• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els comercialitzadors d'estades turístiques han de renovar les autoritzacions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ja estan disponibles els tràmits de renovació de places i de comunicació de pròrroga d'activitat per renovar les autoritzacions per a la comercialització d'estades turístiques. Recordam que els darrers dos anys i a causa de la incidència de la pandèmia, les autoritzacions es varen prorrogar per dos anys més, però ara ja s'ha de tramitar la renovació de places i de pròrroga d'activitat per a aquelles autoritzacions que vagin caducant.

Les renovacions es poden fer de manera telemàtica a través de l'OVAC (Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana) o de manera presencial a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana). També es poden fer consultes presencials o telefòniques i recollir les sol·licituds tant a la Conselleria de Turisme, situada en el carrer de Pius Tur Mayans de Sant Francesc, com a l'OAC.

"Després d'aquests dos anys de pròrroga iniciam novament la renovació de les autoritzacions", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. A més, ha afegit que "aquest és un tràmit molt important per garantir el compliment de la legalitat dels lloguers turístics". D'altra banda, Alejandra Ferrer ha informat que "paral·lelament estam treballant en el pla d'inspeccions de 2022 per revisar el compliment del Pla de Qualitat i detectar els lloguers turístics il·legals que contribueixen a la falta d'allotjament residencial i temporal per a treballadors".

Segons el Reglament pel qual es regula la comercialització d'estades turístiques en habitatges a l'illa de Formentera, la inscripció en el Registre de Turisme de Formentera tenia una vigència per a cinc anys des de la presentació de la declaració responsable d'inici d'activitat turística per a la comercialització d'estades turístiques. A causa de la pandèmia de la covid-19 es va allargar aquesta vigència per a dos anys més. Ara, al gener de 2022, han començat a caducar totes les altes al Registre de Turisme de Formentera de les estades turístiques, i els propietaris hauran de tornar a renovar-les. Així mateix, hauran de complir amb el nou Pla de Qualitat, que també va quedar prorrogat amb motiu de la covid-19.


26 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Universitat Oberta per a Majors torna a Formentera amb un cicle de set conferències fins al mes de maig

El Consell de Formentera, a través de l 'àrea de Majors, informa que el 4 de febrer torna el cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) a Formentera amb set conferències, que es perllongarà fins al 13 de maig. La presidenta del Consell i consellera de Majors, Ana Juan, ha animat la població de l 'illa "a partir de 50 anys" a participar en aquestes conferències que se celebraran sota les mesures sanitàries de seguretat en diferents localitats de l 'illa. Segons ha explicat la presidenta, "són set conferències de temàtica molt variada que aborden des d 'episodis de la història de l 'illa a aspectes més quotidians, i que compten amb la participació de ponents destacats".

La primera conferència comptarà amb la presència de la presidenta Ana Juan i el director de la UOM, Antoni Gamundí.

Les conferències se celebraran en el club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc, en el centre social dels majors de Sant Ferran i en la Casa del Poble de la Mola; totes les xerrades començaran a les 17.00 hores.

Calendari de conferències:

4 de febrer (Club de jubilats de Sant Francesc)
'Dormir bé, viure bé ', a càrrec del doctor Mourad Akaârir, professor de l 'àrea de Fisiologia de la UIB

18 de febrer (Centre social de majors de Sant Ferran)
'La colònia penitenciària de Formentera (1940-42). Estat de la qüestió i algunes aportacions', a càrrec del doctor Antoni Ferrer Abárzuza, historiador i investigador

4 de març (Casa del Poble del Pilar de la Mola)
'La Mola: notes de l'edat moderna i contemporània', a càrrec de Felip Cirer, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura

18 de març (Sant Francesc)
'Objectius de desenvolupament sostenible: 17 eines per canviar el món', a càrrec de Fina Darder, coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació

1 d'abril (Sant Ferran)
'Principals plagues dels cultius de Formentera', a càrrec d'Antònia Blanes, tècnica en producció agroalimentària de la Cooperativa del Camp de Formentera

29 d'abril (Sant Francesc)
'Notes històriques sobre el pa, el vi i la carn a Formentera', a càrrec del doctor Santiago Colomar, professor de l'IES Marc Ferrer

13 de maig (Sant Ferran)
'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec de Joan Albert Ribas, filòleg
LA UOM A FORMENTERA

25 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 UOM

El 31 de gener s'obri el procés extraordinari d'inscripció de nadons a la nova escoleta de Sant Ferran

foto 2022 escoletaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que entre el pròxim dilluns 31 de gener i el divendres 4 de febrer estarà obert el procés extraordinari d'inscripció a la nova escoleta de Sant Ferran per als nadons nascuts l'any 2021.

"L'escoleta de Sant Ferran oferta set noves places per a infants nascuts l'any 2021 en un procés d'inscripció extraordinari", segons ha explicat la consellera d'Educació, Susana Labrador, que ha mostrat la seua satisfacció "per oferir més places als infants i les famílies de Formentera que ho necessitin".

Inscripcions: entre el 31 de gener i el 4 febrer (tots dos inclosos)

Les inscripcions es podran fer de manera telemàtica a través de l'OVAC (Oficina Virtual d'Atenció al Ciutadà) o de manera presencial a l'escoleta Sa Miranda (Sant Francesc) amb cita prèvia trucant al telèfon 971 32 34 15 (de dilluns a divendres de 9.30 h a 14.30 h). A causa de la situació sanitària no s'atendran les famílies sense cita prèvia. Cal destacar que no s'admetran peticions ni entrega de documentació fora de la data establerta.

Un cop presentades les sol·licituds, el procés d'admissions seguirà aquest calendari: el 9 de febrer es publicarà el llistat provisional, del 9 a l'11 de febrer estarà obert el període de reclamacions, el 16 de febrer es publicarà el llistat definitiu i del 17 al 21 de febrer es faran les matriculacions. Els infants podran començar a anar a l'escoleta al mes de març.

Recordam que l'escoleta de Sant Ferran ha obert portes aquest curs escolar. Actualment acull 27 infants d'entre 1 i 3 anys i hi fan feina 5 treballadores. Pel que fa a l'escoleta Sa Miranda, actualment acull 82 infants de 0 a 3 anys, 7 d'aquests són nadons. La consellera Susana Labrador espera que amb aquest nou grup la llista d'espera per a nadons també es redueixi a zero, com normalment passa amb les altres edats. A més, ha recordat que la infraestructura de l'escoleta de Sant Ferran està preparada per créixer en cas de necessitat.


25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació a Formentera de la Memòria del CES sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears 2020

foto 2021 CESLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, s'han reunit avui a la seu del Consell de Formentera amb el president del Consell Econòmic i Social (CES), Rafel Ballester Salvà, el secretari del CES, Josep Valero i la cap d'Estudis, Ana Garau, que els han presentat la Memòria del d'aquest organisme sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears 2020. Després de la trobada han fet una presentació davant els mitjans de comunicació.

La presidenta del Consell de Formentera ha destacat, en primer lloc, la feina primordial del CES, "un òrgan independent de participació i anàlisi que ens ajuda a fer una fotografia real de la situació actual de les illes i a repensar el nostre futur". Ana Juan ha assenyalat que l'informe de 2020 "incideix en la grandíssima estacionalitat de la nostra economia així com la forta pressió humana sobre Formentera als mesos d'estiu, amb les dades percentuals més altes de les Illes". A més, ha afegit que "són aspectes que ens han de fer reflexionar sobre el camí que hem recorregut i el futur que volem per a l'illa".

Segons han explicat des del CES, la memòria d'enguany es caracteritza per l'impacte que ha provocat la covid-19 a les Balears. Segons les dades més rellevants recollides a la memòria pel que fa al panorama econòmic, les Illes han estat la comunitat més afectada de l'Estat. El VAB (valor agregat brut) ha retrocedit un 20,7 %, el turisme ha caigut un 81 % i la despesa turística un 83,9 %. A les Pitiüses, la caiguda ha estat del 24,6 %, la més forta de tot l'arxipèlag, degut a la dependència del turisme internacional.

D'altra banda, han destacat que Formentera té la renda bruta disponible per càpita més baixa de totes les illes, un 28 % per sota de la mitjana espanyola i un 30 % de la balear, al voltant d'11.275,5 €.

El pes del sector serveis en el total del VAB a les Pitiüses és el més elevat de les illes, del 71,1 %; el 83 % de les empreses d'alta a la seguretat social a Formentera operen en el sector de serveis.

La caiguda del turisme a les Pitiüses ha estat molt semblant a la del conjunt de les Illes Balears: un 80,3 %. Si es diferencia pel lloc d'origen, a les Pitiüses el turisme estranger va caure un 87,8 % i el nacional un 50,1 %.

La construcció, que el 2020 va retrocedir en el conjunt de les Balears, va augmentar a les Pitiüses: en un 0,8 % les obres visades i en un 4,8 % els habitatges visats.

Pel que fa al mercat de treball, les afiliacions a la seguretat social varen retrocedir a Formentera un 15,3 %, el doble del conjunt de l'arxipèlag. L'illa de Formentera té l'índex d'estacionalitat més elevat, del 123,3 %.

Pel que fa a la població, Formentera té un 28,69 % de població estrangera i un 64,53 % ha nascut fora de les Illes Balears, segons recull aquest informe.


24 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 325

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat