• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Primera trobada institucional entre Ana Juan i Francina Armengol

foto 2021 juan armengolALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui en el Consolat de Mar amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en la primera trobada institucional entre les dues presidentes. Ana Juan ha traslladat a la presidenta del Govern les qüestions que des de Formentera es consideren "fonamentals per poder desenvolupar les polítiques i acords de govern marcats aquesta legislatura".

En primer lloc, la presidenta formenterera ha destacat "la bona coordinació" existent amb l'administració autonòmica i la "total disposició" per part de la presidenta balear "a tancar temes i posar en marxa projectes" que preocupen la ciutadania formenterera en àrees com ara la mobilitat, la sanitat, el port i el medi ambient, entre altres.

En matèria de mobilitat, Ana Juan ha insistit a "solucionar de manera urgent" els horaris de les connexions de primera i última hora amb Eivissa, així com treballar "per desenvolupar ja" el decret de transport marítim.

A més, Juan ha aprofitat per plantejar a la presidenta del Govern una solució global als problemes del port de la Savina amb el compromís de totes les administracions competents i sempre amb una màxima: "que Formentera decideixi sobre els usos del port, volem un port més social amb cabuda per als amarraments socials, per a embarcacions particulars i una marina seca".

Base 061

Respecte als temes sanitaris, ambdues presidentes han parlat de la base permanent del 061, i del servei d'hemodiàlisi, projecte que ja està en fase d'adjudicació. Ana Juan ha insistit en el fet que la base del 061 ha de ser una realitat al més aviat possible, i la presidenta Armengol ha anunciat que les obres perquè Formentera disposi d'una nova base del 061 començaran el 2022.

La previsió és que la nova base compti amb tres equips de guàrdia, que es podran ampliar segons les necessitats. Aquesta base suposarà una inversió d'1,9 milions d'euros per part del Servei de Salut. La infraestructura comptarà amb quatre places d'aparcament per a vehicles de guàrdia i amb set professionals de guàrdia i cinc més que estaran en trànsit.

Regulació de fondejos

Sobre medi ambient, Juan ha plantejat que es doni impuls a la regulació dels fondejos en tot el litoral de l'illa, una petició que ja s'ha traslladat tant des del ple com des del Parlament en diverses ocasions, així com la construcció d'una planta de compostatge i una de residus de construcció, "i treballar en el desenvolupament de polítiques energètiques verdes que han de comportar la descarbonització de la planta des Ca Marí".

D'altra banda, Ana Juan ha insistit en "la necessitat d'accelerar el projecte del Museu de Formentera", el pla director del qual ja està finalitzat. Les dues presidentes també han tractat altres qüestions, com el Projecte de pressupostos de la Comunitat Autònoma per al 2022, que inclou 9 milions d'euros per al Consell de Formentera (un milió més que els pressupostos de l'any 2021) o l'estat de tramitació de la futura promoció d'habitatges públics que es construirà a Sant Ferran. Així mateix, també han fet balanç de les iniciatives impulsades a l'illa des de l'any 2015, com la llei que permet la limitació de l'entrada de vehicles a Formentera o la construcció del nou centre educatiu de Sant Ferran, inaugurat a l'inici d'aquest curs.

12 de novembre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Antoni Tur pren possessió com a conseller del Consell de Formentera

foto 2021 toni xicaEl Ple del Consell ha celebrat avui una sessió extraordinària amb la qual ha pres possessió el conseller Antoni Tur Serra, del grup PSIB-PSOE, que substitueix a Antonio J. Sanz. Antoni Tur, que assumirà les àrees de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, ha mostrat la seva "satisfacció i il·lusió" per assumir aquest càrrec "de gran responsabilitat i treballar amb aquest equip de govern". A més, ha destacat la gestió portada a terme per l'anterior conseller i ha avançat que continuarà amb el desenvolupament dels "projectes transcendentals" per a l'illa com la nova contracta de residus, la regulació de s'Estany des Peix i la transició energètica.

La presidenta del Consell, Ana Juan, en nom de l'equip de govern, ha desitjat "molts encerts al nou conseller en aquesta nova etapa que compartirem treballant en equip per Formentera".

10 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Govern balear reconeix a la tasca de la Policia Local de Formentera i Eivissa durant la pandèmia

foto 2021 condecoracionsBEl conseller d’Interior, Josep Marí, el cap de Policia Local, Félix Ramos i la Policia Tutor, Pilar Daviu, han assistit avui a l’acte d’entrega de condecoracions de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), el qual pertany a la Direcció General d’Emergències i Interior, celebrat a la seu de la Universitat de les Illes Balears a Eivissa.

Com a novetat enguany s’han entregat vuit segells lliurats al Consell de Formentera i als ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu i Sant Josep de sa Talaia així com dos diplomes de felicitacions públiques per trajectòria i antiguitat de deu anys en el servei de policia tutor als ajuntaments d’Eivissa i Sant Josep i una menció especial al coordinador territorial del programa d’Educació Viària de la Policia Local d’Eivissa, Alberto Serrano.

En total, s’han atorgat onze reconeixements a la tasca de les policies locals de les Pitiüses per la seva dedicació als programes coordinats per l’ISPIB, especialment durant la pandèmia de la covid-19. El conseller Josep Marí ha volgut “felicitar a la Policia Tutor de Formentera i al policia d’Educació Vial per les tasques que han realitzat i la valoració positiva que han rebut, així mateix ha felicitat a tot el cos policial de la nostra illa per la seva feina en aquests anys especialment difícils a causa de la pandèmia en què els policies han incrementat el seu esforç”.

El director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, ha destacat la vocació de servei públic de les policies locals, especialment durant la pandèmia, i ha assegurat que “des del moment que vam activar el Pla Territorial de Protecció Civil per mor de la covid-19, les policies locals han constituït una peça clau en el control de la pandèmia, desenvolupant les tasques d’inspecció i assegurant el compliment de les mesures establertes per pal·liar els efectes de la malaltia i aturar-ne l’expansió”.

4 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç del Servei de Socorrisme de Formentera

foto 2021 socorristesAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que el passat diumenge 31 d'octubre va finalitzar el Servei de Socorrisme i Salvament de platges d'aquest 2021 a Formentera. En total, els socorristes han realitat 1.200 assistències sanitàries, de les quals 15 varen requerir evacuació per assistència al centre hospitalari i 68 varen ser rescats de persones. També varen atendre 632 incidències per picades de borns i 74 per bogamarins.

El servei de socorrisme es presta entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, i la plantilla completa ascendeix a 23 efectius. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha agraït als socorristes la seua dedicació en aquest segon estiu d'afectació de la covid-19 per ajudar a incrementar la seguretat a les nostres platges.

Platges adaptades i cardioprotegides

Recordam que les platges des Arenals i es Pujols estan adaptades perquè s'hi puguin banyar persones amb mobilitat reduïda. En total, 18 usuaris han gaudit d'aquest servei.

4 de novembre de 2021
Área de Comunicació
Consell de Formentera

5 famílies de Formentera reben el certificat de víctimes del franquisme

foto 2021 memoria democraticaCinc famílies de Formentera van rebre ahir el certificat de víctimes del franquisme en un acte públic de reconeixement, organitzat per la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, que es va celebrar al Palau de Congressos de Palma. La llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears inclou el dret a la reparació i al reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, i declara el 29 d'octubre com a data simbòlica de record i reivindicació dels valors democràtics i la lluita per la llibertat.

L'acte va comptar amb la presència de la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, que van acompanyar els familiars de les persones homenatjades, Francesc Verdera Castelló, Marià Torres Torres, Vicent Ribas Marí, Josep Ribas Marí i Jaume Ferrer Ferrer. Aquestes cinc persones formen part del col·lectiu de víctimes de la repressió i la barbàrie franquista. En total, són 15 les persones de Formentera que rebran aquest certificat de reconeixement.

La presidenta Ana Juan va destacar que a instàncies del Consell de Formentera, es farà una entrega en l'àmbit particular en un acte íntim a les famílies que no s'han pogut desplaçar a Palma per recollir aquest certificat. Ana Juan va subratllar que "la societat té un deute amb aquestes persones i que és de justícia reparar la seva memòria; per això aquests homenatges són molt necessaris i hem de continuar amb aquesta feina que s'impulsa des de les administracions locals i autonòmica".

Víctimes de Formentera

Francesc Verdera i Marià Torres varen ser assassinats a la pedrera d'en Coix a Formentera el 20 de novembre de 1936; Vicent Ribas va morir al Castell d'Illetes a Menorca el 15 d'octubre de 1938 i Josep Ribas i Jaume Ferrer es troben al cementeri de Sant Francesc.

L'acte "29 d'octubre, Dia del Record" ha consistit en l'homenatge a més d'un centenar de famílies de víctimes del franquisme de les Illes Balears, a qui se'ls ha lliurat el certificat de víctimes del franquisme. Un document que la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica ha començat a lliurar aquesta legislatura amb l'objectiu de reconèixer la greu injustícia que patiren aquestes víctimes i les seves famílies.

30 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 109

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1