• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El pròxim divendres concert de jazz "Alma en Cuba" a Formentera

foto 2022 alma en cuba BEl Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 25 de febrer a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema) hi haurà un concert de jazz especial, Alma en Cuba a Formentera. És un espectacle produït per l'Associació Cultural Trampolí Mecànic, amb la col·laboració del Consell de Formentera, Ràdio Illa i l'Associació Cultural Sa Casa. Aquest és el segon concert de la programació de L'illa a Escena del 2022.

Alma en Cuba és la simbiosi de dos dels representants més destacats de l'escena musical actual, Ariel Brínguez i Iván "Melon" Lewis, que exposen una visió personal que entrellaça de manera orgànica la música popular i la música de cambra amb accent cubà. Presenten una cuidada selecció de cançons cubanes de tots els temps, en les quals conflueixen elements contemporanis i l'herència lírica-musical de l'illa. Una cita amb el passat, present i futur posant en relleu el danzón, la contradansa, el son montuno, el jazz i la música clàssica europea.

Ariel Brínguez (1982, Santa Clara, Cuba) és saxofonista, compositor i arranjador, graduat en l'ISA de l'Havana. Ha obtengut dos Grammys nord-americans col·laborant amb Chucho Valdés, per l'àlbum Tributo a Irakere: live in Marciac (2017), i amb Alejandro Sanz per l'àlbum El tren de los momentos (2009), així com un Grammy llatí per la col·laboració en l'àlbum Voyager d'Iván "Melon" Lewis. Ha publicat tres treballs: Raíces en colores, pel qual va obtenir el premi Opera Prima l'any 2009, Experience (2007) i Nostalgia cubana (2016), amb els quals es troba de gira en l'actualitat. Ha col·laborat amb diversos músics com ara Tata Guïnes, Román Filiú, Javier Massó "Caramelo", Javier Colina, Paquito D'Ribera, Ketama, Niña Pastori, Alain Pérez i Miguel Zenón, entre altres.

Iván "Melon" Lewis (1974, Pinar del Río, Cuba) és pianista, compositor, arranjador i productor musical. Ha guanyat recentment, al mes de novembre de 2021, el Grammy llatí al millor àlbum de jazz llatí per Voyager, sent aquesta la seua quarta nominació. Amb cinc àlbums publicats, s'ha presentat en els més prestigiosos festivals i escenaris de jazz de tot el món, com ara Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Kennedy Center a Washington i diversos clubs a Nova York. Al llarg dels anys ha realitzat col·laboracions amb músics com Issac Delgado, Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina, Concha Buika, Ainhoa Arteta, Mariza i Ara Malikian, entre altres.

Preus i entrades

Les entrades per al concert Alma en Cuba a Formentera ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €, i a preu reduït del 50 % de descompte per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.

18 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'alumnat del curs de ceràmica exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 21 al 26 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de ceràmica impartit per la professora de taller Tania Agredano.

L'exposició, que enguany com a novetat parteix amb d'una temàtica específica, recopila la investigació que han fet les alumnes al voltant de l'aigua, l'aire, la terra i el foc. "Aquests són els quatre elements que conformen el món de la ceràmica i, a la vegada, són els anomenats quatre elements essencials a la vida", ha exposat la professora.

L'alumnat ha tengut el repte de buscar la manera d'expressar artísticament un concepte abstracte a través d'aquesta tècnica antiga, tant de manera individual com col·lectiva. S'exposaran trenta-dos peces que han realitzat vuit alumnes durant el curs. Cada un d'ells ha creat una peça per a cada element, amb diferents tècniques de la ceràmica, colors i fangs. Ha prevalgut el joc amb la metàfora, els sentiments, les sensacions i, fins i tot, l'abstracte, "fent entendre que l'art és una via d'expressió lliure, on tenim l'oportunitat d'expressar-nos sense tenir en compte les formes o allò explícit", segons ha explicat Agredano.

L'exposició obrirà portes el dilluns 21 de febrer a les 18.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.


17 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 expo ceramica

Dijous "La Pingüina Viatgera" a l'Espai Cultural de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 17 de febrer a les 16.30 hores, al Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran es representarà el contacontes "La pingüina viatgera", adreçat al públic de 2 a 7 anys.

L'artista Cristina Brunet de La Fornal d'Espectacles explicarà la història de na Serafina, un pingüí que decideix deixar l'Antàrtida per anar a veure món. Uns mariners que passen per allà s'embarquen amb ells i pel camí troben una estranya illa feta de deixalles. En aquesta aventura, na Serafina coneixerà dos monstres molt amistosos que l'ajudaran a construir un globus per seguir el seu viatge. La petita voltarà món passant per ciutats, boscos i deserts, i en coneixerà els habitants i les seues peculiaritats.

Aquest espectacle mostra de manera indirecta la importància de cuidar el món en què vivim sense caure en el moralisme, sinó oferint un punt de vista divertit i despreocupat.

L'entrada és gratuïta i es fa sense reserva prèvia però amb aforament limitat respectant la normativa covid.

14 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 pinguina

"Ella Balla", una obra de teatre musical adreçada al públic familiar

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 19 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l’obra de teatre Ella Balla. Aquest teatre musical de la companyia Moskitas Muertas es el tercer espectacle de L’Illa a Escena de 2022.

Ella Balla és una obra adreçada a nens i nenes a partir de sis anys. Xénia Fuertes n’és la compositora musical, i la coreografia és de Mireia Sobrevela. Són les actrius que relaten, mitjançant text, música en directe i aportacions de tècniques de circ i dansa, la visió de Tea, la protagonista d’aquesta obra basada en la infantesa de la coreògrafa Gillian Lyne. Tea és una al·lota que se sent incompresa, però aviat descobreix que dins seu s’amaga un gran do: ballar. L’espectacle convida infants i grans a ser qui realment són.

Moskitas Muertas varen néixer l'any 2017 en l'entorn particular de l'illa de Formentera. Procedents de llocs i disciplines diferents, Xènia Fuertes (música i actriu) i Mireia Sobrevela (actriu i ballarina) es varen unir impulsades per la necessitat vital de comunicar-se amb el seu entorn a través de l'art. Entre piernas va ser la seua primera creació, en la qual la paraula, la música en viu i el moviment varen ser les vies per expressar-se sense filtres i engendrar l’obra.

Ella Balla, la seua segona obra adreçada al públic familiar, ha significat l'assentament de les seues bases creatives i professionals. Estrenada al festival de teatre infantil i juvenil FIET a Mallorca, també participarà en la pròxima edició de la Mostra Igualada de 2022.

Des de fa un parell d'anys estan treballant en un projecte teatral sobre les parts fosques de la maternitat, a partir de l’obra Órfiles, un col·loqui que gira entorn de la infertilitat.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. Poden comptar amb el 50 % de descompte les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


11 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ella balla

Arriba l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels Baleàrics a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 7 al 19 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà veure l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Enguany, exposaran divuit artistes mediterranis, cada un d'ells inspirat en un dels disset objectius de desenvolupament, i una obra de Francesc Ramis que és la síntesi de tots els objectius. Aquests formen part de l'agenda 2030 per un món millor.

Aquesta exposició és la tercera de la sèrie dels Baleàrics que comissaria Antonio Torres Martorell i està patrocinada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la Fundació Baleària. Amb la idea de difondre l'obra d'artistes de Formentera, en la primera edició, el 2018, va participar Enric Riera, i en aquesta hi participa l'artista Mar Ample. Entre els divuit artistes també hi ha els eivissencs Bonet Vallribera, Julia Fragua i Miguel Ángel García López.

La mostra ha set itinerant i s'ha exposat a les Illes Balears i el País Valencià. Després de Formentera, es mostrarà a Barcelona, on finalment tancarà el seu recorregut.

L'obertura de portes serà el dilluns 7 de febrer a les 18.00 hores. La Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" estarà oberta de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els diumenges, dilluns al matí i festius la sala romandrà tancada.


4 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 els ods dels balearics

Més articles...

Pàgina 7 de 100

7

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera