• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Obre un nou Punt de Lectura a Sant Ferran

Punt de lectura redux 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ahir dilluns 8 de gener va entrar en funcionament el nou Punt de Lectura de Sant Ferran. Les noves instal·lacions, obrin de dilluns a divendres en horari de 16.00h a 20.30h, i són situades al carrer Mallorca número 13, al costat de la conselleria Insular de Medi Ambient.

El nou Punt de Lectura compta amb tres zones diferenciades; una zona d’adults, amb novel·les en català, castellà i una secció de biblioteca internacional, a més de revistes i diaris, un espai infantil amb llibres i jocs, així com una zona d'ordinadors amb dos aparells amb accés a Internet a disposició dels usuaris.

A més dels serveis de biblioteca, al nou Punt de Lectura s’hi realitzaran activitats per a infants com conta contes, tallers creatius o bibliocinema, mentre que els adults podran participar de xerrades, presentacions i cursos diversos. També es realitzarà la rotació de les novetats que s'exposen a la Biblioteca Marià Villangómez.

La Consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que “després d’uns mesos de tancament de l’anterior punt de lectura per manca d’espai dins el recinte de l’escola de Sant Ferran, el Consell ha habilitat aquest nou local amb el qual s’amplia l’oferta d’activitats, ja no sols per a infants, sinó també per a joves i adults”. El nou Punt de Lectura ha suposat una inversió devers els 20.000 €.

Pati vigilat
Aquesta actuació se suma a la d’obertura i dinamització del parc Bob Baldon ubicat al pati de Sant Ferran gràcies a l’acord que té el Consell amb el CEIP de Sant Ferran. Un zelador del Consell obri el recinte escolar de dilluns a dissabte de 16 a 19.00h. Així mateix, es duen a terme activitats de dinamització amb el programa Formentera Marxa els dijous, divendres i dissabtes.

Els Reis Mags d’Orient ompliran d’il·lusió Formentera el proper divendres

Foto Reis magsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Festes, informa que Les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 17.00 hores del pròxim divendres 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que recorreran tots els pobles de l’illa dins les engalanades carrosses.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 18.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc, la comitiva  entrarà dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigirà cap a la plaça de la Constitució, on Ses Majestats entraran a l’església per a adorar al nen Jesús. Tot seguit, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i les autoritats de l’illa els faran la rebuda institucional.

Devers les 19.00 hores, els Reis arribaran a Sant Ferran, on passaran pel carrer Major per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per a fer l’adoració. La gent que espera l’arribada dels Reis podrà saludar-los a l’envelat de festes i els boixos i boixes de la localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 20.00 hores, la cavalcada arribarà a la Mola passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per dur a terme l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els petits i joves de Sant Francesc hauran d’esperar al dissabte 6 de gener per obtenir els regals dels Reis, el repartiment es durà a terme lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església del poble Sant Francesc a les 11.00 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada anirà acompanyada d’animació, enguany amb un espectacle de circ que ambientarà la localitat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola, mitja hora abans de l’arribada dels Reis, mentre petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada de Ses Majestats. L’animació serà a càrrec de la reconeguda companyia Circ Bover, amb 11 anys d’experiència en espectacles de creació pròpia i de circ modern, que combinen amb les últimes tendències circenses. Música en directe, teatre i dansa amb un ampli recorregut nacional i internacional.

Un any més, els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals i caramels al poble de Formentera.  Enguany es repartiran uns 270 kg de caramels sense gluten durant la cavalcada.

El Consell de Formentera vol agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a l’illa, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Baleària, Pitiüsa Sud, Llibreria Tur Ferrer, Hostal Bellavista, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur, la tripulació de la goleta Arabian Nights, la Cooperativa del Camp i la brigada del Consell.

Calendaris del 2018 sobre les varietats de raïm

Foto calendari 2018 oacEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d’assessorament lingüístic, ha editat un calendari de l’any 2018 amb dades sobre 12 diferents varietats de raïm. La institució ha editat 2.000 calendaris que es poden recollir de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la biblioteca de Sant Francesc o a l’Hospital de Formentera. Cada mes va acompanyat d’una fotografia i una petita explicació sobre 12 diferents varietats de raïm.

L’any passat el calendari recollia 12 fotografies sobre el passat prehistòric de Formentera. Des de l’any 2011 el Consell edita calendaris d’aquest tipus per donar a conèixer part de la història o cultura popular de Formentera, a la vegada que es potencia l’ús d’alguns termes. Per ordre cronològic les edicions han tractat les següents temàtiques: Trivial de Formentera (edició especial amb preguntes i respostes sobre Formentera), Cronologia del XX, Villangómez, Eines del camp, Ormejos de pesca, Figues, la Prehistòria, i ara varietats de raïm. Aquest any el cost ha estat de gairebé 4.000 euros.

El grup Tremendos serà l’encarregat d’animar la Nit de Cap d’Any a Sant Ferran

Tremendos grup de versions autor de la foto santi iglesias reduxEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, informa que el grup Tremendos serà l'encarregat de fer-nos gaudir de l'última nit de l'any. A partir de la 01.00 de la matinada, el grup català de versions més enèrgic del panorama nacional animarà l'ambient d'entrada en el nou any 2018 a l’envelat de Sant Ferran.

Tremendos és un grup de versions compost per sis músics, amb una extensa trajectòria, que interpreten un repertori ple d'himnes multigeneracionals, amb les millors cançons dels anys vuitanta, noranta i actuals. Des dels clàssics més coneguts en castellà (Los Secretos, La Guardia, Tequila, Ramoncín, Seguridad Social, El Último de la Fila, Fito y los Fitipaldis, Morat [Como te atreves], Celtas Cortos, Efecto Pasillo...), passant pels èxits en català més recordats (Sopa de Cabra, Txarango, Els Catarres, La Pegatina...), fins a hits internacionals com 'Highway to Hell' d'AC/DC, 'Knocking on heaven's door', versionat per Guns'N'Roses...

“Aquest grup s'ha convertit en tot un referent del món musical. Per això aquest espectacle fresc i variat és ideal per a festes com aquesta”, segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador que ha aprofitat per desitjar un bon any nou a tot el poble de Formentera. A més, cal destacar que han rebut el segell de garantia de qualitat 'Música 100% en directe' concedit per 'Musicat - Músics de Catalunya' i el premi Arc al Millor Grup de Versions 2011, atorgat per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya.

El pròxim dijous teatre familiar a Formentera

Foto-cletaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, informa que el pròxim dijous 28 de desembre a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà el Viatge a la Font de Xocolata, una obra de teatre per a tota la família i que forma part de l’XI Mostra d’Espectacles Infantils de Formentera. La funció, que forma part de “l’Illa a escena” té una durada de 50 minuts i les entrades es podran adquirir per 3 euros a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció. L’obra també forma part del circuit TALENT IB impulsat per l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) del Govern de les Illes Balears.

Sinopsi
El Viatge a la Font de Xocolata mescla interpretació, titelles, màscares i altres elements visuals que fan més propera la història de na Cleta, una nena que viatja arreu en bicicleta i que és la receptora de mil i una històries, que li conten què és el petroli, d’on ve, en quins productes es troba, els mals usos que se’n fa, etc. La protagonista passarà per ports i països on la forta presència d’aquest mineral no sempre hi aporta elements positius.

Aquest espectacle no només està destinat als més menuts, sinó també als adults que els acompanyen, i és per això que es pretén que ells també se sentin atrets per la història i que l’aprenentatge sigui tant per a pares com a infants. I tot això, sense passar pel drama, ben al contrari és una història positiva, optimista i carregada d’emoció.

La companyia
Produccions de Ferro, dirigida pel reconegut actor i gestor cultural Toni Gomila, és una empresa productora d’espectacles i gestió cultural que va néixer el 1998 com a associació cultural i que es va professionalitzar l’any 2003. Durant aquests anys han participat en la fundació i creixement de companyies d’animació infantil, teatre infantil i per a adults, i han desenvolupat una intensa tasca en el sector de les arts escèniques a les Illes Balears.

Més articles...

Pàgina 104 de 127

104

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera