• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Servicios Generales Seguridad Ciudadana

El Consell de Formentera es reuneix amb propietaris de concessions de platges i socorristes reactius per informar-los sobre les exigències normatives relatives a material de salvament i titulacions

El Consell Insular de Formentera ha realitzat al llarg de la jornada d'avui, en torn de matí i de tarda, una reunió informativa amb els propietaris i els socorristes de les diferents concessions de platges de l'illa per recordar-los el material que els exigeix tenir la legislació vigent, les titulacions que han de tenir aquests treballadors, ajudar-los en els dubtes que puguin tenir i recordar-los el protocol d'actuació dels socorristes davant una emergència, bé sigui en una platja amb servei de vigilància de la institució o en una que no en tengui.

El Consell ha pres aquesta mesura, després d'haver realitzat una sèrie d'inspeccions per aquestes concessions i haver comprovat que algunes d'elles no comptaven amb el material obligatori exigit i que en d’altres, dit material estava incomplet.

Segons dicta la llei, les concessions de platja han de tenir un socorrista reactiu, és a dir, una persona que en cas d'emergència ha d'estar localitzada i el material necessari per poder realitzar una primera intervenció fins que arribin els serveis d'emergència. Aquests socorristes reactius estan inclosos dins del Pla d'emergències del Consell, per la qual cosa el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme, Marco Antonio Lage, ha optat per convocar aquesta xerrada informativa per deixar clares totes les exigències normatives, unificar criteris i resoldre dubtes.

La Policia Local de Formentera paralitza una festa il·legal que s'estava desenvolupant en una casa llogada de cala Saona

La Policia Local de Formentera, en col·laboració amb tècnics de l'àrea d'Activitats i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, varen realitzar, a la tarda d'ahir dimecres, un operatiu especial contra les festes il·legals a l'illa Formentera.

Aquest operatiu es va dissenyar i es va preparar des de la Prefectura del Cos de la Policia Local de Formentera, al costat dels responsables polítics i tècnics de les àrees d'Activitats i de Seguretat Ciutadana, i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera.

Tot va sorgir d'una informació que havia arribat a la Policia Local, a partir de la qual se sospitava que s’estava organitzant una festa il·legal. Davant aquests indicis, es va iniciar de manera immediata i diligent una recerca per esbrinar i verificar aquestes sospites, de la qual es va confirmar la preparació i organització d'un esdeveniment en una casa a l'illa de Formentera.

La Policia Local va poder constatar que hi havia una perfecta organització de venda d'entrades, però faltava concretar el lloc de la celebració de la festa, dada que guardaven amb recel els organitzadors. Una vegada esbrinada la localització d'aquesta festa il·legal, una casa de lloguer turístic de la zona de cala Saona, es va iniciar l'operatiu, que va comprovar que realment es tractava d'una festa il·legal i procedí a aturar l'activitat.

A la casa hi havia unes seixanta-cinc persones amb begudes de diferents tipus, diverses barres de bar repartides per tota la casa amb cambrers, equips de música professionals, personal de control d'accés i un autobús per a trasllats. Per accedir a la festa, s'havia d'haver adquirit prèviament una entrada, que costava uns 80 € per persona, la qual incloïa diverses consumicions i el sopar (de torrada). En accedir-hi, a la porta lliuraven als clients els tiquets per a les consumicions incloses en l’entrada.

Per part de la tècnica d'Activitats i auxiliada per la lletrada del Consell Insular de Formentera es va procedir a estendre la corresponent acta de denúncia, on va deixar constància de l'ànim de lucre per part dels organitzadors en un lloc que no té la consideració d'establiment públic i que no compta amb el mínim de les mesures legalment exigibles per garantir la seguretat de les persones. Es va finalitzar aquest operatiu especial, amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal.

Aquest tipus d'infraccions i deficiències greus venen tipificats en la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, com a infraccions greus o molt greus que poden implicar multes que arribarien, en el cas de ser catalogades aquestes infraccions com a greus, a 30.000 €, i en el cas de ser classificades com a molt greus, podrien arribar als 300.000 €.

Així mateix, la responsabilitat d'aquestes infraccions poden recaure tant en els organitzadors com en els propietaris de l'habitatge turístic, els quals podrien arribar a perdre la llicència turística, així com també contempla possibles infraccions per als professionals o empreses que col·laborin en l'organització o celebració d'aquestes festes il·legals, bé a través de la prestació de serveis artístics o d'entreteniment, o bé subministrant infraestructures i equipaments com per exemple carpes, transport, equips de so, etc...

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Policia local 2023

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Es tracta d'una prioritat de l'equip de Govern, que estudia aplicar les sancions màximes permeses en aquests casos

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Seguretat Ciutadana, informa que el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, i el vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, s'han reunit aquest matí amb el cap de la Policia Local, Félix Ramos, per conèixer de primera mà les mancances que té el cos i buscar solucions per millorar el servei.

Una d'aquestes primeres solucions serà el reforç policial per controlar la venda ambulant i l'intrusisme a Formentera, especialment a les platges de l'illa. Segons ha explicat Portas, “és una prioritat per a aquest equip de Govern lluitar contra l'intrusisme”, el 90 % del qual es concentra en la zona de ses Illetes amb la venda ambulant de begudes, menjar i roba. “Es reforçarà el servei immediatament”, ha insistit Portas, “som conscients que comptam amb una plantilla molt ajustada de Policia Local”. La plantilla està formada per tretze agents, dos més en segona activitat, i des d'ahir compta amb tres nous efectius en pràctiques, dos homes i una dona, que estaran dos mesos a l'illa.

A més d'aquest reforç policial per lluitar contra la venda ambulant, que consistirà en quatre hores més al dia, el conseller de Seguretat Ciutadana també ha expressat la seva intenció de començar a aplicar els trams més alts de les sancions per venda ambulant, que segons l'ordenança fiscal poden arribar als 1.600 euros.

La Policia Local de Formentera ha procedit a realitzar un total de noranta-dos denúncies per venda ambulant durant el mes de juny.

4 de juliol de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Refuerzo de vigilancia de las fuerzas de seguridad durante el fin de semana

foto 2020 socorrista mascaretaEl Consell de Formentera, a través del área de Interior, informa de que este fin de semana habrá un refuerzo especial de las fuerzas de seguridad para garantizar que se cumplen las normas derivadas del estado de alarma en la isla de Formentera en este primer fin de semana en fase 2. El conseller de Interior ha recordado que desde ayer día 21 de mayo hay una nueva obligatoriedad de uso de mascarillas tanto en la vía pública, espacios al aire libre, como en los espacios cerrados de uso público o abiertos al público, siempre que no se pueda mantener la distancia interpersonal de 2 metros.

Además, el Servicio de Socorrismo iniciará mañana la vigilancia en las playas de Llevant y Arenals, que se suman a la vigilancia de la playa de Ses Illetes que ya se hacía desde el pasado lunes. Set socorristas y un coordinador de playas controlarán la seguridad de los bañistas y también que se cumplan las normas. Josep Marí ha destacado que “en las playas también se tiene que respetar la distancia de seguridad y medidas de higiene y no se pueden superar los grupos de 15 personas”.

22 de mayo de 2020
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Siguen los trabajos de control de la Policía Local de Formentera en las obras

foto 2020 inspeccions PLFLa Policía Local de Formentera, en coordinación con la Guardia Civil de la isla, está realizando un plan de inspecciones para controlar que se cumplen las medidas de seguridad en las obras. El plan ha sido confeccionado por el Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) dependiendo de la conselleria de Trabajo del Govern balear.

Entre los últimos dos días la Policía Local de Formentera ha inspeccionado 10 obras. Los próximos días continuarán con estos trabajos. Los agentes locales levantan actas cuando hacen las inspecciones, estas actas de inspección las tramitará el IBASSAL, que contactará con las obras que considere deben mejorar sus condiciones de seguridad. Todo con el objetivo de evitar el riesgo de exposición al coronavirus y preservar la salud tanto de los trabajadores, como de la sociedad de Formentera en general.

Los constructores tienen que adoptar medidas preventivas de carácter sanitario, medidas preventivas en los desplazamientos, así como también medidas preventivas con relación a los profesionales y técnicos que intervienen en las obras. Los policías están realizando inspecciones y entregando dosieres informativos con las medidas que se deben seguir: cómo mantener la distancia de seguridad, extremar las condiciones de limpieza de las herramientas y la maquinaria, usar los materiales de seguridad que corresponda en cada caso, entre otras indicaciones.

Controles de las medidas de confinamiento

Por otra parte, la Policía Local sigue efectuando controles a los pueblos, carreteras, caminos y espacios naturales para asegurar que la población cumple las normas de confinamiento. Desde que se inició el confinamiento y hasta ayer se han interpuesto 80 denuncias a ciudadanos de Formentera por no respetar las restricciones. El conseller de Interior, Josep Marí, ha recordado a la población que “las normas de confinamiento siguen vigentes y que tenemos que respetarlas reduciendo al máximo las salidas de casa, y hacerlas sólo en los supuestos que permite el estado de alarma”.

23 de abril de 2020
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Más artículos...

Página 2 de 5

2

Nos encontrarás en:

Policía Local

Vénda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administración de lunes a viernes
de 9.00h a 14.00h
Emergencias 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policía Tutor
Vénda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bomberos y Protección Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21  / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Depósito Municipal de Vehículos
ctra. la Savina, km 2,5
(frente a la Guardia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE