• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Ple aprova el reglament de la Residència, que obrirà en febrer, i el període d'aplicació, sostre i la taxa de formentera.eco

foto 2023i ple AEl Consell de Formentera ha celebrat avui el primer ple de l'any, en el qual s'han aprovat dos propostes relatives a la regulació d'entrada de vehicles i una altra sobre el reglament de la Residència de Formentera, que obrirà pròximament.

A la sessió plenària s'ha donat el vistiplau a dos propostes relacionades amb el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada, circulació i estacionament de vehicles per al 2023. Han comptat amb el suport de l'equip de Govern de Gent per Formentera i PSOE i l'abstenció del grup de l'oposició, Sa Unió.

D'una banda, s'ha donat el vistiplau a la proposta d'aprovació del període d'aplicació i del sostre de vehicles per al 2023. Per fer-ho, s'ha recollit la proposta aprovada al Consell d'Entitats. El període de regulació per al 2023 serà de quatre mesos, de l'1 de juny al 30 de setembre de 2023, i s'incrementa un mes respecte del 2022 i dos mesos respecte de l'inici de la regulació, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. Així mateix, s'ha aprovat el sostre de vehicles de turistes i vehicles de lloguer (turismes i motocicletes), que ha quedat fixat en 10.458, un 4 % inferior a la del 2022 i un 16 % inferior a l'inici de regulació. "Aquest era l'objectiu de reducció marcat a l'inici de legislatura", segons ha recordat Rafael González.

D'altra banda, s'ha aprovat la proposta d'aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa, per duplicar la taxa que hauran de pagar els vehicles, també segons es va acordar al Consell d'Entitats. L'import per turisme serà de 6,00 euros al dia, amb un import mínim de 30,00 €, i per a motos serà de 3,00 euros al dia, amb un import mínim de 15,00 €. "Aquest increment es va decidir per dissuadir les visites d'un dia i afavorir les estades més llargues i amb pernoctació a Formentera", segons ha declarat el conseller de Mobilitat. Cal recordar que la regulació és gratuïta tant per als residents de Formentera, com de la resta d'illes. A més, els vehicles elèctrics tenen la taxa bonificada al 100 % i els híbrids al 50 %.

Rafael González ha valorat positivament els quatre anys de regulació, que segons assegura "aquest passat estiu va començar a donar els seus fruits". El conseller ha afegit que "hem aconseguit que el trànsit a les carreteres davalli; a més, la regulació ens permet decidir sobre la mobilitat a la nostra illa des de Formentera, un projecte pioner, consolidat, del qual hem aconseguit l'equilibri pressupostari i que ara les illes vesines també volen aplicar".

Reglament i obertura de la Residència
El Ple ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern i de l'oposició el Reglament de règim intern de la Residència i Centre d'Estades Diürnes per a gent gran de Formentera. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que aquest "és l'instrument que ens permetrà regular el funcionament dels nous serveis per contribuir als objectius d'aquest Consell en la millora de la qualitat assistencial i en la dotació dels serveis socials". El conseller Ramírez ha anunciat que la Residència de Formentera "obrirà les portes a mitjans del pròxim mes de febrer, una vegada incorporada la plantilla necessària per oferir les prestacions; estam al començament d'un nou servei i de millorar l'assistència dels nostres majors".

Servei d'acollida
El Ple també ha aprovat per unanimitat una modificació parcial del Reglament del Consell de Formentera de regulació de prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores "per adequar-lo a les necessitats de les famílies de Formentera disposades a formar part d'aquest servei", segons ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

Campanya "Es nostro cel"
D'altra banda, s'ha aprovat per unanimitat l'adhesió del Consell de Formentera a la campanya per batejar l'estrella WASP-166 com Filetdor i l'exoplaneta WASP-166b com Catalineta. La proposta forma part del projecte "Es nostro cel", que vol incloure la cultura de les Illes Balears en els noms oficials de la volta celeste i que recull la petició d'un grup d'alumnes de 4t d'ESO del centre Bisbe Verger de Santanyí de Mallorca, de donar el nom de la rondalla de Na Filet d'Or a un sistema solar format per un estel i el seu exoplaneta. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha set l'encarregada de defensar la proposta que "promociona la cultura i la llengua de les Illes Balears a l'esfera internacional, a més de fomentar les ciències, les lletres i la cultura entre els més joves", segons ha assegurat Parellada.

Finalment, el Ple ha donat suport unànime a la proposta de Sa Unió per instar el Consell de Formentera a millorar i ampliar les freqüències del servei de transport públic per als mesos d'hivern.

A la sessió s'ha donat compte de l'aprovació definitiva del projecte executiu per a l'adequació i urbanització d'accés a sa Roqueta, unes obres que també suposaran la supressió de barreres arquitectòniques i la dotació del vial d'accessibilitat universal. A més, la zona s'embellirà de manera adequada a l'entorn i el medi ambient, segons el projecte. El pressupost d'execució d'aquesta obra és de 937.636,57 €. En les pròximes setmanes el projecte sortirà a licitació.

Compareixença del conseller Rafael Ramírez
El ple ha finalitzat amb la compareixença del conseller de Benestar Social, Habitatge, Transparència i Gerència, Rafael Ramírez, que ha recordat la feina que desenvolupa l'administració insular els darrers anys "per no deixar ningú enrere", després de les crisis derivades de la pandèmia i de la guerra d'Ucraïna. El conseller ha fet un repàs del treball i dels programes que impulsa l'àrea de Benestar Social, que el darrer any ha atès més de 4.000 persones de manera presencial i més de 5.000 per trucades telefòniques. També ha fet referència a noves infraestructures com el Centre de Menors i la Residència de majors. Respecte a l'àrea d'Habitatge, el conseller ha anunciat la pròxima obertura de l'oficina d'acompanyament, de la cessió de terrenys a l'IBAVI per construir més habitatges socials i d'una nova línia de subvencions d'ajuts al lloguer. Pel que fa a Transparència i Gerència, el conseller ha destacat que l'administració compleix en l'actualitat amb el 90 % dels indicadors de Transparència Internacional i els avanços amb la taula de negociació col·lectiva amb els sindicats, que han suposat la implantació de la carrera professional i l'estabilització de la plantilla del Consell.


27 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç de l'actuació dels Bombers de Formentera de 2022

foto 2023i bombersEls Bombers del Consell de Formentera durant l'any 2022 han realitzat un total de cent setanta-quatre serveis, sis més que al 2021. Pel que fa a les intervencions en incendis, aquest any se n'han fet vint-i-set, mentre que al 2021 n'hi hagué dotze i al 2020 trenta-cinc. Onze de les actuacions han set en zones vegetals, tres per cremes descontrolades, dos en zones forestals i sis en terrenys agrícoles. Pel que fa a incendis en habitatges, vehicles, mobiliari urbà o industrials, n'hi ha hagut setze: tres en habitatges, un en zona industrial, tres en mobiliari urbà, dos en quadres elèctrics, cinc en vehicles (amb nou vehicles afectats), un en vehicle industrial i un en una embarcació. En total, els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys de mitja hectàrea, igual que al 2021.

El conseller d'Interior Josep Marí, ha volgut agrair a la plantilla dels Bombers del Consell de Formentera "la seua feina i esforç per assegurar el servei contra incendis a la nostra illa així com les tasques fetes a nivell de prevenció i altres actuacions de salvament o rescat en les que han participat".

Altres actuacions
El cos de bombers també ha actuat en vint-i-nou salvaments o rescats durant aquest 2022, mentre que l'any passat varen fer vint-i-sis actuacions d'aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set tretze, mentre que el 2021 es va actuar en dotze ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s'han mobilitzat aquest 2022 en cinquanta-una ocasions igual que al 2021.

Així mateix també s'han fet setanta-sis feines preventives: nou simulacres, cinquanta-set de vigilància, cinc actuacions en esdeveniments públics i cinc actuacions a les escoles "després de dos d'anys d'haver estat aturades aquestes feines, a causa de la covid s'han pogut tornar a organitzar, per mostrar als infants i joves com s'ha d'actuar davant una possible emergència així com ensenyar quina és la feina dels bombers", segons ha destacat el conseller d'Interior.

Formacions i plantilla
Els bombers també han fet formacions en intervenció multidisciplinar en accidents, un curs d'investigació d'incendis, un curs de terminals de comunicació, un curs de Flashover i ventilació, i un curs d'ampliació de coneixements sanitaris relatius a accidents de trànsit.

La plantilla està formada per dotze bombers, onze professionals a temps complet i un amb règim de localització. Actualment el parc mòbil del servei està format per dos tot terreny d'intervenció ràpida, una bomba rural pesada, una bomba urbana lleugera i un furgó de serveis varis.

18 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a l'encesa de torres de la Mediterrània pels Drets Humans

El Consell de Formentera s'adhereix enguany a l'Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans, convocada per a aquest dissabte 14. Així, des de les 18.30 hores s'il·luminaran durant unes hores les torres des Cap de Barbaria i de Punta Prima.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat que els darrers anys Formentera "està sent testimoni del drama que viu la Mediterrània" i amb l'adhesió a aquesta iniciativa "es vol donar llum a les persones que posen en risc les seves vides perquè cerquen una vida millor a l'altre costat de la Mediterrània".

Aquesta iniciativa, nascuda a Mallorca, compleix la seva setena edició i inclourà punts a totes les Balears i també a Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia. Així, a la franja mediterrània peninsular s'encendran una trentena d'elements patrimonials, a més d'alguns al Líban, al Marroc i a Tunísia.

11 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera contracta set persones a través del programa SOIB Reactiva 2022

foto 2023i soibEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea de Desenvolupament Local, informa que s'ha iniciat la contractació de les set persones que ocuparan les places convocades gràcies al programa SOIB Reactiva 2022.

Les quatre primeres treballadores es van incorporar el 13 de desembre amb contractes d'una durada de sis mesos, durant els quals poden millorar les seues habilitats i competències de cara a futures ocupacions. En concret, s'ha contractat a tres persones de la línia 1 (joves desocupades majors de 16 i menors de 30 anys) per fer feina dos com auxiliars administratives i una com a dinamitzadora sociocultural. També s'ha contractat a una persona de la línia 2 (desocupada de llarga durada de 30 anys o més) com a netejadora.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha donat la benvinguda als nous treballadors i ha mostrat la seua satisfacció perquè "amb aquestes feines s'obri una porta al mercat laboral d'aquestes persones que podran millorar les seues competències".

Aquesta convocatòria destina a Formentera 95.928,60 euros i permet contractar un total de set persones desocupades abans del 12 de gener de 2023, la qual cosa permetrà cobrir les tres places restants amb un operari polivalent, i una persona de neteja de la línia 1 i un operari polivalent de la línia 2.

La convocatòria SOIB Reactiva 2022 està promoguda pel SOIB i és finançada amb fons provinents de l'Estat, a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals i dins del marc del Pla de Xoc per a l'Ocupació, que forma part del Pla de Reactivació del Govern de les Illes Balears, i té com a objectiu principal l'activació ocupacional local en col·lectius amb més dificultat d'inserció en el mercat de treball, com les persones joves desocupades i els majors de 30 anys desocupats de llarga durada.

2 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Junta de Govern de Formentera atorga la llicència de construcció dels Habitatges de Protecció Oficial de Sant Ferran

La Junta de Govern del Consell de Formentera ha atorgat avui la llicència de construcció de la promoció d'habitatges de protecció oficial que l’IBAVI (Institut Balear de l’Habitatge) construirà a Sant Ferran. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha mostrat la seua satisfacció “perquè a partir d’ara ja es podrà començar a construir aquesta nova promoció d’habitatge tan necessària per a la nostra illa”.

Per la seua part, el conseller de Territori, Rafael González, ha destacat que per poder disposar de terreny públic per a la construcció d’aquests habitatges, des del Consell es va haver de modificar el PTI (Pla Territorial de l’Illa). “Posteriorment, aquest terreny (ubicat al carrer d’Alacant 19 de Sant Ferran) es va cedir al Govern balear, i avui la concessió de la llicència els habilita per poder començar la construcció”, segons ha detallat Rafael González.

Precisament, el Consell de Govern del passat 19 de desembre va autoritzar la despesa per construir aquesta promoció d’habitatge públic, segons ha recordat el conseller d’Habitatge, Rafael Ramírez. La promoció de Formentera, tendrà una despesa de 2.666.617,20 euros sufragada per l’IBAVI. Es construiran disset allotjaments dotacionals configurats en planta baixa i una planta pis. El termini màxim per executar les obres és de 24 mesos.

23 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 130

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE