• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

Formentera s’adhereix a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans

El Consell de Formentera s’adherirà a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans, una iniciativa amb caràcter nacional promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals amb la col·laboració d’entitats locals i autonòmiques de la FELGTB, com la Fundación Triángulo i l’Associació Chrysallis de Famílies de Menors Trans.

Es tracta d’una campanya de visibilització i mobilització ciutadana que consistirà en que entre abril i juny una bandera trans recorri Espanya i serà rebuda amb una sèrie d’actes institucionals i concentracions a favor de la igualtat de les persones trans davant la llei.

Amb aquesta iniciativa, les entitats reivindiquen els drets de les persones trans a tot el territori estatal, especialment, el dret a l’autodeterminació de gènere (el dret a que ningú necessiti que un tercer acrediti la seva identitat per a veure-la legalment reconeguda). Pretenen, a través del recolzament de la ciutadania i de les autoritats autonòmiques i locals, desbloquejar les negociacions per a l’aprovació d’una Llei Estatal i Integral Trans que garanteixi la igualtat legal de les persones trans. Aquesta també va ser una de les reclamacions contingudes a la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, aprovada per unanimitat de totes les forces amb representació al Ple del Consell de Formentera, en la sessió ordinària del passat mes de març.

Segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, “des del Consell sempre s’han recolzat totes les iniciatives que contribueixin a la sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere, a millorar la qualitat de vida de totes les persones sense distinció, i fent especial èmfasi en la població més jove”.

Cal destacar que des del Casal de Joves s’han programat durant tot el mes d’abril una sèrie de xerrades sobre les realitats trans, impartides en línia precisament per l’Associació Chrysallis.

15 d’abril del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el 8M amb un cartell d’activitats semipresencial

cartell 2021 dia donaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, i l’Associació Espai Dones han presentat avui les activitats organitzades per commemorar el Dia Internacional de la Dona que tindrà lloc el pròxim dilluns, 8 de març.

El mateix dilluns, dia de la celebració, a partir de les 10.00 h a la plaça de la Constitució les associades d’Espai Dones muntaran una taula informativa i organitzaran una penjada de cartells per la plaça amb missatges reivindicatius. A les 17.30 h es farà la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una lectura realitzada per dones voluntàries que també es farà a la plaça de la Constitució.

També dins el cartell organitzat per el Dia Internacional de les Dones destacar l’exposició que es pot veure entre l’1 i el 13 de març a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, Descobreix-te sense tabús. Aquesta mostra del fotògraf Llorco Llorenç i la poeta i model Nadine Marina proposa un canvi de perspectiva i explora les diverses maneres de trencar els estereotips associats als rols de la dona. L’horari de vista és d’11 a 14 i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí, tancat.

Aquestes són les dues activitats presencials que es realitzaran respectant les mesures establertes de seguretat covid-19. La presidenta Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, han agraït a l’associació el gran esforç que han fet aquest any “per poder programar un cartell complet amb activitats adaptades a la normativa sanitària, per la qual cosa moltes de les activitats es faran de manera telemàtica”.

Entre el 18 de març i el 26 de març hi haurà 3 activitats més que se celebraran de manera “online”. El dijous 18 de març a les 19 h es projectarà el documental En la bretxa, dirigit per Claudia Rei. Després es farà un col·loqui sobre la desigualtat de gènere a la feina. Les inscripcions per poder participar de manera virtual s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

El dijous 25 de març a les 19.30 h es farà la primera sessió d’un club de lectura. En total se celebraran 4 sessions que tindran lloc el darrer dijous de cada mes. L’activitat es realitzarà també en línia. Serà sobre el llibre “Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección” d’Ana de Miguel. Aquesta primera sessió tractarà sobre el primer capítol. La dinamitzadora serà Rocio Pavón. Les inscripcions es poden fer a espaidonesformentera@gmail.com o cridant al 697 941 016. Per a les persones interessades a adquirir el llibre, n’hi ha exemplars a la Llibreria Tur Ferrer.

Per últim, el divendres 26 de març a les 19.00 h es farà la xerrada, també virtual, “La masculinitat i els homes a l’era del feminisme”. A càrrec de Ritxar Bacete, antropòleg, especialista en gènere, masculinitats i paternitat positiva i membre d’Homes per la Igualtat. Les inscripcions s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

Per part seva, la presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que “enguany és més important que mai reivindicar el paper de les dones a la societat i seguir lluitant per assolir una igualtat real. La covid-19 ha posat de manifest la rellevància de les dones i alhora ha suposat un increment de certes amenaces. No podem permetre’ns cap passa enrere pel que fa a la reivindicació dels drets de les dones per aconseguir una igualtat real”.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta un cartell d'activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Foto 2020 LGTBIEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBIQ+, ha presentat avui el cartell d'activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ que tindrà lloc el pròxim 28 de juny. El cartell sota el títol, “Lluitar per la Igualtat és un orgull”, recull una sèrie d'activitats amb “l'objectiu defensar la diversitat de les persones”, segons ha explicat la presidenta Alejandra Ferrer.

“Tot i que aquest any és difícil pensar en la nostra normalitat, hem volgut seguir reivindicant aquesta celebració amb activitats que aposten perquè el futur sigui més igual per tots i per totes independentment de les nostres orientacions personals”, ha afegit la presidenta.

Les activitats varen començar ahir i finalitzaran el pròxim 1 de juliol. Ahir a la tarda des de l'Instagram de Formentera Marxa es va fer una entrevista a Xose Agulla de Sa Clau de s'Armari. I a les 18h al Casal de Joves es va projectar la pel·lícula “Girl” del director Lukas Dhont que tracta sobre la lluita d'una al·lota transsexual.

Avui dia 25 de juny, la presidenta Alejandra Ferrer i la consellera d'Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, i la tècnica Azucena Carrasco, s'han fet una fotografia commemorativa amb la bandera LGTBI que penja, com a símbol de suport al col·lectiu, de la façana del Consell de Formentera fins al pròxim 5 de juliol. I demà divendres 26 de juny es preveu que el Ple de la corporació doni suport a la declaració institucional del col·lectiu LGTBIQ+.

Així mateix s'amenitzaran les xarxes del Consell per fer que la ciutadania amiga del col·lectiu pugi les seves fotos donant suport. D'altra banda, al Facebook de la Biblioteca Marià Villangómez des del 29 de juny fins al 4 de juliol es farà una recomanació literària diària de temàtica LGTBI.

El pròxim dimarts 30 de juny a les 22h es farà la inauguració del cicle de Cinema a la fresca amb la pel·lícula “Una mujer fantástica” del director Sebastián Leilo que parla sobre el drama del que suposa ser una dona transgènere a Xile. El film es projectarà al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

Finalment, les activitats conclouran el dimecres 1 de juliol amb una entrevista que es podrà veure en directe a partir de les 17h, a través del Instagram del Casal de Joves, a Carmen Alberto, presidenta de Chrysallis Balears.


25 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Renovat el conveni de col·laboració entre el CiF i Espai Dones

conveni dona10415Aquest matí el Consell de Formentera i l'associació Espai Dones de Formentera han signat un conveni per mitjà del qual el Consell aporta 3.000€ per la realització d'activitats informatives i lúdiques  per promocionar la igualtat i la prevenció de la violència de gènere.

A la signatura hi han assistit el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Benestar Social, Dolores Fernández Tamargo i Vanessa Díaz, presidenta de l'associació. Tots tres han manifestat estar molt satisfets dels resultats de la col·laboració en els dos convenis anteriors, de 2.500€.

Recentment s'han tancat les activitats del mes de la dona, que es commemora el mes de març i reuneix el gruix de les activitats de l'Espai Dones, junt amb el 25 de novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència de gènere.

El Consell de Formentera i l’Institut Balear de la Dona signen un conveni per enfortir la prevenció de la violència de gènere

donaEl Consell de Formentera i l’Institut Balear de la Dona, a través de Dolores Fernández Tamargo, Consellera de Benestar Social, Joventut i Igualtat, i de Isabel Llinàs, directora de l’Institut, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la prevenció de la violència de gènere i l’atenció a les dones que n’han estat víctimes, així com la promoció de la igualtat i el manteniment del punt d’informació a la dona a l’illa de Formentera, per a l’any 2014.

En virtut d’aquest conveni, l’Institut Balear de la Dona es compromet a aportar al Consell de Formentera la quantia de 9.000 €, 1.000 € més que els darrers quatre exercicis. A més de la quantia econòmica, l’Institut Balear de la Dona es compromet a facilitar la formació necessària que li sigui sol·licitada per l’equip de professionals que treballen en els dispositius de caire social a l’illa de Formentera.

Per part del Consell de Formentera, els compromisos adoptats són l’aportació dels recursos humans i materials necessaris per a la gestió i la funcionalitat operativa dels programes de prevenció al maltractament i ajuda a les dones víctimes d’aquest tipus de violència.

21 de juliol de 2014
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 7

6

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1