• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La Conferència de Presidents avala el rebuig als projectes de prospecció i sondeig

Foto conf pres 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha assistit avui a la conferència de presidents celebrada al Consell d’Eivissa junt a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol i la resta de presidents dels consells insulars d’Eivissa, Menorca i Mallorca.

Al finalitzar la conferència, Ferrer ha qualificat la reunió de molt profitosa, “sempre és molt positiu poder debatre amb els altres presidents dels consells i amb la presidenta de la Comunitat dels temes que ens afecten a tots”.

Entre aquests temes, el president ha destacat la preocupació de que es puguin donar noves autoritzacions per buscar hidrocarburs a les nostres costes, “Formentera s’oposa a aquests projectes, ho ha expressat unànimement en Ple, i animam a la resta d’illes i a la ciutadania a que també ho faci” ha declarat Ferrer, que ha volgut deixar ben clar que “sense un entorn natural ric, aquestes illes no tenen futur ni turístic ni pesquer”.

En acabar la conferència, s’ha signat una declaració institucional sobre la protecció de la mar Mediterrània davant els projectes de prospecció i sondeig, instant al Govern de l’Estat a fer front comú amb les institucions de les Illes Balears davant els projectes que poden tenir un efecte advers per al medi marí balear i la mar Mediterrània.

Formentera presenta el seu servei de socorrisme

Foto socorrisme 2018 3Avui s'ha fet la presentació dels 23 efectius que conformen el servei de socorrisme del Consell de Formentera a la platja de Llevant. A les 9.30 hores el conseller de Presidència Bartomeu Escandell, ha acompanyat en l’acte al grup de socorristes que ja han entrat en servei aquest dimarts, dia 1 de maig.

Calendari i novetats
El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre. Des d’ahir, dimarts 1 de maig, hi ha 10 efectius treballant. A partir de l’1 de juny s’incorporen 5 socorristes més i a partir del 15 del mateix mes juny i fins al 15 de setembre es completa la plantilla amb la resta d’efectius fins a arribar als 23. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10.

Com a novetat d'aquesta temporada destaca que enguany s’ha posat una torre de vigilància a la platja d’es Caló i una altra a Cala Saona. Una altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una moto aquàtica de rescat per millorar el servei i augmentar les zones d’abast del servei i també s’han comprat 15 walkie-talkies per millorar la cobertura i comunicació entre les distintes zones. Així mateix, els socorristes han fet un curs de refresc per recordar algunes de les principals tasques que fan com són la prevenció i atenció de petites incidències més comuns com ara picades de meduses o insolacions.

Servei gestionat directament pel Consell
Cal destacar que el Consell de Formentera segueix prestant el servei com a recurs propi, “sempre hem cregut en un cos de socorristes que formés part del personal del Consell”, ha comentat Bartomeu Escandell, que ha volgut recordar també que tot aquest equip és possible gràcies a l’esforç que fa el Consell de Formentera per donar habitatge als socorristes que ho necessiten.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d'Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda, es pot sol•licitar cridant al telèfon 609 768 506. Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

Podeu consultar l'estat de la mar a: www.platgesdebalears.com

Ple ordinari d'abril

foto ple abril 2018El Consell de Formentera ha celebrat aquest divendres el ple ordinari del mes d’abril, una sessió on ha destacat l’aprovació de la proposta de paralització del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics així com l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament.

No al projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics
Amb el vot positiu de Gent per Formentera (GxF), Psoe i Compromís, i l’abstenció del PP, s’ha tirat endavant la proposta que demanava instar al Govern de l'Estat a paralitzar de forma immediata la tramitació del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics tot respectant la voluntat unànime expressada al Parlament de les Illes Balears per demanar la prohibició dels projectes d’exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània.

Malgrat l'aparença merament científica del projecte i les reticències del grup popular a reconèixer la relació d’aquest projecte amb interessos petroliers, les darreres setmanes han saltat diferents alarmes per part d'entitats ecologistes, i la més recent per part d'Aliança Mar Blava, que afirma que disposa de proves que acrediten l'interès expressat per part de varies companyies petrolieres en aquest projecte per les possibilitats que pot obrir per a l'exploració d'hidrocarburs a aquesta zona en el futur, pel fet que les formacions geològiques salines que es pretenen estudiar poden dipositar importants bosses de petroli i gas.

Així mateix, pel que fa als impactes directes sobre el medi ambient els que més preocupen són els derivats del nivell d'enrenou ocasionats pels airguns perquè tindrien conseqüències fatals per la fauna marina, incloses espècies més vulnerables a aquests efectes com són balenes, catxalots, i dofins així com d'altres peixos d’interès comercial.

Ordenances d’estacionament
S’ha donat també el vistiplau, amb els vots de GxF i Psoe, de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament, i de l’ordenança fiscal d’estacionament regulat. Així, s’amplia la regulació, ja establerta a la Savina, als pobles des Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran.

D’aquesta manera, es cerca donar solució a l’augment de la demanda d’aparcament dels darrers anys, ja que s’afavorirà la rotació i donarà un major equilibri entre la demanda i l’oferta d’aparcament.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant els darrers anys de govern.

Bartomeu ha recordat la millora del finançament per Formentera, que en 11 anys s’ha més que duplicat, passant de 3 milions a 6,8 en l’actualitat, i ha destacat l'aposta decidida per crear una administració dinàmica, passava per donar protagonisme a l'atenció als ciutadans i a l'administració electrònica.

Així mateix, el compareixent també ha recalcat el treball per a aconseguir modificar la Llei de Coordinació de Policies Locals de les Illes Balears i retornar la capacitat als ajuntaments de contractar als seus efectius, potenciant així l'estabilitat de les plantilles.

Aquesta modificació legal ha permès al Consell de Formentera convocar un procés selectiu per ocupar les vacants de plantilla que es ve arrossegant als darrers anys, i sumar efectius al seu cos, que si tot va bé ja estaran treballant en aquesta propera temporada alta de l'estiu. Bartomeu s’ha fet ressò també de la bona feina del cos de socorristes de platja, del cos de bombers i de la inestimable feina del cos de la Protecció Civil a Formentera, “Gent voluntària que estimen Formentera i que amb aquesta estreta col·laboració ens ajuden a millorar de manera substancial la gestió d'emergències”.

Presentat el nou cap de la policia local de Formentera

Foto Ramos PoliciaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, han presentat avui a Félix Ramos, nou cap de la Policia Local de Formentera.

La nova incorporació arriba per cobrir una plaça que restava vacant des del passat 31 de desembre, data en la que l’anterior cap de policia, Joan Mayans, va passar a segona activitat sense destí. Durant aquests mesos, l’oficial segon Pep Yern ha exercit de cap dels agents locals.

Jaume Ferrer ha agraït la feina feta per Pep Yern des de gener i ha animat el nou Cap davant els reptes que plantejarà el cos sota el seu comandament. Per al president, “el Consell de Formentera vol dotar al cos de policia local d’una estructura per poder enfortir la funció que té que donar la policia local a tots els residents a l’illa, així com a totes les persones que ens visiten durant l’estiu”. Així, Ferrer ha recordat que des de l’institució insular s’ha obert un termini d’inscripció obert a totes les persones que vulguin presentar-se a les oposicions per cobrir sis places més d’agents de policia.

Félix Ramos s’incorpora a la policia local de Formentera després d’haver prestat servei durant 26 anys al cos de policia de Sant Antoni de Portmany, des d’on des del 2008 ja hi ha exercit com a oficial. Ramos s’haurà d’encarregar de posar en marxa la nova estructura de comandament del cos formenterer amb una direcció mancomunada, per a ell “és un repte personal. Són ja una sèrie d’anys treballant a la seguretat pública, i davant l’oferta de créixer aquí com a professional vull ajudar a desenvolupar un projecte que doni el millor servei possible junt amb la resta de companys del nou gabinet tècnic”.

La nova base de la policia local serà un gabinet tècnic de gestió i organització. En aquest, la responsabilitat de la pròpia estructura quedarà repartida, aconseguint-se una direcció més sòlida supervisada pel nou cap de policia, que treballarà i coordinarà la tasca de diversos responsables d’àrea al servei del cos.

Nova acció concertada amb Ràdio Illa

rsz foto equip de radio illaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat amb el president de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Álvaro Raúl Méndoza, l’acció concertada entre la institució insular i aquesta associació per la producció de continguts de l’emissora pública de Formentera, Ràdio Illa.

El president ha mostrat la seva satisfacció “per poder signar una vegada més aquest acord” i ha explicat que per aquest 2018 es concedeix una dotació de 50.000 euros “perquè Ràdio Illa pugui continuar desenvolupant els continguts de la ràdio pública tant a nivell qualitatiu, com quantitatiu”. Ferrer ha destacat la feina que “des de fa anys duu endavant l’emissora pública, i el conseqüent reconeixement dins el món institucional i per part dels ciutadans que té”, un reconeixement a la seva dedicació que enguany els ha fet mereixedors del Premi Comunicació Onda Cero Eivissa 2018 i del Premi d’Honor Somriu 2018 per la seva tasca radiofònica de proximitat.

El president d’ACAF ha fet un agraïment especial al Consell de Formentera pel suport que diposita en l’emissora, però també als seus oients, i als treballadors que la fan possible. Mendoza ha recordat que “Ràdio illa s’ha convertit en la ràdio de referència dels formenterers, i volem seguir treballant per informar i continuar mereixent-nos la confiança dels nostres oients”.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat amb el president de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Paco Pérez, l’acció concertada entre la institució insular i aquesta associació per la producció de continguts de l’emissora pública de Formentera, Ràdio Illa. La signatura s’ha produït avui a les 12.00 hores a la Sala de Plens del Consell.

Més articles...

Pàgina 107 de 139

107

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE