• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Balanç de l'actuació dels Bombers de Formentera de 2022

foto 2023i bombersEls Bombers del Consell de Formentera durant l'any 2022 han realitzat un total de cent setanta-quatre serveis, sis més que al 2021. Pel que fa a les intervencions en incendis, aquest any se n'han fet vint-i-set, mentre que al 2021 n'hi hagué dotze i al 2020 trenta-cinc. Onze de les actuacions han set en zones vegetals, tres per cremes descontrolades, dos en zones forestals i sis en terrenys agrícoles. Pel que fa a incendis en habitatges, vehicles, mobiliari urbà o industrials, n'hi ha hagut setze: tres en habitatges, un en zona industrial, tres en mobiliari urbà, dos en quadres elèctrics, cinc en vehicles (amb nou vehicles afectats), un en vehicle industrial i un en una embarcació. En total, els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys de mitja hectàrea, igual que al 2021.

El conseller d'Interior Josep Marí, ha volgut agrair a la plantilla dels Bombers del Consell de Formentera "la seua feina i esforç per assegurar el servei contra incendis a la nostra illa així com les tasques fetes a nivell de prevenció i altres actuacions de salvament o rescat en les que han participat".

Altres actuacions
El cos de bombers també ha actuat en vint-i-nou salvaments o rescats durant aquest 2022, mentre que l'any passat varen fer vint-i-sis actuacions d'aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set tretze, mentre que el 2021 es va actuar en dotze ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s'han mobilitzat aquest 2022 en cinquanta-una ocasions igual que al 2021.

Així mateix també s'han fet setanta-sis feines preventives: nou simulacres, cinquanta-set de vigilància, cinc actuacions en esdeveniments públics i cinc actuacions a les escoles "després de dos d'anys d'haver estat aturades aquestes feines, a causa de la covid s'han pogut tornar a organitzar, per mostrar als infants i joves com s'ha d'actuar davant una possible emergència així com ensenyar quina és la feina dels bombers", segons ha destacat el conseller d'Interior.

Formacions i plantilla
Els bombers també han fet formacions en intervenció multidisciplinar en accidents, un curs d'investigació d'incendis, un curs de terminals de comunicació, un curs de Flashover i ventilació, i un curs d'ampliació de coneixements sanitaris relatius a accidents de trànsit.

La plantilla està formada per dotze bombers, onze professionals a temps complet i un amb règim de localització. Actualment el parc mòbil del servei està format per dos tot terreny d'intervenció ràpida, una bomba rural pesada, una bomba urbana lleugera i un furgó de serveis varis.

18 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a l'encesa de torres de la Mediterrània pels Drets Humans

El Consell de Formentera s'adhereix enguany a l'Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans, convocada per a aquest dissabte 14. Així, des de les 18.30 hores s'il·luminaran durant unes hores les torres des Cap de Barbaria i de Punta Prima.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat que els darrers anys Formentera "està sent testimoni del drama que viu la Mediterrània" i amb l'adhesió a aquesta iniciativa "es vol donar llum a les persones que posen en risc les seves vides perquè cerquen una vida millor a l'altre costat de la Mediterrània".

Aquesta iniciativa, nascuda a Mallorca, compleix la seva setena edició i inclourà punts a totes les Balears i també a Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia. Així, a la franja mediterrània peninsular s'encendran una trentena d'elements patrimonials, a més d'alguns al Líban, al Marroc i a Tunísia.

11 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera contracta set persones a través del programa SOIB Reactiva 2022

foto 2023i soibEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea de Desenvolupament Local, informa que s'ha iniciat la contractació de les set persones que ocuparan les places convocades gràcies al programa SOIB Reactiva 2022.

Les quatre primeres treballadores es van incorporar el 13 de desembre amb contractes d'una durada de sis mesos, durant els quals poden millorar les seues habilitats i competències de cara a futures ocupacions. En concret, s'ha contractat a tres persones de la línia 1 (joves desocupades majors de 16 i menors de 30 anys) per fer feina dos com auxiliars administratives i una com a dinamitzadora sociocultural. També s'ha contractat a una persona de la línia 2 (desocupada de llarga durada de 30 anys o més) com a netejadora.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha donat la benvinguda als nous treballadors i ha mostrat la seua satisfacció perquè "amb aquestes feines s'obri una porta al mercat laboral d'aquestes persones que podran millorar les seues competències".

Aquesta convocatòria destina a Formentera 95.928,60 euros i permet contractar un total de set persones desocupades abans del 12 de gener de 2023, la qual cosa permetrà cobrir les tres places restants amb un operari polivalent, i una persona de neteja de la línia 1 i un operari polivalent de la línia 2.

La convocatòria SOIB Reactiva 2022 està promoguda pel SOIB i és finançada amb fons provinents de l'Estat, a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals i dins del marc del Pla de Xoc per a l'Ocupació, que forma part del Pla de Reactivació del Govern de les Illes Balears, i té com a objectiu principal l'activació ocupacional local en col·lectius amb més dificultat d'inserció en el mercat de treball, com les persones joves desocupades i els majors de 30 anys desocupats de llarga durada.

2 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Junta de Govern de Formentera atorga la llicència de construcció dels Habitatges de Protecció Oficial de Sant Ferran

La Junta de Govern del Consell de Formentera ha atorgat avui la llicència de construcció de la promoció d'habitatges de protecció oficial que l’IBAVI (Institut Balear de l’Habitatge) construirà a Sant Ferran. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha mostrat la seua satisfacció “perquè a partir d’ara ja es podrà començar a construir aquesta nova promoció d’habitatge tan necessària per a la nostra illa”.

Per la seua part, el conseller de Territori, Rafael González, ha destacat que per poder disposar de terreny públic per a la construcció d’aquests habitatges, des del Consell es va haver de modificar el PTI (Pla Territorial de l’Illa). “Posteriorment, aquest terreny (ubicat al carrer d’Alacant 19 de Sant Ferran) es va cedir al Govern balear, i avui la concessió de la llicència els habilita per poder començar la construcció”, segons ha detallat Rafael González.

Precisament, el Consell de Govern del passat 19 de desembre va autoritzar la despesa per construir aquesta promoció d’habitatge públic, segons ha recordat el conseller d’Habitatge, Rafael Ramírez. La promoció de Formentera, tendrà una despesa de 2.666.617,20 euros sufragada per l’IBAVI. Es construiran disset allotjaments dotacionals configurats en planta baixa i una planta pis. El termini màxim per executar les obres és de 24 mesos.

23 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els alumnes de segon i tercer de primària aprenen com respondre davant d'una emergència amb el servei de Policia Tutor

foto 2022xi practica policia tutorEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que durant aquest curs escolar el servei de Policia Tutor de la Policia Local de Formentera està fent classes teòriques i pràctiques als alumnes de segon i tercer de primària de les escoles de l'illa perquè aprenguin com s'ha d'actuar davant d'una emergència. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Govern balear i el servei del 112.

A la classe teòrica els alumnes responen preguntes sobre possibles situacions d'emergència i com es poden evitar els perills que se'n deriven. En aquesta classe es crea un debat entre l'alumnat i també se'ls explica com activar una emergència mitjançant la cridada al 112.

En la classe pràctica es recrea una situació d'emergència en què hi ha un accident d'un autobús que baixa de la Mola, un dels alumnes se'l troba i ha d'activar l'emergència. La resta d'alumnes es disfressen de policies, bombers, guàrdies civils i treballadors sanitaris, una experiència amb la qual viuen en primera persona quina és l'actuació que han de fer. L'objectiu és que davant d'una possible emergència real estiguin preparats per actuar.

Les fotografies són d'una classe realitzada aquesta setmana amb els alumnes de segon de primària del CEIP Mestre Lluís Andreu.

21 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 129

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE