• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera es promocionarà a FITUR com una destinació ‘segura i sostenible’

Formentera assisteix a l’edició presencial de FITUR que tendrà lloc entre el 19 i el 23 de maig a Madrid. L’illa es promocionarà dins un espai propi situat a l’estand de les Illes Balears. Segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús, “com a destinació destacarem els protocols sanitaris que es duen endavant per ser una destinació quant més segura possible, així com les oportunitats que ofereix Formentera per estar en espais a l’aire lliure i gaudir de l’illa de manera segura i presentarem també totes les iniciatives en les quals fa temps treballam per ser una illa sostenible”.

Durant els tres dies centrals de la fira turística es mantendran reunions amb revistes especialitzades en viatges, empreses d’aplicacions digitals per millorar l’experiència dels visitants, agències de comunicació, operadors turístics, entre d’altres. “Tot sempre pensant a fer accions promocionals i reforçar la promoció de la destinació per aconseguir atraure visitants en un any especialment difícil a causa de la crisi originada per la covid”, ha declarat Bernús.

Presentació de Formentera
El dijous 20 de maig la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer farà una presentació de la destinació Formentera que du per títol “Formentera segura i sostenible”. A més de destacar la feina que s’està fent de manera conjunta entre l’administració, el sector i la ciutadania, per ser una illa segura sanitàriament, la presidenta també parlarà sobre els projectes de sostenibilitat que des de fa temps es duen endavant a Formentera, com el formentera.eco o el Forum del Save Posidonia Project i altres iniciatives noves. Així mateix, Alejandra Ferrer destacarà nous esdeveniments creats per les famílies com el Formentera Astronòmica o la nova versió del Formentera Zen per famílies que es presentarà com a novetat a FITUR.

Per últim, cal destacar que Formentera participarà en dues taules redones, una per parlar sobre destinacions sostenibles, i altra per parlar sobre el naixement i funcionament de l’Observatori de Dades.

16 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença el projecte Paleoformentera, pioner en la investigació dels primers pobladors i la història del paisatge de Formentera

foto 2021 paleo AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que aquesta setmana s’han realitzat els primers treballs del projecte ‘Paleoformentera. Historia del paisaje y gestión de los recursos vegetales por parte de los primeros pobladores de Formentera’, beneficiari de la Beca d’Investigació 2020. Els coordinadors del projecte són el doctor Pau Sureda, investigador postdoctoral de l’Instituto de Ciencias del Patrimonio (INCIPIT-CSIC), i el doctor Jordi Revelles, investigador postdoctoral de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA). Els treballs han consistit en l’obtenció de seqüències sedimentàries de l’estany Pudent i l’estany des Peix per reconstruir la seva història ambiental i climàtica.

Primeres actuacions d’aquest tipus a les Pitiüses
Es tracta de les primeres actuacions d’aquest tipus a les Pitiüses i s’han portat a terme amb la col·laboració d’un equip de geòlegs de l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE-CSIC) i del Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT). El doctor Pau Sureda ha assenyalat que “en els propers mesos es processaran les mostres obtingudes i es realitzaran estudis que permetran reconstruir la història de la vegetació, els incendis i les fluctuacions climàtiques durant els darrers mil·lennis”. Sureda ha assegurat que “tota aquesta informació resultarà clau per comprendre les dinàmiques naturals i la relació de les poblacions prehistòriques amb el medi insular”.

Increment de la dotació econòmica de la beca
Per la seva part, la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici dels treballs d’investigació “d’un estudi que incidirà en les arrels de l’illa i que ajudarà a comprendre millor l’empremta de la riquesa natural de Formentera”. Cal recordar que enguany “s’ha donat un impuls econòmic” a aquesta beca i ha passat a 8.500 euros, 2.500 euros més que les darreres edicions. La consellera de Patrimoni ha assenyalat que “l’increment era necessari, acord amb la rellevància dels treballs que es presenten”. A aquesta edició es varen presentar sis sol·licituds, dues més que l’any anterior.

Les investigacions del projecte Paleoformentera també compten amb finançament de l’empresa Trasmapi.

15 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Coordinadora d’Entitats Cíviques cedeix el seu fons documental a l’Arxiu de Formentera

foto 2021 donacio AEl Consell de Formentera va rebre ahir tot el fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques de Formentera, plataforma ciutadana que va néixer el 1987 per oposar-se a la construcció d’un macrocomplex turístic projectat a la zona de la punta de sa Pedrera, i que també va portar a terme altres actuacions reivindicatives, d’entre les quals destaquen l’oposició al projecte del càmping a la zona des Ca Marí.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, han estat presents a l’acte de signatura de donació. En representació de la coordinadora han estat presents Pep Mayans, Xicu Ferrer, Isidor Torres i Andreu Ferrer.

El fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques consta, entre altres elements, de les actes i els estatuts de l’associació, així com els escrits i comunicats, reculls de premsa sobre el càmping i punta de sa Pedrera, reculls de signatures en contra del càmping, pel descompte de residents als viatges a Eivissa, i de suport als regidors jutjats per oposar-se a la construcció de la urbanització i un VHS sobre el càmping. Entre la donació al poble de Formentera també es troba la Medalla d’Or, el diploma i tres fotografies de l’acte del premi de la I Diada de Formentera.

Xicu Ferrer, que va signar l’acta de donació juntament amb la presidenta, va assenyalar que la “coordinadora ja està inoperativa” i que volien “donar tots aquests documents que pertanyen al patrimoni de Formentera”.

Alejandra Ferrer va destacar la feina “imprescindible” d’aquesta coordinadora durant els anys vuitanta i noranta “per defensar uns valors i una illa que són els que ens varen marcar el camí a les generacions posteriors”. La presidenta també va destacar que aquesta coordinadora va rebre la Medalla d’Or del Consell en la I Diada de Formentera, fet que demostra el respecte i l’agraïment de la societat illenca a aquesta coordinadora.

Un arxiu ‘més visible i proper als ciutadans’
Per la seva part, Raquel Guasch va agrair la donació de tot aquest material “que encara que és recent, ja forma part de la nostra història i del nostre patrimoni; i que a més ens ajuda a entendre el sentiment reivindicatiu d’una societat que cal mantenir”.

La consellera va destacar que aquest fons material formarà part de l’Arxiu de Formentera. “Un arxiu en el qual estam treballant i habilitant per donar-li forma i contingut, i fer-lo més visible i proper per als ciutadans”, va informar la consellera Guasch.


14 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns obre portes la mostra “Atles Metafísic” de Maribel Escandell

cartell 2021 atlesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 17 de maig obri portes l’exposició de la formenterera Maribel Escandell Atles Metafísic. La mostra és un recorregut visual resultat d’un exercici de reflexió sobre tot allò que és més enllà del nostre enteniment i que ocupa les capes més profundes de la nostra existència. Un projecte que neix de la necessitat d’observar la relació de l’home amb l’Univers, segons descriu l’autora.

L’exposició està formada per unes vint obres, d’acrílic sobre tela, de diverses mides. Com la paraula ha format part important del procés creatiu de l’artista, Maribel exposa també diversos objectes poètics que són essencials per a sostenir el concepte.

La mostra es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, del 18 al 29 de maig de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, diumenges i dilluns matí, sala tancada. L’obertura de portes de l’exposició serà dilluns 17 de maig a les 18.00 h

14 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 279

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat