• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell incorpora 3 persones desocupades més a través del programa SOIB Reactiva 2021

foto 2022 soib 3 personesLa presidenta i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha rebut avui a tres persones més del primer torn de contractació que s'han incorporat al Consell de Formentera dins del programa SOIB Reactiva i que treballaran durant els pròxims sis mesos a l'administració insular. Les persones contractades són dues dones, que ocuparan dos llocs de feina d'auxiliar administrativa, i un home, que treballarà d'operari de brigada.

El programa té previst un segon torn, que seleccionarà tres persones. La convocatòria SOIB Reactiva 2021 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

10 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera puja al nivell d'alerta sanitària 3 i es demanarà el certificat covid en tota la restauració i a les instal·lacions culturals i esportives interiors

foto 2022 nivell 3La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha anunciat avui en roda de premsa que l'illa ha pujat al nivell 3 d'alerta sanitària i se situa al mateix nivell que la resta de les Illes Balears. Aquest canvi s'ha aprovat al Consell del Govern i entrarà en vigor durant el dia d'avui amb la publicació d'un BOIB extraordinari.

Les principals novetats d'aquesta pujada de nivell són que s'amplia l'exigència del certificat covid a l'interior de tots el bars, cafeteries i restaurants, així com a tot tipus d'esdeveniments culturals i esportius en espais interiors, com ara el cinema, piscina i el poliesportiu.

La presidenta Ana Juan ha destacat que en la darrera quinzena Formentera "ha patit un creixement exponencial de casos, i amb aquestes dades cal incrementar les mesures de protecció a l'illa". La presidenta ha recordat que "malgrat la gran majoria de casos són lleus o asimptomàtics, avui en dia, tenim quatre persones de l'illa ingressades a l'UCI, per covid". Ana Juan ha insistit en la importància de la vacunació per poder aturar la pandèmia i ha defensat que mesures com el certificat i l'autorastreig ens ajuden a no propagar més el virus. "Hem de continuar sent responsables, no baixar la guàrdia amb la protecció, la higiene i la ventilació".

Cancel·lació de les escoles esportives municipals i la Mostra d'Espectacles Infantils

A més, la presidenta ha assenyalat que el Consell ha cancel·lat fins al dia 17 de gener les escoles esportives municipals i la Mostra d'Espectacles Infantils prevista per aquest cap de setmana. "Volem mantenir i respectar tant com sigui possible els grups bombolla de les aules en aquesta tornada a les classes. Des de l'inici de la pandèmia, les aules han set llocs segurs i volem que continuïn així", ha subratllat Ana Juan, que ha demanat disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests ajornaments. La cancel·lació de les escoles esportives s'ha fet amb la col·laboració dels clubs i la setmana que ve es tornarà a avaluar la situació. Així mateix, el Consell d'Entitats sobre la regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa de Formentera, que es celebra demà, es farà de manera telemàtica a la mateixa hora, a les 19.30 h en primera convocatòria i a les 20.00 h en segona.

Així, en el nivell d'alerta sanitària 3, els requisits d'accés als establiments són exigibles a:

-Gimnasos i altres instal·lacions esportives.
-Tot tipus d'esdeveniments culturals i esportius en espais interiors, com cinemes, circs de carpa, teatres, auditoris, sales de concerts, piscines termals i altres establiments coberts on es duguin a terme activitats culturals i esportives.
-Congressos, seminaris, jornades, assemblees, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments.
-Clubs de gent gran, qualsevol que sigui la denominació que se'ls doni, i espais que hi idesenvolupin activitats que els són pròpies.
-Establiments de jocs i apostes.
-Establiments de restauració.
-Participació a competicions esportives i entrenaments d'àmbit autonòmic a l'aire lliure i interior per a persones més grans de 12 anys.

10 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell concedeix ajudes a 84 autònoms i petites empreses de Formentera per pal·liar la crisi de la covid-19

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, informa que enguany ha concedit ajudes a un total de 84 autònoms i petites empreses de l'illa per pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19. En total, entre les dues convocatòries que s'han portat terme aquest any, s'han concedit una quantitat de 256.000 euros. La majoria dels beneficiaris ja han rebut la subvenció i només falten 16 sol·licituds pendents de pagament que es varen resoldre la setmana passada.

De la primera convocatòria, llançada el mes de març, se n'han beneficiat 42 autònoms i petites empreses de l'illa, i de la segona, del mes d'agost, uns altres 42, encara que queden cinc pendents d'esmenar documentació. En total, s’han acceptat prop del 70 % de les sol·licituds presentades.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha mostrat la seva satisfacció "per poder arribar a aquest nombre de petites empreses i autònoms de l'illa" i ha destacat que, a més, "la gran majoria ja han pogut cobrar les ajudes". La presidenta ha recordat que la temporada es presentava "amb gran incertesa per a tothom" i que les ajudes han servit com suport "a un sector productiu essencial i que, enguany, ha tornat a demostrar ser el motor principal de la nostra economia", ha assenyalat.

Finalment, la presidenta ha destacat la feina dels diferents departaments del Consell per "poder gestionar, tramitar i abonar les ajudes".

Ajudes d'entre 1.500 i 7.000 euros

Les petites empreses i autònoms de l'illa han rebut ajudes que oscil·len entre els 1.500 i els 7.000 euros cadascun. Aquestes ajudes s'han finançat al cinquanta per cent entre el Consell de Formentera i el Govern balear.

30 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ple extraordinari 29 de desembre

foto 2021xiipleExtraEl Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui una sessió extraordinària en la qual ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern GxF i PSOE i l'abstenció de Sa Unió, i d'acord amb el dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears, denegar la revisió d'ofici instada per l'entitat Sunway, SL de la llicència urbanística núm. 94/2007, atorgada pel Consell de Formentera a l'entitat Morsanix, SL, l'11 de maig de 2012.

El conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell, ha assenyalat que "amb aquest dictamen del Consell Consultiu es posa de manifest la bona praxi dels serveis tècnics i jurídics del Consell de Formentera; així, vull felicitar-los per la seva feina. Crec que és un bon dia per a Formentera i un mal dia per a aquells que qüestionen i posen en dubte de manera continuada les actuacions del Consell de Formentera".


29 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç de l'actuació dels Bombers de Formentera del 2021

foto 2021 bombers EPIS AEls Bombers de Formentera durant l'any 2021 han realitzat un total de 163 serveis, la mateixa xifra que al 2020. Pel que fa a les intervencions en incendis, aquest any se n'han fet 12, mentre que al 2020 n'hi hagué 35. Tres de les actuacions en incendis han set a causa de cremes descontrolades, tres més en edificacions d'entorns urbans i una en una edificació situada en entorn rural. També han hagut de sufocar dos incendis en mobiliari urbà i tres en vehicles. En total, els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys de mitja hectàrea, mentre que el 2020 varen cremar-ne menys d'una i al 2019, 5,3 hectàrees d'aquests tipus de sòls.

El 2019, any precovid-19, els bombers varen fer un total de 213 serveis. "La baixada en el nombre de serveis en els darrers anys torna a estar relacionada amb la nova situació excepcional generada a causa de la pandèmia, que ha fet que per segon any consecutiu els bombers no hagin visitat les escoles d'estiu, i no hagin participat en activitats organitzades pel Consell o altres feines de prevenció", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí, que ha agraït al personal la seva predisposició i professionalitat en un any de nou marcat per la crisi sanitària.

Altres actuacions

D'altra banda, el cos de bombers ha actuat en 26 salvaments o rescats durant aquest 2021, mentre que l'any passat varen fer 23 actuacions d'aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set 12, mentre que el 2020 es va actuar en 19 ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s'han mobilitzat aquest 2021 en 51 ocasions i el 2020, en 43.

Nous equipaments

El cos de Bombers del Consell de Formentera ha adquirit aquest 2020 quinze nous equips de protecció individual (EPI) per ampliar i renovar el vestuari del servei de prevenció i extinció d'incendis per un cost de 27.975 € més IVA.

Formació

El conseller també ha destacat l'esforç que s'ha fet des del Consell per invertir en la formació del cos de Bombers. En concret, s'han realitzat sis formacions, que han tengut un cost de 39.637,40 €.

- Flashover i ventilació: 35 hores, realitzat per tres bombers (5.987,40 €).
- Intervenció en treballs d'altura urbans i asseguraments d'escales extensibles: 16 hores, realitzat per quatre bombers (2.485 €).
- Extinció d'incendis en vaixells: 21 hores, realitzat per dos bombers (1.500 €).
- Intervenció en accidents de trànsit: 24 hores, realitzat per deu bombers (3.740 €).
- Rescat en medi natural: 16 hores, realitzat per quatre bombers (3.425 €).
- Curs bàsic de bombers de nou ingrés: 105 hores, realitzat per 15 aspirants (22.500 €).

Cal destacar que aquest any la plantilla s'ha incrementat en dos efectius respecte al 2020 i està formada per onze bombers, deu professionals a temps complet i un amb règim de localització.

Parc mòbil

Actualment el parc mòbil del servei està format per dos tot terreny d'intervenció ràpida, una bomba rural pesada, una bomba urbana lleugera i un furgó de salvaments varis.


28 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 104

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1