• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Inspeccions de pesca diàries en aigües de Formentera

RaorsEls serveis d’Inspecció de Pesca del Consell de Formentera estan duent a terme diàriament les tasques de vigilància de pesca en aigües de Formentera, per tal de protegir les poblacions d’espècies marines i l’ecosistema marí.
Durant els mesos centrals de la temporada d’estiu estan imposant varietat de sancions en la modalitat de pesca submarina, així com en pesca recreativa. Només en aquesta darrera setmana s’ha detectat una infracció per dia per pesca submarina a zones protegides com la Reserva Marina des Freus, es Caló i Cala Saona.
Recordam que pel que fa a la llicència de pesca submarina no està autoritzada la pesca els dilluns, dimecres i divendres no festius ni a més de 20 metres de fondària.
Paral·lelament s’han establert tres zones de veda per a la pesca submarina a les aigües interiors de Formentera, que suposen un total de 2.500 hectàrees, entre Punta de la Gavina i Punta Rasa, Cala Saona inclosa, així com des dels límits des Caló fins al far de la Mola, passant per la punta de sa Creu. El nombre màxim de llicències de pesca submarina per Formentera és de 20 llicències anuals.
Atenent a aquesta normativa, els serveis d’Inspecció de Pesca han requisat els fusells de pesca i han iniciat els expedients sancionadors que es resoldran en funció de la zona d’infracció.
Les embarcacions de pesca recreativa no poden dur a bord captures superiors als límits màxims fixats, pel que les infraccions lleus són sancionades amb una multa d’entre 60 i 300 euros, les infraccions greus entre 301 i 60.000 euros, i les infraccions molt greus amb una multa de 60.001 euros fins a 300.000 euros.
Diversos estudis tècnics fets a les Illes Balears han evidenciat el mal estat de conservació de les poblacions de certes espècies objectiu de la pesca submarina, per la qual cosa, des de l’Àrea de Pesca del Consell de Formentera es demana el compliment de la normativa.
Recordam que la primera infracció es va produir el passat 13 de juny, amb la col·laboració del personal de la Reserva Marina des Freus, amb una sanció a una embarcació pesquera procedent de la Península en aigües de Cala Saona, que posseïa 16 exemplars de llagostes de mida inferior a la legal permesa, a més de 70 kg de ratjada, 13 kg de rap, 8 kg de rascassa, 25 kg de roja, 4 kg de peix de sant Pere, i 8 kg de rata. Per tots aquests fets, la conselleria va iniciar un expedient sancionador catalogant aquest fet de falta molt greu amb una multa per un import d’entre 10.000 i 60.000 euros.
Actualment, hi ha establert un període de veda específic per a la pesca del raor (Xyrichthys novacula) des de l'1 d'abril fins al 31 d'agost. Així mateix, hi ha establert un període de veda específic per a la pesca del verderol o juvenil de classe d’edat 0 de la sirviola (Seriola dumerili) des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre en les aigües d’Eivissa i Formentera. Es consideren de classe 0 tots els exemplars que no arriben a la talla de 30 cm, amidats d’acord amb el que s’estableix en l’apartat 2 de l’article 5 del Reglament (CE) 894/1997, del Consell.

Documents adjunts:
Mapa de regulació de la pesca submarina a Formentera

Primera xarxa pública d’estacions de càrrega per vehicles elèctrics de les Balears

Estació de càrrega de vehícles elèctricsL’àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera ha dut a terme el projecte d’instal·lació d’una xarxa de 14 estacions de càrrega de vehicles elèctrics, que s’han afegit a les 12 estacions existents, fet que converteix Formentera en el territori amb més alta concentració de punts de càrrega del món 100% operatius.
Els nous pilars de càrrega tenen una forma cilíndrica i estan dissenyats per evitar les sobrecàrregues de tensió, amb preses elèctriques adaptades als cables de recàrrega de les bicicletes, motocicletes i cotxes de propulsió elèctrica.
Aquest projecte es va iniciar l’any 2007 amb la instal·lació dels primers punts de càrrega elèctrica a l’illa. Aquesta segona fase ha permès donar cobertura i ampliar a altres punts de l’illa com la zona des Arenals, sa Roqueta, es Ca Marí o es Caló. Així mateix s’han instal·lat noves estacions a tots els nuclis urbans i es preveu una possible ampliació de forma progressiva donat l’augment de l’ús d’aquest tipus de transport a Formentera.
Aquestes noves estacions incorporen les últimes novetats tecnològiques i estan preparades per accedir-hi amb targetes de prepagament que la persona usuària pot adquirir quan compra o lloga un vehicle elèctric. Així mateix, destaca la incorporació dins de cada estació d’uns dispositius especialment dissenyats per emmagatzemar tots els cicles d’ús que ha tengut cada estació, cosa que permet fer un seguiment de les freqüències de càrrega de les persones usuàries de la xarxa.
Durant l’any 2010 l’ús de les estacions de càrrega serà gratuït per tal d’oferir un incentiu davant d’altres mitjans de transport. Cal recordar que des del 2009 els vehicles elèctrics gaudeixen de l’entrada gratuïta dins del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, convertint-se així en l’opció més econòmica per desplaçar-se per l’ illa. A més a més el Consell de Formentera disposa del servei de dos minubusos elèctrics al Parc Natural de Ses Salines, que realitzen trajectes durant tot el dia per a turistes i residents.
Des de l’administració balear i insular hi ha un interès creixent a crear productes que diferenciïn a les illes i les converteixin en més atractives per als seus clients per motius mediambientals i de sostenibilitat. La darrera passa en aquest sentit ha set l’acord adoptat a la Comissió per l’impuls del vehicle elèctric de crear una comissió de treball tècnica per a la redacció d’un pla estratègic per impulsar la implantació dels vehicles elèctrics a les illes, tant al sector de lloguer com entre la ciutadania.
Aquest acord ha estat molt ben rebut per tots els sectors, tenint en compte que el perfil turístic de les illes està cada cop més sensibilitzat amb la conservació de l'entorn i la disminució d'emissions de CO2 a l'atmosfera.
El transport sostenible és una aposta per part de l’equip de govern, tenint en compte les característiques geogràfiques de l'illa i les curtes distàncies que faciliten el seu ús. Cal destacar que progressivament s’està convertint en una aposta pels empresaris dels vehicles de lloguer amb la inauguració d’una segona empresa de vehicles elèctrics de lloguer pròximament. Com a dada a remarcar, la despesa d’un vehicle elèctric per 100 quilòmetres recorreguts correspon a 1 euro.

Formentera per terra, mar i aire

Roda de Premsa aparició en revistes i publicacionsL’Àrea de Turisme de Formentera ha dut a terme una campanya de mitjans a revistes de transport aeri i marítim.
El conseller de Turisme i Mobilitat del Consell de Formentera, Josep Mayans, ha presentat aquest matí la campanya de mitjans que s’ha dut a terme durant la pretemporada turística a revistes del sector marítim i aeri nacional, per tal de promocionar la imatge de Formentera.
En paraules del conseller Mayans “tota la feina de promoció i aparició a revistes especialitzades s’ha dut a terme als mesos que precedeixen la temporada i és ara als mesos de juliol i agost quan es veuen els resultats”.
D’aquesta manera, les companyies aèries espanyoles Iberia, Air Europa i Spanair han publicat diverses notícies sobre Formentera durant els mesos de juliol i agost de la mateixa manera que les companyies de transport marítim, Baleària i Transmediterraea-Acciona. Cal destacar la presència de Formentera a la revista empresarial Ejecutivos que compta amb un públic lector d’un alt poder adquisitiu i que ha publicat un reportatge de l’illa de 20 pàgines.
Aquests mesos són els mesos de major ocupació turística, per la qual cosa és molt necessària la incidència de la marca Formentera en el mercat nacional, fet que repercuteix notablement en l’augment del turisme espanyol.
Així mateix, des de l’àrea turística es continua incidint en la promoció en línia a través de la presència de Formentera a diverses xarxes socials.
Pel que fa a les dades d’ocupació, el conseller de Turisme ha fet una valoració del mes de juliol i ha destacat una lleugera pujada del percentatge d’ocupació respecte l’any 2009. Segons les dades de la Federació Hotelera de Formentera el percentatge d’ocupació a juliol ha estat d’un 93,80%, un 9’8% més que l’any passat. Tal com ha destacat “la temporada està funcionant correctament i seguim treballant els extrems de la temporada amb activitats de turisme actiu i natura, que són els principals atractius de Formentera”.
Pel que fa a l’ocupació al mes de setembre és difícil determinar una previsió, ja que es tracta d’un tipus de client que fa les reserves a última hora.

Resum de les aparicions de Formentera en els mitjans de comunicació en els mesos de juny, juliol i agost:

Juny

Abc, Viajar: Fotos portada, rutes i web (18 de juny 2010)
Evasión: Formentera to run (maig-juny 2010)
Evasión: Nordic Walking-reportatge (maig-juny 2010)
Gran Hotel: Reportatge (juny 2010)
Instyle: Genèric (juny 2010)
La Razón, Especial verano: Platges (30 de juny 2010)
Lecturas: Genèric (16 de juny 2010)
Oxígeno: Formentera to Run (juny 2010)
Runners: Nordic Walking (juny 2010)
T&A: Circuits verds (juny 2010)
Telva: Genèrica juny 2010)
Estilodevida.msn.com: Premi Promoció Turística (1 de juny 2010)
Expreso.info: Web (11 juny 2010)
Expreso.info: Premi Promoció Turística (1 de juny 2010)
Hosteltur.com: Nova web (12 de juny 2010)
Latercera.com: Premi Promoció Turística (1 de juny 2010)
Qtravel.es: Genèric (30 de juny 2010)
Turismoenlared.es: Reportatge (juny 2010)
Turismoenlared.es: Nova web (juny 2010)
Tusdestinos.net: Reportatge (juny 2010)
Votravia.com: Nova web (17 de juny 2010)
Hola.com: Platges (juny 2010)

Juliol

ABC, Mujer Hoy: Platges (3 juliol 2010)
Aire Libre: Nova web (juliol-agost 2010)
Deviajes: Hotels (juliol 2010)
Diez Minutos: Genèric (21 de juliol 2010)
Glamour: Menció platja (juliol 2010)
Gran Hotel: Nova web (juliol-agost 2010)
Oxígeno: Nova web (juliol-agost 2010)
Spanorama: Reportatge (juliol 2010)

Agost

Clara: Genèric (agost 2010)
Deviajes: Reportatge (agost 2010)
El Economista: Platges (agost 2010)
España Desconocida: Nova web (agost 2010)
Viajeros: Nova web (agost-setembre 2010)

El Consell de Formentera premia els esportistes de l'illa

Lliurament de la placa commemorativaLa institució insular lliura una placa commemorativa al regatista Mateo Sanz per la medalla d’or aconseguida al mundial de Windsurf.
El formenterer Mateo Sanz ha rebut aquest matí una placa commemorativa de la mà del president i conseller d’Esports del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i del delegat d’Esports del Govern Balear, Diego Gonzàlez, per la medalla d’or aconseguida al Campionat del món de Windsurf sub19 celebrat a Turquia.
El regatista, membre del Club Vela Formentera, s’ha convertit en el primer espanyol que guanya un mundial de windsurf d’una categoria olímpica i, amb només 16 anys, Mateo Sanz està cridat a ser tot un referent d’aquest esport a Espanya.
El formenterenc va ocupar el lloc més alt del podi després d’una concorreguda regata, en la qual va lluitar per la primera posició davant del coreà Wonwoo Cho i del polonès Pawel Tarnowski, segon i tercer lloc, respectivament.
Uns 300 regatistes de 59 països varen participar a la ciutat turca, dins de la quarantena edició del Volvo Youth Sailing World Championship. Gràcies als magnífics resultats dels esportistes espanyols, Espanya ha finalitzat tercer en el rànquing per països, només superada per França i Gran Bretanya.
El jove regatista ha estat acompanyat pel seu entrenador, Asier Fernàndez, i per la seva família.

Més articles...

Pàgina 141 de 155

141

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat