• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell aprova l'adjudicació del contracte de residus i el Reglament d'usos lingüístics

foto 2023iv ple ALa sessió ordinària del mes d'abril del Ple del Consell s'ha iniciat amb l'elecció dels membres de les meses electorals amb motiu de les eleccions locals i autonòmiques del pròxim 28 de maig de 2023. El sorteig s'ha fet amb un programa informàtic que ha triat 330 persones del padró. Aquesta llista inclou els presidents de les meses electorals i vocals així com els suplents. Ara, des del Consell, s'enviarà a la Junta Central Electoral la llista perquè la ratifiqui i, després, les persones escollides en el sorteig seran notificades.

Adjudicació del nou contracte de residus
El Ple ha aprovat avui —amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'abstenció de l'oposició—, l'adjudicació del contracte mixt de serveis de recollida i transport de residus, de neteja viària i de platges, conservació i manteniment de zones verdes i explotació del punt verd de Formentera a l'empresa Prezero. El contracte té una durada de vuit anys, prorrogable dos anys més, i s'ha aprovat per un import de 28.233.965,12 (IVA inclòs). El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat que "es tracta d'un contracte molt esperat i molt necessari per a Formentera, que havia estat massa temps prorrogat i que ajudarà a millorar el servei que s'ofereix a la ciutadania de l'illa i a les persones que ens visiten".

El nou servei permetrà diferents millores, com ara l'augment de personal; l'augment de maquinària amb increment de la mobilitat elèctrica; l'augment de les freqüències de recollida, així com la incorporació de mesures per evitar la saturació als contenidors; la millor neteja de platges amb més personal i maquinària específica; la recollida a tota l'illa de la fracció orgànica, així com la gestió dels residus provinents del SDDR; un major pressupost destinat a campanyes de sensibilització; la millora de la deixalleria, la creació d'un espai destinat a la preparació per a la reutilització, i promoure així l'economia circular, entre altres aspectes.

Reglament d'usos lingüístics
Per unanimitat, el Ple també ha aprovat de manera definitiva el Reglament d'usos lingüístics del Consell de Formentera, que com ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, "ens ha de permetre seguir caminant per dur endavant polítiques lingüístiques a Formentera perquè la llengua catalana no retrocedeixi en cap àmbit, ni el familiar, ni el social, ni l'administratiu...". Raquel Guasch ha assenyalat que, després de l'aprovació inicial, "el reglament s'obrí a la ciutadania, a les associacions i a les administracions perquè en fessin observacions, algunes de les quals han servit per millorar alguns punts concrets de la primera redacció. Ara, amb aquest nou Reglament, tenim una eina per ajudar-nos i facilitar-nos polítiques en matèria de normalització de la nostra llengua".

Ciutat de la Infància
A la sessió, també amb el suport de tots els grups polítics, s'ha aprovat iniciar els tràmits per renovar el segell Ciutat Amiga de la Infància. D'aquesta manera, es demana a Unicef que renovi el segell d'aquest reconeixement. Aquesta distinció permetrà tenir el suport i col·laboració d'Unicef per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència a la nostra localitat. Formentera va obtenir per primera vegada aquest segell a l'any 2014. La vicepresidenta, Alejandra Ferrer, ha explicat que l'objectiu és que infants i adolescents gaudeixin de la seua infància i adolescència i desenvolupin tot el seu potencial a través de la realització igualitària dels seus drets als seus entorns social i comunitats.

Servei marítim de la Guardia Civil
A la sessió l'equip de govern GxF-PSOE i Sa Unió han aprovat una proposta conjunta de tots els grups polítics per sol·licitar una embarcació del servei marítim de la Guardia Civil i una embarcació de Salvament Marítim amb base a Formentera. Aquesta proposta s'enviarà al Ministeri d'Interior per reiterar la petició d'una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb base a Formentera i demanar al Ministeri de Foment la designació urgent d'una barca d'intervenció ràpida de Salvament Marítim amb base a Formentera.

Tarifes taxis
El Ple ha donat suport per unanimitat a una proposta del conseller de Mobilitat, Rafael González, per a l'aprovació de les tarifes dels taxis de 2023. A requeriment de l'Associació del Taxi de Formentera, el Ple ha aprovat la revisió de les tarifes que preveu una pujada del 12,89 %, avalada per un estudi econòmic. La darrera actualització data de 2019. Ara, aquest acord s'ha de remetre a la conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears per a la seua aprovació. D'aquesta manera, el conseller espera que per a l'actual temporada ja es puguin actualitzar les tarifes.

També s'ha aprovat, amb l'abstenció de l'oposició, la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització i la prestació de serveis de les instal·lacions municipals que fonamentalment per a l'ampliació dels serveis oferts al Centre d'Esports Nàutics.

Finalment, la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha llegit una declaració institucional, aprovada per tots els grups polítics, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, que se celebra el 17 de maig. La presidenta ha recordat que recentment el Consell ha aprovat el I Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere, "pla pioner a Balears i una eina que serveix per garantir la igualtat a tots els col·lectius". Ana Juan ha insistit que des del Consell "reivindicam i seguirem reivindicant la veu d'aquestes persones; les administracions neutrals es posen del costat dels opressors. És una lluita per ser i per estimar en llibertat i, per això, és una lluita de totes i de tots nosaltres".


28 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La conferència "Dones artistes d'avantguarda: expressionisme i dadaisme", a càrrec d'Agatha Martínez, tanca el cicle de la UOM

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Majors, informa que aquest divendres se celebra la darrera conferència d'enguany del cicle de la UOM a Formentera. La historiadora eivissenca i professora d'Història de l'Art Agatha Martínez oferirà la conferència "Dones artistes d'avantguarda: expressionisme i dadaisme", que se celebrarà el dia 28 d'abril a les 17 hores a la Casa del Poble de la Mola.

La UOM a Formentera ha celebrat aquest 2023 set conferències, i la presidenta del Consell i consellera de Majors, Ana Juan, ha destacat "la bona acollida que ha tengut entre la gent gran de l'illa la varietat temàtica de les conferències", que han arribat als centres de majors de Formentera. Cal recordar que el cicle està obert a tota la població de l'illa a partir de 50 anys.

26 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iv26 UOM

Reunió informativa amb representants d'estades turístiques

foto 2023iv estades turistiquesLa vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d'Interior, Josep Marí, i representants de la Policia Local i la Guàrdia Civil de Formentera, han mantingut avui una reunió informativa amb representants, intermediaris i agències turístiques que treballen amb estades turístiques en habitatges.

Clàusula per aturar festes
Aprofitant l'inici de la temporada turística Alejandra Ferrer ha explicat que els propietaris d'habitatges turístics disposen d'una clàusula de prohibició d'activitats molestes, festes i excés d'ocupació en immobles. que es pot descarregar en l'apartat d'Ordenació Turística de la web del Consell, aquí.

"Aquest document privat entre propietari i llogater prohibeix expressament totes les activitats que causen molèsties, perjudicis o danys a tercers o vesins de l'immoble, especialment la celebració de festes multitudinàries i el Consell el va crear per tenir una eina eficaç contra les festes il·legals i afavorir la bona convivència en què es respecti el descans de residents i visitants", segons ha recordat la responsable de Turisme.

Registre de visitants
A la trobada, també s'ha volgut recordar des de la Guàrdia Civil l'obligatorietat de tenir un registre sobre les persones que s'hospeden als seus allotjaments. Aquestes dades s'han d'enviar a una base de dades del Ministeri d'Interior per temes de seguretat ciutadana. Els tràmits es poden fer aquí.

hospederias.guardiacivil.es
Aprofitant la trobada s'ha volgut posar en comú les perspectives per a l'estiu 2023. Des del sector han explicat que les previsions apunten que la Setmana Santa s'ha tancat amb un balanç positiu i que les reserves de cara a la temporada són altes, també s'ha comentat la tendència d'allargar la temporada i les visites en temporada baixa, així en resum es preveu una bona temporada, segons ha explicat la consellera.

D'altra banda, han acordat crear un llistat de cases i allotjaments, així com d'establiments de restauració i activitats complementàries perquè el Consell el pugui publicitar "perquè els visitants que vulguin venir en temporada baixa tinguin accés a la informació de manera més fàcil", ha conclòs Alejandra Ferrer.

24 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos agents de la Policia Local prenen possessió com a oficials

foto 2023iv policiaLa presidenta del Consell, Ana Juan, ha signat avui la presa de possessió de dos agents de la Policia Local de Formentera com a oficials, Marc Aragay i Carlos Alberti. Els dos agents han superat el curs de capacitació d'oficials de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) i ja han finalitzat el període de pràctiques. A l'acte també han assistit el conseller d'Interior, Josep Marí, i el cap de la Policia Local, Félix Ramos.

D'aquesta manera, la plantilla de la Policia Local de Formentera, de setze agents, té un cap de Policia Local i dos oficials.

19 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Oferta de feina de vint operaris de zona blava

El Consell de Formentera ha tret una oferta de feina de vint operaris per treballar a les zones d'aparcament regulat (zona blava i verda), zones amb trànsit regulat (es Cap de Barbaria i es Ram) i per fer tasques d'informació i supervisió relacionades amb el projecte de regulació a l'entrada i circulació de vehicles, formentera.eco.

Les inscripcions es poden fer fins a l'1 de maig a la nova plataforma on es pengen les ofertes de feina.

El personal treballarà del 8 de maig fins al 15 d'octubre per reforçar aquest servei durant la temporada.


18 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv feina

Més articles...

Pàgina 8 de 139

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE