• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera celebra la segona sessió d'aquest curs escolar del Ple de la Infància i la Joventut

foto 2022vi consell joventutAvui al matí s'ha celebrat la segona sessió d'aquest curs escolar del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. Una sessió que ha tengut lloc de manera presencial per primera vegada després de la pandèmia. A la trobada, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, hi han participat exclusivament representants de l'IES Marc Ferrer, que formen part d'aquest òrgan. Els representants de les escoles de l'illa no hi han pogut assistir per motius d'agenda.

La presidenta ha donat la benvinguda als consellers del Ple i ha agraït el seu bon comportament durant el temps de pandèmia. Per la seua part, Vanessa Parellada ha destacat que propostes com la creació del parc de patinatge varen sortir d'aquest ple.

Els joves han proposat modificacions que es poden fer precisament en el parc de patinatge per millorar-ne la funcionalitat, també han demanat millores per a l'institut i sobre les càmeres de seguretat del projecte formentera.eco. Finalment, també han preguntat sobre la possibilitat d'habilitar algunes instal·lacions a l'aire lliure per fer entrenaments de tecnificació de tir amb arc, un projecte en què ja treballa el Consell de Formentera.

A la reunió també se'ls ha recordat que el transport públic en autobús per als menors d'edat és gratuït i que al nou Espai Cultural de Sant Ferran es crearà un altre parc de cal·listènia perquè puguin practicar aquest esport.


20 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Taller de dibuix manga al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que aquest estiu, durant els mesos de juliol i agost, cada dijous de 18 a 19.30 h Francisco García oferirà un taller de dibuix manga a tots els infants i joves de Formentera que els interessi. El curs és gratuït i està adreçat a infants a partir de 10 anys, les inscripcions es poden presentar al Casal de Joves o telefonant al 971323493 o al 607142846.

14 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 manga1

S'obren les inscripcions de l'Escola d'Estiu 2022

foto 2022 escola estiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que avui dilluns 6 de juny s'inicia el període d'inscripció per l'Escola d'Estiu 2022 que estarà obert fins el 15 de juny. Les inscripcions es poden fer telemàticament a l'Oficina Virtual d'Atenció a la Ciutadania del Consell de Formentera (OVAC) o presencialment l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

L'Escola d'Estiu 2022 començarà el pròxim 1 de juliol i es perllongarà fins al 31 d'agost, es desenvoluparà als centres escolars de Sant Francesc, la Mola i el centre de l'escola vella de Sant Ferran. Aquesta escola s'adreça als infants en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys. L'horari de l'Escola d'Estiu permet l'estada als centres des de les 8 a les 14.30 h.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que "amb aquesta oferta el Consell vol ajudar a que les famílies de Formentera puguin fer feina durant l'estiu, en plena temporada alta, però també volem donar una alternativa d'oci per als infants on tenguin un espai per créixer, jugar, compartir, aprendre i divertir-se acompanyats dels monitors que els cuidaran durant els matins de les vacances d'estiu".

Les activitats estaran dinamitzades per l'equip de monitors de temps lliure. Cal destacar que els infants de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d'accés.

6 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de les activitats del Casal de Joves del mes de juny

foto 2022vi cuina casalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa sobre les activitats previstes al mes de juny al Casal de Joves. La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que a banda de les propostes, “el personal de l’àrea acompanya els i les joves i els donen suport en les seves necessitats, bé sigui estudiar o cercar feina, compartir experiències o parlar sobre qüestions que els preocupen; sempre són al seu costat en una etapa imprescindible per a la formació de la personalitat i el pas a la vida adulta”, segons ha destacat.

Pel que fa a les activitats, comencen avui dimecres 1 de juny amb la projecció d’un film, el dimecres 15 de juny i el dimecres 22 de juny també es faran projeccions de pel·lícules que aquest mes van relacionades amb la temàtica dels refugiats. El divendres 3 de juny es farà un taller de massatges, acompanyat de música suau on es crearà un ambient relaxant. El dissabte 4 de juny arriba el moment del taller de cuina, un espai que cada mes és molt ben acollit i on es comparteixen i s’elaboren receptes saludables.

El dimecres 8 de juny tornaran a fer el joc de “Twister!”, on els i les joves es diverteixen i exploren la seva flexibilitat. El divendres 10 de juny se celebrarà un torneig de tennis taula amb premi final pel que guanyi que s’emportarà una pizza. El dissabte 11 de juny es farà un taller de henna per a tots els usuaris i usuàries del Casal que vulguin experimentar amb aquest material i deixar anar la seva imaginació i creació.

El divendres 17 de juny es fa de nou un taller d’acrobàcies per posar en pràctica la flexibilitat i força. I el dissabte 18 de juny, amb motiu del Dia de les persones refugiades, es farà un taller participatiu sobre aquesta problemàtica per conscienciar els i les joves: “Atrapades entre dues realitats”, a càrrec de La nave va. El divendres 24 de juny, els i les usuàries del Casal, pintaran un nou mural a la façana principal de les insal·lacions sota la direcció de n’Edgar Vilamajó, que ja ha fet diversos murals per al Casal.


24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022vi prog casal

Un mes de maig ple d'activitats al Casal de Joves

foto 2022v sant jordiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les propostes de l'equip del Casal de Joves per a aquest mes de maig. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha donat la benvinguda a aquest mes amb un ampli programa d'activitats pensat i organitzat per als joves. "Esperam que els joves en puguin gaudir i que aquest programa ofereixi una alternativa d'oci saludable i educatiu al Casal", ha assenyalat la consellera.

Les propostes comencen aquest dimecres 4 de maig amb un film d'interès per als joves. El dimecres 18 també es farà la projecció d'una altra pel·lícula. Aquest divendres 6 de maig, hi haurà una de les propostes estrella: un taller de cuina amb el qual es crearà un espai per compartir propostes de receptes i elaboracions, especialment si són saludables.

El dissabte 7 de maig es farà un joc en equip d'estirar la corda, la suma de forces és imprescindible per ensenyar als joves la importància de treballar en equip. El dimecres 11 de maig es farà una gimcana, una activitat en què el més important és jugar i riure. El divendres 13 seguirà el joc: la cambra fosca, per petició popular, ja que molts d'usuaris demanen aquest clàssic.

El dissabte 14 de maig es farà un torneig de futbolí, per parelles, i els guanyadors rebran una pizza de recompensa. El divendres 20 de maig es faran dinàmiques amb el grup de joves. Una altra de les propostes estrella del mes serà la del dissabte 21 de maig, quan faran una sortida als Karts de Sant Antoni, a Eivissa. Per a aquesta excursió han de fer inscripció prèvia i les places són limitades.

Per finalitzar el mes, el dimecres 25 de maig jugaran a Kahoot, un joc interactiu accessible per a tothom. El divendres 27 de maig es farà un taller de polseres creatives i el dissabte 28 de maig, un joc d'experimentació amb vinil tèxtil.

L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores i les dades de contacte són les següents:

Tel. 971 32 34 93 / 607 14 28 46
Adreça electrònica: casal@conselldeformentera.cat
Instagram: @casalformentera


2 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v cdj

Més articles...

Pàgina 6 de 21

6

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01