• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera celebra la Diada de la Policia Local amb un homenatge especial als condecorats

foto 2022x dia policia local BEl Consell de Formentera ha celebrat avui 2 d'octubre la festivitat de la Policia Local. A l'acte s'ha fet un homenatge als agents de la Policia Local i s'han entregat condecoracions a dos agents per acreditar més de quinze anys d'experiència, i a dos oficials i al cap de Policia Local per la seua participació en una operació contra la venda de drogues.

La presidenta del Consell ha felicitat els guardonats i ha traslladat "l'agraïment a aquesta institució, que també és extensiu a tota la ciutadania de l'illa, per la vostra dedicació, per treballar en un objectiu res senzill, que és fer-nos la vida millor." Ana Juan ha destacat la tasca de coordinació entre els diferents cossos de seguretat en l'operació policial d'aquest estiu: "gràcies a ambdós cossos policials per aquest exemple de coordinació, perquè més enllà del resultat, demostra que treballant conjuntament entre administracions es pot avançar i aconseguir fites remarcables", ha assenyalat la presidenta, que ha encoratjat la Policia Local de l'illa "a continuar amb el vostre compromís de servei públic que mostrau cada dia amb el poble de Formentera".

Per la seua part, el conseller d'Interior, Josep Marí, també ha felicitat els guardonats i ha agraït a tota la plantilla el sobreesforç que han fet aquest estiu per "cobrir tots els torns de feina de manera excepcional, donar servei les 24 hores del dia, fent un esforç especial per cobrir el servei nocturn, en un moment en què tots sabem que sou molt necessaris". En aquest sentit, el conseller ha fet un repàs de les feines que han realitzat els agents per reforçar la seguretat a l'illa de Formentera, com ara la intervenció a festes, la persecució de la venda ambulant i les acampades il·legals, el control de la circulació o la participació en l'operatiu especial quan arriba una embarcació amb persones migrades, entre d'altres.

Condecoracions
Els policies locals Marc Roig Ferrer i Marc Aragay Torres han rebut la Medalla a la Permanència de segona categoria, en concordança amb el Reglament d'Organització i Funcionament de la Policia Local de Formentera, per acreditar més de quinze anys de servei en el cos de la Policia Local, amb una trajectòria professional recta i justa.

Així mateix, els dos oficials del cos de la Policia Local de Formentera, Carlos Malberti Moragón i Marc Aragay Torres, i el cap de la Policia Local, Félix Ramos Perez, han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd, en concordança amb l'article 131 del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

Els agents han rebut aquesta condecoració perquè el passat quatre d'agost varen dirigir i participar amb èxit en un operatiu de la Guàrdia Civil, que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local, i que va finalitzar amb la detenció de dos persones relacionades amb la venda i el tràfic de drogues. La seua participació va ser imprescindible per desmantellar un dels més importants punts de venda de drogues de l'illa de Formentera i també es va intervenir un pis on s'exercia la prostitució.

A l'acte, celebrat a l'Hotel Formentera Playa, també hi han assistit el director insular de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com la vicepresidenta Alejandra Ferrer, consellers de l'equip de govern i de l'oposició, representants dels cossos de seguretat d'Eivissa i familiars i amics dels policies locals de Formentera.

2 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull per primera vegada una jornada de formació del curs de capacitació per a policies locals de les Pitiüses

foto 2022ix formacio ebap AUn total de dinou policies locals de les Pitiüses, quinze d'Eivissa i quatre de Formentera, han portat a terme avui al poliesportiu Antoni Blanc una jornada de formació del mòdul de Domini Tècnic i Policial del curs Bàsic de Policia Local que organitza l'Escola Balear d'Administració Pública en coordinació amb la Policia Local de Formentera.

La presidenta del Consell, Ana Juan, el conseller d'Interior, Josep Marí, i el cap de Policia, Félix Ramos han estat presents avui al poliesportiu en aquesta jornada de formació del curs bàsic, que per primera vegada es celebra a la nostra illa. La presidenta ha destacat el fet que "aquest curs es faci a les Pitiüses i per extensió a Formentera" i que "és una vella demanda de la nostra illa que avui en dia és ja una realitat". Ana Juan ha assegurat que "Formentera avança així en la millora la capacitació dels agents i continua treballant per oferir una estabilitat necessària de la plantilla i garantir un millor servei al ciutadà".

D'altra banda, el conseller d'Interior ha mostrat la seua satisfacció perquè després de molts anys de reivindicació el curs s'estigui fent a les Pitiüses i ha destacat que "no haver de desplaçar-se a Mallorca facilita molt la feina dels nostres agents i aspirants, i ajudar-los perquè la formació sigui més ràpida i eficient".

La formació que s'ha fet avui ha tengut una durada de deu hores i correspon al mòdul de Domini Tècnic i Policial del curs Bàsic de la 43a promoció.

L'any passat el Govern balear, el Consell de Formentera i els ajuntaments d'Eivissa varen signar un conveni per descentralitzar el curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.

1 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple aprova les bonificacions de les escoletes, les medalles als policies locals i els reglaments de teletreball i del futur espai empresarial

foto 2022ix pleAvui s'ha celebrat la sessió ordinària del ple del mes de setembre del Consell de Formentera que aprovat, entre altres propostes, les bonificacions de les escoletes, el reglament del teletreball, l'atorgament de medalles a quatre policies locals de l'illa i el reglament del futur espai empresarial de Formentera destinat a les persones emprenedores de Formentera.

En primer lloc, a la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat la proposta de modificació del ROC (Reglament Orgànic del Consell) que permet que els nous mitjans telemàtics substitueixen les transcripcions escrites dels plens del Consell de Formentera. "A partir d'ara el ple quedarà registrat a través de vídeo, com a vídeoacta amb plena validesa legal, i així agilitzam la feina de l'administració i seguim fent passes fermes en la modernització del Consell Insular de Formentera", segons ha explicat el conseller d'Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell.

Abonaments per viatges
A la sessió del ple s'ha donat suport unànime de l'equip de Govern, de Gent per Formentera i PSOE, i el grup de l'oposició, Sa Unió, a la proposta d'abonaments per a viatges entre illes en temporada baixa. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha defensat la proposta en què "s'insta el Govern de les Illes Balears a considerar en el cas de les illes de major estacionalitat i menys ocupació a posar en marxa el programa d'abonaments als viatges entre illes a partir del mes d'octubre". "Després del bon funcionament dels bonus per fomentar els viatges entre illes demanam al Govern balear que els torni a posar en marxa, almenys a les illes amb baixa ocupació en aquestes dates perquè això ens ajudarà a allargar la temporada i milloraria la qualitat dels residents, perquè generaria ocupació durant més mesos, el que redundaria en un major benestar social a la nostra illa", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Preu públic del servei de menjador
Al ple també s'ha donat compte de l'elevació a definitiva de la proposta relativa a la aprovació de l'ordenança reguladora del preu públic per al servei de menjador escolar als centres educatius públics d'infantil i primària.

A la sessió també s'ha aprovat instar la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern balear a avaluar urgentment la situació davant les altes temperatures que hi ha hagut a l'inici de curs als centres públics educatius de Formentera que en depenen de la conselleria. "Atenent a les queixes rebudes per la comunitat educativa, demanam al Govern balear que facin les inversions necessàries per pal·liar les altes temperatures dins dels centres, que impedeixen impartir classes de forma saludable", segons ha explicat la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador. Labrador ha afegit que "es preveu que aquestes onades de calor siguin cada cop més habituals per mor del canvi climàtic" i per això "demanam solucions ja per no tenir els mateixos problemes quan arribin els mesos de final de curs".

Bonificacions escoleta
D'altra banda, el Ple també ha aprovat amb els vots de tots els grups polítics la modificació inicial de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa de les escoletes (La Miranda i Sant Ferran). Amb aquesta modificació s'inclou la gratuïtat del servei ordinari d'escolarització de 8.30 h a 12.30 h per als alumnes de tercer del primer cicle d'infantil (2-3) i s'afegeix una bonificació del 30 % per als infants de primer (0-1) i segon (1-2). Aquesta darrera bonificació serà efectiva després del tràmit administratiu d'aquesta modificació, quan l'aprovació sigui definitiva. "Així les ajudes arribaran a tots els infants", segons ha explicat la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, que ha destacat "el gran esforç que hem fet des de sempre per donar un servei de qualitat, que actualment té llista d'espera 0, perquè arribi a totes les famílies. Ara seguirem treballant perquè la gratuïtat es faci extensiva a tot el cicle".

Reglament del teletreball
El Ple també ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, el reglament de teletreball del Consell de Formentera que, tal com ha destacat la consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer, "té com a finalitat contribuir a la modernització del Consell i afavorir la conciliació de la vida professional, personal i familiar per mitjà de la flexibilitat laboral".

La consellera ha assenyalat que els beneficis d'aquest reglament "també són socials, ja que és una manera de conciliar la vida laboral i familiar, que pot repercutir en una millora de la productivitat, així com una gestió més sostenible dels recursos i de la consecució d'estalvi energètic, de transport i d'altres consums derivats de l'activitat presencial". El reglament és d'aplicació al personal funcionari i laboral que presta serveis al Consell de Formentera.

Medalles Policia Local
El Ple també ha aprovat per unanimitat atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd al cap de la Policia Local, Félix Ramos Pérez, i als oficials Carlos Malberti Moragón i Marc Aragay Torres. Aquest distintiu s'entregarà per la seua participació en una operació el passat 4 d'agost que va ser imprescindible per desmantellar un dels més importants punts de venda de drogues de l'illa de Formentera, i també per intervenir un pis on s'exercia la prostitució.

Així mateix s'ha aprovat atorgar la medalla a la Permanència de Segona Categoria per als agents Marcos Roig Ferrer i Marc Aragay Torres per acreditar més de quinze anys de servei en el cos de la Policia Local, amb una trajectòria professional recta i justa. El conseller d'Interior, Josep Marí ha agraït a tots els agents la seua dedicació tant en l'operatiu especial, com per la dedicació dels dos agents que acumulen quinze anys al servei de la ciutadania. Aquest diumenge a les 12.00 h se celebrarà l'entrega de condecoracions.

Espai Empresarial
D'altra banda, el ple ha aprovat, amb el suport de tots el grups polítics, el reglament que regula l'accés i ús de l'Espai Empresarial que impulsa el Consell de Formentera, i, amb l'abstenció de l'oposició, l'Ordenança reguladora del preu públic. La presidenta i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat aquestes aprovacions són prèvies a la posada en marxa d'un espai destinat a emprenedors de Formentera, "que vol ser germen per a la promoció i desenvolupament d'iniciatives que contribueixin a diversificar, desestacionalitzar i a afavorir la instal·lació d'empreses de caràcter innovador". "Es tracta d'un espai", ha dit la presidenta, "que ha de fomentar la cooperació empresarial a través de l'intercanvi d'informació i experiències entre persones empresàries i emprenedores".

"Les polítiques i actuacions de suport a la creació i posada en marxa de les empreses, així com a la consolidació de les ja existents, contribueixen de manera important a la generació d'ocupació, riquesa i creixement econòmic local, tan necessari i urgent en moments com els actuals", ha assenyalat Ana Juan.

Boies mesurament mediambiental
També s'ha aprovat una proposta conjunta de tots el grups polítics que demana sol·licitar al Govern informació sobres les boies de mesurament mediambiental que hi ha a les Pitiüses i la seva ubicació; i que faciliti l'accés a aquest sistema al Consell per conèixer les dades relatives a Formentera i que, en el cas que no s'estigui mesurant, es facin les gestions necessàries perquè fer-ho en un futur immediat.

Finalment, s'ha aprovat per unanimitat una proposició de Sa Unió en què s'insta el Consell Insular a la instal·lació de sistemes d'il·luminació als passos de vianants, almenys als punts amb menys visibilitat i/o més perillositat de l'illa.

Compareixença
La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Emprenedoria, Majors i Igualtat ha comparegut per donar compte de la feina feta en les àrees que gestiona. Respecte a l'àrea d'Igualtat, que va assumir l'octubre de l'any passat, Ana Juan ha destacat el desenvolupament del primer Pla d'Igualtat del Consell i les accions formatives i de conscienciació que s'estan portant a terme. Respecte a l'àrea d'Emprenedoria, Juan ha resumit tot el treball que s'està fent per obrir a finals de l'any, un espai empresarial per als emprenedors de Formentera, ha destacat la celebració de la primera Fira d'Ocupació a Formentera i tota la formació i suport que es coordina des de l'àrea destinada a fomentar l'ocupació i la formació entre la població, principalment entre els joves i les persones aturades. Respecte a l'àrea de Comerç, Ana Juan ha fet un repàs dels actes i accions posades en marxa el darrer any, com el Pla d'Enfortiment Comercial, la Passarel·la de la Moda, la coordinació dels mercats artesanals, les campanyes per afavorir el comerç local... Pel que fa a l'àrea de Majors, la presidenta ha recordat els convenis signats amb els clubs de majors, les feines de manteniment dels centres així com el cicle de conferències de la UOM.

Finalment, amb ocasió de la commemoració el passat 23 de setembre del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tracta de Dones, Nenes i Infants, la presidenta i consellera d'Igualtat del Consell, Ana Juan, ha presentat una declaració institucional, amb el suport de tots els grups polítics que reitera el compromís del Consell amb la lluita contra aquesta violència.


30 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera rebrà les competències d'ordenació del litoral en rústic

foto 2022ix pres ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participat avui en la V Conferència de Presidents de les Illes Balears celebrada al Portixol a Mallorca i que ha estat presidida per la presidenta balear, Francina Armengol, i ha comptat amb la presència dels presidents dels consells insulars de Menorca i Mallorca i Formentera, Susana Mora i Catalina Cladera i el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Durant la Conferència s'ha acordat posar en marxa els tràmits per traspassar les competències d'ordenació territorial en el litoral qualificat com a sòl rústic als consells insulars, per avançar així en el desplegament de competències previst per l'Estatut d'autonomia del 2007 (article 70), coincidint amb la proximitat dels 40 anys d'ençà que es va aprovar.

Ana Juan ha assenyalat que es tracta d'una notícia "positiva per a l'illa perquè podrem tomar les nostres pròpies decisions en zones sensibles del nostre territori, i avançar així en l'autogovern". Ana Juan també ha dit que des de Formentera "es defensarà que aquestes competències arribin amb els mitjans i la dotació econòmica adequada".

L'acord és, per tant, un pas més en el compliment de la transferència de competències que preveu l'Estatut, però també en el compromís d'enfortir les institucions insulars, per millorar el servei públic que s'ofereix des de cadascuna, des de la proximitat a la ciutadania.

Pacte de l'aigua
En la conferència també s'ha anunciat que el Govern de les Illes Balears invertirà de manera extraordinària, a partir de l'any que ve, 20 milions d'euros en els diferents municipis de les Illes per reduir les pèrdues de les xarxes municipals de distribució d'aigua potable. S'ha abordat la necessitat d'avançar en el Pacte per l'Aigua i en els compromisos per millorar la gestió que se'n fa. Si bé des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s'han invertit 64,4 milions d'euros des del 2015 en abastament d'aigua, que se sumen als 395 invertits en depuració i sanejament, les xarxes de distribució municipal d'aigua potable encara presenten importants problemes de fuites d'aigua.

En el cas de Formentera, la presidenta Ana Juan, ha destacat les bones dades que s'han conegut aquesta setmana sobre l'eficiència de la nostra xarxa, un 92,71 %, i que ha posat a Formentera al capdavant de Balears. La presidenta ha assenyalat que "la partida pressupostària que correspongui a Formentera serà per inversions en les xarxes de subministrament i sanejament així com els depòsits, per avançar en la gestió de l'aigua a l'illa".

22 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Convocatòria de deu places del curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure i català per a joves de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que s'ha obert una nova convocatòria de deu places per estudiar treballant a Formentera per aconseguir el certificat de professionalitat de Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil, en el marc del projecte mixt d'ocupació i formació Monitors de temps lliure i català. La convocatòria és per a joves menors de 30 anys inscrits al SOIB com a desocupats (de 16 a 29 anys). També cal estar inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil (Oficina SOIB Formentera)

Els interessats a participar en aquest programa de formació i ocupació han de formalitzar la inscripció fins al 23 d'octubre a la pàgina web del SOIB en aquest enllaç.

19 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix soib temps lliure

Més articles...

Pàgina 5 de 122

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1