• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell de Formentera aprova l’elaboració un codi ètic de bon govern i transparència

Foto votacio codi etic agost 2017Avui s’ha celebrat la sessió plenària del Consell de Formentera del mes de setembre. El ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics un dictamen relatiu a l'elaboració i aprovació d'un codi ètic de bon govern i transparència.

Aquest acord té com a objectiu “que les actuacions dels servidors públics es regeixin pels principis d’eficàcia, imparcialitat, austeritat i responsabilitat i s’incrementi la transparència de la institució i es garanteixi l’accés a la informació per part de la ciutadania”, segons recull el dictamen aprovat a partir de la proposició presentada pel grup PSOE i pel grup PP.

La consellera de Participació Ciutadana i Transparència, Sònia Cardona, ha assumit amb il·lusió aquest nou repte, “jo crec que és una oportunitat única per tornar a posar en rellevància el compromís que aquest govern té en la transparència i el bon govern”, ha assegurat. Aquesta encomana serà una de les principals feines que impulsarà des de la seva conselleria aquest any.

Festius 2018: Sant Jaume i Sant Francesc
El Ple també ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació dels dies festius locals corresponents a l'any 2018. Els festius locals del pròxim any seran el 25 de juliol festivitat de Sant Jaume, com cada any, i el 3 de desembre, festivitat de Sant Francesc. Així mateix, s’ha donat suport de tots els grups a la proposta de ratificació de membres del Consell d'Entitats.

D’altra banda, s’ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups polítics, i l’abstenció del PP, una proposició del grup socialista per instar al Consell de Formentera, d'acord amb la tradicional defensa dels drets humans i respecte a la diferència i especialment al col·lectiu LGTBI, a reprovar la campanya de comunicació que està realitzant aquesta organització a Balears en contra d'aquest col·lectiu i traslladar aquesta reprovació a l'organització "Hazte Oir".

Nova campanya de retirada de fibrociment
Per últim, s’ha donat suport a la proposició del grup PP relativa a la creació d’una nova campanya de retirada de fibrociment destinada a domicilis i particulars de Formentera, com ja es va fer ara fa 4 anys. L’objectiu ajudar a la retirada d’aquest element contaminant i conscienciar a la població de la importància de la seva retirada.

Declaració institucional
A la sessió plenària també s’ha aprovat la declaració institucional, de tots els grups polítics, amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils per mostrar “la seva més rotunda condemna a la barbàrie terrorista comesa el dia 17 d'agost a Barcelona i Cambrils”.

Amb aquesta declaració la institució ha expressat la seva més enèrgica repulsa als actes terroristes que han atemptat de forma salvatge i sanguinària contra els veïns, veïnes i persones provinents d'arreu del món que havien anat a gaudir de la capital de Catalunya i de les seves zones turístiques, independentment del seu origen, idees o religió.

També s’ha expressat “el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes mortals, i desitjat una ràpida recuperació a totes les persones ferides en aquest atemptat. Així mateix s’ha manifestat el reconeixement i agraïment a la tasca de tots els cossos de seguretat, especialment dels Mossos d'Esquadra, les policies locals, els serveis sanitaris i el voluntariat que tan bona feina han fet”. Finalment el ple ha assegurat que “no ens faran defallir com a poble que estima la llibertat i la democràcia”. Perquè només a través de l’educació, la cultura, la tolerància i la democràcia serà possible la convivència de tots els pobles i ciutadans del món, segons recull el manifest, que conclou que “Estem unides i units en aquesta lluita. No tenim por.”

Comiat Carabinieri

Foto comiat carabinierisAvui a la Sala d'Actes del Consell de Formentera s'ha fet un acte de comiat als 2 efectius dels Carabinieris que han fet feina aquest estiu a l'illa en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Formentera. Els cossos de seguretat han destacat la importància del treball conjunt i els bons resultats que ha donat, segons ha destacat el comandant de la Guàrdia Civil a Eivissa, Antonio del Fresno. El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha agraït que per tercer any consecutiu els Carabinieris hagin vengut a fer feina a la nostra illa, que en temporada alta rep turistes principalment de nacionalitat italiana.

S’inicia el servei de vigilància de pesca amb drons al litoral de Formentera

Foto presentacio inspeccio pesca amb dronsEl Consell de Formentera, a través del servei d’inspecció, informa que s’ha iniciat el servei de vigilància del litoral de Formentera amb drons per complementar l’activitat d’inspecció de pesca. L’objectiu d’aquesta iniciativa és “evitar la pesca il·legal en el nostre litoral amb una campanya d’inspeccions amb tecnologia de baix cost”, segons ha explicat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell. Aquest nou servei complementarà la vigilància convencional realitzada per l’embarcació del Consell.

Una empresa especialitzada és l’encarregada de fer el servei d’inspecció, faran 15 vols mensuals, la data d’inici del servei ha estat 15 de juliol, i la data de finalització serà el 31 de desembre. L’empresa Drones Mallorca ha estat seleccionada per donar aquest servei que tindrà un cost d’11.205 euros sense IVA.

Després de cada vol d’inspecció es realitzarà el corresponent informe, acompanyat de reportatge fotogràfic i descripció de l’acció detectada que pot suposar una sanció per part de l’autoritat competent segons on s’hagi realitzat la infracció. Gràcies a aquesta nova tecnologia es podrà vigilar que tant la pesca professional, com la recreativa, es duen endavant a la nostra illa respectant les normatives de protecció que existeixen. La pròxima setmana es començarà la campanya de control de pesca del raor.

Formentera amb Barcelona

Foto minut de silenciEl Consell de Formentera ha convocat avui un minut de silenci a les 12.00 hores davant la porta de la Casa Consistorial com a mostra de dol per l’atemptat ocorregut ahir a Barcelona i com a mostra de solidaritat amb les víctimes i els seus familiars.

La Policia de Formentera desmantella tres punts de venda de begudes a ses Illetes i confisca nombrós material de venda ambulant

Foto venda ambulantLa Policia Local de Formentera ha estès 8 actes per venda ambulant a les platges de ses Illetes entre el passat 13 i 14 d’agost.

Arrel d'aquestes actuacions, s'han desmuntat dos punts d’abastiment de begudes i un punt d’elaboració i venda de mojitos. Així mateix, els agents han intervingut 99 peces de roba, 305 ampolles d’aigua, 40 refrescs, 54 penjolls, 8 tapers amb fruita, 5 cocos i una motxilla per elaboració de mojitos.

Més articles...

Pàgina 116 de 139

116

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE