• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Culture and Historical Heritage

Les dones de les Pitiüses i el Bronx, unides pel ‘Tribut a la dona i a la diversitat’ de l’artista eivissenca Aïda Miró

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 30 d’octubre a l’11 de novembre a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Tribut a la dona i a la diversitat’, de l’artista Eivissenca Aïda Miró.

L'exposició combina una sèrie de retrats de dones del Bronx amb dones eivissenques. Els primers són una sèrie de 12 retrats acompanyats d'entrevistes en vídeo a cadascuna d'elles. Al costat de cada retrat hi haurà un codi QR que et porta a l'entrevista de vídeo de la dona retratada. Hi haurà una pantalla de tv amb els vídeos de les entrevistes. Els retrats estan pintats a l'oli sobre llenços de diferents formats (rodons, ovalats, rectangulars), tots units per un fons color vermell. El vermell simbolitza sang, passió, amor, poder i força.

Per altra banda, els retrats de dones eivissenques i de Formentera parlen de la cultura, costums i el folklore que es mantenen vius i es van passant de generació en generació. Aquesta obra pretén donar importància a la dona en la cultura i la societat, on actualment conviu tradició i modernitat, i per descomptat molta diversitat.

L’exposició s’inaugurarà el dijous 30 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) .

Aïda Miró és una artista eivissenca que viu entre Eivissa i Nova York. La seua pràctica abasta la pintura mural de gran format, la pintura tradicional a l'oli, pintura en viu i el performance. La seua obra reivindica la importància de la dona en la societat.

Miró és Doctora cum laude en Educació Artística per la UAM. Llicenciada en Belles arts per la Facultat Sant Carles de la UPV, amb un Màster en pintura de la Nova York Academy of Art de Nova York.

Josep Maria Jubells presenta el seu viatge infinit en el Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

El Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acollirà dimecres que ve 18 d'octubre, a les 18 hores, la inauguració de l'exposició ‘El viatge infinit’, a càrrec de Josep Maria Jubells. En ella el pintor presenta al va publicar una selecció de la seva obra en un entorn de llum i color com Formentera.

El projecte inclou una selecció d'obres que recorre diferents països, entre ells Espanya, el Brasil o els Estats Units. De fet una de les obres que s'exposaran la va pintar fa uns anys a l'illa. Són aquarel·les i acrílics sobre tela de grandària gran mitjana.

L'exposició estarà oberta del 19 al 27 d'octubre d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores de dilluns a diumenge.

Josep Maria Cubells és un artista poc convencional. Autodidacta, en constant evolució, inquiet, vital, inconformista, viatger, bohemi… Encara que la pintura sempre ha format part de la seva vida, no va començar a exposar fins a la maduresa, quan tenia ja 50 anys.

La seva pintura és el resultat de molt d'ofici, una imaginació desbordada i molta emoció. L'aquarel·la va ser la tècnica amb la qual es va donar a conèixer i amb la qual ha estat reconegut en l'àmbit internacional, però amb l'acrílic ha arribat a la seva maduresa com a artista.

El segon espectacle de l’Illa a Escena 2023 ens porta a Austràlia a través del teatre de titelles amb la història de Bunji, la petita coala

El pròxim dissabte 28 d’octubre es representarà l’obra Bunji, la petita coala, a les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d’una obra de la companyia Festuc Teatre, de 50 minuts de durada, que s’inspira en tot l’imaginari australià, en la seua diversitat, la fauna i les diferents espècies que hem de respectar i estimar.

Un espectacle de teatre i titelles amb una escenografia sorprenents i dues intèrprets que a través de la narració, els diàlegs i algunes cançons, donaran vida a Bunji, una coala que viu al bosc d’eucaliptus on li succeiran mil i una aventures.

Segons expliquen des de la companyia, “volem expressar i interactuar a través dels sentiments que ocasiona cada situació, sense prejudicis. Una estona per riure, plorar, sofrir, gaudir, cantar...i reflexionar a través de la història".

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, persones amb diversitat funcional, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

‘Patria’, de Fernando Aramburu, serà el llibre del mes d'octubre del Club de Lectura de la Biblioteca de Formentera

La biblioteca de Formentera reprendrà el pròxim dia 24 d'octubre el Club de Lectura després de l'aturada estiuenca de l'activitat. La cita serà a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.00 hores i el llibre triat per a aquest mes d'octubre és ‘Patria’, de Fernando Aramburu.

La dinàmica del Club de Lectura de la biblioteca de Formentera és acudir a la cita amb el llibre proposat pel coordinador del club llegit i després conversar i debatre sobre ell.

Després de l'aturada per la pandèmia, el Club de Lectura es va reiniciar amb la col·laboració de l'escriptor de còmics eivissenc Lluís Ferrer, que és el coordinador d'aquesta activitat. La primera sessió d'aquest any 2023 va ser el 28 de febrer amb el llibre ‘Màquines com jo’. A partir d'aquí es va organitzar la lectura d'un llibre cada mes i va durar fins a maig, mes en el qual es va procedir a fer un parèntesi per a l'època estival.

Qualsevol persona que estigui interessada a apuntar-se al Club de Lectura només ha de passar-se per la Biblioteca Marià Villangómez.

S’inaugura el primer espectacle de l’Illa a Escena 2023 amb ‘Les coses que sé que són veritat’: la història d’una família que ens recorda les coses que són importants de veritat

El pròxim dissabte 21 d’octubre es representarà l’obra Les coses que sé que són veritat, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d’una obra de la Companyia de Teatre de la Universitat de les Illes Balears, de 90 minuts de durada, que relata la història d’una parella, d’en Toni i na Cati, que han dedicat una vida sencera de treball i sacrifici en nom dels seus estimats fills, i que ara es troben afrontant els diversos desafiaments de la vida adulta.

La peça teatral relata com aquesta parella, amb el seu compromís envers la família, personifiquen la dedicació i el sacrifici. Amb la seua perseverança, han demostrat una determinació en l'enfrontament dels reptes que es presenten al llarg del camí. A través de les alegries, les llàgrimes i els moments de reconciliació, la seua història s'esdevé un recordatori poderós de la importància de la unitat i el suport en els moments més crucials de la vida.

Preus i entrades

Les entrades es poden comprar el mateix dia en taquilla per un preu de 5 €. La recaptació estarà destinat a l’associació LGTBIQA+ Sa Clau de s’Armari (Eivissa i Formentera). 

More Articles...

Page 2 of 131

2

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera