• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library

7 empreses de Formentera comptaran amb una acreditació de qualitat als seus establiments

Formentera ha estat escollida com a Destinació SICTED, amb l’objectiu d’implantar un sistema de qualitat a tota l’illa en un període de 2 anys
El Tribunal avaluador del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, format per l’Institut d’Estratègia Turística (INESTUR), la conselleria de Turisme de Formentera i una consultora externa, s’ha reunit a Formentera per a seleccionar les empreses turistiques que han superat totes les proves d’aquest sistema de qualitat.
Recordem que Formentera ha estat escollida per a participar en aquest programa per disposar d’uns paràmetres turístics idonis per a la instal·lació d’un sistema de qualitat d'aquestes característiques i  implantar, d’aquesta manera,  una veritable acreditació per a tota l'illa.
De les 29 empreses inscrites en un principi, i després de les reunions mantingudes, només 9 d’elles decidiren continuar amb els tràmits. Finalment, com a resultat del tribunal qualificador,  seran 7 les  empreses que disposaran de l’acreditació de qualitat a l’entrada dels seus comerços.
Aquestes 7 empreses, compleixen amb els requisits marcats per la consultora externa, que ha elaborat un manual de bones pràctiques on estan detallats tots els paràmetres que s’han de complir.

Les empreses que han obtingut l’acreditació  a Formentera, són les següents:
Autocares Paya
Hostal Bahia
Hostal Rosales
Hostal Sa Volta
Pimeef Formentera
Policia Local
Viatges Es Freus

Tot i que cadascuna de les empreses seleccionades tenen un manual adaptat als serveis que ofereixen (allotjament, restaurants, agències de viatge, associacions empresarials, etc), hi ha una sèrie de requisits comuns per a formar part del Sistema de Qualitat Turística.
Aquests requisits van referits als recursos materials i proveedors, al personal, a la organització, a les instal.lacions i els equipaments, a la comercialització del producte, a la satisfacció del client i a la gestió mediambiental, entre d’altres.
Una Comissió Avaluadora farà un seguiment annual per a assegurar que les diferents empreses continuen complint amb els requisits predeterminats per a ser una destinació SICTED. Els primers dos anys del programa seran supervisats per aquesta comissió, que vetllarà pel seu compliment, i que assessorarà a les empreses a garantir la qualitat turística als seus establiments.
Aquest Sistema ofereix solucions per a la rentabilitat del negoci, la certificació de l’establiment i la seva projecció comercial. Això permetrà augmentar i millorar la percepció de fiabilitat i seguretat del servei per part del client i posicionar Formentera com a una destinació turística de qualitat.
L’objectiu d’aquest programa  la implantació de models de qualitat turística a diferents destinacions, amb la finalitat de que arribi a tota la destinació en el seu conjunt, en aquest cas a tota la illa de Formentera. Com a objectiu a curt plaç, s’espera que de cara a l’any que ve, s’amplii la llista d’adherits i Formentera sigui en la seva totalitat una destinació SICTED.

Rehabilitació dels camins de Formentera de manera tradicional

El clima i la geografia de Formentera determinen l'estat de les articulacions de la nostra illa, que, a causa de l'afluència de pluges, requereixen d'un manteniment periòdic.
Respecte d'aquesta qüestió, la conselleria d'Infraestructures, juntament amb el Consorci Formentera Desenvolupament, disposen d'una brigada encarregada del manteniment de camins amb el mètode tradicional, composada per un equip de 4 persones, que treballen gràcies a l'adquisició de nova maquinària industrial, valorada per un import de 300 mil euros.
Per tal de determinar les actuacions prioritàries, els serveis tècnics del Consell de Formentera han elaborat 2 projectes tècnics per a l'arranjament de 17 camins rurals, entre els quals destaquen el Camí d’es Brolls,  de 4.340,36 m o el Camí de s’Estufador, a la Mola, amb la rehabilitació de 2.924,69 metres.
En total es rehabilitaran 16 quilòmetres de camins de terra, amb el sistema tradicional, conservant tots els elements patrimonials que els envolten i caracteritzen, com les parets de pedra seca o les pendents.

Formentera sense bosses de plàstic

La conselleria de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera està duent a terme un projecte pioner a Espanya. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu substituir de manera progressiva les bosses de plàstic per a bosses biodegradables.

Aquesta iniciativa neix per la problemàtica generada pel consum descomunal de bosses de plàstic a la nostra illa. En ser elaborades a partir de productes derivats del petroli, son altament tòxiques  i tarden una mitja d’entre 400 i 1000 anys en desfer-se.

Es calcula que el consum de bosses de plàstic per persona és de 238 bosses a l’any a Formentera, i a escala mundial s’estima que es consumeixen 5 bilions de bosses a l’any. Per aquest motiu, des de la conselleria s’estan realitzant reunions amb la Petita i Mitjana empresa d’Eivissa i Formentera  per tal d’establir una sèrie de paràmetres a l’hora de engegar el projecte, que s’aplicarà als comerços d’alimentació en general.

Alguns dels punts acordats son que el preu de les bosses no pot excedir de 5 cèntims, que els negocis adscrits a la iniciativa comptin amb un segell distintiu i que es dugui a terme mitjançant un conveni.

Tots els interessats en participar-hi, tindran la responsabilitat de desfer-se de les bosses de plàstic i substituir-les per les bosses biodegradables. Pel que fa  a la campanya de sensibilització, des del Consell es donarà una senalla per família per tal de motivar a la gent a utilitzar els elements tradicionals de compra.

L’adquisició de les bosses biodegradables aniran a càrrec dels establiments durant el primer any, mentre que la resta de despeses seran cobertes per la Fundació Balears Sostenible i el Govern Balear. La finalitat és que passat el primer any, el Consell de Formentera cobreixi el cost de les bosses biodegradables, per tal que els comerciants no tinguin cap despesa.

En vista als resultats una vegada es posi en  marxa la campanya, s’espera la seva progressiva adaptació a la normativa europea i nacional en matèria de consum de bosses comercials. Aquesta acció entraria dins el Pla Nacional de Residus 2007-2005 que contempla la reducció del 50% de les bosses de plàstic per al 2010.

Un projecte organitzat per la conselleria de Medi Ambient, amb la col·laboració de la Fundació Balears Sostenible i la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental.

Page 155 of 155

155
Next
End

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat