• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Horari de visita durant l'estiu del molí Vell de la Mola, la torre des Pi des Català i la Col·lecció Etnogràfica

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, informa que els horaris de visita dels béns patrimonials de l'illa canvien a partir del 5 de juny. El molí Vell de la Mola obri dimecres i diumenge, de 17 a 20 hores; la Col·lecció Etnogràfica, de dijous a dissabte de 9 a 15 hores, mentre que per visitar la torre des Pi des Català cal concertar la visita a través del correu electrònic coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat.

L'entrada és gratuïta a totes les instal·lacions i els festius romandran tancades.

2 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi patrimoni moli

El Jutjat rebutja el recurs de dos empreses contra el procés de licitació del contracte dels serveis de platges

El Jutjat Contenciós Administratiu nº 3 de Palma ha rebutjat el recurs interposat per les empreses Kazan Servicios de Playa SL i Momacar Beach contra diferents acords de la mesa de contractació de cessió dels serveis de platges de Formentera per a les temporades 2023-2028.

La interlocutòria inadmet el recurs de les dos empreses contra tres acords del de la Mesa de Contractació del Consell que valoren les ofertes tècniques i contra dos acords que la mesa formula com a proposta d'adjudicació. El jutjat considera que els actes que es volen impugnar "són actes de simple tràmit" i arxiva la causa.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici del període de regulació de Formentera.eco

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació de Formentera.eco del 2023. Entre l'1 de juny i el 30 de setembre tots els vehicles de motor que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l'autorització de circulació que es pot tramitar al web www.formentera.eco.

Aquest primer dia de regulació hi ha un total de 17.049 vehicles autoritzats per circular.

Les xifres desglossades són:
Turismes de visitants: 566 (quota màxima: 1.880)
Motos de visitants: 27 (quota màxima: 190)
Turismes de residents a Eivissa: 60 (quota màxima: 220)
Motos de residents a Eivissa: 5 (quota màxima: 20)
Turismes de lloguer: 1.900 (quota màxima: 2.268)
Motos de lloguer: 5.081 (quota màxima: 5.880)
Vehicles de residents: 9.111 (sense limitació)
Altres vehicles: 299 (sense limitació)
Total: 17.049
(Informació actualitzada a les 11 hores del dia 1 de juny de 2023)

El primer dia de regulació de 2022 (que va ser el 15 de juny i no l'1) hi va haver un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular.

En total, a data 1 de juny s'han tramitat un total de 26.000 sol·licituds. El dia d'avui, hi ha disponibilitat de quota cada dia del període de regulació, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Objectiu de la legislatura
Aquest 2023 s'estableix en 10.458 el sostre de vehicles de motor que poden accedir a l'illa, circular i estacionar a la via pública. Aquest sostre fa referència als vehicles de lloguer i de visitants que no resideixen a Formentera i que són els que limita la regulació de Formentera.eco. Així, es redueix un 16 % el nombre de vehicles en circulació per l'illa respecte a l'inici de la legislatura i s'aconsegueix l'objectiu acordat fa quatre anys al Consell d'Entitats.

Reserves i acreditacions
Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Enguany, la taxa s'ha duplicat respecte al 2022: per als turismes és de 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € i per les motos és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €. El període d'aplicació també s'ha allargat un mes i va de l'1 de juny fins al 30 de setembre, mentre que al 2022 anava del 15 de juny al 15 de setembre. Aquests canvis es varen acordar al Consell d'Entitats.

Per als residents l'acreditació és gratuïta, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l'impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

Informació
Les navilieres que connecten l'illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les taquilles i a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D'aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s'han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Aquests primers dies d'inici de la regulació, el Consell prioritzarà la informació; per això, ha preparat una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d'aquesta campanya, els controladors comprovaran a peu de carrer les matrícules dels vehicles estacionats a les vies de Formentera i indicaran mitjançant fulletons si el vehicle està registrat o no.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi for eco

Activitats del mes de juny al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les activitats programades per a aquest mes de juny al Casal de Joves. Les activitats s’inicien demà amb un taller de massatges, i continuen aquest dissabte 3 de juny amb un taller de treball manual perquè els joves elaborin un regal especial.

Dimecres 7 i dimecres 21 de juny seran les tardes de pel·lícula i crispetes del Casal. A més, es faran gimcanes, torneig de tennis taula i activitats d’estiu com jocs d'aigua i el taller culinari de batuts de fruita, entre d’altres. El dissabte 17 de juny es farà una sortida als karts d’Eivissa, que sempre té molt bona acollida.

L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi casal

Més articles...

Pàgina 1 de 433

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat