• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La primera fase d’embelliment del port de la Savina començarà al novembre

Visita apb 2El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha reunit avui amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, a les dependències de la Casa del Mar del port de la Savina. A la trobada també han assistit el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell i el conseller d'Infraestructures, Rafael González, entre altres autoritats, així com personal tècnic d'ambdues administracions.

El president de l'APB ha explicat que en el mes de novembre s'iniciarà la primera fase del Pla d'Embelliment del port de la Savina, unes obres que estaran enllestides abans de l'inici de la temporada. Aquesta primera fase consisteix en l'adequació i millora de l'àrea d'estacionament situada a la zona nord del port de la Savina, on està el far, i permetrà optimitzar els fluxos de passatgers i vehicles que accedeixen a l'Estació Marítima. A més, les obres contemplen la millora dels vials i les zones de vianants a l'àrea de servei del port. El pressupost de licitació és de 599.811 euros (sense IVA).

A més, Gual de Torrella també ha afegit que en aquestes mateixes dates es faran les obres de millora del moll de pescadors i l'adequació del mur emergent i pavimentació del moll. Dues actuacions que compten amb un pressupost d'adjudicació de 457.154 euros i de 137.187 euros, respectivament.

D'altra banda, el president d'APB ha avançat que al mes de novembre de 2018 s'iniciarà la segona fase del pla d'embelliment del port, que inclou les obres del Passeig Marítim. Precisament, avui els equips tècnics i directius del Consell i del Port han parlat sobre aquestes futures actuacions.

Per part seva, el president del Consell ha mostrat la seva satisfacció perquè les obres del port comencin en el mes de novembre i així estiguin enllestides pel començament de la pròxima temporada, tal com demanava el Consell. Jaume Ferrer també ha agraït a l'APB que consensuï amb el Consell les obres que faran al port, "respectant així la idea que la institució i els veïns tenen sobre la Savina i el nostre propi model d'illa".

El Ple aprova definitivament la modificació de les normes subsidiàries que permetrà donar la llicència de construcció de l’escola i escoleta de Sant Ferran

Foto ple setembre 2017Avui s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple del Consell de Formentera del mes de setembre. En l’ordre del dia s’ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació definitiva de la modificació puntual núm. 2 del Pla Territorial – NNSS, relativa a la redelimitació dels conjunts històrics de Sant Francesc Xavier, Sant Ferran de ses Roques i el Pilar de la Mola.

Segons ha explicat la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, aquest canvi normatiu ve motivat per la sentència del 57/2014 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears , que considerava que la delimitació dels nuclis històrics no s’havia fet amb prou justificació i que no s'havia seguit el tràmit legalment establert. “Hem realitzat una justificació més extensa i específica de cadascun dels àmbits de protecció i també aquells que queden fora de la redelimitació per augmentar la justificació. L’única modificació que hi ha hagut és el solar de Ca Ses Castellones que queda inclòs dins l’àmbit de protecció”, ha declarat.

Alejandra Ferrer s’ha mostrat satisfeta perquè amb aquesta aprovació, l’anulació que afectava als centres històrics per mor de la sentència judicial s’aixeca, i projectes com la construcció de l’escola i escoleta de Sant Ferran, prioritaris per l’equip de Govern, es podran dur endavant.

D’altra banda, la consellera ha destacat que l'informe de la UIB relatiu a Patrimoni tot i que informa favorablement sobre els conjunts redefinits, recomana fer plans especials per garantir la conservació dels valors, una feina que el departament d’Urbanisme i el de Patrimoni ja ha començat a elaborar.

Impost turisme sostenible
A la sessió plenària també s’ha donat suport unànime a la proposta relativa a l'increment de l'impost de turisme sostenible a la temporada baixa. Amb aquesta proposta s’ha instat al Govern balear a considerar el cas de les illes de major estacionalitat la bonificació total de la quota durant la temporada baixa. Així mateix s’ha demanat estudiar novament la possibilitat d’establir la temporada baixa per a les illes amb major estacionalitat de l’1 d’octubre a l’1 de maig. I en qualsevol cas realitzar les modificacions necessàries per garantir que no s’incrementi la taxa turística als mesos de temporada baixa.

Catàleg LLocs de Treball
D’altra banda, també ha rebut el vot favorable de tots els grups la proposta d'aprovació inicial del Catàleg de Llocs de Treball del Consell Insular. Un document elaborat entre els representants de la institució i sindicats i que recull els llocs de treballs ordinaris, els requisits que han de complir els treballadors per ocupar-los i les retribucions i característiques de cada lloc.

Ara s’obri un període d’informació pública de 15 dies mitjançant la publicació de l’edicte corresponent al BOIB per tal que els interessants puguin realitzar reclamacions en aquest termini.

La consellera de Recursos Humans, Vanessa Parellada, s’ha compromès a continuar els treballs i les negociacions amb els representants legals de la institució per fer efectiva una nova Valoració de llocs de treball que incorpori un Reglament de gestió de la Relació de Llocs de Treball. Així mateix, ha explicat que el Catàleg de Llocs de Treball es publicarà al Portal de Transparència de la institució.

Així mateix, el ple ha aprovat, amb el suport de tots els grups menys el popular, la proposta d'aprovació de conveni amb la conselleria de Serveis Socials i Cooperació de la CAIB per a la reserva i l'ocupació de places d'estades diürnes per a persones en situació de dependència per un període de dos anys.

D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat dos proposicions del grup Compromís; una relativa a senyalització i marcació vial i altra relativa a complement de residència dels funcionaris. En aquest sentit, també s’ha aprovat amb el vot de tots els grups menys el popular una proposició del grup PSOE, relativa al model salarial i nou pacte de rendes. També s’ha aprovat per unanimitat de tot el ple una proposició del grup socialista relativa a la gravació de les sessions plenàries.

ITV
Per últim, el PP ha presentat una moció d'urgència relativa al Servei de la ITV. Cal destacar que aquest servei ha tengut que posposar les cites que tenia previstes des de la passada setmana quan el mecànic es va donar de baixa. Les cites s'han tornat a recol·locar a partir del 16 d'octubre quan es preveu que el treballador es pugui reincorporar. El conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, ha explicat que en vista al 2018 es crearà una nova plaça d'inspecció d'ITV, que evitarà que es torni a donar aquesta situació.

Compareixença
Avui ha comparegut davant el ple el conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, que ha exposat el principal objectiu per la present legislatura de les àrees que encapçala: “Aquest objectiu és posar aquestes tres àrees al servei d'un model d'illa: una Formentera més sostenible i que ofereixi una alta qualitat de vida als seus ciutadans”, ha assegurat.

Com a exemples de mesures que potencien la mobilitat sostenible, el conseller ha destacat la creació de les Rutes Verdes, i com a novetat aquest any, ha destacat “la prova pilot de regulació de l'accés de vehicles a motor al Far des Cap de Barbaria”.

D’altra banda, com a exemples de mesures que milloren la qualitat de vida dels ciutadans, ha fet especial incidència en “la millora dels nostres nuclis urbans amb l'objectiu de pacificar-los, revitalitzar el comerç i garantir la mobilitat a tots els ciutadans”. Rafael González també s’ha referit a “la construcció de nous equipaments i la millora dels existents”, com feines que també milloren la qualitat de vida dels ciutadans ha ressaltat “la imminent construcció d’un tanatori, la rehabilitació del Far de la Mola i la construcció d’un Centre d’Esports Nàutics”.

Així mateix, el conseller ha explicat que “el manteniment i millora de la xarxa viaria és un altre de les feines principals”.

Com a exemples de mesures que faciliten la vida quotidiana a la gent, Rafael González també ha destacat la implantació de l'administració electrònica, ja que segons ha declarat “a dia d'avui, tot resident o visitant de l'illa disposa en la seva butxaca d'informació actualitzada del Consell i la possibilitat de comunicar-se directament amb ell”.

Per últim el conseller ha explicat tot el suport que donarà la institució insular a la SD Formentera per possibilitar que el pròxim 25 d'octubre s’enfronti a l'Athletic Club de Bilbao en partit de setzens de final de la Copa del Rei, en aquest sentit ha avançat que “adaptarem l'estadi per a 3.000 espectadors”.

Rafael González també ha detallat que: “Tornarem a millorar la il·luminació de l'estadi reutilitzant el material adquirit l'any passat. Habilitarem una amplia zona de premsa i les xarxes de connexió necessàries per albergar a tots els mitjans de comunicació que es desplaci per a l'ocasió. Tornarem a implantar el Pla d'Autoprotecció per la celebració del partit. Tornarem a implantar el Pla de Mobilitat Especial preparat per esdeveniments d'aquestes dimensions:

-Un únic sentit de circulació en el tram asfaltat del camí Vell de la Mola
-Accés en vehicle restringit als organitzadors i veïns
-Accés a peu des de Sant Francesc pel públic en general
-Serveis d'autobusos llançadora per persones amb necessitats especials
-Serveis d'autobusos llançadora des del Port de la Savina a la circumval·lació de Sant Francesc”.

Així mateix, Rafael González ha explicat que “degut a que tan el cap de setmana anterior com el posterior al 25 d'octubre, la SD Formentera jugarà a casa contra dos equips exprimera divisió com són el Hercules CF i el RCD Mallorca; davant la gran afluència d’aficionats prevista i la petició d’entrades que ja han efectuat els equips visitants, s’està estudiant amb la SD Formentera la viabilitat de mantenir part de la infraestructura projectada per al partit de Copa del Rei”.

El Tribunal Suprem ratifica que les Normes Subsidiàries de Formentera estan ben fetes

Foto rp sentencia punta primaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el vicepresident segon i conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, han comparegut avui per informar sobre la sentència del Tribunal Suprem de data 11 de setembre de 2017, que desestima el recurs de cassació de l’entitat Sunway S.L, fet que en paraules del president “ratifica que les Normes Subsidiàries aprovades al 2010 estan ben fetes, de manera respectuosa amb el medi ambient, i en defensa de l’interès general de Formentera”.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l’entitat Sunway S.L contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, de data 8 de juliol de 2014, contra l’acord del Ple del Consell de Formentera, adoptat en sessió de 30 de setembre de 2010, mitjançant el qual es va aprovar definitivament les Normes Subsidiàries de Formentera.

El president ha explicat que una vegada rebuda la sentència i consultats els assessors jurídics, “el dictamen del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears afirmava que l’actuació del Consell va ser correcta i ara és el Tribunal Suprem el que torna a afirmar el mateix”.

Jaume Ferrer ha destacat que el Consell sempre va tenir en compte la defensa de l’interès general a l’hora de redactar les Normes Subsidiàries i a més, ha explicat que “el Tribunal Suprem també ha defensat que les normes, segons la sentència, no han sostret cap dret a l’entitat Sunway S.L, ja que el fet de ser urbà no comporta associat dret edificatori”.

Primera Torxada: Trobada de Socorrisme

Foto socorristesEl Consell de Formentera, a través del Servei de Socorrisme, informa que el pròxim diumenge 17 de setembre a les 18.30h a la platja d'es Pujols es celebrarà la I Torxada: Trobada de Socorrisme. Els vigilants viuran una jornada de germanor en la qual realitzaran proves de natació, remolc i curses, entre altres jocs. Al sol post es ficaran a l'aigua amb torxes enceses.

L'objectiu d'aquesta trobada és "fer equip just el cap de setmana que comença la temporada baixa i s'acomiaden als primers socorristes que deixaran de prestar servei", segons ha explicat el cap dels socorristes, Marco Antonio Lage. "Convidem a tota la població de Formentera a què vengui a veure l'espectacle i conèixer millor el servei que donem", ha afegit.

Recordem que entre el 15 de juny i el 15 de setembre, temporada alta pel que fa a l'època de vigilància a les platges, hi ha 24 efectius del servei de socorrisme que vigilen la seguretat dels banyistes. El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10, igual que a l'inici de temporada.

Formentera intensifica la campanya de vigilància de pesca del raor

Foto vigilancia dronEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que el Servei d'Inspecció de Pesca del Consell de Formentera ha intensificat durant el passat cap de setmana la campanya de vigilància de pesca del raor per mar, terra i aquest any per primera vegada també per aire amb el servei de vigilància de pesca amb dron.

Entre el divendres i el diumenge, membres del servei d'inspecció del Consell han fet sortides conjuntes amb els guardes de la Reserva Marina dels Freus per informar els pescadors sobre la normativa de la pesca del raor i les zones on es poden capturar. "De fet l'inspector del Consell ha aixecat dues actes a dues embarcacions recreatives per trobar-se pescant en una zona de veda on està prohibida aquesta activitat", segons ha destacat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell.

Normativa
El conseller ha recordat que "de raors, podem capturar-ne un màxim de 50 peces per pescador i dia, fins a un màxim de 300 raors per embarcació". El període de veda del raor va d'1 d'abril fins al 31 d'agost, per assegurar que les femelles ja hagin fresat, és a dir que ja hagin post els ous.

Més articles...

Pàgina 115 de 139

115

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE