• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La pròxima setmana s'inicien les obres per crear el vial d'accés a la Residència de Formentera

foto 2021 residenciaAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures, informa que la pròxima setmana s'inicien les obres de construcció del vial que donarà accés a la Residència de Formentera i millorarà l'ordenació dels accessos de la zona sociosanitària de l'illa. Aquestes obres tenen un pressupost d'adjudicació de 901.796 € i un període d'execució de cinc mesos.

Les obres consistiran en la creació d'un vial de sentit únic, que unirà el carrer del Metge Vicent Riera Ferrer (carrer d'accés a l'hospital) amb el vial que dona accés al cementeri. A més, s'urbanitzarà i s'embellirà el seu entorn, es crearan itineraris per a vianants, una parada d'autobús, vint-i-vuit places d'aparcament per a cotxes, així com d'altres per a bicicletes i s'hi posarà mobiliari urbà.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció "perquè aviat el vial d'accés a la residència serà una realitat", i ha assegurat que "mentrestant s'estan ultimant els darrers tràmits per poder obrir-la". I és que, en paraules de la presidenta "és de justícia que puguem donar a la gent gran i a les persones dependents de Formentera aquest servei, perquè en cas de necessitar-lo, no hagin de marxar de la nostra illa".

"A més de l'accés a la residència s'urbanitzarà l'entorn del seu edifici i del Centre de Dia, les feines es faran respectant els criteris d'integració paisatgística i els accessos a la xarxa sociosanitària es milloraran", segons ha explicat el conseller de l'àrea, Josep Marí.

Recordem que aquesta xarxa està formada per l'hospital, la residència, el tanatori, el cementeri i el centre de dia. Les obres les realitzarà l'empresa Matias Arrom Bibiloni SL.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera signa amb l'EBAP un conveni per celebrar cursos de capacitació de policies locals a les Pitiüses

foto 2021 ebapLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han signat avui un conveni per celebrar per primera vegada a l'illa d'Eivissa el curs de capacitació per a policies locals que imparteix l'Escola Balear d'Administració Pública, al qual podran accedir els aspirants de Formentera. També han assistit a la signatura del conveni el conseller d'Interior de Formentera, Josep Marí, la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, i la directora gerent de l'EBAP, María del Carmen Iglesias.

La presidenta del Consell espera que amb cursos com aquest "aconseguim tenir més personal format que pugui treballar a la Policia Local de Formentera i així la cobrir la manca de personal que des de fa anys tenim". En aquest sentit, la presidenta ha demanat la modificació del sistema d'accés a la policia, "perquè sigui més àgil i permeti completar la plantilla d'aquest cos a Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han estat formats, no com passa fins ara".

Garrido ha destacat que "és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l'illa d'Eivissa per als aspirants de Formentera, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d'atracar l'administració pública a totes les illes i amb l'objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses".

Per accedir a la categoria de policia local s'ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d'un període de pràctiques.

El que es fa amb aquest conveni és impartir a l'illa d'Eivissa una edició extraordinària descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.

El curs serà pel nombre de places que siguin necessàries per donar cobertura als alumnes nomenats funcionaris en pràctiques en el marc dels processos selectius que duen a terme des del Consell de Formentera.

La data del curs es fixarà des de l'EBAP una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius dels ajuntaments i de conformitat amb la planificació organitzativa de l'EBAP. En qualsevol cas, es contempla l'establiment d'una edició anual d'aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions.

Des de l'EBAP es comprarà el material específic necessari per dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d'aquestes i també es farà càrrec del cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l'illa d'Eivissa i de les despeses en cas que els aspirants hagin de desplaçar-se a l'illa de Mallorca per dur a terme les pràctiques de tir.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La companyia Múcab Dans porta a les Pitiüses 'Blowing', un espectacle visual, poètic i innovador que farà volar l'espectador a un món de fantasia

cartell 2021 blowingEl pròxim dissabte 23 i diumenge 24, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera i l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa es podrà viure aquest prodigi: descobrir on van a parar els milions i milions de desitjos de les persones, grans i petites, d'arreu del món, i qui els fa possible. Aquesta és la idea de "Blowing", una creació de Múcab Dans que utilitza la dansa, la música en directe i la tecnologia multimèdia per submergir el públic en universos fantàstics i fascinadors.

Una proposta on els espectadors viuran el viatge d'una petita espora per complir una missió: fer realitat un desig molt especial. Un viatge poètic amb situacions còmiques i absurdes, que Múcab Dans fa servir per apropar la dansa als més petits de la família. Treballant l'entorn multimèdia com a element escenogràfic interactiu, l'espectacle pren una nova dimensió, en què la dramatúrgia i la coreografia estan plenament integrades.

"Blowing", recomanada per a tots els públics, està dirigida pel coreògraf Toni Mira (Premi Nacional de Dansa 2010) referent de la creació contemporània actual del nostre país. L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 23 d'octubre a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 4 euros i estaran a la venda a partir de demà divendres a www.entradesformentera.cat. A Santa Eularià es podrà veure diumenge 24 d'octubre a les 18.00 hores a l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa. El preu serà de 10 euros en línia i de 12 euros en taquilla.

Múcab Dans

Múcab Dans és una companyia de dansa que neix, entre Barcelona i Girona, amb la idea de crear espectacles pluridisciplinaris, tot barrejant les arts escèniques i visuals, per trobar un llenguatge propi en els seus treballs amb l'objectiu de fer arribar, al públic general, el llenguatge del moviment.

La companyia planteja les seves creacions tenint en compte la sensibilitat i l'experiència del públic general, per tal d'apropar-lo a una disciplina artística, la dansa, que moltes vegades els espectadors consideren llunyana o difícil.

És per això que Múcab Dans treballa amb les noves tecnologies i el multimèdia com a element escenogràfic interactiu (sense abusar-ne) per donar una nova dimensió escènica, sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la recerca d'una nova visió de la dansa i en la manera d'explicar coses.

Suport cultural

"Blowing" arriba a les Pitiüses gràcies al Programa Platea del Ministeri de Cultura, que permet la programació de propostes de companyies professionals de tot el país amb un cost reduït i sempre amb continguts de qualitat i summament atractius per al públic. També forma part del programa de teatre L'Illa a Escena del Consell de Formentera.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el Formentera Fotogràfica després de cinc dies amb gairebé 100 fotògrafs gaudint l'art de la imatge a l'illa

foto 2021 ffAAhir va finalitzar la novena edició del festival Formentera Fotogràfica. Entre el 8 i el 12 d'octubre gairebé cent participants han assistit a conferències, tallers i activitats a l'aire lliure, relacionats amb el món de la fotografia, i ho han fet en el marc incomparable de Formentera, segons ha explicat el seu director, Francesc Fàbregas.

En el festival han participat reconeguts professionals com Sofía Moro, Txema Yeste, Lua Ribeira, Ana Esmith – Miss Beige, Nando Esteva, Luis Tato, Cristina de Middel, Jon Cazenave, Paco Gómez, Gloria Oyarzabal, Fernando Maquieira i Ferran Forné del diari ARA.

Francesc Fàbregas ha fet un balanç positiu d'aquesta nova edició i ha destacat que "un any més, Formentera Fotogràfica ha apostat per una programació eclèctica amb l'objectiu de donar espai, promoure i posar en valor la riquesa inherent a la cultura visual contemporània de caràcter nacional".

Per la seva part, la presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat que Formentera, l'escenari idoni per aquest tipus d'esdeveniments, s'hagi associat un any més a la fotografia. Així mateix, ha destacat que des del Consell s'organitzen aquests esdeveniments per atreure visitants fora de la temporada alta.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com el nostre.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 308

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat