• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

CARTELL: Festes de Santa Maria a Formentera

cartell 2022 fsm

Actuacions de la Policia Local durant el cap de setmana i aquesta matinada

foto 2022vii festa illegalLa Policia Local de Formentera informa que el passat 22 de juliol, entorn de les dues de la matinada, es va detenir una persona per un suposat delicte contra la salut pública. El detingut va ser sorprès in fraganti per la patrulla mentre venia un tros d'haixix a la localitat des Pujols. Al detingut se li va intervenir tres trossos més d'haixix i gairebé tres-cents euros de diner en efectiu.

D'altra banda, també el passat 22 de juliol, devers les tres de la matinada es va detenir una persona acusada d'un presumpte delicte de danys en mobiliari. Els primers indicis apunten que el detingut anava amb una cadena de ferro colpejant i destrossant vehicles i alguns establiments a la població de Sant Francesc.

També varen ser denunciades dues persones, el passat 23 de juliol as Pujols, per conduir sota els efectes de l'alcohol. En aquest cas, els agents varen realitzar les corresponents diligències per la presumpta comissió d'un delicte contra la seguretat viària.

Tots els detinguts van ser lliurats a la Guàrdia Civil de Formentera perquè es continuessin les diligències d'indagació i recerca oportunes.

Finalment, aquesta matinada, cap a les quatre de la matinada a la zona des Cavall d'en Borràs, s'ha procedit a desallotjar la platja on hi havia organitzada una festa. En aquest cas, s'han intervingut els equips de música i el generador utilitzats i s'ha denunciat a dues persones com a organitzadora d'una festa il·legal en una zona natural protegida.

Aquestes actes es remetran a la Conselleria de Medi Ambient del Consell i a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear encarregades de gestionar les actes de denúncia.


26 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera l'obra de teatre "La decisió" de la companyia MoskitasMuertas

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que, amb motiu de les festes de Sant Jaume, el pròxim dissabte 28 de juliol a les 20.00 h es representarà l'obra de teatre La decisió de la companyia MoskitasMuertas a la Sala de Cultura (Cinema).

Aquesta creació inèdita és una tragicomèdia sobre el desig de ser mare i forma part de la trilogia La mala llet. L'obra planteja un viatge emocional cap a la maternitat de la mà de Kènia i la seua parella, Marta. "Amb elles, transitarem paisatges poc freqüentats o desconeguts, on impactaran sense control amb la imatge idealitzada de ser mares", explica la companyia.

MoskitasMuertas és un col·lectiu format per les intèrprets Xènia Fuertes i Mireia Sobrevela l'any 2017 a l'entorn particular de l'illa de Formentera. La creació de les seues peces aposta per desafiar les formes clàssiques del llenguatge teatral i qüestionar amb humor les creences que conformen la societat actual.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. Està adreçada a públic a partir de 13 anys. Poden comptar amb el 50 % de descompte les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.


21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 la decisio

Tornen les nits de concerts de les festes de Sant Jaume per ballar i gaudir de la Diada de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que els pròxims diumenge 24 i dilluns 25 de juliol tornen les nits de concerts de les festes de Sant Jaume. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha convidat tot el poble de Formentera a gaudir d'aquests concerts organitzats amb motiu de la Diada de l'illa, "especialment després de dos anys de restriccions per mor de la pandèmia; enguany les nits de concerts seran com les d'abans de la covid-19 i estan pensades per gaudir-les i ballar-les".

La primera nit de concerts serà diumenge 24 de juliol i hi actuaran els grups Mishima, Pupil·les i Axel Pi Sidonie Dj Set. La segona nit serà dilluns 25 de juliol i hi actuaran els grups Mucho i Els Pets. Els concerts seran a partir de les 22.30 hores a la plaça de la Constitució, a Sant Francesc.

Diumenge, 24 de juliol
Mishima. Una pandèmia i molts concerts després, Mishima presenta en directe el seu nou àlbum, L'aigua clara (TRIS, 2022). Gravat a Black Box, el santuari de Peter Deimel a Angers (França), no només insisteix en la seva aposta per la contundència sonora i la profunditat literària, sinó que la sublima. Cinc anys després d'Ara i res (2017), David Carabén (veu i guitarra), Marc Lloret (teclats), Dani Vega (guitarra), Xavi Caparrós (baix) i Alfons Serra (bateria) assoleixen la plenitud al seu novè disc d'estudi, el desè de la seva carrera si hi afegim el directe Ara i aquí (2019). La maduresa era exactament això, i tornen a la nostra illa amb moltes ganes de mostrar-nos el seu últim treball i fer-nos vibrar.

Pupil·les. El trio format per les dues cantants i el dj Rule va néixer l'any 2014 a València. Va ser el seu segon treball, Les Silenciades, el disc que les va acabar de consolidar l'any 2017 com un dels grups més interessants de la nova escena musical catalana. La marca de la casa són ja, des d'aleshores, unes bases treballades i molt ben acabades i unes lletres festives i reivindicatives on majoritàriament destaquen els missatges feministes. El 8 de març de 2021 varen treure Gambito de dama, coincidint amb el dia de la dona treballadora. A més, Pupil·les han col·laborat amb grups com Boikot o Txarango. Al febrer d'aquest any, varen presentar el nou disc Tot i res on el grup ha evolucionat del rap cap al pop, i ens ha deixat ritmes més ballables que presentaran a Formentera amb tota la seva energia.

Axel Pi Sidonie Dj set. El bateria del reconegut grup Sidonie, Axel Pi, torna a Formentera per fer-nos ballar amb la seva proposta on punxarà música dels seixanta fins als nostres dies.

Dilluns, 25 de juliol
Mucho és el projecte musical de Martí Perarnau IV. Es va formar com a grup musical el 2010, després de la dissolució de Sunday Drivers. Dels inicis en què practicaven un pop rock de manual fins a l'actualitat, hi ha una evolució més que sorprenent, tant en la música com en les lletres, així com en la manera de cantar de Perarnau, que s'erigeix com un orador i un lletrista mordaç, amb un fraseig absolutament únic i intransferible. El multiinstrumentista és sol·licitat pel més granat de l'escena a causa del seu so tan personal i per la cerca constant de la innovació, encara que això no li impedeix mantenir el pols de la seva carrera musical i continuar component les seves pròpies cançons. El 2018, Perarnau IV es queda en solitari amb les regnes de Mucho i publica Aquí et quedes, Perarnau i ¿Hay alguien en casa? el 2019, tots dos molt ben rebuts per la crítica especialitzada.

D'altra banda, el mític grup català Els Pets seran el plat fort de les festes de Sant Jaume. Arriben a Formentera amb el disc més adult, honest i rabiosament pop de la seva carrera. Els Pets tornen amb un cop de puny a la taula. Es tracta de 1963, un disc arrabassador, dolç i descarat, un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Aquest disc és una aposta honesta als petits detalls que només es poden copsar amb calma i bons aliments. 1963 també és una efemèride que defineix el contingut del disc: és l'any zero dels tres components del grup i al mateix temps el punt de partida del gènere que practiquen des dels seus inicis, un pop de guitarres amb melodies enganxoses com caramels de cafè amb llet.

En aquest nou disc, el tretzè de la seva trajectòria, Els Pets fan una clara aposta sonora per l'optimisme adult, cançons curtes i directes sense cap mena de farciment, peces de poc metratge amb un punt extra de vitalitat, per vestir unes lletres que recuperen el toc irònic i descregut de treballs anteriors, sense oblidar aquest detallisme ple de sensibilitat que els caracteritza.

19 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jaume nit 1

cartell 2022 sant jaume nit 2

Andrés Coll serà el convidat especial de Jazz a la plaça 2022 per les festes de Sant Jaume

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que, amb motiu de les festes de Sant Jaume, aquest dissabte 23 de juliol a les 22.00 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, la sessió de Jazz a la plaça comptarà amb l'eivissenc Andrés Coll com a convidat especial. Com cada dissabte animaran la nit formenterera la banda de jazz més entranyable de Formentera que compartirà escenari amb aquest artista.

El jove multiinstrumentista és un vibrafonista polifacètic que des de la seua infantesa ha set membre d'un grup folklòric d'Eivissa. Andrés Coll, amb consciència i coneixement de les arrels de la música de les Pitiüses, a més és intèrpret, compositor i investigador, i fa sonar des de Bach i Bartók a composicions contemporànies, jazz o improvisació lliure.

Amb les seues composicions transmet una visió personal de la Mediterrània. Enguany, ha tret dos discos: Natural research, un projecte de música contemporània amb el pianista Joachim Kühn, i Live in Ibiza, un àlbum gravat arran d'un concert al Centre Cultural de Can Jeroni, a Sant Josep, amb el violinista Mateusz Smoczynski i el bateria i percussionista Ramón López. Amb ells i conjuntament amb el músic Majid Bekkas ha format el grup Andrés Coll Project. "Un projecte musical que investiga la música folklòrica de les nostres cultures amb l'esperit avantguardista i d'improvisació lliure", explica l'artista.

18 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022vii jazz a la placa

Més articles...

Pàgina 9 de 113

9

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera