• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Ana Juan apel·la a la convivència democràtica per aplicar polítiques que protegeixin els drets dels formenterers

foto 2022xii dia constiFormentera ha celebrat avui l'acte institucional de commemoració del 44è aniversari de la Constitució a la sala d'actes del Consell de Formentera. En el seu discurs, la presidenta Ana Juan ha assenyalat que "la convivència democràtica és fonamental per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida i els drets dels nostres residents" i ha apel·lat "a la consciència cívica" que va tenir la generació de polítics que va redactar la Carta Magna "per recordar-la i posar-hi èmfasi a la Formentera de l'any 2022".

Ana Juan ha destacat que "en una època com la que ens ha tocat viure, marcada per la pandèmia i la crisi energètica derivada de la guerra d'Ucraïna, és fonamental que hi hagi una unió democràtica i uns governs que es bolquin, encara més, en polítiques de protecció dels seus ciutadans per reforçar aquest escut social que salvaguardi tots els drets que recull la nostra Constitució".

Així, la presidenta del Consell ha recordat que tant els pressupostos de la comunitat autònoma de l'any 2023 per a Formentera, "que preveuen un creixement del 57 % per a la nostra illa", i els que presentarà el Consell "estan encaminats a les polítiques socials i mediambientals, l'economia circular, la protecció del nostre patrimoni i la sostenibilitat social perquè aquest és el nostre objectiu i aquesta és la nostra demanda: treballar per millorar la qualitat de vida i els drets dels nostres residents".

"Estam aconseguint que se'ns escolti, que Formentera prengui les seves pròpies decisions i que com a administració local i més propera a la ciutadania actuï pel bé i la millora dels nostres veïns; com a representants polítics és la nostra obligació que sigui així i si volem deixar una Formentera millor i més justa a les següents generacions hem de continuar treballant units", ha dit la presidenta en el seu discurs. Ana Juan, ha incidit que "la Constitució espanyola s'ha d'adaptar a les noves realitats" i que "des de Formentera continuam defensant un senador propi per a l'illa com a figura que canalitzi les accions i decisions que afecten Formentera".

L'acte ha finalitzat amb la interpretació musical del professor de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, Xumeu Joan, i l'alumne Hugo Escandell, que han fet sonar la Calera i la Llarga.

6 de desembre del 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dijous, cita amb la minimarató Memorial John Tunks

La XLIII minimarató Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració de l'àrea d'Esports del Consell de Formentera, es celebrarà aquest dijous 8 de desembre a partir de les 10.30 hores. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 km de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km amb sortida de Sant Ferran.

Les inscripcions per a la cursa de 12 km es poden realitzar a través de la web www.elitechip.es i són gratuïtes per als menors de 18 anys, 15 euros per a la resta de participants i 50 % de descompte per als socis del GE Espalmador. La recollida de dorsals, des de les 8.30 hores al punt de sortida.

Els horaris de les sortides són:
10.30 h Sortida minimarató – Memorial John Tunks (12 km)
10.40 h Sortida cursa de patinatge única categoria
11.10 h aprox. Sortida 2.800 m des de Sant Ferran
A partir de les 12 h, sortides de categories inferiors

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d'aquestes. Hi haurà diferents talls de circulació des de les 10.00 h fins a les 13.00 h a la PM 820 des de la Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina - es Pujols - Sant Ferran.

6 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii MJT mini

El dia 15 s'imparteix el curs 'Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, informa que el darrer curs gratuït dels cincs programats per a aquest 2022, "Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari", s'impartirà el 15 de desembre a les 16 hores i tendrà una durada de quatre hores. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, telemàticament, a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii ramaderia

Quinze persones inicien al Consell els programes del SOIB 30 Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària i SOIB Joves Formació i Ocupació

foto 2022xii quinzeEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que des del passat 24 de novembre estan en marxa els programes mixts SOIB JOVE de Formació i Ocupació de monitors de temps lliure i català i el SOIB 30 de Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, organitzats pel Consell de Formentera.

Els sis joves seleccionats al programa SOIB Joves Formació i Ocupació estaran contractats durant els sis mesos del programa i obtindran el certificat de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. D'altra banda, les nou persones desocupades seleccionades al programa SOIB 30 estaran contractades durant els sis mesos de durada del programa i obtindran el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat "la rellevància dels programes de formació i ocupació que permeten obrir una porta al mercat laboral a aquestes persones i millorar la seua competència".

Els projectes mixts són programes que combinen treball efectiu i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge, i la seua finalitat és millorar l'ocupabilitat dels participants, mitjançant l'assoliment de noves competències professionals, juntament amb experiència laboral, en un itinerari individualitzat d'inserció.

El programa SOIB 30 Formació i Ocupació d'Atenció sociosanitària és finançat pel SOIB, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, amb una subvenció de 109.896,30 €; mentre que el SOIB Joves Formació i Ocupació és finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu per al període 2021-2027, amb una subvenció de 107.096,30 €.

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 390

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat