• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Servicios Generales Seguridad Ciudadana

Formentera compta amb tres nous agents de policia

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presa de possessió de tres nous agents de Policia, que passaran a formar part de la plantilla de la Policia Local de l'illa. Es tracta de tres agents que es trobaven fent les pràctiques a Formentera i que, després d'aquesta presa de possessió, passen a formar part del funcionariat de l'illa.

Amb aquestes tres noves incorporacions passa a disset el nombre d'agents amb els quals compta la plantilla de la Policia Local de Formentera, a costa de l'oposició que es durà a terme el mes de gener.

La Policia Local de Fomentera deté dos ciutadans d'origen magrebí per un presumpte delicte de robatori amb força.

La Policia Local de Formentera va procedir a la detenció en el migdia d'ahir de dos individus d'origen magrebí de 25 i 35 anys d'edat respectivament com a presumptes autors d'un robatori amb força.

La Guàrdia Civil va informar la Policia Local que en la matinada del dimecres s'havia produït un robatori a l'estanc de la població de Sant Ferran. Al voltant de les 13 hores del dimecres agents del cos insular, gràcies a la col·laboració ciutadana, varen localitzar dos individus en els voltants del carrer d’Alacant de la mateixa població que portaven una bossa amb nombrosos cartons de tabac.

En comprovar les imatges de les càmeres de vigilància de l'estanc, els agents varen veure que es tractava de les mateixes persones que havien entrat de matinada en l'establiment i varen procedir a la seva detenció. Els presumptes delinqüents varen oferir resistència activa a la detenció, per la qual cosa se'ls imputa els delictes de resistència activa i desobediència greu.

Pel que sembla, els detinguts estaven venent pels carrers de Sant Ferran els productes que havien sostret de l'estanc.

Finalitza el servei de socorrisme a les platges de Formentera

El Consell Insular de Formentera ha informat que la jornada d'avui és l'última en la qual les platges de l'illa comptaran amb servei de socorrisme fins a la pròxima temporada estival.

Un servei de socorrisme que s'ha saldat amb un balanç de 55 rescats aquàtics, 17 menys que la temporada passada. La platja en la qual més actuacions en aquest sentit es varen dur a terme va ser la des Arenals, amb 26 rescats. Aquesta xifra contrasta amb la de la platja des Pujols, on només s'ha hagut de realitzar un rescat durant la temporada d'estiu.

Els socorristes de Formentera també han hagut de realitzar un total de 3.683 accions de prevenció a les platges de l'illa. Segons ha explicat el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme de Formentera, Marco Antonio Lage, “la principal labor de prevenció que s'ha fet enguany és evitar que les embarcacions entrassin a la zona de bany perquè, encara que les zones estan abalisades correctament, la gent sol fer cas omís”. Cala Saona, amb 2.665 actuacions, i ses Illetes, amb 654, són les zones on més han hagut d'actuar els socorristes en aquest sentit. Altres accions de prevenció són informar la gent de zones de les zones perilloses per al bany pels corrents i coses similars.

En aquesta temporada estival els socorristes també han hagut d'atendre 37 incidents greus amb trasllat hospitalari, 1.484 assistències i 29 serveis d'accessibilitat. Així mateix, han atès 1.006 picades de medusa, 12 de peix Aranya i 6 assistències per espines d'eriçó.

Els serveis d'emergències del Consell Insular de Formentera celebren el Dia Internacional de la RCP conscienciant sobre la necessitat d'aprendre aquesta tècnica.

El Consell Insular de Formentera ha commemorat el Dia Internacional de la RCP que se celebra avui, 16 d'octubre, amb la realització de massatges de reanimació per part dels serveis d'emergència per conscienciar la població de la importància de tenir aquests coneixements, que poden salvar vides.

Concretament han set la Policia Local, els Bombers i els Socorristes els encarregats de fer aquestes demostracions, ja que són els que disposen del material i els coneixements necessaris per poder atendre una parada cardiorespiratòria.

Cal recordar que el Consell disposa de 28 desfibril·ladors repartits per tota l'illa tant en llocs fixos com en diferents vehicles dels serveis d'emergències per a poder atendre les parades cardíaques.

La Policia Local de Formentera celebra el seu dia amb el lliurament de medalles als seus agents més destacats

La Policia Local de Formentera ha celebrat aquest migdia la seva festivitat anual amb una gala de lliurament de distincions a l'hotel Formentera Platja. L'acte ha estat presidit pel president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, i pel Cap de Policia de l'illa, Félix Ramos.

Durant l'acte s'ha fet lliurament de les condecoracions anuals que fa aquest cos de Seguretat als seus agents més destacats. S'ha concedit la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd als agents de la Policia Local Marcos Roig Ferrer i Pilar Daviu. Al primer dels policies se li concedeix la condecoració per la seva decisió, fermesa, determinació i valentia i per la seva tranquil·litat i calma davant una situació greu, que només amb una bona formació i un entusiasme professional va aconseguir que una persona romangués amb vida fins a l'arribada i assistència del personal sanitari especialitzat. L'encarregada de lliurar la medalla ha estat la vicepresidenta primera de la institució, Verónica Castelló.

Quant a Pilar Daviu, se li atorga la distinció per la seva gran implicació, la seva calma i decisió, la seva fermesa, determinació i professionalitat, per la seva valentia i saber estar i per la seva capacitat de conjugar tranquil·litat i calma amb la tensió i pressió del moment davant una situació tan greu com un intent de suïcidi d'un jove, alguna cosa que només una professional amb una gran formació és capaç d'afrontar. En aquest cas l'encarregat de lliurar la medalla ha estat el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas.

Finalment, s'ha atorgat la Medalla de Permanència de Segona a l'agent Javier Torrens per acreditar més de 15 anys de servei en qualsevol cos de la Policia Local havent tingut una trajectòria professional recta i justa, sense que tengui cap expedient disciplinari en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal. En aquest cas la distinció li ha estat lliurada pel president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba.

Després del lliurament de condecoracions, els assistents han pogut gaudir d'un àpat a les instal·lacions de l'hotel Formentera Playa.

Más artículos...

Página 1 de 5

Inicio
Anterior
1

Nos encontrarás en:

Policía Local

Vénda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administración de lunes a viernes
de 9.00h a 14.00h
Emergencias 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policía Tutor
Vénda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bomberos y Protección Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21  / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Depósito Municipal de Vehículos
ctra. la Savina, km 2,5
(frente a la Guardia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE