• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Seguretat Ciutadana

La Policia Local de Formentera compta amb el suport d'un dron per comprovar que es compleixen les normes de confinament

foto 2020 dron1La Policia Local del Consell de Formentera controlarà des d'avui el compliment de les normes de confinament amb el suport d'un dron. L'aeronau realitzarà vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local i comprovar que els ciutadans no surten de casa a no ser que sigui per fer les activitats que permet l'estat d'alarma.

“Els vols es realitzaran a les zones públiques més àmplies de l'illa on és més complicada la vigilància des de terra, si es detecta que s'està cometent alguna infracció els agents es personaran al lloc dels fets per interposar una denúncia”, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

Aquesta mesura se suma als controls que ja es venen fent a les carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes. L'autonomia del dron és de 2 hores i compta amb una càmera zoom. Els controls es faran de manera aleatòria fins al final de l'estat d'alarma.


3 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera interposa 30 denúncies des que va començar l’estat d’alarma

Foto 2020 Control Poli SFerranEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local de Formentera ha interposat 30 denúncies per incompliment de les normes de confinament establertes al decret d’estat d’alarma. La delegació de Govern de l’Estat serà l’encarregada de tramitar-les i determinar la quantia. Totes les denúncies han estat interposades a persones que sortien de casa sense motiu justificat.

El conseller del ram, Josep Marí, ha destacat que s’ha interposat 30 sancions, “però desitjaríem no haver de posar cap”. A més, segons ha afegit, des d’aquest dilluns hi ha en vigor mesures més restrictives de l’estat d’alarma que s’han pres per evitar al màxim possibles contagis, i en aquest sentit ha demanat que “hem de fer només les sortides imprescindibles i sempre seguint les mesures de seguretat per protegir-nos a nosaltres mateixos, però també a la resta”.

1 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera vigila el compliment de les mesures de seguretat a les obres

foto 2020 policia control obresLa Policia Local de Formentera està realitzant tasques d’informació i vigilància en les diferents obres de Formentera per assegurar que es segueixen les mesures de seguretat específiques per evitar el risc d’exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

La construcció és un dels sectors econòmics que actualment continua amb l’activitat, ja que no s’ha acordat la reducció o suspensió de serveis per l’emergència sanitària causada pel Covid-19. No obstant això, el personal de les empreses de construcció ha d’adoptar les mesures preventives específiques de protecció.

En aquest sentit, és necessari adoptar mesures preventives de caràcter sanitari per part de les empreses i dels treballadors, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres.

Els agents del cos de seguretat local estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s’han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre d’altres indicacions.

Cap de setmana de controls a les carreteres i camins
El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat “la gran tasca que estan efectuant els policies locals durant aquesta crisi sanitària”. “Els agents també estan efectuant controls a les carreteres i camins de l’illa, uns controls que s’intensificaran el cap de setmana en camins, accessos a platges i al parc natural, per assegurar que tothom compleix les normes de confinament i a no ser que tengui un motiu justificat resta a casa”, segons ha declarat el conseller. Membres del cos de Protecció Civil donaran suport en aquestes tasques.

Els membres del cos policial de Formentera també han de seguir mesures estrictes de seguretat per evitar el contagi del coronavirus entre els policies, cada agent fa servir un vehicle, i ja no va la parella en un mateix cotxe patrulla, a més sempre fan els torns amb el mateix company per evitar que si hi ha algun cas es pugui contagiar tota la plantilla. La neteja de mans i dels mateixos vehicles, així com mantenir la distància de seguretat, són altres de les mesures que duen endavant, segons ha confirmat el conseller d’Interior.


27 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera interposa 15 denúncies per no respectar les normes de confinament

foto 2020 policia 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local de Formentera ha interposat 15 denúncies per incompliment de les normes de confinament i amparats sota la Llei 17/2015 de 9 de juliol del sistema nacional de protecció. Aquestes multes oscil·len entre 1.500 i 30.000€, la delegació de Govern de l’Estat serà l’encarregada de determinar la quantia. Totes les denúncies han estat interposades a persones que sortien de casa sense motiu justificat.

Tot i aquestes infraccions, el conseller d’Interior, Josep Marí, ha declarat que en general la ciutadania de Formentera compleix les normes derivades del decret d’estat d’alarma dictaminat pel Govern Central. El conseller ha recordat que la població ha d’evitar al màxim el nombre de desplaçaments i fer-ho només si es donen alguns dels casos recollits al decret. En aquest sentit Marí ha destacat “que s’han d’evitar al màxim les sortides de casa, anar a fer la compra de manera organitzada per evitar futurs desplaçaments”, i ha recordat als formenterers i formentereres que “aquesta setmana és crucial en el desenvolupament d’aquest crisi sanitària, segons assenyalen els experts, i per això hem d’anar especialment amb compte i no baixar la guàrdia”.

La Policia Local de Formentera segueix fent controls, de manera conjunta amb la Guàrdia Civil, per assegurar que es compleix amb les normes de confinament recollides al decret de l’estat d’alarma “però el més important és la responsabilitat ciutadana, queden dos setmanes per endavant que seran complicades però confiem en que amb el compromís de tots i cadascun dels ciutadans sortirem endavant” ha declarat el responsable d’Interior.


24 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera realitza per primera vegada controls de velocitat i drogues

policia-local-formentera-20201La Policia Local de Formentera ha presentat avui el balanç de les actuacions fetes al 2019. El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat l’esforç que ha fet la plantilla per incrementar el control de la venda ambulant i també el control de trànsit i seguretat a les vies competències del Consell de Formentera, com són les urbanes.

Com a novetat i per primera vegada al 2019 s’han fet controls de velocitat per part de la Policia Local a les vies urbanes, on han estat sancionats 145 conductors. També per primera vegada s’han fet controls de drogues i han estat sancionats 21 conductors que havien donat positiu. Pel que fa a la venda ambulant, la Policia Local de Formentera ha aixecat 257 actes de denúncia durant els mesos d’estiu. Són 142 actes més que durant la temporada de 2018 quan es varen aixecar 115 denúncies.

Accidents i detencions
D’altra banda, cal destacar que els agents han intervingut en 33 accidents, 14 a vies urbanes i 19 a vies interurbanes. A més, han detingut a 13 persones, que varen passar a disposició de la Guardia Civil.

Denúncies
Pel que fa a les denúncies per ordenances municipals es varen interposar 12 per acampada il·legal, 8 per publicitat dinàmica, 4 per animals amollats i 5 per precinte d’obres. Pel que fa a les denúncies per la llei de seguretat ciutadana, s’han interposat 40 per tinença d’estupefaents i 2 per desobediència. A més, relacionades amb la venda ambulant, s’han interposat 23 denúncies per portar armes (destinades a tallar la fruita) i 8 denúncies per infracció a la llei de protecció dunar.

Objectes perduts i unitat canina
Pel que fa a la gestió d’objectes perduts s’han rebut 295 i s’han entregat 133, és a dir, gairebé la meitat d’objectes han estat tornats als seus propietaris. També cal destacar que la unitat canina ha fet 34 actuacions de control de drogues a les vies públiques, sobretot a places i parcs de l’illa.

Policia Tutor
La figura del Policia Tutor de Formentera va fer durant el 2019 un total 82 intervencions, 14 per assetjament escolar o cyberbullying, 2 per vandalisme, 16 per consum d’alcohol o drogues per part de joves en les proximitats dels centres escolars, 16 en conflictes familiars i 11 en casos d’absentisme escolar, entre d’altres. També s’han fet 21 xerrades sobre noves tecnologies, assetjament escolar i drogues als alumnes de tots els centres escolars de Formentera, i altres 3 xerrades dedicades a pares i mares.


5 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 4

2

Ens trobareu a:

Policia Local
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administració de dilluns a divendres
de 9.00h a 14.00h
Emergències 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policia Tutor
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bombers i Protecció Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Dipòsit Municipal de Vehicles
ctra. la Savina, km 2,5
(enfront de la Guàrdia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE