• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency

El Ple aprova el full de ruta de la política energètica de Formentera i els tràmits urbanístics per fer el sanejament des Ca Marí i la urbanització de sa Roqueta

foto 2023iii ple marc AAl ple del Consell de Formentera avui ha pres possessió Lorena Alemany Cañamás com a consellera pel partit polític Gent per Formentera en substitució de Susana Labrador. A causa que només queden dos mesos de legislatura, no tendrà responsabilitat a cap àrea, i complirà exclusivament les seues funcions als plens restants, i sense tenir retribució econòmica. Les competències de Susana Labrador les varen assumir la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer pel que fa a Educació; i la consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, pel que fa a Cultura. Labrador també ocupava la vicepresidència segona del Consell de Formentera, en aquest cas ha set el conseller de Territori i Mobilitat, Rafael González, el que ha assumit el càrrec.

A la sessió d'avui s'ha donat compte de l'aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco, de regulació de l'entrada, circulació i estacionament de vehicles de motor a Formentera. L'aprovació serà enviada al BOIB i una vegada es publiqui entrarà en vigor la nova taxa que, segons es va acordar en el Consell d'Entitats, és de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos. Aquest 2023 el període de regulació va de l'1 de juny al 30 de setembre.

Sanejament des Ca Marí i urbanització de sa Roqueta
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, ha sortit endavant l'aprovació definitiva de la modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular per dotar de sanejament el nucli des Ca Marí. Amb aquesta modificació el Consell aconsegueix un terreny de propietat pública on instal·larà el bombeig d'aigües residuals per dotar de xarxa de sanejament aquesta zona.

D'altra banda, també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió quatre convenis de cessió de sòl al nucli turístic de sa Roqueta. En aquests terrenys es desenvoluparan les obres d'urbanització d'aquesta zona per crear vials i dotar de serveis la zona.

El vicepresident segon i conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que "amb aquests tràmits urbanístics ja està tot enllestit per dur endavant aquestes important millores tant as Ca Marí com a sa Roqueta". A més, ha avançat que els dos projectes ja estan redactats i compten amb dotació pressupostària. Les obres començaran en novembre, després de la temporada.

ACAF-Ràdio Illa
El Ple ha donat suport unànime per part de tots els grups a la proposta d'aprovació de les bases reguladores per a l'acció concertada amb ACAF (Associació Cultural i Audiovisual de Formentera), ens sense ànim de lucre que gestiona la ràdio pública de Formentera, Ràdio Illa. La dotació s'atorga per a la producció dels continguts de l'emissora insular de radiodifusió, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha declarat "la gran feina que es fa per crear continguts de qualitat, d'una ràdio pública feta des de Formentera i per a Formentera", i ha agraït al personal d'ACAF i de la ràdio el seu compromís per seguir apropant notícies de l'actualitat, la cultura, i la tradició de Formentera i donar cabuda sempre a veus diverses i també a les més necessitades.

Residència
També per unanimitat, s'ha aprovat de manera definitiva el Reglament de Règim Intern de la Residència i del Centre d'estades diürnes per a Gent Gran de Formentera. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "la posada en marxa de la Residència s'està portant a terme tal com s'havia programat, de manera escalonada, i que el mes de maig ja s'hi hauran completat pràcticament totes les places".

Full de ruta de polítiques energètiques sostenibles
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició s'ha aprovat Pla d'Acció per a l'Energia sostenible i el Clima, "el full de ruta que marca les polítiques energètiques sostenibles fins al 2030; es tracta d'una sèrie de mesures per assolir els objectius europeus en la transició energètica", ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur. El conseller ha agraït "l'excel·lent feina dels tècnics del Consell que han treballat en l'elaboració d'aquest document", de més de 600 pàgines, que recull diferents accions transversals, d'aplicació, tant per a l'administració com per a la societat formenterera, com ara la producció local d'energia, al transport privat i comercial, a la indústria local o a la gestió de residus.

Cooperativa del Camp
A la sessió també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern de Gent per Formentera i PSOE i del grup de l'oposició Sa Unió, la proposta d'acord per l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera. Aquesta ajuda enguany s'incrementa de 130.000 € que es varen aportar el 2022, a 150.000 €, s'aportaran aquest 2023. El conseller de Medi Rural ha destacat que "des d'inici de legislatura hem donat suport a la Cooperativa com a ens impulsor del sector primari de l'illa, ara seguim incrementant la dotació perquè ells també han incrementat la seua activitat, i també per pal·liar la pujada de costos general que també els afecta". El conseller ha agraït tota la feina que fan per mantenir els camps de l'illa i la seua imatge tradicional, crear economia circular i producte local i ajudar a la protecció de medi ambient.

Arqueologia
Per unanimitat també s'ha aprovat una modificació del Reglament de funcionament de la Comissió Específica d'Arqueologia del Consell, que tal com ha destacat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "servirà per agilitzar els tràmits i millorar el servei que oferim, gràcies també que aquesta legislatura hem reforçat l'àrea amb un nou tècnic".

Finalment, el Ple amb el suport de tots els grups, ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió per instal·lar un nou punt de càrrega d'aigua potable per a camions cisterna a la Mola.


31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Firefighters develop emergency prevention work in Formentera schools

foto 2023iii bombers AThe Consell de Formentera fire brigade have taken to local schools to develop efforts to prevent emergencies, particularly fires. The preventive training includes visits by kindergarten and primary pupils to the fire station, review of schools' self-protection plans, fire drills in schools and trainings –for pupils at Marc Ferrer Secondary School and for teachers at both the primary and secondary level– to improve emergency response.

According to Josep Marí, interior councillor, additional personnel mean that "the fire department can now dedicate more efforts to prevention, which is very important to forestalling emergencies and improving emergency response". He added that "actions are focusing on schools because safety there is a priority". At the start of the legislature the brigade had eight professional firefighters and one collaborator; it now comprises 15 professional firefighters and a collaborator.

Prevention
Kindergarten students were the first to visit the fire station, where they saw firefighters' tools, got into the truck, put on firefighter suits and even put out simulated fires. Primary pupils will also visit the station, where they will learn about victim care and how to respond in emergencies. Pupils of the secondary school will participate in prevention classes held directly at the high school.

The fire brigade will also lead theory-based and hands-on courses for teachers at the island's primary schools and high school. Participants will learn how to perform evacuations and be familiarised with various types of fires and how to use extinguishing equipment. In parallel, fire drills will also be staged at schools and firefighters will review on-site self-protection plans.


29 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

UOM unpacks undersea cultural heritage of Pine Islands

This Friday, as part of the local programme of the Open University for Older Adults (UOM Formentera), Marcus Heinrich Hermanns, who holds a PhD in underwater archaeology, will present "Undersea cultural heritage: the case of the Pine Islands" (Patrimoni cultural submergit: el cas de les Pitiüses).The talk, the fifth of the 2023 UOM Formentera programme, will take place Friday 31 March at 5.00pm at the Sant Ferran Seniors' Centre (Centre de Majors de Sant Ferran) and is open to islanders aged 50 and up.

29 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023iii marc

Consell backs request for Formentera senator in parliament

foto 2023iii parlamentToday in the Balearic parliament, Ana Juan, president of the Consell de Formentera, and Bartomeu Escandell, finance and tax office councillor, attended the reading of a manifesto urging the Congress of Deputies, the lower house of the Spanish legislative branch, to fast-track steps to ensure a senator for Formentera. As President Juan put it, "this manifesto is a reaffirmation of the request made by Formentera and the Balearic parliament to redress a dysfunction in the Spanish Constitution so that the voice of Formentera is directly represented in the Senate". Juan lamented VOX representatives' blocking of an official proclamation which would have been read in the final parliamentary plenary session of the legislative term.

28 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

Consell renews collaboration with Chamber of Commerce to promote training of Formentera's commercial sector

foto 2023iii conveni cambraToday Ana Juan, president of the Consell de Formentera, and Juan Manuel Costa Escanellas, local delegate to the Chamber of Commerce, signed a collaboration agreement under which the Consell will provide €10,000 to promote commercial training, market research and communication on the island.

This agreement constitutes a reinforcement of the Consell's support for Formentera companies, and trade in particular, to promote training activities and encourage new entrepreneurs to start their business project. With this agreement, the Chamber plans to carry out language courses, day-long workshops in customer service, management and window dressing, and training in new technologies.

27 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 130

Start
Prev
1

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE