• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency

Les festes de Sant Jaume ompliran Formentera d’esdeveniments per a totes les edats

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la Diada de l’illa amb una programació que s’estén entre els dies 20 i 27 de juliol. La consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació, Eva Nieto, ha convidat tots els formenterers a gaudir d’aquest ampli programa de festes que compta amb activitats de temàtica variada per a infants, joves i adults. “Enguany torna a haver-hi un cartell ple d'activitats i actuacions variades per a tota mena de públic i edats", ha recalcat Nieto, "i esperam que els formenterers i els turistes gaudeixin d'aquest ampli programa".

Nieto ha assenyalat, també, que té una il·lusió especial amb aquestes festes de Sant Jaume "perquè són les meves primeres festes com a consellera, i encara que no he pogut participar en el disseny dels esdeveniments, esper que sigui per a mi un punt de partida perquè les festes de Sant Jaume de 2024 siguin fins i tot millors que aquestes".

Activitats infantils i juvenils

La programació s’obri el dijous 20 de juliol a les 19.30 h a la plaça de la Constitució. Els més petits podran gaudir del concert d’El Pot Petit, que visiten per primer cop Formentera per presentar-nos el seu últim espectacle, “El Pot Petit en concert, festa animal!”, una festa molt animal plena de música, teatre i titelles, ideal per fer volar la imaginació tot ballant, cantant, rient i gaudint amb bona companyia.

El dissabte 22 de juliol els amants de la música podran gaudir de la Nit Jove a la plaça de la Constitució de Sant Francesc; una vetlada organitzada per l’àrea de Joventut que comptarà amb les actuacions d’Aqua, Flaco Fer, Gawchito, Lu, Tur, Day-N, Babymilo and friends. Una varietat musical que es podrà seguir en viu a partir de les 22.00 h.

Activitats culturals

El divendres 21 de juliol Formentera podrà gaudir de l’espectacle de teatre còmic de carrer, “A la fresca”, de la companyia Anna Confetti. L’espectacle s'inspira en les àvies que a les nits d'estiu sortien (i en alguns pobles encara ho fan) a prendre la fresca i comentar les anècdotes de la jornada, on qualsevol fet quotidià podia esdevenir una gran història. “A la fresca” es representarà a les 20.30 h, des del carrer de Sant Jaume fins a la plaça de la Constitució.

El dilluns 24 de juliol a les 19.00 h tendrà lloc la inauguració de l’exposició de pintura “Lieu de mémoire” d’Helena Belzer. Es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” del 25 de juliol al 5 d’agost d’11.00 h a 14.00 h i de 19.00 h a 21.00 h. Diumenge i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.

D’altra banda, el dijous 27 de juliol tendrà lloc “Miasma”, un espectacle que combina música i teatre per explicar com es visqué l'epidèmia de pesta que assolà la ciutat de Milà l'any 1630. L’espectacle es representarà a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Acte institucional, 24 de juliol

L’acte institucional de la Diada de Formentera, amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, se celebrarà el dia 24 de juliol a les 20.00 h a la plaça de l’Església de Sant Ferran amb l’actuació de Neus Boned Escanellas, Santi Boned, Mar Moreno Escandell i Úrsula Pomar Capó.

Diada de Formentera, 25 de juliol

El dia de Sant Jaume, Diada de Formentera, a les 20.00 h se celebrarà la missa de Sant Jaume a l’església de Sant Francesc. Tot seguit, cap a les 21.00 h a la plaça de la Constitució, les colles de Formentera Es Pastorells i Es Xacoters faran una ballada popular.

Actuacions musicals

Un any més, els dies centrals de les festes estaran marcats per les actuacions musicals a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Enguany, com a novetat, el divendres 21 de juliol, la plaça de la Constitució es vestirà de revetla popular i acollirà l’Orquestra 4 Balls, una orquestra venguda de Mallorca i creada especialment per fer ballar tots els públics tot rememorant les cançons més emblemàtiques de tots els temps.

El tradicional Jazz a la plaça tendrà com a convidat especial Oliver & Llombart Duo, el diumenge 23 de juliol a les 22.00 h.

El dilluns 24 de juliol a les 22.30 h, Macaco, la mítica banda barcelonina, presentarà el seu nou àlbum “Vuélame el corazón”, seguits de Pongo, la diva afroportuguesa del Kuduru, compositora de temes propis, que neixen de la seva experiència vital en les barriades de Lisboa i de les arrels africanes. Per acabar la nit, actuarà Axel Pi Sidonie DJ set, un clàssic de les festes de Sant Jaume, una proposta en què el bateria de la banda catalana Sidonie punxa música de ball i planteja un recorregut que parteix des dels anys seixanta fins als nostres dies.

El plat fort de les festes serà la Nit de Sant Jaume, el dimarts 25 de juliol a les 22.30 h, amb el concert de Mireia, cantautora catalana establerta a Formentera des de fa més d’una dècada, que presentarà el seu últim disc “Marge de millora”. Ressonadors, el projecte musical que recupera cançons tradicionals pitiüses en un format contemporani, torna sis anys després de la seva darrera visita a l’illa, amb un concert on no faltaran les cançons més emblemàtiques del seu repertori per celebrar el quinzè aniversari del naixement de la formació.

Activitats esportives i campanyes

L’esport també formarà part destacada de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de tennis i pàdel Memorial John Tunks, que se celebrarà a les pistes municipals del 21 al 23 de juliol.

Durant les festes es reduirà l’ús de plàstic d’un sol ús. Per una banda, els gots que hi ha a les barres de totes les festes, que enguany comptaran amb un nou disseny, són reutilitzables. Des del Consell de Formentera s’ha agraït a totes les associacions la col·laboració per reduir els plàstics d’un sol ús.

Així mateix, el Consell col·locarà dues fonts d’aigua pura purificada per tal que els assistents puguin disposar d’aigua de manera gratuïta, sense generar residus plàstics i per fer front a les altes temperatures de l'estiu. Una estarà situada als voltants del Centre Antoni Tur “Gabrielet” i l'altra, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, al costat de la seu del Consell Insular.

Enguany també es comptarà amb la presència de la campanya “No i punt!”. Hi haurà un punt informatiu i de suport per a la prevenció i actuació contra les agressions sexistes, així com una taula de prevenció del consum d’alcohol i altres substàncies.

Per acabar, Nieto ha agraït la implicació de les altres àrees del Consell i de les associacions que hi participen i fan possible la celebració de la Diada de Formentera. També ha agraït el suport de Trasmapi, un dels principals col·laboradors d’aquestes festes

cartell sant-jaume-2023-xarxes

El Consell de Formentera lliura set noves cartes d'artesania

foto 2023vi artesansLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Comerç en funcions, Ana Juan, ha entregat avui set noves cartes d'artesania a les persones que varen superar la prova el passat mes d'abril. Les set cartes d'artesania s'han lliurat a Maria Sola Vigo, vidriera de forn; David Álvarez de Lara, menestral interdisciplinari i mestre de paret de pedra seca; Margherita Rossi, teixidora de punt; Elisa Ambrogetti, modista; Marina Clara Abad Salas, assecadora de flors, i Genara Álvarez García, bijutera.

Ana Juan, després de felicitar els nous artesans, ha assenyalat que l'ofici d'artesà a Formentera "està molt viu, tal com es demostra amb el gran interès que tenen per formar-se i continuar creixent en aquest ofici". La presidenta en funcions ha recordat que els darrers quatre anys s'han fet tres convocatòries de proves i s'han lliurat una vintena de noves cartes. "Hem de cuidar, impulsar i fomentar els mercats artesans a Formentera, una senya d'identitat de la nostra illa", ha exposat.

En l'actualitat, a Formentera hi ha vuitanta-un artesans amb carta, dotze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

Els artesans que han rebut la carta varen superar una prova el passat mes d'abril avaluada per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, que consistia que l'artesà havia de realitzar el producte pel qual es volia especialitzar en el seu taller mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.


14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sessió constitutiva del ple i elecció de la presidència

La sessió de constitució del Consell Insular de Formentera i elecció de la presidència es convoca per al proper dia 17 de juny de 2023, a les 17.30 hores, a la sala de plens del Centre de Dia (Venda des Brolls), Sant Francesc.

1. Constitució del Consell Insular de Formentera

1.1. Formació de la Mesa d'Edat

1.2. Comprovació de les credencials (expedides per la Junta Electoral de Zona, i el DNI, una vegada presentades les corresponents declaracions de béns, d'activitats i de causes d'incompatibilitat).

1.3. Jurament o promesa dels càrrecs de consellers i conselleres (segons el previst al Reial decret 707/1979, de 5 d'abril, que estableix la fórmula de jurament o promesa pels càrrecs i funcions públiques, d'acatament a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears).

1.4. Declaració de constitució del Consell Insular de Formentera

2. Elecció de la presidència

2.1. Proposta de candidat

2.2. Presentació del programa, sol·licitud de la confiança per la persona candidata i intervenció de les persones cap de llista electoral que no siguin candidates

2.3. Votació

2.4 Jurament o promesa del càrrec de President del Consell Insular de Formentera

2.5. Discurs institucional de la Presidència

14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Coastal authority OKs concession for eight beach bars and two sailing schools on Formentera coast

Today the Governing Board of the Consell de Formentera made public the resolution of the Ministry for Ecological Transition's Directorate General of the Coast and Sea granting concession titles to use 907 square metres of maritime-terrestrial public domain for beach service facilities on Formentera.

The concessions are granted for ten years, extendable up to five years to enable more efficient management of these services.

The coastal authority accepted comments submitted by the Consell urging that all the beach bars or "kiosks" be allowed to continue operating under the same conditions and be taken down only one month a year in winter. The authority thus accepted a take-down period from 15 January to 15 February as well as the alternative locations which had been proposed for the two kiosks on Platja de Migjorn.

The approval covers eight kiosks with terrace and toilets and two sailing schools, in addition to other elements associated with the lifeguard service.

The response from the coastal authority sets the deadlines and guarantees that the kiosk service can be provided this summer.

Article 29.3 of the Law of Consells 4/2022 bars acting local cabinets from awarding contracts and concessions in excess of €100,000. Awards will therefore be determined once the new government is formed.

2 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

Court rejects two companies' appeal regarding tender of beach services contract

The Contentious Administrative Court No. 3 of Palma has rejected the appeal filed by the companies Kazan Servicios de Playa SL and Momacar Beach against various agreements by the Consell de Formentera procurement board on local beach services between 2023 and 2028.

The court dismissed both companies' appeal concerning three of the board's assessments of technical offers and two proposed awards, called the actions challenged by the plaintiffs "simple formalities", and shelved the case.

1 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 5 of 139

5

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE