació i manteniment no necessita ni d'aigua ni d'electricitat.

Formentera acull una nova edició del Ple de la Infància i la Joventut

La sala de plens del Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí el primer Ple del Consell de la Infància i la Joventut del curs 2023-2024, un espai on nens i adolescents de l'illa poden opinar i proposar mesures que permetin el seu benestar, la qual cosa el converteix en una eina de comunicació entre els joves i l’administració.

En aquesta edició han participat alumnes de l'IES Marc Ferrer, del CEIP Mestre Lluis Andreu, del CEIP Sant Ferran de ses Roques, del CEIP El Pilar de la Mola i, per primer any i com a oients, alumnes del CEIP Verge Miraculosa. Així mateix, ha presidit el ple la vicepresidenta primera, Verónica Castelló, juntament amb la consellera de Joventut, Eva Nieto, i el conseller d'Activitat Física i Esport, Hugo Martínez.

Eva Nieto ha donat la benvinguda a tots els participants i ha aprofitat l'ocasió per informar els presents que aquesta mateixa setmana UNICEF ha comunicat al Consell la renovació del segell que reconeix Formentera com a Ciutat Amiga de la Infància durant quatre anys més. “Aquest segell garanteix l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l'àmbit dels governs locals i que es duu a terme a través de diferents accions”, ha explicat la consellera de Joventut.

Una vegada realitzada la presentació, s'ha donat pas un vídeo que recollia la visita el passat 20 de novembre de diversos nens de l'illa al Parlament balear per a la celebració del Parlament Infantil dels Illes Balears, on varen exposar les seves propostes per a crear espais segurs i protectors.

Quant a les seves peticions per al Consell Insular de Formentera, aquestes s'han centrat tant en la seguretat com en el manteniment dels espais públics. Entre altres coses, els alumnes presents en el ple han demandat un millor manteniment dels parcs i els col·legis, dotant-los a més de més papereres i il·luminació; sentir-se més segurs en les zones públiques de l'illa; que els parcs i els elements que en ells hi ha s'adeqüin als nens amb mobilitat reduïda; que les zones esportives de l'illa estiguin ben cuidades, que el camí que porta al camp de futbol sigui més segur i estigui millor il·luminat i que s'ampliï l'horari dels autobusos.

Els consellers han pres bona nota de les peticions dels més joves i han mostrat el seu compromís de dur a terme en la mesura que sigui possible les que depenguin dels seus departaments i a fer arribar als seus companys d'equip de Govern aquelles que els concerneixin.

El Consell Insular de Formentera i les associacions Sa Raval i Es Forn presenten els actes de les festes de Sant Francesc

El Consell Insular de Formentera ha presentat aquest matí el cartell de les festes de Sant Francesc, juntament amb membres de les associacions organitzadores dels actes: l'Associació de Sa Raval des Pa i Oli i de l'Associació Es Forn.

Els actes donaran principi el dissabte, 2 de desembre, amb la celebració d'una Miniflower amb castells inflables, pintacares i tatuatges a la carpa de sa Senieta de 16.30 a 19 hores. Continuaran els actes a les 20.30 hores amb la representació a la Sala de Cultura Cinema de l'obra de teatre ‘No Paradise under your seat’.

A les 22 hores els actes tornaran a la carpa de sa Senieta amb Sa Nostra Flower, que farà ballar a ritme dels 70 i 80 als presents.

El diumenge, 3 de desembre, la jornada començarà amb un esmorzar a base de frit de polp al Jardí de ses Eres i a preus populars organitzat per l'Associació Gastronòmica Es Forn, a la qual seguirà a les 12 hores la missa i a les 13 hores la processó. Mitja hora després, a les 13.30, la plaça de la Constitució acollirà una ballada de les collas Es Xacoters i Es Pastorells, seguida d'una invitació a orelletes.

A les 14.30 hores, i també de la mà de l'Associació Es Forn, hi haurà a la carpa de sa Senieta arròs de matances a preus populars. La jornada acabarà a les 20.30 hores amb una torrada popular al Jardí de ses Eres.

Els actes commemoratius de la festivitat de Sant Francesc finalitzaran el diumenge, 10 de desembre, amb la celebració a les 10.30 hores de la Minimarató de Formentera, XLIV edició del Memorial John Tunks.

El Consell Insular de Formentera organitza un programa d'activitats nadalenques per a tots els públics i amb una pista de patinatge sobre gel com a novetat

El Consell Insular de Formentera ha presentat aquest matí els actes previstos per a aquestes festes nadalenques i en els quals els principals protagonistes seran els més petits de la casa, encara que hi haurà activitats per a tots els públics.

Nadal començarà oficialment el divendres, 1 de desembre les 17 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb la inauguració del Mininadal, amb l'espectacle d’Anakrónica ‘Ho saps tot del nadal?’. Posteriorment, a les 18 hores, es procedirà a l'encesa de la il·luminació nadalenca i mitja hora més tard es procedirà a la inauguració del mercat nadalenc.

Segons ha assenyalat la consellera de Festes, Eva Nieto, “volem que per Nadal hi hagi activitats de tota mena i per a totes les edats: exposicions, concerts o tallers que donin impuls a les nostres tradicions, com és el cas del taller per a aprendre a elaborar la salsa de Nadal”. Unes activitats que no sols es fan pensant en els residents a l'illa, sinó també en aquells que resideixen fora de l'illa per estudis o treball o els que tenen a l'illa la seva segona residència. “Volem que Formentera no sigui un lloc del qual escapar per Nadal, sinó on tornar en aquestes festes”, ha insistit la consellera.

Eva Nieto ha revelat així mateix que, per primera vegada en les festes nadalenques, Formentera comptarà amb una pista de patinatge de gel. “He anat recollint les peticions que em feien els més petits pel carrer i fruit d'això és que, per primera vegada, Formentera comptarà amb una pista de gel en les festes nadalenques. Es tracta d'un gel ecològic i estarà instal·lada prop del Mercat de Nadal”, ha explicat.

Quant a la resta de programació per a aquestes festes nadalenques, dissabte, 9 de desembre, a les 18 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà l'obra de teatre ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de la companyia La Fornal d’Espectacles. Dos dies més tard, el dilluns 11 de desembre, s'inaugurarà l’exposició Col·lectiva de Nadal a les 19 hores a la sala d'exposicions ‘Ajuntament Vell’.

El dimarts, 12 de desembre, tots els interessats a aprendre a fer salsa de Nadal podran fer-ho al Centri Antoni Tur ‘Gabrielet’ amb el taller que ha organitzat el Consell Insular de Formentera i les inscripcions del qual es podran realitzar en el correu electrònic coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat.

El dimecres, 13 de desembre, la plaça de l'Església de Sant Ferran s'omplirà de nadales amb ‘Cantam nadales’, a càrrec dels alumnes dels col·legis del Pilar, el Mestre Lluís Andreu, el de Sant Ferran de ses Roques i el Verge Miraculosa, a més dels alumnes de l'Institut Marc Ferrer. Això serà a partir de les 18 hores i posteriorment se servirà una xocolatada i coca dolça, tot sense gluten ni lactosa.

El dijous, 14 de desembre, el punt de lectura de Sant Ferran acollirà a les 17 hores el ‘Contacontes conta’m el mon’, de la mà de David i Monma. Aquest mateix dia, a les 18 hores a l'església de Sant Francesc el Cor infantil de l'escola de Música i Dansa i la Coral Polifònica de Formentera interpretaran el Concert de Nadales. També el mateix dijous 14 i el divendres 15 de desembre el Casal de Joves acollirà, a les 18.30 hores, un taller de decoració nadalenca.

El dissabte 16 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa representaran a les 16 hores a la Sala de Cultura (Cinema) el Betlem vivent de Nadal. Aquest mateix dia se celebrarà la nit de concerts amb Morning Drivers, Canalles del guateque i dj Burbaia.

El dimarts 19 i el dimecres 20 de desembre els patges reals visitaran els centres educatius de l'illa. També el dimecres 20 de desembre Papà Noel visitarà la carpa de sa Senieta a les 17.30 hores. Durant la visita hi haurà xocolatada i coca dolça sense gluten ni lactosa.

El dijous, 21 de desembre, se celebrarà el Nadal a la plaça a les 18 hores en la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a càrrec de l'Escola de Música i Dansa. El diumenge, 24 de desembre, l'església de Sant Francesc acollirà la Missa de matines i caramelles de Nadal a mitjanit, alguna cosa que es repetirà el 26 de desembre a les 11 hores a l'església de Sant Ferran i a les 17 hores en la del Pilar de la Mola.

El diumenge, 31 de desembre, l’envelat de sa Senieta acollirà la celebració de la nit de cap d'any amb Tremendos a partir de la una de la matinada mentre que el 4 de gener, a les 17.30 hores, s'oferirà una xocolatada en el Casal de Joves. El divendres, 5 de gener, es procedirà a la tradicional Cavalcada dels Reis Mags.

A més d'aquestes activitats, el dimecres, 13 de desembre, es procedirà al lliurament de premis del XVII concurs d'Aparadorisme Nadalenc. A més, del 27 de desembre al 4 de gener el mòdul esportiu acollirà el Diverespai, amb inflables i altres activitats per als més petits de la casa.

Més articles...

Pàgina 1 de 24

Inici
Anterior
1

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01