• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Press Room Newspaper library

Activitats sobre la diversitat cultural per als més menuts

L’Escola d’Estiu torna a Formentera amb un gran ventall d’activitats lúdiques, dirigides als nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i aquest estiu porta per títol “La volta al món en vuit setmanes” amb activitats orientades a la diversitat cultural.

Amb l’objectiu d’oferir a la població infantil un recurs socio-educatiu durant els mesos d’estiu que promoguin alternatives per l'ús adequat del temps de lleure i potenciar el desenvolupament imaginatiu i creatiu dels participants, les activitats es portaran a terme a les instal·lacions del Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, de Sant Ferran i enguany per primera vegada també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola.

Les activitats, organitzades de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, donen la possibilitat als nens de conèixer diferents cultures a través del joc, així com aprendre valors com la solidaritat, l’amistat, la responsabilitat, la confiança o el respecte cap als altres.

Les activitats es desenvolupen amb un total de 20 monitors de temps lliure, més una persona diplomada en Educació Especial per atendre els participants amb necessitats especials, de manera que es compta amb un monitor de temps lliure per cada 10 nens i personal de suport.

Es tracta d’una activitat amb gran afluència d’inscrits, on cada any participen una mitjana de 160 nens que utilitzen el joc com a eina educativa i d’aprenentatge. Una de les novetats que es va posar en marxa l'estiu passat, és l’oferta d’un servei  complementari de matí i migdia, que dona la possibilitat als pares de deixar els nens de 8,00h a 9,00h del matí i de les 14,00h a les 16,00h de dilluns a divendres.

Així mateix, es realitzen activitats complementàries com són les sortides a la platja o les excursions a Can Marroig, on es realitzen tota una sèrie de tallers rotatius, a més de les sessions de natació, com una altra activitat opcional i complementària.

El servei d’Escola d’Estiu és un projecte subvencionat per la Conselleria d’Afers Socials de Formentera, Conselleria de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears i el Fons Social Europeu, que posa en marxa el Consell Insular de Formentera amb l'objectiu de donar una opció als pares i mares d'organitzar amb més facilitat el horaris laborals amb els de l'escola d'Estiu dels seus fills i filles per afavorir la conciliació de la vida laboral i la familiar.

Els interessats poden informar-se a l’Àrea de Joventut.

Lliurament de diplomes del Taller Tramuntana II

Aquest taller té com a objectiu la formació  de professionals en l’àrea sociosanitària per al futur funcionament del Centre de Dia.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera d’Afers Socials i Joventut del Consell de Formentera, Margalida Font, han lliurat aquest matí els diplomes dels alumnes que han cursat el taller ocupacional Tramuntana II, iniciat per segon any consecutiu amb l’objectiu de proporcionar formació i llocs de treball a les persones en situació d’atur.

Aquest taller, d’una durada de 960 hores durant 6 mesos a l’any va acabar el passat 30 d’abril, amb la formació professional en Atenció a persones dependents en institucions sanitàries. Així mateix, també son persones preparades per a l’atenció domiciliària.

Les actuals obres de construcció del Centre de Dia, previstes per a finals d’aquest any 2010, contemplen la necessitat de comptar amb personal qualificat per a la seva posada en funcionament. En aquest respecte, la formació va orientada a oferir un 25% de coneixements teòrics, amb un total de 370 hores, i un 75% de formació pràctica i experiència professional, que s’ha dut a terme a l’Hospital de Formentera, a la Residència Assistencial de Cas Serres i a Can Blai a Eivissa

Les 10 persones inscrites en aquest taller ocupacional han conformat la segona generació de personal sociosanitari especialitzat en assistència a persones majors, que rebran durant els 6 mesos del curs un 150% més del Salari Mínim Interprofessional (1000 euros aprox) el què els ha permès l’aprenentatge d’un ofici alhora que un lloc de treball durant els mesos d’hivern.

Així mateix, els alumnes han rebut formació sobre tècniques de recerca de feina i orientació laboral, a més de  prevenció de riscos laborals i  alfabetització informàtica. Cadascuna d’aquestes temàtiques ha tingut una durada de 30 hores.

El personal docent encarregat d’impartir el Taller Tramuntana II, s’ha composat de tres persones especialitzades en l’àrea sociosànitaria, concretament diplomats en Infermeria i Treball Social.

El pressupost per a la seva realització és de 117.237 euros, i ha estat possible  gràcies al finançament del Servei d’Orientació Laboral de les Illes Balears, el Fons Social Europeu i la conselleria d’Afers Socials de Formentera.

L'oficina de correus de la Mola ha tancat les seues portes

El Consell de Formentera expressa la seva disconformitat i exigeix la seva reobertura el més aviat possible.

L’oficina de Correus del nucli urbà de la Mola ha deixat d’oferir aquest servei als ciutadans d’aquest poble, pel que el Consell Insular de Formentera mostra la seva disconformitat amb el tancament d’aquesta oficina i exigeix la seva immediata reobertura.

Des de fa molts anys es ve prestant el servei de correus al Pilar de La  Mola, un servei que sempre ha set agraït pels veïns d’aquest indret i que te la particularitat d’estar molt allunyat dels principals nuclis de l’illa.

És intolerable que la gent de La Mola estigui obligada a anar fins als pobles immediats per poder rebre i enviar el seu correu.

Per part del Consell Insular de Formentera s’exigeix la reobertura immediata de la finestreta que correus ha tingut sempre al poble de La Mola, tancada incomprensiblement i el restabliment del servei de correus que es venia prestant als veïns fins fa uns dies.

El Consell de Formentera continua treballant per a garantir un servei digne als ciutadans de Formentera amb igualtat de condicions que a la resta de les illes. Així mateix, ja s’estan duent a terme les gestions oportunes amb els màxims responsables de Correus  a nivell autonòmic i nacional  per tal de restablir aquest servei.

VIII edició de la Diada Intercultural de Formentera

VIII Diada Intercultural de FormenteraAquesta edició arriba carregada de novetats amb la realització de tallers infantils i moltes més activitats culturals fins el proper dia 28.
La consellera de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Formentera, Margalida Font, ha presentat aquest matí en roda de premsa les activitats programades amb motiu de la Festa Intercultural, organitzada per al proper diumenge 21 de Març.
La VIII edició d’aquesta trobada de pobles ve carregada de novetats, entre les que destaquen, la programació d’activitats infantils durant el matí i l’ampliació d’activitats culturals com conferències i cine fòrum fins el proper 28 de Març.
Amb la participació de 15 països i 6 Comunitats Autònomes (Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile, Indonèsia, Magrib, Cuba, Alemanya, Itàlia, Romania, Andalusia, Extremadura, Illes Balears, Galícia, Principat d’Astúries, Castilla la Mancha, i la benvinguda a països com Equador, Paraguai, República Dominicana, Índia), la programació de la jornada es divideix en activitats i tallers per als més petits, degustació gastronòmica i actuacions musicals de cada col·lectiu participant com la bachata, el cha cha cha, capoeira, el ball pagès, cumbia, entre altres.
La VIII edició de la Diada Intercultural començarà a les 11 hores amb els tallers infantils, que inclouen el taller de banderes, tu me pintas y yo te pinto, països voladors, sing star, puzzle intercultural, mural intercultural i finals de ping-pong i futbolí, entre d’altres. Per a portar a terme totes aquestes activitats es compta amb la col·laboració del Casal de Joves, els alumnes del cicle formatiu d’Educació infantil i l’associació Baraka.
La degustació serà gratuïta, tal com s’ha vengut fent a les darreres edicions, i es facilitaran kits que inclouran tot lo necessari per a la degustació, que es cobraran a un euro cadascun. La recaptació dels kits i de les begudes es destinarà íntegrament als damnificats del terratrèmol de Haití. Per aquesta edició destaca la participació de les Illes Balears, amb un stand propi amb productes autòctons de les Illes.
Com a demanda del col·lectiu d’immigrants participants a la festa intercultural, les activitats es duran a terme fins el proper 28 de Marc, amb la projecció de les pel·lícules 14 kilómetros, del director Gerardo Olivares i Vete y vive, del director Radi Mihaileanu per als dies 24 i 27 respectivament a la Sala Municipal de Cultura.
Així mateix, el divendres 26 s’impartirà la conferencia Drets i deures dels immigrants i Mediació per la convivència a les Illes Balears, totes elles al Casal d’Entitats. La Sala Municipal d’Exposicions de Sant Francesc albergarà una mostra de vestimentes típiques i altre tipus d’objectes tradicionals de cada país participants. La inauguració tindrà lloc el proper dilluns 22 a les 20 hores i es podrà visitar fins el proper 26 de Març.
Aquesta festa és possible gràcies al suport i la feina de tots els col·lectius immigrants i associacions participants, que cada any hi dediquen els seus esforços per a passar una jornada en família.
El pressupost és de 10 mil euros, sufragats a mitges entre el Govern Balear i el Consell de Formentera.

More Articles...

Page 146 of 155

146

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat